I samarbete med Twistshake

Perfekt i tid till vårvädret och de varma dagar som förväntas kom äntligen vår sippy cup hem ifrån Twistshake!

Vi valde den största flaskan i denna fina blåa färgen. Flaskorna finns i storlek 8+ och 12+ i 10 olika färger!

Ett superbra tips är att stoppa ner lite frysta frukter och bär i flaskan så att vattnet håller sig riktigt kallt. Flaskan kommer nämligen med ett mixernät som hindrar frukt och bärbitar från att komma i munnen så att man istället bara får den goda smaken.

Så passa nu på att klicka hem er egen sippy cup, använd er av koden moavvictoria20 så får ni 20% på hela sortimentet! Vänta inte för länge för flaskorna finns endast i begränsad upplaga!

https://twistshake.com

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Ni som följer oss på instagram eller är vän med mig på facebook har nog inte missat hur Ella firade sin 1-års dag. För er andra tänkte jag att jag skulle uppdatera er lite på hur vi hade det.

Ella fyllde 1 år torsdagen den 2 mars. Den 1 mars blev hon inlagd på sjukhuset pga uttorkning efter magsjuka. De första dagarna hemma med magsjukan gick bra och vi fick i henne ganska mycket vätskeersättning så att hon höll sig pigg mellan sovturerna. Men på onsdagen började hon helt plötsligt att vägra dricka och hon blev bara sämre och sämre så vi valde att åka in till barnakuten för att få hjälp med att få i henne vätska.

Där fick vi börja med att ge henne 2ml vätskeersättning i spruta in i munnen varje minut. Men det fungerade inte och hon spottade bara ut allting och var så utmattad att vi inte kunde hålla henne vaken hela tiden och ge med spruta. Så på kvällen fick de sätta dropp i hennes arm. Bara att sätta droppet var verkligen en pärs, kärlen hade krupit långt ner i huden pga uttorkningen så 3 olika sköterskor fick försöka att sticka och efter 6 olika stick lyckades de äntligen sätta droppet i ett kärl.

Ella sov jättedåligt hela natten och verkade otroligt besvärad men min tanke var ju att hon mådde dåligt för att hon var sjuk och det var inte konstigt att hon hade svårt att komma till ro. Så var ju dock inte fallet vilket vi märkte på morgonen när personalen kom in med ballonger och presenter. Droppet hade gått ut i huden istället för i kärlet vilket ledde till att hennes arm svullnade upp som en vattenballong och förmodligen spände och ömmade något djävulskt. Min första tanke var att hon hade blivit ännu mer uttorkad eftersom att hon inte fått i sig någon vätska alls under natten. Men som tur var så tar kroppen tydligen upp vätskan ändå fast att det tar flera dagar.

Hon började dricka ordentligt ganska snabbt på torsdagen så vi blev utskrivna och fick åka hem vilket var otroligt skönt. Väl hemma väntade dock vinterkräksjukan på oss andra och inom loppet av några timmar så blev både jag och Erik riktigt dåliga.

Nu när det har gått ett tag och jag verkligen har hunnit reflektera över allt som hände så var det ändå en del saker som vi under denna tiden var med om som jag känner mig riktigt besviken på.

* I ett samtal till 1177 blev vi informerade om att vätskeersättning endast får användas 8-10 timmar i sträck och att vi istället var tvungna att få i Ella andra söta vätskor som saft, juice eller isglass. Problemet är att Ella dricker absolut inget annat än vatten och då har vi ändå provat andra saker vid olika tillfällen men hon tycker inte om det. Jag är fortfarande förvånad över att hon drack vätskeersättningen. Men vi vågade ju inte ge mer vätskeersättning vilket ledde till att Ella inte drack något alls och vi fick åka till akuten. Där fick vi höra att det 1177 sagt till oss var helt fel och att vi självklart kunde fortsatt att ge vätskeersättning. Hade vi alltså inte fått den informationen så hade det antagligen inte slutat med ett uttorkat barn som fick fira 1-års dagen på sjukhuset.

* På avdelningen på sjukhuset blev vi bortglömda ofta och fick många gånger påminna om saker som vi redan bett om.

* De glömde bort att ge Ella alvedon och kom in 2 timmar senare och sa mer eller mindre bara "ojsan" när vi påminde dom.

* När läkaren gick sin rond gratulerade hon Ella på födelsedagen och skämtade om att hon fått sin present av dom i form av ett felsatt dropp! Något man som förälder verkligen tycker är ett roligt skämt när sköterskan innan sagt att den svullna armen var det värsta hon sett.

* Hade nattpersonalen kollat till oss fler gånger så hade förmodligen problemet med Ellas dropp kunnat lösas tidigare och hon hade inte behövt vara med om något jobbigt utöver magsjukan.

*När vi ville att det skulle skrivas en rapport om felet som blivit så blev vi tillsagda att "det skrivs in i hennes journal men vi gör inget rapport, det är sånt som händer varje dag här". Det är inte särskilt betryggande.

