Header

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

När man är gravid eller under den första tiden som nybliven förälder får man oftast frågan "Hur har du planerat att vara som förälder?"

Frågan är enligt mig lite knepig att svara på, eftersom man absolut inte har någon aning om hur ens barns personlighet och behov kommer se ut. Enligt mig är det näst intill omöjligt att planera i förväg exakt hur jag som förälder kommer att vara eftersom jag inte har någon som helst aning om vilka hinder, motgångar och perioder jag och mitt barn kommer att gå igenom.

Bara för att ett sätt fungerar på ett barn så är det inte säkert att det fungerar lika bra på ett annat barn. Jag anser helt enkelt att man får individanpassa sitt föräldraskap utefter sitt barn och även möjligheter.

Däremot är det bra att ha mål och visioner om vad man vill uppnå med sin uppfostran. För mig känns det otroligt viktigt att jag kan vara en trygg stöttepelare som mitt barn ska kunna anförtro sig till utan att på något sätt känna sig löjlig. Jag vill också att mitt barn ska bli en självständig person med ett bra självförtroende som vågar att förverkliga sina drömmar. Självklart är det också viktigt att barnet lär sig rätt och fel genom att få konsekvenser för sitt handlande.

Hur jag bör gå tillväga för att allt detta ska uppfyllas, finns det inget facit på. Som sagt så får varje barns uppfostran lov att vara individanpassat. Att testa sig fram och göra det som passar en själv bäst är ett vinnande koncept. Låt inte andra människor styra hur du ska hantera dina barn!

Hur går era tankar kring uppfostran?

Likes

Comments

Hej och hå, här kom tydligen livet imellan! Men det är bara att gilla läget och ta nya tag.

Idag är jag trött zzzz.. Det blev lite för få sovtimmar inatt och idag har jag en gnällig unge som knappt vill äta eller sova. Nu i skrivande stund har jag iallafall fått i henne lite mat och hon sover gott bredvid mig. Hon sommade inte ens när vi var ute på vår promenad i närmare 2h, hon som annars däckar direkt man kommer ut.

Men en riktigt positiv sak nu är ju att våren är kommen på riktigt! Alltså det är så varmt ute och solen skiner som bara den. Nu kan jag bara tala för mig själv, men shit vilken skillnad på energin det blir när det blivit ljusare tider! HÄRLIGT!!

Ni får ha en bra dag och passa på att njuta av vädret ♥

Likes

Comments

Hur lika är vi på en skala 1-10?

Ända sen Lunisen föddes har vi alltid fått höra vilken kopia hon är av Jonas, vilket jag verkligen kan hålla med om..

Men jag tycker att hon på senare tid börjat likna mig mer, och när man ser dessa bilder där jag är till vänster och Luna till höger så går det inte att neka. Kul att äntligen kunna se sig själv i henne lite också ♥

Likes

Comments

GODMORGON allesammans!

Idag gav min fina Jonas mig lite extra sovmorgon till 08.30 kanske?! Luna ville bestämt upp tidigare och vägrade att somna om... Nu har hela familjen fått i sig frukost, jag och J åt gårdagens rester och Luna fick banangröt.

Luna sover nu på maten och Jonas har åkt ut för att spendera nån timme i en båt med fiskespöt i högsta hugg, då är våren här på riktigt! Jag tänkte att vi ska försöka oss ut på en promenad när L vaknar och senare i eftermiddag ska vi iväg till Jonas mamma och göra grillpremiären, herregud va gott det ska bli.

Hoppas ni får en riktigt bra dag, och glöm inte att ta hand om dina nära och kära! ♥

P.s igår var det så fint väder att L fick fortsätta sova i vagnen på balkongen efter promenaden, älskar när vi går mot bättre tider.

Likes

Comments

Vi fick ju rekomendation av BVC att Luna ska börja äta gröt två gånger om dagen, eftersom hon inte riktigt följer sin kurva längre.

Vi fick välja om vi ville ge gröt eller välling, och för oss stod det självklara valet på gröt eftersom jag inte vill blanda in flaska, då amningen fungerar så bra. Vi skulle inte vänja henne att äta gröten utan hon skulle få äta så mycket som hon själv vill, detta fick mig att bli lite rädd för magont. Men Luna har inte reagerat nått på gröten, hennes avföringsvanor är desamma som innan och hon har inte visat några tecken på magont, så härligt när det fungerar som det ska! 

Likes

Comments

Ni vet när man får den där känslan av att allt är kaos och du har tappat kontrollen helt? Man känner att man inte har någon koll alls och att olika måsten bara byggs på i en stor hög. Just vid dessa tillfällen kan det vara bra att ha några effektiva knep! Jag tänkte dela med mig av mina 5 bästa tips för att få ordning på vardagen.

