Header
View tracker

Idag har jag köpt så himla tråkiga saker. Hade hellre lagt pengarna på något till bebis, men bor man i Sverige och inte vill förfrysa sina öron och händer (samt har en hemsk hund som vid första möjliga tillfälle snor och gömmer vantar/mössor) så måste dessa pengar spenderas. Dessutom har jag verkligen utnyttjat min tidigare mascara till max (den är helt klumpig och torr och går knappt att applicera) så en sådan fick hänga med också.

Inte nog med det så beställde jag hem en ny almanacka igår! (Det var i och för sig ett fantastiskt roligt köp tillskillnad från dagens). Så nu sitter jag ivrigt, som ett barn på julafton, och väntar på min för tidiga julklapp till mig själv (och tröst för att jag inte klarade hemtentan. Fick två skitsaker att komplettera, som jag faktiskt tyckte att jag uppfyllde i min uppsats, men jag orkar inte argumentera. Kompletteringen tar säkert 15 min att skriva så det går åt mer energi att börja överklaga än att bara skriva kompletteringen).

Dagen har annars rullat på bra. Jag var i skolan på förmiddagen och på eftermiddagen tog jag en tupplur på si sådär 2,5 timme. Heh. Life of a höggravid, Så nu är jag utvilad för städning! Imorgon kommer nämligen en kvinna som eventuellt ska hyra denna lägenhet efter oss. Jag är otroligt obekväm med att ha främlingar hemma hos oss, men jag förstår ju absolut att hon vill kika på lägenheten innan hon bestämmer sig :). Själv längtar jag tills vi får kika på vår nya lägenhet! Det ska bli så himla spännande!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Vet ni vad? Jag gick på toan förut och hade brunblodiga flytningar!- så jag bestämde mig för att ringa förlossningen. Jag var inte superorolig, men samtidigt vågade jag inte chansa. Hon i telefonen var väldigt lugn och sa att jag skulle lägga i ett trosskydd och om bebis inte rörde sig mycket under kvällen och om det kom mer bruna flytningar så skulle jag ringa upp dem igen. Magknipen kommer och går fortfarande men har blivit bättre. Så nu ligger jag raklång på sängen och vilar.

Det känns så himla nervöst! Inte för att jag är orolig över flytningarna eller fosterrörelser, men över att det kan vara dags när som egentligen! Jag är ju med i en grupp på Facebook för gravida som ska få barn i januari och det har redan tittat ut två bebisar! Allt blev så himla mycket verkligare nu när jag ringde förlossningen. Jag har ju inte ens en BB-väska packad!! Nu tror jag ju inte att hon ska titta ut idag, men man vet ju aldrig. Så ikväll blir det nog att packa ordning en liten väska så att man slipper hålla på med det när det väl är dags.

Hur fantastisk är inte vår sjukvård förresten? Jag uppskattar så att vi har vårt sjukvårdssystem när sådana här saker händer.

Likes

Comments

View tracker

Den här magknipen suger musten ur mig. Vad beror den på!? Denna dag går inte alls enligt planerat. Jag har visserligen bockat av lite saker på min "att-göra-lista", exempelvis duscha och dammsuga, men att få till bra klipp till GVFV är omöjligt med denna magknip (kamerabatteriet dog dessutom)! Och så måste jag sätta mig ned med skolarbete också.. suck.

Jag har förresten bestämt mig för att ta tag i bloggen och i min instagram mer seriöst. Mitt fotointresse har fått lida lite i och med att skolan tagit så mycket tid, men nu är den ju strax över ( bara 8 skoldagar kvar!!) och jag blir gravid/mammaledig så jag tänker att jag måste ha något att roa mig med under dagarna (förutom att ta hand om bebis såklart! Jag ska väl inte underskatta tiden och energin en bebis kräver).

Nu måste jag vila lite. Varje andetag gör ont i magen (ni vet, när det känns som om en kniv sitter inkilad mellan två revben?). Låt dessa sista veckor med bebis i magen gå fort!


