Header

Dagbok

-Kläder efter väder eller vad säger man-

Helg och snart lov. Längtar. När lovet väl kommer känns det som jag har allt under kontroll. Har ett psykologiprov som sitter och gnager på mitt samvete som ska skrivas på fredag. Tycker det är intressant men det är sjukt mycket begrepp att komma ihåg. Så lär bli mycket psykologiplugg denna helg och vecka. 

På lovet iallafall ska jag jobba lite, räkna sjukt mycket matte eftersom att jag numer läser ma3 på distans (har alltså inga lektioner utan läser hemifrån)  efter att jag kommit på att jag kommer behöva ma3 för att komma in på det jag vill på Uni, det vill säga statsvetenskap och nationalekonomi. Så en del plugg blir det mån-ons samt att jag åker till Stockholm och Emil på onsdag eftermiddag så det blir mysigt, längtar!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Dagbok, EUP

Hej på er!

Någon vidare comeback vet jag inte om det blev... Men nu är jag här!

Som sagt åkte jag och mitt eyp team till Oslo, en väldigt händelsefull resa kan jag lova! Allt gick otroligt bra, jag fick hålla i två tal framför ca 200 pers vilket kändes extremt roligt då jag älskar att prata inför publik! Vår resolution gick igenom och norrmännen hade allmänt kul åt att vi inte förstod vad de sa. Vi insåg även hur dyrt men gott norsk choklad är!

Kände även denna gång att jag hade mer koll på läget, jag visste hur mycket tid jag skulle behöva lägga ner på tal mitt i natten och jag visste på ett ungefär när resolution booklet skulle komma ut ( ca 02 ). Så bestämde mig för att skriva ett tal mellan 22-00, sova mellan 00-02 och sedan skriva ett attacktal mellan 02-03:30 och sen sova 03:30-06. Vilket gick väldigt bra! Ca 4 h sömn gjorde mig gott istället för 1,40 som under NS i Stockholm! Satt uppe och skrev med några från min kommitté så jag slapp sitta ensam.

Kan verkligen se hur mycket jag utvecklas på ett år med EUP, är evigt tacksam. Har blivit mycket vuxnare och mognare i mitt tänk samt fått enorm kunskap och vänner för livet runt om i världen!

Sluta med pratet och bring in some pics!

Bilderna ovan är från när vi hade norwegian night med alla delegater, man gick runt och fick se vad alla tagit med sig hemifrån för att representera sin stad eller som i vårt fall Sverige. Oslos borgmästare invigde denna kväll och vi fick en trevlig pratstund med henne om vår påverkan och skillnader mellan Norge och Sverige. Hon (!!) ville också ta en selfie med oss!

​Här har vi dem, the eyp squad. Oj vad ni är bra! 

Likes

Comments

EUP, Dagbok

​Hej på er finisar!

Vet inte om detta är något slags comeback inlägg eller nåt. Malm har varit på mig om att ta upp den här bloggen igen, har väl inte riktigt känt att den är tillräckligt intressant att läsa men vi får se hur detta blir. Anyways vad hände numer då? - Skolan har börjat och därmed lite stress och press. Har redan lite ångest över vad jag ska göra efter gymnasiet. Så många vägar att gå och så många att inte gå, flytta eller inte flytta? Jobba eller plugga? Resa eller inte resa? 

Senast jag kikade in här hade jag väl precis kommit hem från Gotland tror jag? Trodde det var slutet på min sommar men oj vad fel jag hade. Jag och cicci drog sedan lite halvt spontant till Stockholm tillsammans på en weekend. Oj så kul vi hade! Vår första resa tillsammans! 

Sen åkte Emil upp och vi hade jättemysigt, veckan efter, alltså förra veckan åkte jag ner till honom. Bästa människan jag vet. 

Lite hoppigt nu, men det är för att det är mycket på gång. Om ca 1 vecka drar ju jag och resten av min amazing  eyp delegation till Oslo för att representera Sverige på Norges Nationella session, känns superkul och jag är glad över min kommittés fråga. CULT heter den jag kommer vara i denna gång och vi kommer prata arbetsmiljöpolitik och dess påverkan på den psykiska hälsan. 

