Hej på er! Förlåt för lite glapp igen men haft lite jobb i veckan samt åkt på en förkylning där bloggen tyvärr kommer i sista prioritering. Men hörni, äntligen har min mössa faktiskt kommit! Jobbar som sagt extra nu under juletiden på postnord nu för tillfället, och när vi stod och sorterade post en dag från en massa burar låg tcå stora lådor i kartong högst upp i en bur med mitt namn på, ena innehållande min studentmössa och champagneglas och i den andra min studenthoodie. Ärligt talat har jag inte haft sådana jätte stora förväntningar kring kläder man köper med sin stuentprylar men denna tjocktröja, den må inte vara super varm nu till vintern, men vilket skönt material det är på insidan! Gått runt i tjocktröjan sedan jag fick den och en natt somnade jag faktiskt i den, så jäkla skön och mysig. Jag är verkligen så glad över denna möjlighet jag haft att få designa min mössa tillsammans med Crownstudent, utan dem hade jag förmodligen inte varit såhär nöjd över sakerna som jag faktiskt är!

Men nu hörni ska jag faktiskt sova, jag och Jarl ska nämligen upp tidigt imorgon och åka till sjukan och senare på kvällen är det jag som styr och ställer till middag hos familjen Simper-Allen!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Denna dö-snygga och dö-varma jackan från Bik Bok blev ett kap för mig på mellandagsrean idag! Fick med mig denna, en svart basic t-shirt samt två basic hoodies i grått och svart som var från killavdelningen på H&M faktiskt men som satt perfekt och var precis det jag letade efter. Åkte som sagt ner mot stan idag tillsammans med pappa och Alfred för att bland annat byta morgonrocken jag fick av Alfred i morgonpresent som jag myser i nu framför youtube actually, samt att shoppa lite på mellandagsrean. Ville köpa lite från H&M home då den precis öppnats här jag bor, men blev ändå lite besviken. Dock var jag ganska besviken över utbuden många butiker hade förutom de jag hittade då! H&M hade inte så mycket att leverera på damavdelningen men jag hittade i varje fall två saker jag ville ha på killavdelningen!

Är i varje fall så jäkla nöjd över denna jacka som jag köpte och den är verkligen så varm. Gick till ica med Jarl förut för att köpa lunch inför jobbet imorgon samt smink borttagning så hade på mig denna + den svarta hoodien jag köpte och det var riktigt snyggt och skönt ihop!

Likes

Comments

God eftermiddag på er och God Jul! Hoppas alla ni som firade gårdagen hade en riktigt mysig dag och att ni som firar eller fortsätter fira vidare idag att ni får en lika bra dag. I Torsdags tog jag lov vilket betyder att jag äntligen är tillbaka efter all skolstress för att kunna ta det lugnt i några dagar. I Fredags jobbade jag dock under förmiddagen och efter det blev det massa jul-bestyr inför gårdagen. Vi inhandlade dem sista julklapparna i Fredags och i Lördags och på kvällen gjorde vi de mesta ut av maten som var kvar till att göras. Min kusin var även förbi och hjälpte till lite och när vi var klara åt vi några julskinkssmörgåsar var och drack en massa julmust innan hon gick hemmåt. På kvällen körde vi självfallet den traditionella uppesittarkvällen framför bingolotto med ännu mer julmust och ännu mer ju julskinkssmörgåsar.

Under julfrukosten igår tillsammans med julgröt, julvört och julskinka öppnade jag och lillebror våra morgonpresenter, planen var att vi skulle få de vi köpt till varandra men han fick de jag hade hittat på kvällen istället. I varje fall så fick jag en super mjuk och jätteskön morgonrock av honom som jag verkligen blev jätte glad för, dock märkte jag att det var ett hål i fickan (polarexpressen?) på den så ska åka ner imorgon och byta den. Mot eftermiddagen kom min mormor, mormors sambo, moster och två ut av mina kusiner och firade tillsammans med mig och min familj. Kalle kollades på vid tre och efter det blev det julbord med en massa mat som vi hade gjort i ordning och därpå presentöppning. Fick bland annat en popcorn maskin (iiih) av lillebror och en jätte fin kopp (den ni ser på bilden) samt doftljus av moster och kusinerna. Hade jätte gärna nämnt vad jag fick ut av mormor men man vet aldrig om Jarl kikar in här och då han har fått likadan av henne som jag fick vill jag inte nämna vad det är för att avslöja. Resten ut av dagen kommer bestå ut av att fixa lite i rummet, tvätta sängkläder och damsuga golvet och plocka bort presentpapper. Och senare kommer jag förmodligen äta popcorn i mängder och glo på youtube heeela dagen!

Likes

Comments

Det enda jag gjort på senaste tiden är som sagt att plugga! Jag har ganska så stressig period i mitt liv just nu kring skolan och har en massa grejer som ska göras klart i skolan innan lovet och innan praktiken som jag ska ut på direkt efter lovet (nervös much? Svar ja!). