Hej! Det är snart ett år sedan ja publicerade mitt senaste inlägg och fick därför för mig att det var dags att börja skriva igen. Men istället för att endast skriva om mina vardagar tänkte jag utmana mig själv lite och skriva mera mångsidigt. Eftersom att mitt kreativa utlopp endast når papper tänkte jag att kanske det är dags att börja dela med mig av mina mera personliga funderingar mera "offentligt". Detta gör jag förstås för att jag tycker om att skriva men främst för att det är något som skulle göra mig extremt obekväm, och att göra saker som är utanför ens bekvämlighetszon är väl det som får oss att växa som människor och i mitt fall, att växa som skribent.

Det finns en stor chans att detta inte kommer att fungera och att mina texter endast lämnar i tanken, men jag tänkte att jag behöver i alla fall kicka igång detta som jag tänkt på så länge och åtminstone göra ett försök. Jag återkommer när känner mig inspirerad!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

På fredagen var vi och tände ljus på på min farfars grav och hela gravgården var fylld med ljus. Ta hand om varandra!

Likes

Comments

Hej! Dålig uppdatering men motivationen har inte funnits, likaså läsvärda saker att berätta om.

Annars så idag var min sista dag på Övis (Det är ju fredag i morgon men jag åker inte eftersom det är onödigt av olika skäl) och på måndag åker jag till gamla Petalax och fortsätter mina studier där. Det känns så himla skönt nu att ha allt sådant grubbel undanstökat. Jag har några ämnen som jag måste läsa in på egen hand också men jag har hela läsåret på mig så jag hinner nog. Jag kommer sakna bildkonsten jättemycket och också de nya vännerna men ibland så måste man lyssna på sin magkänsla så man mår bäst.

På lördag drar jag till Umeå med en grupp andra människor där vi på resan inskaffar oss ett arbetslivskörkort. Jag kan inte riktigt säga vad det är eftersom jag inte riktigt förstått det själv haha, men i allafall så får vi lära oss nödvändiga saker inom arbetslivet som hur man gör en arbetsansökan o.s.v. Det ska hur som helst bli riktigt roligt!

Tycker jag inte har något mera att säga nu så ni får ha det fint!

Likes

Comments

​I fredags fick vi höstlov, å himla skönt med en paus från skolan! Jag for hur som helst till Elin efter jag kom hem i fredags, Vi for och grillade som var jättemyys. I går på lördagen var det fest i källaren. Har inte så mycket att säga just nu men det har varit en jättelyckad helg och jag ser fram emot en hel vecka ledigt :)

Likes

Comments

Första bilden är från i onsdags, då inleddes andra perioden av skolåret och har en riktit chill period framför mig trots ett fullspäckat schema men har ganska sköna ämnen med toppen lärare! Också i onsdags på kvällen var jag på en konsert som musikeleverna hade som var superbra och alla var så himla duktiga! Samtidigt så hade vi bildkonstelever utställning på det vi har jobbat med under första perioden.
Andra bilden är på mina nya skor som jag handlade igår och som jag tycker superduperjättemycke om!
Idag har jag bara varit i skolan och träffat några kompisar efteråt och vandrat runt i stan. Jag har inga planer för kvällen så ska bara chilla :)

Likes

Comments

Anledningen till att jag inte uppdaterade på hela förra veckan är dels att jag hade provvecka (som kändes lite sådär, tror det skulle kunna gå bättre men jag förberedde mig ganska dåligt) och dels beror det på lathet. Men nu är provveckan förbi och jag hoppas på mera motivation tills nästa gång.

Förutom provveckan har det inte hänt något annat speciellt, i helgen var jag på en fest i källarn', lika roligt som vanligt. Hela lördagen och söndagen låg jag bara hemma och tog det lungt, skippade faggen avslutningen men skulle absolut inte orkat åka på den heller.

Har mer och mer börjar tvivla på mitt gymnasieval, för tillfället går jag i Vasa Övningsskola på en fördjupad bilkonstlinje, skolan är superbra och bildkonstlinjen är också helt superbra men min magkänsla säger mig att det inte är helt rätt. Jag har aldrig haft problem i några ämnen eller liknande men av någon anledning känns pressen större än vad jag känner att jag själv kan hantera och det drar ner på mina prestationer.

Om jag nu skulle bestämma mig för att jag inte vill gå i Övis längre (vilket det lutar mot) så är det Gymnasiet i Petalax som gäller,det alternativet låg nog längst ner på min lista när vi först sökte skolor men jag har tänkt igenom det mycket mera på sistone och det verkar inte som en så dålig ide längre.

Just tankarna på detta har också stressat mig en del lately men ju närmare jag känner att jag kommer ett beslut så känns det som att stressen tar av.

Nu har jag inget mera att berätta om, kommer väl bara lägga på en film nu eftersom vi inte har några läxor tills imorgon, SKÖNT!

Likes

Comments

Två bilder från i lördags när vi hade en väldigt lyckad fest i det älskade båthuset. Himmeln var sjukt fin hela kvällen men var svårt att få den att se lika speciell ut på bild som den såg ut i verkligheten, men vacker var den!

​Lite mera uppdatering från veckan: måndagen var seg som sjutton men de här andra dagarna har faktiskt känts ganska okej! Idag var en författare på besök så vi var och lyssnade på vad hon hade att berätta under modersmålslektionen, riktigt intressant och roligt att höra men var så trött så satt mest och försökte hålla mig vaken. har äntligen skrivit färdigt min novellanalys! känner mig fans så duktig haha. Måste dock snart börja förbereda mig inför provveckan som börjar på måndag, inte alls redo för det.

Likes

Comments

Ännu en gång finner jag inspiration till skrivandet i att ta en paus från skolarbete, det är ändå lördag så det borde vara okej.

Försöker desperat bota min huvudvärk eftersom kvällens planer låter superbra, så tror jag ska ta en promenad och städa upp i huvudet så kanske novellanalysen känns lättare sedan. Igår på fredagen tog jag det bara lugnt och de-stressade från veckan. Jag bakade lite dadelbollar, la i lite för mycket kakao så de smakar ganska starkt men man lär ju sig. Vad ska ni göra ikväll? Förväntar mig inget svar men det ser bara trevligt ut att ställa frågor i ett blogginlägg haha.

Likes

Comments

​Drog på mig ett par av min mammas lite "sämre" jeans, tyckte dom såg bomb af ut så hade Sara att knäppa några bilder av mej när jag gör ett försök på att se seriös ut, atleast I tried.

Måndagen har rullat på som måndagar vanligtvis rullar på. Kände mig dock motiverad till att faktiskt stiga upp i morse vilket gjorde morgonprocessen mycket enklare. For efter skolan till internaten och hälsade på några kompisar, alltid lika roligt haha. Jag bprde egentligen öva på matte eller förbereda mig för mitt muntliga finskaprov tills onsdag men tror jag ska kolla serie och gå och lägga mig istället. Hadee!

Likes

Comments

Tog länge på mig att vakna i morse och kollade bara film. For sedan på eftermiddagen ett varv in till stan med mamma och letade efter lite kläder, efter shoppingturen for vi och plockade upp Sara som ska spendera natten här. Har bara varit ute i byn ikväll med några andra, superkuul. Ska kolla någon film nu och börja natten. Sov sött!

Likes

Comments