Likes

Comments

Hej på er! Denna söndagsförmiddag spenderades i skogen med min fina lilla familj. Dessvärre orkade jag inte gå så himla långt så det blev mest fika.. hehe. Vi hade tänkt spela in något litet klipp till GVFV men vi visste inte vad vi skulle prata om! Det stod stilla i huvudet. Nu i efterhand kunde jag ju planerat lite frågor innan vi kom dit, men det är lätt att vara efterklok. Så det blev i princip bara ett klipp där vi hällde upp oboy i muggen! Som tur är jag ledig imorgon, så jag får väl hitta på något trevligt då istället att filma.

Just nu sitter jag på jobbet. Jag har min sista arbetsdag i butiken idag! Sedan är jag officiellt för gravid för att jobba. Jag har även två veckor kvar schemalagt i skolan och sen är jag "ledig" (tenta-p). Det ska bli himla skönt måste jag säga.

Efter jobbet ska jag o Markus tillsammans med hans familj på mammans sida ut och äta julbord. Det här kommer troligtvis bli den sista julen som Markus och jag firar julafton var för sig, sedan blir det nog bara han o jag o bebis! Jag kan känna mig lite stressad över just julafton. Både Markus och jag har ju separerade föräldrar vilket gör att vi har 4 potentiella sidor att fira julafton med. Det känns så konstigt att välja vem man ska fira med så det känns nästan bättre att det bara är jag o Markus o lillfisen just den 24:e. Hur gör ni andra som har många familjer att fira med? Firar alla tillsammans eller delar ni upp dagen?

Likes

Comments

Bebis: Nu är hon fullt utvecklad och har sina rätta proportioner! Fötterna är 6-7 cm långa! Hon blir starkare och starkare (vilket känns...). Hon kan även känna igen min och Markus röst.

Kroppen: Jag har fått såna ilningar nere i fiffin. Himla obehagligt och jobbigt. Vet inte om det betyder att hon fixerar sig? Dessutom har jag ofta hårda sammandragningar! Jag har ju haft sammandragningar sedan tidigt i graviditeten, men nu kommer de oftare och gör lite ondare (men uthärdligt såklart. Ungefär som magknip). Dessutom mår jag illa när jag gå för långa promenader, trots att jag går i snigelfart. Och jag kan inte stå och koncentrera mig längre perioder heller (typ laga mat) för då blir jag yr. Kroppen är verkligen gravid nu helt enkelt.

Tankar: Jag är superorolig. Hela tiden. Jag avskyr de dagar som jag måste ta mig till skolan för då blir jag så upptagen med det att jag på eftermiddagen inte minns om jag känt fosterrörelser under dagen. Igår hade både jag och Markus panik och försökte få henne till rörelse genom att hälla i mig kallt vatten, peta och buffa på magen samt lyssna på babblarna. Ingenting. Jag vågade inte ringa förlossningen för jag var så himla rädd för att behöva åka in och upptäcka att hon inte längre lever (vilket är helt fel tänkt såklart! Man ska ju göra det motsatta!). Efter ett himla kämpande och tryckande på magen vaknade hon till och rörde sig. Men hon är lugnare på något sätt, med undantag av när jag krypit ner i sängen för att sova, då kan hon minsann röra sig och grotta ner sig i min fiffi. Jag ska iallafall ha lite extra koll på henne nu så får vi se. Det är ju mindre plats i magen så det är ju klart att hon inte kan rulla runt som innan, samtidigt läser man ju sådana skräckhistorier på bloggar, facebook och forum.

I skrivande stund känner jag henne, så nu har jag slappnat av lite. Jag vill bara få ut henne nu så att jag kan se henne! Även om jag säkert kommer vara orolig för henne då med (hönsmamma) så kan jag ju iallefall se om det är något på tok..

Från och med nu kommer jag alltid ha kall cola hemma så att jag kan socker-chocka igång henne när jag blir orolig. hehe..

Övrigt: Imorgon ska jag och Markus på julbord efter jobbet tillsammans med hans mamma och respektive! Jag gillar inte julmat men det ska bli trevligt ändå att hitta på något! Dessutom ska vi försöka hinna spela in ett avsnitt av GVFV.

