Som sagt kommer det inte upp så många inlägg nu i slutet av veckan. Tyvärr. Jag vill som alla andra umgås med familj släkt och vänner nu när det är Påsk och lov!! För mig i bara några dagar till tyvärr!):

Men det tänkte jag inte prata om nu. Utan jag hade tänkt att prata om bloggen. Jag kan inte alltid hålla mig till ämnet "mobbning", jag har inte skrivit det svart på vitt att denna bloggen ska handla just om mobbning men jag vill ändå klargöra det nu. Denna bloggen kommer handla om mobbning till stor del, också om annat så ni har förståelse för det. Ibland kanske jag uppdaterar om något helt annat än mobbning. Kram!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

​Nu har äntligen påsken börjat för alla! Tydligen så fick några skolor lov veckan efter påsk också.

Ha en underbar påsk, och ett underbart (fortsatt) trevligt lov.

GLAD PÅSK!!!!!!

Likes

Comments

Att stöta ut någon har jag erfarenhet av. Inte att jag själv gjort det medvetet utan att jag blivit utsatt för det. Senast för någon dag sedan faktiskt. Men just det tänker jag inte gå in på så noga.

När du är med 2 kompisar så måste du tänka på att inte viska med en utav de eller inte gå iväg med en utav de. För att om du gör det så kommer den andra personen säkerligen känna sig utanför. Det är verkligen inte roligt. Tänk på att du inte vill vara den ensamma personen och, behandla alla som du vill bli behandlad själv. Om du varit med 5 personer och ska visa det för resten av dina vänner på sociala medier kan du tänka på att inte utesluta någon.

Likes

Comments

Att plugga på lovet kan ses som lite nödigt. Man vill ju inte vara en pluggis!? Fast.. Jo det vill man. Om man är i det populära gänget. Men jag skulle säga att man ska slappna av på de korta loven, kanske att man kan ha en dag där man kan ta igen det man ligger efter på. Det är mest viljan man behöver också. Tänk på att om du är rädd för att folk ska tycka att du är nördig så behöver du inte oroa dig. Och, om dem vet om att du pluggat under lovet och ifrågasätter så kan du stå upp för dig själv. För det är tantigt av dem att gå på dig som varit duktig och blivit smartare. (Detta vet jag har hänt och tar därför upp det).

Likes

Comments

I slutet av veckan kommer det inte komma upp så mycket här på den nystartade bloggen om jag inte får tid på nätterna. Jag kommer att få besökare som kommer att ta upp min tid under helgen. Dessutom är det Påsk så jag vill såklart tillbringa tid och visa kärlek till min familj och vänner. Jag vill bara förvarna er.

Jag hoppas att du njuter av lovet och sover ut för att få ny energi till den sista biten av läsåret. Snart är det sommarlov!!!! (Riktat till de som inte jobbar).

Likes

Comments

JAG har varit som dem som skriver elaka kommentarer. Men det hände bara en gång, och är fortfarande inte okej. Jag hade tänkt att göra en liten storytime om detta.

Detta hände på instagram när jag kanske var 9 år. Jag var jätte intresserad av de som var 1 år äldre gjorde. Det var en kille jag tyckte var ganska cool, och han var snygg också. Jag kände honom inte och han bodde inte i närheten. En dag la han ut en bild på en tjej och skrev liknande text som "Väldigt ful och så men"... Jag kopplade inte att det var hon själv som la ut den. Dessutom trodde jag att jag kunde få hans uppmärksamhet genom att kommentera "kanske inte så snällt men ja du har rätt". Tack säger jag till den stackars tjejens vänner som försvarade henne och gav mig skuldkänslor, och en riktig tankeställare.

Alla gör misstag och detta var mitt!! Riktigt dumt gjort. Något av det jag ångrar mest i livet.

Likes

Comments

Idag hade jag tänkt att gå in lite djupare på sociala medier. Senare idag kommer även en "story time" som jag så fint kallar det! En vanlig social medie man öppnar när man slår på telefonen är youtube. Många uppdaterar dagligen och lägger upp videoklipp. En av Sveriges mest kända svensktalande "youtuber" är Joakim "Jocke" Lundell. Han får dagligen massor av hat. Ofta kommer det hem ungar och förstör. Ni ska veta att det absolut inte är okej! Det har dels med allemansrätten att göra, men också att kunna se skillnad på ditt& mitt. Tänk på att inte ta er hem till någon och förstöra grejer. Åh skriv inte hat sprid kärlek på youtube och alla sociala medier. Ni måste tänka på hur ni hade känt er i offrets ( i detta fallet Jockes) situation.

Likes

Comments

Jag vet!! Jag riktar mycket av mina inlägg till ungdomar!! Jag ber om ursäkt om det stör någon! Det kommer snart upp ett inlägg riktat till arbetsplatser. Vill ni att jag ska ta upp något speciell så får ni jättegärna skicka ett meddelande så löser jag det och alla blir glada! Det blir att jag skriver mer till ungdomar nu eftersom att det är lov och mobbning i skolan upprepas hela tiden. Hoppas ni förstår! <3

Likes

Comments

Jag har varit med om att de som mobbat sett det som en "kul grej", för dem själva alltså. De har inte insett hur bedrövliga dem varit mot mig. Det är sorgligt att man inte kan förstå hur illa man beter sig förs man blir tillsagd (av någon annan än mig). Än idag finns det några av dem som sårat mig som inte insett vad det var som dem gjorde som var fel. Tyvärr. Men det var jag som vann och inte de.

Ni som mobbar bör veta hur långt det kan gå!!

Självskadebeteende (skärningar, äta för lite, äta för mycket, trycka ner sig själv, äta tabletter osv..), självmord etc.

Hoppas ni förstår att alla är olika och alla tål inte lika mycket. Var snälla mot varandra!

Likes

Comments

När man talar om mobbning tänker man direkt på ungdomar och skolan. Men något man ofta glömmer bort är arbetsplatser! Man tänker inte på att det försegår mobbning på arbetsplaster för, hallå dem är vuxna!? Men tyvärr så gör det de. Att stöta ut någon ur gänget och att snacka bakom någon annans rygg. Det försegår även mellan vuxna. Det är även ämnen jag ska ta upp i senare tillfällen och gå djupare in på! Detta var en snabb överblick! Ungdomar var snälla mot varandra nu och senare i arbetslivet! VUXNA, var förebilder! Be nice!

Likes

Comments