View tracker

MATCH 20

Pleasantville, New York
Mamma, pappa, son (7), son(5)
Fick denna matchningen för flera timmar sedan men de har fortfarande inte hört av sig. De har inte haft en aupair innan och en av deras söner är special needs. De skriver dock inte alls vad det är för special needs, bara att han har har specialister som aupairen kommer arbeta med. Jobbar gärna med special needs barn, men då vill jag ha all information jag kan få. Sönernas intressen är inte heller några som vi har gemensamt så jag får se om de hör av sig eller inte så kanske jag kan få mer information än vad som står i deras profil, då den känns lite diffus. Den största grejen aupairen ska göra är också bara att köra barnen till skolan och aktiviteter, jag vill vara mer aktiv än så helst!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Match 19


Mamma, pappa, son(11), dotter (9), dotter (4)
Skypade med denna familjen idag efter att vi matchades igår. Det gick bra men vissa saker kändes lite forcerade, pappan försökte få alla barn att sjunga en sång för mig och det var inte barnen bekväma med och sen är jag lite osäker på att bo i en sådan supervarm stad, det är verkligen alltid runt 25-30 grader minst, det ligger liksom i samma höjd som Afrika. Vet såklart inte säkert för jag älskar att åka på solsemester, men att bo i det, jag tror jag hade blivit galen tillslut haha. Så jag släppte dem ikväll, det var även lite andra saker som fick en röd flagga att resa sig, men tar helst inte upp dem här! On to the next one!

Likes

Comments

View tracker

Hejhejhej! Den senaste veckan så var jag upptagen på matchningshemsidan då jag pratade flera gånger med den senaste matchningen jag hade, de som jag tyckte var alldeles perfekta. Tyvärr så lärde jag mig mer efter att ha pratat med nuvarande aupairs och fler samtal med föräldrarna och även om dem som familj fortfarande var perfekta så var där ganska många andra saker som gjorde att jag började tvivla. Så jag släppte dem på hemsidan. Därefter fortsatte matchningarna att komma. Jag kommer i framtiden inte räkna en matchning om jag redan pratat med dem tidigare, för de två första matchningarna efter förra familjen var familjer jag redan tackat nej till, men som valde att kontakta mig igen!

MATCHNING 18

Bedford, Massachusetts
Mamma, pappa, son (7), dotter (4), dotter (2)
Åh den här familjen är också helt fantastisk. Pratade med mamma ikväll och vi hade ett jättetrevligt samtal, kändes som om vi känt varandra länge! De har inte haft en aupair innan men alla barnen går i skolan under dagen så man hade fortfarande varit ledig under dagen trots att det är lite yngre barn. Tyvärr så fick jag reda på i slutet av samtalet att de letar efter en aupair som skulle komma till dem i mitten på april, och det är lite för sent för mig. Så vi kommer släppa varandra på hemsidan men hålla kontakten om det skulle vara så att vi inte hittar någon annan som kändes lika bra!

Likes

Comments

Hej!
Nu har det minsann hänt lite grejer de senaste dagarna! Har fått en del matchningar;

MATCH 15

Annandale, Virginia
Minns faktiskt inte alls hur den här familjen är. Vi matchades med de hörde aldrig av sig, minns dock att båda barnen hade special needs i form av autism och jag har inte så bra erfarenhet av det. Har jobbat mycket med barn med Down Syndrom men inte inte autism så hade behövt veta mer då, men efter 24h tog jag bort matchningen.