Likes

Comments

I samarbete med Libero

Hej på er! Nu ligger veckans avsnitt av GVFV ute! Ni får se när vi möblerar om lite samt att jag visar upp en trevlig överraskning från Libero!

Snart är ännu en skolvecka över! Jag ska däremot jobba i helgen (dock min sista jobbhelg!). Just nu ligger jag i soffan och inväntar "Svartsjön", dubbelavsnitt! Följer ni det med? Superspännande. Annars har jag mått illa idag och varit himla trött. 2 veckor kvar schemalagt i skolan! Jag måste hänga i nu sista spurten, sen blir det äntligen vila.

Likes

Comments

Den här veckan tror jag minsann att magen har vuxit lite. Den är iallefall i vägen konstant och bebis sparkar på mina revben lite väl ofta. Jag vill bli av med magen nu. Helst igår. Jag uppskattar verkligen till 100% att jag har turen nog att ens kunna bli gravid och få bära ett barn MEN det är inte ens dans på rosor. Jag tycker att sparkarna/fosterrörelserna är obehagliga, den senaste veckan har jag haft magknip/allmänt ont och jag kan inte ta mig upp ur sängen utan att stöna konstiga ljud. Och jag är 100 grader varm och vill helst av allt gå naken dygnet runt.

Nu är det bara 7 veckor kvar. Kanske 5. Kanske 9. Det ska bli så spännande att se vem den lilla filuren där inne är. Jag längtar som in i bomben. Sömnen kanske inte kommer bli bättre med en liten hungrig bebis, MEN jag kommer iallefall kunna sova på mage! Och ha en litet knyte att gosa med.

Det är kul att jämföra lite.. Tre översta raderna är varannan vecka från v7-v29. Den sista är varje vecka från v30-33. Största förändringen skedde ju mellan vecka 19-25. Sen tycker jag mig inte se några jättestora skillnader. Nu ska hon ju dock öka rejält i vikt så magen måste ju bli större de kommande veckorna?

Likes

Comments

Denna ljusbox fyndade jag (inte) på black-friday rean! Jag missförstod en annons där det stod att "ljusbokstäverna" var nedsatt från 399:- till 299:-. Jag kastade mig in till Linköping för att fynda, när det sedan visade sig att ljusbokstäverna inte var ljusboxen. hehe. Så jag fick punga fram 399:-, men den är ju himla fin iallefall.

Nu har jag precis spelat in veckans avsnitt av GVFV (trots att jag är sjuk....! Jag mår dock bättre än förra veckans avsnitt). Vi har även fått nytta av presentpåsen från Libero, i form av en liten sovplats för Inez. Knäppa katt.

Nu ska jag iallefall krypa ned i sängen igen. Jag hade egentligen basgruppsmöte idag men jag kände att jag var tvungen att stanna hemma från det. Jag sov så otroligt dåligt inatt (kanske 3-4 timmar) och på den lilla energin orkar jag aldrig ta mig in till linköping och hem igen. När jag blir stressad och trött så kommer dessutom illamåendet som ett brev på posten. Jag gjorde ett tappert försök imorse och gick upp vid 6, men vid 9 var jag tvungen att gå och lägga mig igen. Jag hann på dem timmarna skriva klart en rapport så lite fick jag gjort idag iallefall.

Jag får så dåligt samvete över att jag sjukskriver mig, vilket är helt obefogat! Jag är ju gravid och mår inte bra! Det jag ska göra är ju då att vila och inte stressa kroppen och bebis. Istället känns det som om jag sviker hela skolsystemet och alla personer som jobbar med utbildningen (vilket de gissningsvis inte bryr sig ett skvatt om. Det är ju universitet och inte grundskola. haha. Man har ju inte riktigt samma relation till sina 25 föreläsare som man hade till sina 3 lärare i 9:an). Jag är ju liksom bara en i mängden (vilket låter lite trist, men sant).

Jag måste iallefall jobba på det där att inte känna dåligt samvete för att jag prioriterar bebisen/min kropp framför utbildningen. Bebis kommer ju alltid komma i första hand, oavsett, men förnuft och känslor är inte alltid överens.