Vi får väl se hur detta håller i sig, på återseende!

Likes

Comments

EUP

Sista delen på min vecka kommer här! Den sjunde och sista dagen var verkligen bara en resdag, inget kul att höra om liksom!

DAG 6:

Sista hela dagen ville vi försöka utnyttja så gott det gick med tanke på att vi var tvungen städa och packa ihop det mesta innan nästa dag! Men började med att sova ut till 10 ändå! Ville ha en öppen dag utan planer, utan bara spontant hitta saker, slippa stressa och bara njuta av Visby. Hamnade som dagen före på DNs ungdomsdebatt, denna gång med Grön ungdom och MUF. Helt okej debatt, mycket snack om löner och skatt, inte riktigt mina hjärtefrågor men det var ändå kul. Sprang sedan på ingen mindre än självaste Wilhelm från min styrelse! Snabbt möte innan det va dags att käka lunch med annat EUP folk på restaurangen vi suktat efter hela veckan men som alltid varit fullbokad. Creperiet. Crepes, oj så gott!

Dagen fortsatte på, många hade packat ihop sina grejer och åkt hem så det va lite öde på vissa ställen. Men jag och Jesper bestämde oss för att käka den sista glassen Visby hade att erbjuda, blev en tur till Glassmagasinet igen, men det var så värt 50 kr. Bästa glassen jag smakat! Jag och Hannes gick sedan hem för att sova en stund och bara ta det lugnt egentligen medan resten gick och badade, kände inte för att bada. Det var rätt skönt att sova en stund innan vi skulle käka middag med UFS, som förövrigt blev vid 22!

Här får ni en liten blandad kompott med bilder från sista dagen!

Likes

Comments

EUP

Dags för del 3 av min resa!

Dag 4:

Började med att gå på ett seminarium som arrangerades av UI med UFS, intressant och väldigt kunniga personer som gav bra och konkreta svar och teorier. Traskade sedan vidare till en debatt som UFS själva höll i med ungdomspartierna där de debatterade om EU frågor. Detta var nog det bästa jag var på under hela veckan. Extremt intressant och kul att höra lite unga röster! De ungas röster fortsatte i debatt SM, kul att se hur man kan använda retorik och att det är ett mäktigt vapen.


Dagen fortsatte som ungefär alla dagar, lite mingel lite mat och gott sällskap. MEN. På kvällen skulle jag och en kompis in på stora hållbarhetsgalan, vilket vi gav upp efter att ha stått i kö länge nog. Helt random träffade vi bara på två stycken som skulle på ett mingel på Spoon. Vi hängde på helt enkelt med tanken att vi inte skulle komma in för att vi ej stod på listan. Men hur det än var kom vi in på något magiskt sätt? Väl därinne var det karibiskt tema med god mat, träffade väldigt intressanta människor som jag hade långa diskussioner med, otroligt kul! Träffade även på självaste Edward Blom som hängde där helt casual, somsagt en väldigt oväntat kväll.

Dag 5

Denna dag var det min snapchat dag! Fredag och dagen för vårat event.

Började med att äta en riktig brunch, mycket mat och billigt, det gillas! Hamnade sedan på DN ungdomsdebatt, mycket ilska väcktes då det var ungsvenskarna som debatterade. Usch gick därifrån av ilska för att istället försöka hitta lite skratt vid svt och Janne Josefsson från Uppdrag granskning, vilket jag fick.

Sen blev det bråttom hem för att byta om innan vårt eget event! Genomsvettig efter att ha sprungit hem och tillbaka i 30 graders värme var det tillslut dags för vårt omtalade event. Vi trodde det skulle komma ca 15 pers kanske, visade sig att det kom över 75 pers! Vilken succé!

Efter eventet käkade vi i parken med UFS och avslutade det hela med att äta glass på glassmagasinet som har 290 smaker att välja på, Beslutsångest? SVAR JA.

Likes

Comments

EUP

Del 2 av min vecka!

så dag 2 och 3 var egentligen rätt lika, men med många fler kända möten!

