Personligt, Psykiskohälsa, Min viktresa

Är ju endå så jäkla uppvridet? Det är så många måsten på sommaren, saker en "ska" och "måste" göra.
GrillaBadaSolaUtomlandsDrinkarBadaihavetBadaipoolenHashtaggaÄtamelonFestivalerCampaFiskaÅkadrömbåtHaflamingoipoolenVisasuperkroppen osv osv osv.

Fattar ni utan ångest hur stark ångest detta framkallar hos oss som redan har en hel del av den varan? På sommaren, som anses som en slapp och relaxad period är det oftast tvärtom för oss med GAD, PÅ osv.
För det finns så mycket normer om vad en lyckad sommar är, vi svenskar har ju laddat i 8-9 månader inför dessa få månader av värme och sol!!! Blä på er, jag blir så jävla stressad av alla snapchats och instagram bilder/filmer när folk är överallt i Sverige och världen , och bara har perfekta "sommarbrunabenOchperfektadagen/kvällen/natten". Får en sån klump i magen, " här ligger jag i soffan och kan inte djupandas för jag har en sån grundlig ångest inom mig, och att jag får panik av att inte kunna andas toppar bara upp min perfekta sommardag ännu mer."

För den kraschade häromveckan, liksom face-plantade rakt ned i mordor.
Helt plötsligt kunde jag inte andas ordentligt, det gick inte att ta djupa andetag alls. Och nej, jag är till 99% inte "sjuk". För när jag verkligen kan slappa av och andas ordentligt med magen och inte med bröstet så kan jag andas alldeles utmärkt.

Jag ber till övre makter (vad/vem/vilka dessa än må vara) att det ska släppa snart. Liksom dessa myror och ormar som jag har i magen och bröstet, ni gör mig galen. Men jag vet ju varför de blev såhär , så... skylla mig själv? För att jag vill kunna leva precis som alla andra?

Nåväl, idag har vi grävt en rosrabatt längstmed altanen. Valde rosen 'Nina Weibull', dels för den vackra röda färgen men även för dess härdighet och tålighet samt långa blomningsperiod(juni-oktober, om vi har tur.)
Även en röd rudbeckia bor nu hos oss och skall planteras ut men står änsålänge i krukan då vi inte bestämt var den skall bo.

Gräva, naturen, blommorna, gräset osv är smör för en trasig själ som min. Kärlek 💚

Nu skall mannen i mitt liv bygga en slags rullgrind till altanen. Spännande.

Ta hand om er,
Fridens

Äntligen fick vi smaka på våra amerikanska blåbär av sorten Duke ! 🌱Goda!

Ojdå, höll på att glömma, -26,4 kg nu! Snart är jag i mål 🌟

Namaste 🙏🏻

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments