Header

Hej!
Igår red jag barbacka för att träna upp balansen lite. Vi tränade mest på att hon inte ska länga ut sig i galoppfattningarna. Vi körde både fattningar i skritt och trav. Det gick superbra och hon höll formen bra. Hon har svårare i vänstervarv och det märkte man när jag red, men det får vi träna lite extra på. Det blev ett väldigt kort ridpass. Sedan har hon även börjat klia upp sig på bogen med tänderna så det är tunt med päls där.

Sedan fixade jag lite i stallet och myste lite med henne. Hon fick lite kraft och benen stretchade!
Sedan släppte jag ut henne.

Kram,
Moa

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hauls och Tips

Hej!
Idag var jag och mamma på en lokal hästsportsaffär ( http://sadlar.se ). Vi köpte lite nya grejer så jag tänkte göra en liten haul eftersom ni gillade det förra så mycket!

Först köpte jag en Likit treat bar, Schacky älskar dessa! Brukar köpa dem ofta. Är dock jättesvåra att bryta. Den kostade 20kr.

Tack för att ni läste, kram!

Moa

Likes

Comments

Allmänt

Godmorgon!
Idag tänkte jag skriva veckoplaneringen för denna vecka.
Idag: Skritta barbacka.
Söndag: Dressyr.
Måndag: Uteritt.
Tisdag: Tävling.
Onsdag: Dressyrträning.
Torsdag: Hoppträning.
Fredag: Dressyrträning.
Lördag: Vila.
Tycker ni om när jag skriver veckoplanering? Gilla isåfall! Kram,
Moa

Likes

Comments

Hejsan!
Idag har vi köpt en transport, denna är ifrån värmlandsvagnen. Det är en boogie och den är väldigt fräsch och fin. Den är årsmodell 2015 men knappt använd alls. Ska bli så skönt med en egen, passar ju bra i och med att jag ska tävla på tisdag!
Idag har jag haft Schacky i ett halvår och gud så mycket vi har hunnit med på denna korta tid!
Här kommer några bilder på skönheten:

Tack för att ni läste, kram
Moa

Likes

Comments

Ridpass och Träningar

Hejsan!
Idag hopptränade jag för Sara Näslund, vi har under de tre föregående veckorna tränat på olika saker som krävs för att hoppa en bana, anridning, vägen osv. och idag var det dags för banan. Hinderna stod uppställda som de gör i övningen huset (lägger bild nedan). Jag är jättenöjd med dagens träning, vi hade verkligen en bra takt i galoppen för hon brukar kunna bli lite lång i galoppen och då kommer hon tight på hinderna.

Jag har fått höra flera gånger varför jag hopptränar när jag satsar dressyr och varför kan inte dressyrryttare hoppa? Bara för man har valt att satsa på en annan grej betyder det ju inte att man bara gör det hela tiden. Jag tycker det är jättekul att hoppa som många andra! Jag hade bara tävlat hoppning innan jag fick Schacky men det beror mycket på hästen. Schacky är en jättefin hopphäst oxå, hade tävlat hoppning med jättebra resultat hos föregående ägare men nu har jag valt att satsa dressyr för hon har stor kapacitet för det oxå. Jag hoppar henne 1-2 ggr i veckan och det tycker hon är superskoj och vi är nöjda med det!

Tack för att du läste! Kram,
Moa

Bild ifrån förra hopptävlingen, jätteskoj tycker Schacky!

Hon har nollat alla vi startat! Får nog bli någon mer hopptävling framöver!

Likes

Comments

Ridpass och Träningar

Hejsan!
Idag blev det ett dressyrpass, vi har haft lite jobbigt de senaste veckorna då hon tappat bjudningen. Efter jag ridit i skogen några dagar nu så är hon finare än någonsin och vi börjar hitta varandra bättre, det känns bara så lätt. Började med att känna av lite de olika momenten i programmet vi tävlar nu, volterna satt bra då vi jobbat mycket med dem på sistone. Även vändningar satt som en smäck och inredningarna lika så. Vi tränade lite på snett igenom och den fria skritten och i slutet kändes det riktigt bra. Nu bjuder hon verkligen till i skritten istället för att släpa benen efter sig.

Klart finaste tjejen ska ha favvoschabraket ifrån Equestrian Stockholm! :)

Lika glad i hagen som på ridbanan:)

Imorgon blir det hoppträning, håll tummarna för att det går bra!
Kram,
Moa

Likes

Comments

Hauls och Tips

Hejsan allihopa!
idag åkte jag till Hööks innan ridningen för att shoppa lite nya saker som behövdes. Så nu tänkte jag alltså visa vad jag (pappa hehehe) köpt.

Först köpte jag en ryktlåda eftersom min gamla har gett upp och går inte ens att stänga längre, denna kostade 279kr.

Sedan köpte jag mitt favorit skimmelshampoo ifrån K9, jättebra när man har en skäck som allting lyckas få kissfläckar på hennes vita partier. Detta är blekmedelsfritt så det är ett plus. Har även deras pälsglans som funkar jättebra på henne. Schampot kostade 199kr.

Sist av allt köpte jag ett nytt hönät för dem går alltid sönder och dessutom behövde jag ett extra. Detta kostade 139kr om jag inte minns fel.

Hoppas ni gillade det här inlägget,

Moa

Likes

Comments