Likes

Comments

Vilken vecka är du i nu?

Nu är jag i vecka 33! (32+4)

När fick du reda på att du var gravid?

Vi plussade den 22/5 2016! Då var vi inne i vecka 6 (5+5)

Blev det en chock?
Både och. Jag hade det på känn. Brösten hade växt och jag var så himla känslosam (och deprimerad rent ut sagt. Fick en panikattack bara någon dag innan jag plussade. Troligtvis hormonsprängd till max).

Hur gamla är du och din partner?
Jag är född 1995 (21 år) och Markus är född 1994 (22 år)

Hur fick du beskedet att du var gravid?
Jag och Markus var faktiskt hos min mormor och morfar (som var bortresta). Jag lånade deras hus medan de var borta, dels för Lexies skull eftersom vi bor i lägenhet och jag tänkte att det kunde vara bra för henne att va ute i trädgården lite, men också för att jag var så känslosam och behövde komma ifrån Mjölby ett tag. Jag vantrivs så i denna stad och när jag var hormonfylld fick jag panik att vara hemma, (så det var inte på grund av Markus)

Vilken vecka var du i då?
Vecka 6! (5+5)


Hur reagerade du när gravtestet var positivt?

Jag log! Samtidigt var jag så himla nervös!! Vi hade skrivit på en nyproduktion (hyresrätt) i Linköping med dubbel så hög hyra som vi har nu! Jag var så orolig för att vi, med föräldrapenning, inte skulle ha råd att både flytta och försörja en liten bebis. Dessutom var jag väldigt orolig för vad min familj skulle tycka. Jag och Markus pratade väldigt länge, och kom fram till att vi ville fortgå graviditeten. Vi har alltid velat vara unga föräldrar, även om det såklart skulle underlättat om jag hade haft en färdig utbildning och ett fast jobb.

Hur berättade du för din partner att du var gravid?
Jag berättade direkt efter jag plussade. Vi hade köpt testet tillsammans.

Var det planerat?
Både ja och nej. Vi hade haft oskyddat sex i ett år, men utan resultat. Månaden innan vi blev gravida hade jag bestämt mig för att lägga bebis-tillverkningen på hyllan ett tag. Dels för att jag misstänkte att min stress och önskan att bli gravid var det som gjorde att jag inte blev gravid, men också för att jag bestämde mig för att satsa 100% på högskoleprovsplugg och kämpa för att komma in på läkarprogrammet. Då kändes det inte som läge att bli gravid. Jag/vi undvek att ha sex under min ägglossning, men såklart blir man ju som mest sugen när man "inte får". Så vi hade sex och ja.. En spermie var tillräckligt snabb.


Var du orolig för missfall?

Nej. Jag kände att "händer det, så händer det". Jag kan inte påverka det. Däremot har jag varit orolig senare i graviditeten, runt vecka 20 ungefär, att det skulle vara något fel på bebis, att hon föds med en missbildning/sjukdom eller helt enkelt dör i magen. De första månaderna hade jag inte riktigt det där känslomässiga bandet till fostret. Det var liksom bara en massa celler och inget liv (enligt mig). Det var efter jag kände fosterrörelserna som det blev ett barn i mitt huvud.

Vem i er närhet fick veta nyheten först?
Jag smsade min bästa kompis direkt efter jag plussade. Markus berättade bara någon dag senare för sin bästa kompis. Därefter höll vi det hemligt fram till vecka 15, då berättade vi för familj och släkt.

Hur gick ni ut med det officiellt?
Via facebook. Vi la upp en ultraljudsbild. Innan hade vi satt oss ned och berättat för närmsta familjen.

Känner du dig redo att bli mamma?
JA! Och nej! Jag vill så himla mycket att hon ska komma ut nu och jag känner mig känslomässigt mogen och tillräckligt ansvarsfull över att ta hand om ett barn. Samtidigt ska det bli lite läskigt! Jag och Markus (och omgivningen) ska forma en ny liten person! Det känns så häftigt men också som om tiotusen saker kan gå fel! Jag tror dock att jag kommer trivas i mamma-rollen väldigt bra.