Hängde rätt mycket i EU kommissionens hus där det hölls många relevanta seminarier med intressanta personer. Träffade Lars Adaktusson och David Cairns där, vilket var lite oväntat! Kul! Strosade annars runt en del på kullerstensgatorna i jakt på nya saker att upptäcka! Var på 2 seminarier om psykisk hälsa, träning och anorexi. väldigt bra var dessa, lite mer intima med mindre folk vilket i sig va lite skönt också, lite andrum. Var på två seminarier om Brexit, den ena bättre än den andra. Träffade även Ann Linde där, lite starstruck blev jag allt!

Ärligt talat så minns jag inte så mycket av dessa dagar, de va långa dagar med seminarier och lite häng,

På kvällen däremot blev vi inbjudna på ett mingel som MiltonLabs anordnade i en ruin! Mat och dryck bjöds det på, band som spelade musik. Dock lite fel folk för min del då det va svårt att nätverka. Vi lyssnade även på vår egen statsministers tal!

På onsdagen hade vi delegationsmiddag på kvällen! Mysigt med tapas, men framförallt gott med lite varm mat att äta i lugn och ro. Man äter verkligen bara snabba saker gåendes. Mycket mackor och sallader eller inget alls vissa dagar... Sen när vi satt och åt fick jag en inbjudan till ett VIP mingel med PR eliten, hur sjukt? Skyndade iallfall dit efter maten, otroligt vackert med hur mycket människor som helst, delade ut många visitkort! Det var en bra kväll!

Likes

Comments

Veckans Krönika
Jag packar min nya svarta resväska.

Viker alla kläder fint. Sätter väskan på vågen, 12 kilo. Det kommer gå bra tänker jag. Det är konstigt. Jag trodde att nästa gång jag packar en väska skulle jag vara påväg till dig. Men så är inte fallet. Jag ska åka ensam. Inte till dig. Kanske lika bra. Du slängde bort allt. Bara sådär. Vet fortfarande inte hur du tänkte eller tänker.

Jag är påväg. Har varit påväg i 4 månaders tid, men nu när det är dags är det inte till dig jag ska. Det är inte dig jag kommer krama när jag kommer fram. Inte din hand jag kommer hålla i. Det är inte du som kommer hjälpa mig med väskan.

Du säger att du saknar mig och är ledsen. Men jag är också ledsen, ledsen över att du inte ens försökte medan tid och ork fanns. Jag har gett upp och orkar inte vara ledsen längre. Då blir du ledsen och jag är kall. Allt för att skydda sig själv.

Kommer nog snart åka till din stad, men jag vet fortfarande inte om jag vill träffa dig. Det går mellan, vad är bäst för mig och vad vill jag? Har svårt att skilja dem åt, vad är vad egentligen? Vad är rätt och vad är fel?

Trodde aldrig man kunde tvivla så mycket på en annan människa. Trodde aldrig man kunde vara så osäker på något. Är det så det ska vara? Ska man inte vara jättesäker? När vet man det?

Sådana här frågor vill jag att du svarar på. För det är svar bara du kan ge.


Jag skriver ut bagagetagen, sätter den på väskan och tar min biljett. Sätter mig i planet som åker hemifrån.

Men det är inte till dig jag ska.Likes

Comments

EUP

Hej på er, sorry not sorry for bad update, för jag har varit i Visby på Almedalsveckan. D.v.s sveriges största politikervecka. Åkte dit förra söndagen och kom hem igår kväll. Ska vi vara helt ärliga nu? Jag grät på båten från Visby, jag ville verkligen inte åka hem. Visby måste för det första vara på någon topp 10 lista över världens finaste ställen. Så himla pittoreskt och gulligt. Tänkte ge er en liten summation så ni får veta vad jag har upplevt för underbart, en dag, ett inlägg!

