Vardag

​Jag går just nu på gymnasiet och ska till hösten gå in på mitt 2:a år av vårdlinjen. När jag har gått mina 3 år på gymnasiet kommer jag att gå ut som undersköterska vilket betyder att jag kan gå ut och jobba direkt om jag skulle vilja det. Jag kan t.ex. jobba på ålderdomshem som jag nu har som sommarjobb.
Men när jag tar studenten har jag som plan just nu att jobba sommaren och till hösten börja plugga 3 år till sjuksköterska. När jag sedan avklarat de 3 åren vill jag jobba minst 1 år för att ha möjlighet att sedan kunna läsa till narkossjuksköterska eller rikta in mig på ambulans.
Om jag väljer antingen eller, eller om jag läser till båda är något jag bestämmer då. 

I framtiden vill jag jobba som ambulanssjuksköterska men även pröva på att jobba på Akuten och Intensivvårdsavdelningen(IVA). 

En dröm hade varit att få jobba som Pistör i typ Åre, det innebär alltså att jobba som sjukvårdare i skidbacken. Vill få in det på ett hörn också men det får vi se hur det blir med det:)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Att jag idag tog mig igenom min sista Måndag i årskurs 1 känns underbart! Fick nämligen alla lektioner inställda nästa måndag vilket betyder ledighet och måndagen efter det, som är sista veckan på terminen är det 6 juni vilket är en röd dag.
Just nu finns det inga sura miner!
Allt rullar på och jag känner mig väldigt glad, förutom att mina halsmandlar går emot mig, men jag kämpar emot dom!

Värmen idag var väl ändå på tok för varmt för att rida 2 hästar i? Trodde jag skulle avlida där ett tag men sen insåg jag att jag överlevde det me så ännu lite mer lycka i livet.
När man gör något så roligt så kan man trotsa allt

Imorgon väntar en lång dag i skolan, MEN inte ska jag vara negativ med de nej. Sovmorgon vilket är underbart, en runda ut till pichi när jag kommer hem för att pyssla om han en stund, innan gymmet väntar för ett spincross pass + träning med brodern. Så det ska nog bli en bra dag imorgon me:)

Som ni ser en väldigt blöt och sur banan ifrån förra veckan, han ser verkligen inte ut att gilla mig, men jag vet att han älskar mig, bara så ni vet!

Likes

Comments

En Lördag som trots allt blev bra.
Var först ute hos Pichi på morgonen och det var dags för lastträning. Allt börjar med att vi inte hittar den speciella last grimman som vi alltid använder och Pichi var inte på något vidare humör häller. Jag började lasta och det gick bra till en början innan han tjurade ihop. Lisbeth tog över och till slut gick det bättre. Man lär sig verkligen att handskas med de mindre bra naglarna då de kommer ibland. Vissa dagar går super medan andra går mindre bra. Men jag är ändå nöjd över honom och detta är inget jag gräver ner mig i, alla har vi våra dåliga dagar och idag var det Pichis tur helt enkelt:)

När jag kom hem la jag mig bara på soffan en stund och vilade. Mamma och jag bestämde oss för att ta en tur till Sharpman då jag behövde nya ridbyxor och det hittade vi ett par, + en piké så det var kul. Alltid kul med lite nytt i garderoben:)

Har sedan vi kom hem hunnit käka lite grillat, rensat min hästgarderob och nu liggedag bara i sägen och vilar. Ska fixa mig själv lite te för att se om mina svullna och ömma halsmandlar vill ge med sig lite. Om de inte blir bättre till på Måndag ska vi antagligen ringa ner till sjukhuset och se vad de säger. Om det är så att jag har halsfluss (vilket jag inte tror det är) så är det antibiotika som gäller. Tur man går Vård så man har lite koll på olika sjukdomar och symtom osv;)

Hoppas ni får en fortsatt bra helg:)

Likes

Comments

En studiedag som innehöll mycket häst.
Per hämtade mig och Emelia runt kl 8 och då var det dax för en ute ritt. En ute ritt som innehöll mycket galopp men min super häst klarade det galant trots att han inte rids så mycket. Man märker så väl att han är ett fullblod för han känns aldrig trött. Men han var verkligen såå fin idag, lilla "bananen".
När jag kom hem cyklade jag till farmor för att käka lunch innan det var dax för nästa stall.
Skulle möta upp Michaela och prata lite med henne och gå igenom lite saker osv.

Märkte även vid lunch att jag hade ont i halsen och det var svårt att svälja. Insåg att mina halsmandlar är sååå svullna och väldigt ömma så ingen träning för min del. Förhoppningsvis går det över av sig själv så jag slipper halsfluss för det är inget jag vill starta sommarlovet med.

De två dagar som återstår av helgen kommer antagligen att bestå utav mycket häst!

Likes

Comments

Någon mer än jag som känner av att sommaren närmar sig.
Vi rullar in i maj månad vilket känns sjukt bra, har hittills fått en bra start och det känns skönt att inte ha så mycket skolarbete. I princip bara de nationell proven som rullar in men det känns bra för då går dagarna och veckorna mycket fortare.
Ett stort + för den här veckan är att det på torsdag är en röd dag så då blir det en långhelg på hela 4 dagar. Det betyder mer tid för träning och tid ute hos lille Pichi. Om det är bra väder så lär det bli mycket tid som spenderas ute och det hoppas jag på. Måste börja plocka fram lite svalare kläder, som jag även måste få lite påfyllning av.

Har än så länge avklarat 1 dag av dessa 3 skoldagar som innehöll en kort dag och en slags redovisning på Engelskan där vi skulle göra något inom medicin/vård och samtidigt ta allt på engelska och ja det gick väl helt ok. Var inte så bra förberedd men det får funka. När jag kom hem var jag rätt trött så sov i 1 timme innan det var dax för stallet. Så det är vad jag har gjort idag.

Imorgon väntar skola och gymmet med Therese!

Hoppas ni får en bra vecka<3

En bild som får summerar hur glad jag är just nu!

Likes

Comments