Med detta vill jag också säga att det självklart inte bara var dåligt, vi träffade massor av bra personal och Ella blev gratulerad med presenter och ballonger. Man märker verkligen att det finns vissa guldklimpar inom vården och det värdesätter jag så extremt mycket.

Likes

Comments

Igår hängde vi på Ikea i princip hela dagen!
Erik och jag hade lite ärenden där och min mamma följde med och passade Ella där under tiden.

Det känns som en otrolig lättnad att Ella accepterar och känner sig trygg med henne. Det ger ju oss nya möjligheter att kunna lämna iväg henne och vara lite för oss själva. Vi har ännu inte lämnat bort henne en kväll och gjort något bara Erik och jag, och Ella blir 1 på torsdag. Men nu känner vi verkligen att det är dags.

Imorgon har jag lektion och då kommer Ellas mormor och passar henne igen. Det är nog alla måndagsförmiddagar tillsammans som gjort att Ella litar på henne och känner att de har kul ihop.

Likes

Comments

Ella ÄLSKAR diskmaskinen! Så fort den är öppen så ska hon vara där och pilla på allt och gärna plocka ur besticken, även när dom är smutsiga.

Igår när hon stod lutad mot den öppna luckan så tappade hon fotfästet, ramlade och slog i munnen i den. Självklart blev hon ledsen men det gick över snabbt och allt var lugnt. Tills det började rinna blod ur hela munnen!

Förmodligen har hon spräckt läppbandet och det blöder ju alltid som tusan i munnen pga alla blodkärl. Som tur var så har vi faktiskt det allra första tandläkarbesöket inbokat idag så dom får titta på det. Skönt att vi inte behövde åka in på någon extrakontroll.

Jag som hela tiden har gått och väntat på fler tänder är nu glad att hon bara har två stycken i underkäken och dom sitter kvar där dom ska.

Bilderna är från igår när vi gick ut i "stormen" och gungade lite!

Likes

Comments

I samarbete med Twistshake

Martina Aldén

Stort grattis till vinsten 😃 du har fått ett mejl om hur du går tillväga för att hämta ut din vinst.

Svaret på frågan: Vad heter Twistshakes svarta nappflaska, är alltså "Superhero".

Tack till alla som var med och tävlade ☺️

Likes

Comments

Titta in imorgon för att få veta vem som är vinnaren av en valfri nappflaska ifrån Twistshake 😃

Likes

Comments

Vill du vara med och tävla om en valfri flaska ifrån Twistshake?

Tävlingsregler hittar ni i mitt förra blogginlägg!

Glöm inte att ni kan använda er av min rabattkod moavvictoria20 när ni handlar på http://twistshake.com/
Då får ni 20% på hela sortimentet 😃

Likes

Comments

I samarbete med Twistshake

Vill du vara med och tävla om en valfri nappflaska från Twistshake i valfri storlek och tillbehörande super-mixer och behållare?

Det enda du behöver göra är att svara på frågan: Vad är namnet på twistshakes svarta nappflaska?

När du klurat färdigt så ska du kommentera svaret och din mejladress nedan!
Tävlingen avslutas på torsdagkväll.

Glöm inte att skriva din mejladress också så att jag kan kontakta dig om du vinner!

Till er som inte kan vänta på priset får ni en rabattkod – använd koden moavvictoria20 och få 20 % på hela Twistshake’s sortiment.

PS: behöver ni hjälp med att hitta svaret kan ni ju alltid kika in hemsidan http://twistshake.com/

Likes

Comments

" I samarbete med Twistshake"

Eftersom att Ella bestämt sig för att inte sluta äta på natten så var vi i behov av fler flaskor. Vi är mer än nöjda med våra Twistshake så när de hörde av sig och ville skicka en flaska till så tackade vi absolut inte nej!

Denna gången fick pappan välja färg och jag är inte förvånad över valet. Den gula flaskan är väldigt snygg!

Som tidigare har jag självklart även nu en rabattkod till er! Ange moavvictoria20 så får du 20% rabatt på ditt köp. Super 😃

Hemsidan hittar ni här: https://twistshake.com/

Likes

Comments

Idag har det minst sagt varit en dag helt i vår smak!

Vi har varit på museet tillsammans med Hanna och Esther några timmar. Dom har ganska bra och barnvänliga utställningar nu med ett sagoslott och en rutschkana i form av en drake. Där fanns även ett rum med några spännande uppstoppade djur att klappa på.

På vägen hem somnade Ella i vagnen men vaknade ganska snart efter att vi kommit hem pga sin förbannade hosta som ALDRIG försvinner. Vi har fått hostmedicin utskriven men det är näst intill omöjligt att få i henne något då hon kniper med hela munnen så fort man kommer nära och lyckas man få in något så spottar hon bara ut det igen.

Imorgon ska vi träffa Hanna och Esther igen men även Elin och Agnes och så ska vi gå på öppet hus på förstavalsdagiset. Efter det ska vi hem till Esther och leka så morgondagen blir nog precis lika mysig som den här!

Likes

Comments