Header
View tracker

Idag drog vi till med en brunch. Jag sov så dåligt inatt (inte för att Mila mådde dåligt, men hon ville inte äta utan låg bara o myste vid tutten och jag vågar inte somna om då med risk för att det går mer än 4 timmar mellan maten). Hur som helst, det blev lite hackig sömn vilket resulterade i att vi inte klev upp fören vid 12 (!) idag. Hehe.

Nu på eftermiddagen har jag fixat med lite pappersarbete kring flytten samt Mila. Vi fick bland annat hem Milas personnummer och namnanmälan från skatteverket idag så nu ska vi bara komma överens om vad hon ska heta. Jag själv funderar på att byta efternamn också. Nu heter jag Moa Westöö Svensson, med Westöö som mellannamn. Jag vill helst ha Westöö som efternamn på både mig och Mila, och sedan Markus efternamn som Milas mellannamn (ja, det blir lite krångligt! haha).

Vi har förresten fått inflyttningsdatumet! 26 februari går flyttlasset! Längtar som in i bomben.

Likes

Comments

Mila är så himla torr! Så torr så att hon fjällar! Jag vet inte vad jag ska göra. Barnmorskan sa att jag skulle använda parfymfri olja eller bröstmjölk så jag gav mig på ett försök till att handmjölka men tusan va svårt det va. Det kom ju bara en liten droppe i taget och tog evigheter att mjölka ur en tsk. Vet inte om det är för att min mjölkproduktion inte är uppe i 100% ön eller om jag helt enkelt är kass på att handmjölka. Jag får fortsätta använda olja. Jag vågar inte ens bada henne för jag är rädd för att det ska bli ännu värre då (även om oljan är i vattnet..).

Kanske ska investera i en bröstpump? Är det något ni har haft användning för? Tänker även senare om Markus någon gång behöver flaskmata (typ om jag blir sjuk?)

Likes

Comments

Nya avsnittet GVFV! Ber om ursäkt för att jag pratar lite lågt, men var lite påverkad av smärtan och smärtlindringen- haha. Helt fantastisk upplevelse. Fruktansvärt ont. Obeskrivligt, men värt varenda sekund. Runt 15.30 gjorde vi hinnsvepning, vid 19 var vi inne på förlossningen. 06.28 började krystvärkarna och 06.39 var hon ute!

I nästa veckas avsnitt tänkte jag ta upp lite tips som jag hade velat veta innan förlossningen samt svara på eventuella frågor! Så undrar ni något är det bara att ställa dem här eller på youtube :)

Likes

Comments

Halvtimmen innan vi åkte till MVC (för hinnsvepning) kom jag på att jag MÅSTE fota magen en sista gång. Trots kasst ljus lyckades jag fånga magen på bild. Jag kan inte påstå att den är i klass med en "gravidfotografering" (hehe) men det känns ändå häftigt att ha bild på magen bara dygnet innan hon tittade ut. Jag hade redan börjat få lite värkar/mensvärk när jag fotade.

Det känns helt otroligt att det var min lilla bäbis som låg där inne. Alla sparkar mot revbenen var hennes. Helt ofattbart. Det kan inte riktigt gå in i min hjärna.

Nu ligger vi i sängen (som vi i princip gjort sedan vi kom hem från BB) och bara myser. Mila sover för det mesta, men idag har hon varit vaken lite mer än tidigare. Då ligger vi bara o tittar på varandra. Då och då kommer det en skvätt tårar. Det kommer nog ta ett tag innan jag fattar att hon är här för att stanna. Jag är så glad för att hon mår bra och inte har magproblem etc. Inatt vaknade hon bara vid 04.30 och sedan vid 08.30 (strax innan mitt larm ringde, max 4 timmar mellan amningen har jag fått instruktioner om!).

Nu avrundar vi denna dagen. Imorgon släpps nya avsnittet av GVFV- där ni får hänga med på vår förlossning!

Likes

Comments

Alltså.. Den där naveln. Fy tusan vad den luktar nu!! Den förstör hela bebismyset, haha. Nu hänger den knappt kvar dessutom så det dröjer nog inte länge innan den lossnar helt.