MATCH 16

Leesburg, Virginia
Mamma, pappa, dotter (7), son (4)
Den här matchningen var väldigt intensiv. Vi matchades en minut, den andra minuten fick jag ett sms från pappan, och en minut efter det så ringde han mig på min telefon. Vi pratade lite snabbt men jag sa att jag behövde läsa deras profil i lugn och ro innan jag kunde veta vilka frågor jag skulle vilja fråga och sådär. Han skickade därefer ett mail med deras personliga brev, sen direkt efter skickade han ett mail till med länkar på saker man kan göra i deras by (vilket jag VERKLIGEN uppskattade, det har ingen annan familj gjort och det gav verkligen ett bra intryck). Men jag blev lite överväldigad av deras intensiva sätt att ta kontakt att jag inte fick en bra känsla. Jag mailade tillbaka efter att jag läst deras ansökan och sa att jag inte trodde jag var en perfekt match för dem. De svarade med ett sms (från båda föräldrarna, än en gång intensivt) där de sa att de hoppas att jag ändrar mig. 20 minuter senare fick jag ett sms till med två bilder på barnen. Men som sagt, det kändes inte bra.

MATCH 17

Irvington of Hudson, New York
Mamma, pappa, son (7), son (14)
ALLTSÅ JAAAAA! Finaste familjen! Jag skypade med dessa ikväll efter att jag fick matchningen igår direkt efter match 16 och alltså wow. Om inte jag blir deras au pair så är den som blir det en lycklig tjej! Har ju egentligen hela tiden tänkt att fotbollsintresserade pojkar inte är min grej men jag ville ge dem en chans ändå eftersom familjen verkade så go. Så de ringde från deras stuga i Vermont där de åker skidor när de kan, också guld! Jag fick skypa med mamman, pappan och deras yngsta son, som är den som jag främst kommer ta hand om. Vill inte gå in på för många detaljer om deras liv för det ska ju vara anonymt men båda föräldrarna har spännande jobb och de letar efter en aupair som vill vara en del av deras familj, men ändå ha ett eget liv utanför hemmet! Jag börjar förstå det här som folk snackar om där det ska kännas på ett särskilt sätt i magen för det är verkligen så jag känner nu! De ville prata igen om några dagar, och jag mailade nyss och frågade om jag också får skypa med deras nuvarande Aupair! HOPPAS HOPPAS HOPPAS!!!!

Likes

Comments

MATCH 13

ChaPlymouth, Minnesota
Mamma, pappa, dotter (7), dotter (5)
Denna familjen matchade jag med igår kväll, de sökte dock efter en aupair som skulle kunna tänka sig att komma i Juni så det är lite för sent för mig. Så vi släppte varandra på hemsidan direkt.

MATCH 14

Chappaqua, New York
Mamma, pappa, dotter (6), son (4), dotter (2), dotter (2)
Fick denna matchningen inatt, de har inte mailat mig ännu och jag är osäker baserat på deras ansökan om det är denna familjen jag letar efter. Där är inte så mycket information (bara 2 bilder, jättekort brev osv) och fyra barn är ganska mycket och speciellt när två av dem är så pass unga. Men kul att de bor i samma lilla by som Hillary Clinton! Så vi får se om de hör av sig eller inte, annars släpper jag dem nog när det gått 24h.


Nu har jag också varit i processen i cirka en vecka! Kul!

Likes

Comments

MATCH 12

Mooresville, North Carolina
Mamma, dotter (10), son (8), dotter (6)
Nu kom matchning nummer 12! Himla kul att det är så många som vill prata med en men det är också så himla svårt när man är ganska säker på vad det är man letar efter för familj och inte känner att den familjen som matchat med en är det man letar efter. Jag har inte fått något mail från denna familjen, men genom att kolla på deras ansökan så känns det helt enkelt inte rätt. Barnen är iväg hos sin pappa väldigt mycket och lite sådana där grejer.

Likes

Comments

MATCH 11

New Bedford, Massachusetts
Mamma, pappa, son (12), son (10), dotter (6)
Fick denna matchningen inatt. De skickade ett jättefint mail till mig och hade jag inte pratat med den andra familjen så hade jag absolut varit intresserad. Lovade att återkomma om något ändrade sig.