1.Planering - För mig är planering en stor del av vardagen. Innan jag somnar på kvällen brukar jag gå igenom morgondagens planering, detta ger mig ett lugn då jag känner att jag har kontroll över situationen. Man kan också lista upp morgondagens måsten och sätta upp ett mål över hur mycket man ska hinna med. Att ha en tydlig plan gör det enklare att undvika onödig slötid.

2.Bryt mönstret - Trots noga planering så händer det ibland att man trillar dit och hamnar framför tvn i soffan. Då kan alla måsten kännas dubbelt så jobbigt att ta tag i, och man kommer inte riktigt igång. Det enda som hjälper då är att bryta mönstret, gå ut på en promenad eller vad som helst bara du kommer igång. När man sedan väl är igång är det mycket enklare att sköta sysslorna man har.

3.Belöningssystem - Ett bra sätt att motivera sig med är belöningssystemet. Det går ut på att du sätter upp ett slags mål/krav på dig själv och ger dig en belöning vid uppnått mål, om jag tar tag i disken och plockar undan i vardagsrummet så får se det senaste avsnittet av min favoritserie utan dåligt samvete.

4.Peppa - ta reda på vad du själv blir peppad av. För mig funkar musik otroligt bra för att få igång motorn. Känner jag mig slö och omotiverad till att ta tag i mina sysslor brukar jag sätta på musik och allt blir mycket roligare.

5. Positivitet - Att ha en positiv inställning till saker och ting förenklar vardagen extremt mycket. Istället för att tänka på va jobbigt det är att rensa garderoben så ska man istället tänka på vad skönt det är efteråt när det är gjort. Försök hitta en positiv mening med allt du gör så ska du se att vardagen blir enklare att handskas med.

Har ni något ni brukar tänka på för att inte hamna i dåliga vanor i vardagen? Vad får er motiverad?

Likes

Comments

Godmorgon allesammans! Hoppas ni haft en bra natt! ♥

Vi har precis vaknat och L ska bara få mat och sedan ska vi gå upp och ta tag i dagen. Planen är att jag ska få i mig lite frukost, lite träning och sen ska även Luna få lite gröt. Därefter ska vi göra oss iordning för att ta oss en promenad till våra vänner för lite mammafika och bebismys, så roligt och mysigt!

Nu ska vi skynda oss för att hinna med dagens måsten innan vi ska bege oss. Lite senare kommer ett inlägg där jag tipsar om hur man gör vardagen lite lättare, så håll utkik!

Ha en jättebra dag allesammans ♥

Mina fina och goa älsklingar

Likes

Comments

Hej allesammans!

Idag har vår fina dotter funnits hos oss i 4 månader. Det känns sjukt att det gått så fort. Men jag måste säga att det varit de bästa 4 månaderna i mitt liv, sådan livsglädje man fått!

Dagen till ära hade vi ett BVC-besök inplanerat, och det är alltid lika spännande att få väga och mäta. Idag var hon 67cm lång och vägde exakt 6.8kg. Luna har alltid legat på +2 kurvan men nu hade vikten saktat av lite så den var nästan nere på 0 kurvan.. Absolut inget att oroa sig över tyckte vår bvcsköterska, men hon föreslog att vi kunde börja ge henne gröt varje dag. Sagt och gjort, direkt vi kom hem fick hon kladda med lite gröt. Det verkade iallafall vara uppskattat!

Här är två bilder som jämför Luna då hon var nyfödd och nu. Shit vilken skillnad, på första bilden bär hon storlek 50 och det var lite stort, och nu har hon storlek 68 på kläderna.

Likes

Comments

Jag har egentligen alltid varit en aktiv person, men jag känner att jag under min graviditet tappade allt. Nuförtiden blir det endast promenader och jag känner att det inte är tillräckligt.

Innan jag blev gravid spenderade jag såå många timmar i stallet, bärde hö, vatten, red och mycket mera. Jag saknar verkligen timmarna i stallet!!! Jag saknar också timmarna som spenderades i gymmet.

Det är svårt att hitta tillfälle och tid för fritidsintressen och  träning när man har en fyramånaders som fortfarande helammar.. Men nu under våren tänkte jag iallafall försöka ta upp ridningen så gott det går iallafall.

Mitt mål är också att komma igång med kroppviktsövningar här hemma åtminstonde 3 dagar i veckan. Man måste ju börja någonstans, och att komma iväg till ett gym just nu känns väldigt långsökt. Nu j*vlar är det slut på dåliga ursäkter, nu vill jag se förändring på mig själv!

Likes

Comments