Vi ligger annars och bara tar det lugnt. Sambon gav sig på ett försök till att städa här hemma men han gav upp efter 20 min. Vi bestämde att vi ska börja flyttpacka imorgon. Det går inte i racer-fart när man har en nyfödd hemma om man säger så. Det är ju lite mer än en månad kvar tills vi flyttar men vi känner att vi vill passa på att packa ned så mycket som möjligt (men fortfarande ha det fint hemma såklart) innan Markus börjar jobba igen. Det är ju mycket porslin och köks-saker som inte används och mycket småprylar (och garderober som man bara kastar in skiten i) som lika gärna kan rensas och packas ned redan nu.

Annars ska vi ta vår första promenad ute idag. Det ska bli skönt att få röra sig lite och få frisk luft!

Likes

Comments

Idag var vi på återbesök på BB. Bland annat togs hennes nya vikt (3405 g) som visade att hon gått upp igen, vilket känns bra. Det var dock väntat för hon har ätit väldigt bra. Det togs även blodprov (screening för metaboliska sjukdomar) som förhoppningsvis inte visar något :)

Nu ligger vi i sängen och bara myser, äter lite prinsesstårta från igår och ser på tv. Mina tuttar har förresten dubblats i storlek och spänner som tusan. Jag som var i princip plattbystad innan graviditeten har två stora meloner nu. Haha. Imorgon måste jag springa ner på stan och köpa fler amnings-behåar som går att sova i (mjölken bara rinner när jag ammar på natten) samt amningslinne som jag kan ha när vi är ute bland offentligheten.

Idag är hon fyra dagar. Det känns som om hon varit här i 4 veckor. Himla märkligt.

Haha.. den här typen av mössor alltså.. Hur klär man förresten en nyfödd i babyskyddet? Det ska ju vara så lite kläder som möjligt men samtidigt kan hon ju inte frysa! Overallen från PoP är på tok för stor så vi har inget som passar bra utomhus.. hmm..

Likes

Comments

Jag vet inte vad jag ska skriva. Det finns liksom inga ord som kan beskriva hur jag känner. Vi myser hela dagarna och hon är förvånansvärt enkel att ha att göra med (värre blir det väl... hehe). Min kropp är lite mörbultad men det är ju inte så konstigt. Jag har jättemånga inlägg att skriva och jättemycket att berätta men på något konstigt sätt finner jag ingen tid att sätta mig ned och blogga. Men bättre ska det bli, jag lovar ;)


Och tusen tack för alla gratulationer! <3


Likes

Comments

Mila är här! 12 januari, 06.39. 3460gram och 50 cm. Det är helt sjukt. Obeskrivligt. Jag är inne i en "baby blue" och gråter för allt.. förlossningsberättelse kommer! Måste bara sjunka in i att vara mamma.

Likes

Comments

Idag tog jag mig i kragen och tvättade upp bebiskläderna och filtarna. Det är så himla tråkigt att tvätta och det ska bli så himla skönt att få tvättmaskin uppe i lägenheten sedan så att man slipper ha "tvättdagar" där hela garderoben måste tvättas samtidigt. Nämnde jag förresten att kattskrället bestämde sig (mitt i natten) att kasta upp hela maginnehållet på mitt täcke? Och inte fanns det någon tvättid så det där kräket har legat och verkligen gottat in sig i påslakanet nu ett par dagar. BLÄ. Nu blev det iallefall tvättat.

Jag har annars spelat in veckans avsnitt av GVFV idag. Det känns lite sorgligt att det närmar sig slutet nu. Fick hem ett jättepaket av Libero nu ikväll som jag tänkte visa upp under veckan. Imorgon är det eventuellt en hinnsvepning som gäller! SPÄNNANDE. Kommer det funka? Ni får hålla tummarna för mig..

Likes

Comments

Här är senaste avsnittet av GVFV! Ni får hänga med på vår nyårsafton! Pensionärs-paret kör bingolotto och skålar i ösregn. Men vi hade en mysig kväll ändå. Vad gjorde ni på nyår?

Likes

Comments