Hur känns det att ha en bebis i magen?

Helt ärligt så gillar jag det inte alls. Jag tycker att det är obehagligt och gör lite ont (även om det är 100% värt det!). Jag känner inte att jag kommer att sakna gravidmagen eller sparkarna efter förlossningen.


Vilken vecka syntes magen i?

Hm... Om jag var i underkläder så såg man ju en liten mage i vecka 18. Men jag skulle nog säga att den växte mest mellan vecka 21-25. Det var då jag liksom fick en riktig gravidmage som allmänheten såg och som var svårare att dölja.

När kände du bebisen sparka första gången?
Jag kände bebis för första gången i vecka 16! Då var det som små små små buffar.

Var det någon favoriträtt som ändrades?
Jag har blivit allmänt kräsen till kött. Skulle helst skippa köttet helt och jag märker att jag har dragit ned på det. Kyckling var i princip det ända vi åt innan men nu är jag aldrig sugen på kyckling (eller kött heller). Det luktar konstigt på något vis. Men jag äter det ändå för bebis skull (och för att jag inte gillar bönor eller har kunskap om vegetariska måltider. Ett tag åt jag vegetariskt, men det blev så krångligt att laga olika rätter till mig och Markus, för han ville fortfarande äta kött)

Har du fått bristningar?

Nej jag tror inte det. Möjligtvis ett litet streck på mitt ena bröst. Men det är inget som stör mig.

Trodde du att det var en pojke eller flicka?
Jag trodde att det var en flicka, hade det på känn :)

Vad hoppades du på?
Jag hoppades att det var en pojke (eller.. ett friskt barn var väl det viktigaste och det jag hade mest fokus på under RUL). Hur som helst, jag har 3 småsystrar och det hade varit kul med ett annat kön, haha. Jag är dessutom väldigt feministiskt lagd om man säger så och jag har berättat lite om min syn på kön o genus i ett tidigare inlägg! -> HÄR

Hur mycket har du gått upp i vikt?
HEMLIGT! ... Sluta vikthetsa. Jag har haft anorexia och är frisk sedan några år tillbaka. Den jävliga resan har lärt mig att lycka och skönhet inte sitter i vikten! Även om hjärnspökena ibland gör sig påminda har jag lärt mig hur jag ska hantera dem. :) Men låt oss säga att min viktuppgång inte är ohälsosam.

Likes

Comments

Jag gillar hur jag i mitt senaste inlägg starkt argumenterar för varför jag inte ska klä mitt barn i rosa och volanger, för att sedan i detta inlägg visa upp den "flickigaste" byxdressen i världshistorien. Den var ju så fin (och ful). Med bomberjackan blir det ju lite tuffare. (Nu ska jag inte diskutera kön o genus mer, det viktigaste är väl att man i så stor mån som möjligt försöker bli medveten om sina handlingar och aktivt jobba emot det man inte kan stå för. Vi är inte mer än människor, och även jag-precis som du- faller för stereotypiska föreställningar ibland). Skulle det mot förmodan titta ut en liten kille i januari kommer han också ha den där byxdressen ! Den ser så himla skön ut (men kanske inte så praktisk.

Nog om det. Jag lyckades spendera lite hundralappar igår. Svettig och stressad halvsprang jag runt mellan butikerna. Jag skulle ju envist ner på stan, trots att jag hade en tid att passa. Vi var nämligen och köpte ett babyskydd igår också! Vi köpte en Britax begagnat (oklart vilken modell dock). Jag tänkte visa upp den i ett inlägg imorgon. Jag hann iallafall in på Lindex och Åhlens innan! 25% respektive 50% rea! Kanon. Jag lyckades dessutom bocka av lite julklappar igår!

Nu ligger jag i soffan (snorig o trött) och tittar på första Harry Potter-filmen. Ikväll blir det baconlindad kyckling med pompa o bea! Imorgon ska vi spela in ett nytt avsnitt av GVFV, måla om listerna i sovrummet samt möblera om så att vaggan får plats! Spännande!

Likes

Comments