Vardag

Skolan avklarad för dagen, en ganska lugn dag faktiskt. Vi hade typ idrott, NO, engelska och tyska. Slutade kl 15.10 egentligen men vi fick går tidigare så vi slutade 14:50 istället:)

Efter skolan så följde en i min klass med hem, för vi skulle plugga tillsammans samt fixa färdigt disco lappen inför klassens disco som är nästa vecka.
Och nu på kvällen så har jag varit ute med några vänner, och bara haft det allmänt trevligt.

Hoppas ni har haft en bra dag, kraaaam

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Om mig själv

1: Folk som smaskar
2: regn
3: myggbett
4: snö
5: att putsa mina stövlar
6: när mobilen dör
7: städa mitt rum
8: plugga
9: vänta på bussen
10: shoppa kläder, men hästprylar funkar super
😉

Likes

Comments

Första hela skolveckan för mig nu då, är faktiskt inte ett dugg taggad för det. Jag hade hellre haft sommarlov och sovmorgon.
Men så är livet, skolan måste ju skötas. Så det är bara att dra sig upp från sängen och börja göra om sig till människa igen
😉

Idag står det inget annat planerat på schemat, jag ska bara kolla upp vilka dagar som jag har läxor så att jag sedan kan planera in en dag som jag kan hålla träning för min elev. (Hon ska börja träna för mig en gång varannan veckan). Så det är de ända som ska göras efter skolan idag.

Hoppas ni får en underbar dag så hörs vi, kram

Likes

Comments

Idag stod det jogging på schemat för Charlie, planen var att få honom riktigt mjuk och lösgjord.

Charlie var verkligen SÅ himla fin, glad och pigg samtidigt som han var fokuserad och lydig. De gillar vi!
😉
Redan när jag hoppade upp kändes han mjuk och lösgjord, lite pigg men ändå lagom liksom.

Och sen har jag även en rolig nyhet att berätta för er, i tisdags fick vi reda på att jag och Charlie har blivit uttagna att vara med i laget (Allsvenskan) i höst. Det blir vårt andra år på raken i laget, och detta året ska vi bli ännu bättre än förra. Verkligen så himla kul<3

Likes

Comments

Idag har ni lyx som får hänga med mig ut i stallet och morgonfodra hästisarna, så här nedan har ni lite bilder på bl.a. Lösdriften, hagarna, foderkammaren m.m

Och jag måste bara tillägga, hur gulligt är det inte när man öppnar ytterdörren på morgonen och det första man hör är Charlie gnägga. Han gör så exakt varenda morgon när han hör att man öppnar ytterdörren<3


Men nu får ni kolla lite bilder. Föresten, såhär ser stallet ut nät det är färdigt för dagen om man bortser från att rida och kvällsfodra.:)

Här nedan ser ni lösdriften där hästarna kan gå in och ställa sig närsomhelst på dygnet. Och om jag inte har skrivit det innan så går mina hästar ute dygnet om nu på sommaren.
Men här inne i lösdriften står dem på torvströ, och där mockas dagligen. Här inne får hästarna all sin mat både morgon och kväll.

Sen när hästarna har fått mat så här det dags för mig att packa hö och blanda ny mat. Såhär ser det ut när allt där inne är klart, samt delar av foderkammaren.

Och nu på sommaren så används inte stallet av hästarna så då har vi det som täckes förvaring.

Vi byter även vatten till hästarna varje dag, så dem hela tiden har tillgång till fräscht vatten.

Och här har ni hagarna, det är 3st stora fina gräshagar. Men nu på sommaren har vi bara öppet i 2 hagar i taget. Så när gräset börjar bli kort i en hage så stänger vi den hagen och öppnar till en ny hage så hästarna alltid har gräs att beta. Och medan dem betar ner gräset i den " nya"hagen så växer det nytt gräs i en annan.:)

Likes

Comments

Tänkte dela med mig av hur jag brukar lägga upp mina ridpass tillsammans med Charlie. Just idag delar jag med mig om hur jag brukar göra på t.ex ett trimpass.

På ett trimpass brukar jag ha mycket fokus på att lösgöra honom, och att han ska vara med mig till 100%. Han ska lyssna in i minsta detalj.

Så det jag brukar börja med är att skritta fram, och det gör jag först på långa tyglar på hårt underlag såsom asfalt eller grusväg. Så han får komma igång och sträcka på halsen lite. Sen går jag in på ridbanan, och efter ett tag kortar jag upp tyglarna och börjar arbeta honom i skritten. Och då brukar jag ibland rida på en åtta för att mjuka upp honom, och sen gör jag även mycket halter samt tempoväxlingar.

