Varför ska man göra som alla andra? Här har vi den. Pepparkaksmoskén! ❤

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Äntligen!

Sverige är klar för VM 2018 i Ryssland!

Likes

Comments

Jag heter Ümit, född och uppvuxen i Göteborg. Jag bor idag i centrala Göteborg med min sambo och vår hund Aslan. Jobbar som spårvagnsförare och gjort detta sedan 2012. Har ett stort intresse inom fotboll och tv-spel. När jag är ledig så lägger jag mycket tid på min familj och försöker vara med dom så mycket jag kan.

Jag är från Turkiet. Kom hit när jag var några månader gammal efter att mina adoptivföräldrar fann mig på ett barnhem i storstaden Izmir. Jag är alltså adopterad. Jag har aldrig träffat min biologiska familj men efter 24 år så fick jag veta att jag har en mamma, en helsyster samt två halvsystrar. Min pappa hade förlorat sitt liv i en bilolycka. Jag är också morbror till 4 barn.

Mina adoptivföräldrar som jag kallar för mina föräldrar kom till Sverige på 70-talet. Det var arbetet dom kom för, alltså inget flykt från krig eller liknande. Dom hade hittat ett jobb på Göta Verket som svetsare och fick utbildning inom yrket och sedan hade dom börjat jobba. Vi är en liten släkt här i Sverige och resten har vi kvar i Turkiet men även i Tyskland.

Som liten hade jag ett stort fotbollsintresse. Jag spelade för Västra Frölunda IF och BK Lobo. Totalt 12 år spelade jag i dessa klubbar. Mestadels som målvakt, 8 år för att vara exakt. Efter en menisk operation (knäskada) så slutade jag att spela fotboll. Jag hade tappat hoppet om att bli professionell spelare. Jag hamnade på en hemsida och såg att Sveriges Fotbollsförbund sökte domare, vilket jag sökte till och sedan fick jobbet. Dömde i 3 år och sedan blev jag intresserad av att leda ett lag. Jag gick tillbaka till Västra Frölunda IF och blev assisterande tränare för pojkar som är födda 2003. Var aktiv i klubben i 3 till 4 år och sedan fick detta ta slut då jobbet krockade med tiderna för träningarna.

Idag när jag sitter och skriver detta inlägg så har jag ett stort mål med livet. Att hjälpa andra. Att hjälpa utsatta barn, ungdomar och vuxna inom mobbning, trakassering, diskriminering samt hot och våld. Har en stor vilja till att bli föreläsare inom detta.

Min titel är... Mobbad till mobbare...

Likes

Comments

Photo: Christopher Martin

Klockan var 15:06 den 24 oktober 2017 då jag skickade iväg min text till Verkligheten i P3. Jag skrev kortfattat om vad jag hade varit med om i mitt liv och hur min uppväxt var. Fort därefter kom ett svar där det stod: "Hej! Herregud vad du varit med om. Vi vill jättegärna göra ett program med dig. En av våra reportrar ringer upp dig inom kort!"

25 oktober 2017, 15:46 får jag ett SMS. Det är en reporter som försökt nå mig på min telefon men för att vi bor i en bunker så har jag ingen täckning på mobilen, därav SMS'et. Jag ringer upp och berättar kort min historia och vi bokar ett möte. P3 ska nu hem till mig och jag ska för första gången i mitt liv berätta offentligt om vad jag varit med om.

Fredagen, 27 oktober 2017 sitter reportern på tåget från Stockholm till Göteborg, hem till mig. "Shit, detta händer på riktigt" tänker jag. Får ett SMS där det står: "Hej! Sitter på tåget nu. Ses klockan 14!" Nu är det nära...

Väl på plats berättar reportern att en intervju brukar ta cirka 45 minuter till en timma. Hela två timmar sitter vi och pratar. Blandade känslor, glädje, tårar och tystnad uppstår. När jag sitter här i soffan inser jag att jag varit en ängel och en djävul. Vi sätter rubriken, Mobbad till mobbare.

Måndag den 13 November 2017 kommer äntligen vår intervju att publiceras i programmet "Verkligheten i P3" på Sveriges radio. Detta kommer även att informeras på deras sociala medier. Följ dom gärna på Facebook och Instagram.

Jag kommer på denna blogg att prata om mitt liv, vad jag gjort under skoltiden, hur jag utvecklats och vad jag är idag. Det kommer att delas länkar, bilder, filmer och andra saker som handlar om mobbning i första hand men även trakasserier, våld och hot, utanförskap och samhället, vad gör samhället idag mot detta?

Jag hoppas ni läsare följer denna resa genom att vara aktiva i bloggen, kommentera samt debattera. Prenumerera gärna för att hålla er uppdaterade!

Har ni frågor och funderingar så dra iväg ett mejl till mobbadtillmobbare@gmail.com eller via ​Instagram . Jag ska försöka svara så fort jag kan.

Ta hand om er där ute och säg NEJ till mobbning!

Likes

Comments