Likes

Comments

MATCH 10

Madison, Wisconsin
Mamma, pappa, dotter (13), son (9)
Fick denna matchningen nyss och familjen verkade jättegoa. Fick ett mail där de frågade om jag kunde komma i slutet på april istället för i början på februari och det funkar tyvärr inte för mig då jag jobbar terminvis med dansklasser. Så jag svarade att det kunde bli svårt, så då tog familjen bort matchningen direkt!

Likes

Comments

Godafton! Den här bloggen kommer följa min resa som aupair i USA. Jag har länge velat bli aupair och nu börjar saker och ting hända, så då vill jag dokumentera mitt liv lite här så att familj och vänner kan följa och så att jag kan kolla tillbaka i framtiden!

För nästan en vecka sedan blev jag accepterad till aupair programmet och blev därför synlig för familjer på hemsidan för att börja matchas med dem. Aupairerna kan inte se familjerna, utan det är familjerna som väljer aupairerna och då kan inte andra familjer se ens profil längre förrän man släpper den familjen man är matchad med just då. Denna veckan har varit väldigt intensiv då jag har fått matchningar hela tiden, vilket är superkul! Vissa familjer har jag valt att prata vidare med och andra har jag känt direkt att jag inte är en perfekt matchning och därför släppt dem. Tänkte sammanfatta här på bloggen vilken typ av familj jag har blivit matchad med och var de bor (Berättar bara lite information så att familjerna förblir anonyma!):
MATCH 1
Westport, Conneticut
Mamma, pappa, son (7), dotter (4) och son (2).
Denna familjen var min första matchning vilket var jättekul och därför valde jag att skypa med dem även om där var vissa saker som gjorde att jag kanske inte kände att det var helt perfekt. Jag pratade med mamman, samt den äldsta sonen och dottern och hade ett snabbt samtal med deras nuvarande aupair. Helt fantastisk familj men mamman var hemmafru och jag skulle isåfall jobba vid sidan om henne hela tiden och det var inte något jag hade tänkt från början. Samtidigt var detta också min första matchning så jag valde att släppa dem och gå vidare!
MATCH 2
Denville, New Jersey
Mamma (svensk), pappa, dotter (5) och son (4)
Denna familjen matchade jag aldrig med officiellt på hemsidan utan de kontaktade mig via sociala medier då de såg min profil precis innan jag försvann då den första familjen matchade med mig och var intresserade. Mamman var svensk och jag tyckte verkligen om denna familjen! Pratade med mamman på facetime samma kväll som förra matchningen och dagen efter pratade jag med pappan och sonen och tyckte verkligen att de var alldeles fantastiska! Tyvärr så hörde mamman av sig några dagar senare och sa att de hittat en annan aupair så det blev aldrig mer kontakt med den familjen!
MATCH 3
Boston, Massachusetts
Mamma, pappa, son (12), son (11), son (8), son (6), tre hundar
Denna familjen valde jag att aldrig skypa med. Dels för att jag fortfarande pratade med familjen i New Jersey men fyra pojkar som hade intressen såsom fotboll, basket osv kändes inte helt perfekt för mig. Jag mailade tillbaka till mamman och förklarade och hon var ganska besviken men förstod. En stund senare fick jag även ett mail från deras nuvarande aupair som också är svensk som än en gång ville föreslå att vi skypade. Men jag tackade vänligt nej igen.
MATCH 4
Merrick, New York
Mamma, pappa, son (12), son (10)
Denna familjen var jätteintressant för mig. Dels för att jag har spenderat väldigt mycket tid under min uppväxt i grannbyn men mammans mail till mig var så himla detaljerat och bra så jag ville verkligen skypa med henne. Under vårt skypesamtal hade vi jättetrevligt och höll med varandra om mycket till en början. Men båda barnen hade tydligen svårigheter med olika grejer och det märktes ganska snabbt då att jag och mamman inte delade samma tänk om hur man samtalar med barn om lite svårare frågor. Jag vill såklart respektera familjen och deras sätt att kommunicera men känner att det är viktigt för mig att vi iallafall delar någorlunda samma tankar, så vi släppte varandra efter det samtalet!