Efter jag har skrittjobbat honom brukar jag börja trava och då är det fortfarande mycket fokus på tempoväxlingar och lydnad. Och jag försöker hela tiden att göra nån övning just för att få honom att tänka med huvudet istället för att bara springa runt och tänka på nått helt annat. Så väldigt mycket volter, avsaktningar, tempoväxlingar, skänkelvikningar m.m.

Sen är det dags för galopp, och då brukar jag först låta honom galoppera lite "fritt", och med det menar jag att jag står upp i lätt sits och bara låter honom frusta och springa av sig. Charlie har som ett litet "måste"att han först måste få galoppera lite "fritt" och sen återgå till jobb. Om han inte får göra det så blir han surare än en citron😉
Men sen när han har fått springa av sig lite energi så brukar jag galoppjobba honom. Och då brukar jag göra lite galoppombyten, och om jag har glömt att säga det så har jag och min tränare börjat att lära Charlie byten i varannat. Vilket han är super duktig på, ska se om jag kan få nån film på det snart. Sen brukar jag även fortsätta att jobba lydnad, volter stora + små, tempoväxlingar m.m. Och sen brukar jag även jobba ganska mycket samlad galopp för att få honom att sätta sig på bakbenen.

Sen när jag har galoppjobbat honom så brukar jag trava av när allt känns bra, och travar av gör jag alltid på långa tyglar och låter honom gå helt kravlöst.
Och efter det brukar jag skritta av på hårt underlag.:)

Självklart så lägger jag in mycket skritt pauser i passen också, men jag tänkte att jag inte behövde skriva det eftersom jag bara skrittar runt på långa tyglar då.

Likes

Comments

Igår under vår uteritt hittade vi äntligen ett stubbfält som det inte var insått gräs i. Vilket resulterade i att vi konditions tränade där och busade.

Charlie tyckte nog att det var super roligt att få springa av sig och att få busa ett tag. Han frustade hela tiden och kändes jätte nöjd, och mjuk + fin i kroppen.
Så idag blir det vila för honom, och det passar ganska bra med vila för honom dels för att jag går i skolan tills kl: 16:00 och för att han har inte vilat denna veckan. Och han brukar få vila en gång per vecka:)

Likes

Comments

Vardag

Då var första dagen i 8:an avklarad, inget jätterolig dag. Det var roligt att träffa alla kompisarna, men resten hade jag kunnat vara utan... Vi satt mest bara och lyssnade idag och sen fick vi även våra skåp, och mitt är ett underskåp:/

Planen var egentligen att jag skulle bloggat imorse, men jag blev försenad så jag fick nästintill springa till bussen. Därav har ni inte fått något inlägg här förrän nu. Men imorgon är planen att försöka hinna få upp ett inlägg på morgonen:)

Just nu ska jag gå ut i stallet, Charlie ska ridas ut. Och vi ska leta efter ett stubbfält att busa på, men alla fälten här i närheten har bönderna sått in gräs i och då får man inre rida på dem:/ Men vi letar vidare, och om vi inte hittar nått stubbfält idag heller så blir det bara en uteritt:)

Hoppas ni har haft en superbra dag, kram

Likes

Comments

Dagens pass bestod av mycket lydnad och övergångar, dels för att få Charlie att lyssna direkt på mina hjälper och för att få honom på bakbenen. Och det skötte han superbra!
Han känns verkligen så himla fin just nu, och man märker att han vill jobba och få nya utmaningar hela tiden<3

I övrigt så har vi varit hos farmor och farfar ett tag idag, trevligt. Därför blev det att jag trimmade nu på kvällen istället.

Men nu ropar snart sängen, och jag ska duscha först. Imorgon börjar jag förresten skolan igen, känner mig inte alls taggad att börja. När börjar ni?

Hoppas ni har haft en underbar dag, kram:)

Likes

Comments

Hoppning : Dressyr

Ärlig : Ljuga

Lindor :
Benskydd

Barbacka :
med sadel

PS of Sweden : Micklem

Hemma tävling : borta tävling

Torrt hö :
hösilage

Hoppträning
: rida ut

Ringa :
sms:a

Chilla : Äta

Snapchat : Instagram

Sola :
bada

Havet :
badhus

Blond kille : brunett kille

Skimmel : skäck

Cykla : gå

Freejumps : vanliga stigbyglar

Dressyrsadel :
Hoppsadel

Ridhus
: ridbana

iPhone : samsung

Vanliga kläder :
ridkläder

Prata :
skriva

Lite smink
: mycket smink

Uppsatt hår : utsläppt hår

Likes

Comments