DAG 1:

Kom fram 06 till visby, då hade jag alltså varit vaken 24h så var väldigt trött. Några timmars sömn, sen var det dags att börja på riktigt. Ensam gick jag ut på äventyr i Visby, hade alltså ingen aning om vilket håll jag ens skulle gå? På något konstigt sätt lyckades jag orientera mig till mitt första seminarie för dagen, detta anordnades av UI och handlade om maktspel i Syrien. Något naiv som jag va trodde jag att det skulle var lugnt att komma in sådär 5 min innan det började... Självklart inte, alla platser var upptagna så fick sitta i ett fönster, frukosten hade redan blivit uppäten också, första lärdomen där!

Dagen fortsatte på med seminarier av olika typer, på kvällen gick vi på LSUs mingel där bl.a Ibrahim Baylan höll tal. Goda snittar och almedalsdrinken bjöds det även på vilket var trevligt eftersom man ej hade fått i sig sådär jättemycket mat den dagen!

Kvällen fortsatte sedan med att gå på maktsalongens #failkonf, där bl.a Gudrun Schyman höll tal om hur "fails" har tagit hennes till var hon är idag. Ett väldigt bra och viktigt seminare/mingel med viktiga personer!

Långa dagar var det! Kvällen fortsatte vidare till Kallis, ett strandställe med sjuk utsikt där det va Out of office, lite after work typ. Bra DJ och mycket folk, blev även intervjuad av Expressen! Träffade lite nytt folk.

Sammanfattningsvis så var dag 1 en väldigt bra dag, man va trött men man hinner inte riktigt känna efter förrän man väl är hemma och ligger i sin säng. Då kände man hur trött man va och även att man kanske skulle ha ätit lite mer den dagen?

Likes

Comments

Dagbok
Recent week

​Bristande uppdatering, sorry not sorry. 

Midsommar har varit, väldigt lugn. Orkar inte ens prata om den. 

Söndagen blev en heldag med bästis som nu är på Bråvalla och har det underbart! Vi drog av ett intervallpass på morgonen för att sedan köra (!!) till Avion och äta på SEN street kitchen och shoppa lite. Vet inte riktigt vad som hände. Brukar ha otroligt svårt att hitta kjolar som sitter fint på mig, vips sa det så hade jag hittat två stycken? En svart mocka inspirerad samt en jeans kjol med knöppning framtill, lyckan när jag hittade den! Perfekt nu när jag åker till Visby på Söndag!  

Dock lever jag lite farligt just nu, vaknade upp med 39 graders feber igår... Och är lika illa idag, så hoppas att jag blir frisk till Söndag.. 

Likes

Comments

Veckans Krönika
Det är en junikväll...

...och jag vill på något konstigt sätt att du ska ringa till mig. Att du ska fråga vad jag gör. Men jag vet att det inte kommer hända. För du är där och jag är här. Och du bryr dig inte alls och jag bryr mig jättemycket. Det är skillnaden. Fast på något otroligt märkligt sätt verkar du bry dig lite grann hörde jag? Jag trodde aldrig att du skulle ens tänka på mig. Att jag var något du gått förbi, ungefär som vilken bok som helst i ett bibliotek.  Man såg den en eller två sekunder, sen gick man vidare. Gick runt tills man hittade nåt bättre att läsa. 

Kanske går man tillbaka igen? 

För det verkar vara så. Varför skulle vi annars stå här, 2 veckor senare mittemot varandra med varsin hel öl i handen? Jag har nog saknat dig ändå. Trodde aldrig jag skulle säga det. Men det är nog för att jag aldrig trodde jag skulle se dig igen. Men här står vi igen. Som vilka två individer som helst. Helt avslappnat och pratar som vi brukade göra, eller inte, det kanske är bättre än det? 

Kanske tänker du på samma som jag tänker. Att faktiskt har saknat dig. Mycket. Att det är kul att träffa dig efter all denna tid, höra att du mår bra. Du tar en klunk av din öl. Jag tycker inte ens om öl. Men jag fick en i handen och sen kom du, så jag tar också en symbolisk smutt, känner hur äckligt det faktiskt är. 

Kanske är det menat kanske inte. 

Att du och jag ska gå hand i hand denna sena junikväll med varsin halvtom öl i handen. 


Likes

Comments