MATCH 5
Denna match var samma familj som match nummer 3. De ville än en gång föreslå en skype intervju så jag fick maila tillbaka igen och förklara att det inte kändes som den rätta familjen för mig och att jag tror att deras barn hade haft mycket roligare med en annan aupair!
MATCH 6
Boston, Massachusetts
Mamma, son (15), son (13), dotter (10)
Denna familjen verkade också helt underbar (alla verkar så bra! Det är jättesvårt!), barnen var lite äldre än jag kanske hade tänkt och de var ganska independent. Samt att även denna mamman skulle vara hemma hela dagarna med mig. Så jag kände ganska direkt att jag inte var rätt aupair för dem och mailade tillbaka, fick ett mail att det var helt lugnt och mamman förstod. Morgonen efter hade jag fått ett mail från mamman där det stod att hon hade läst om min profil och tyckte att jag var en "rockstar" så om jag ändrar mig så ska jag höra av mig igen!
MATCH 7
Scarsdale, New York
Mamma, pappa, dotter (3,5), dotter (3,5), hund
Den här familjen är den jag pratar med just nu, jag gillar verkligen dem trots att jag hitintills bara pratat med mamman. Det är tvillingtjejer (som kan ha varit något av det sötaste jag sett) som går på pre-school på förmiddagarna. Jag skypade med mamman igår och vi delade samma värderingar och hon var jättetrevlig. Vårt samtal var kanske lite mer formellt än de andra jag haft men det var fortfarande ett väldigt bra samtal. Byn ligger norr om NYC, alltså ca 30-35minuter med tåg in till stan, vilket också såklart är intressant. Mamman var däremot väldigt förstående för att jag är tidigt inne i matchningsprocessen så även om hon vill fortsätta prata (och det vill jag också) så släpper hon mig på hemsidan så att jag kan prata med andra familjer, tycker att det säger väldigt mycket om hennes karaktär och gjorde bara att jag tycker om henne ännu mer!
MATCH 8
New Jersey (inte Denville, men minns inte stadnamnet)
Mamma, pappa, dotter (8), dotter (5), dotter (4)
Också en jättefin familj, de bodde dock en bra bit ifrån en storstad och detta var precis efter mitt samtal med förra matchningen, och den hade gått så himla bra, så då kände jag att detta inte var en perfekt matchning. Mailade tillbaka och de släppte mig direkt.
MATCH 9
Larchmont, New York
Mamma, pappa, dotter (2)
Denna matchningen kom nu ikväll bara några minuter efter förra familjen släppte mig. De verkar också supergulliga och de bor jättenära den familjen som jag fortfarande pratar med. Deras dotter är dock väldigt ung och jag har störst erfarenhet av barn som är lite äldre än så och skulle nog tycka att det var roligare med iallafall två barn att ta hand om. Hursomhelst så mailade jag tillbaka och sa att jag redan pratar med en annan familj och jag vill inte hålla upp deras matchningsprocess men att om de fortfarande är intresserade av att prata ifall det inte funkar med den andra familjen så hör jag gärna av mig!
Och nu sitter jag här haha. 9 Matchningar sedan i måndags, och idag är det lördag. Jag är någorlunda slut i huvudet men som tur är har jag fantastiska vänner i USA som gärna hjälper mig med att undersöka områden, kollektivtrafik och liknande så det har blivit många samtal till andra sidan jordklotet denna veckan! Jag ska prata med den ena familjen igen nu i veckan och då även träffa flickorna samt deras pappa, men under tiden lär jag kanske få flera matchningar och då uppdaterar jag här! PS. intressant att jag bara fått matchningar i norra delen av östkusten, fast det passar mig jättebra för det är dit jag helst vill!
/Moa

Likes

Comments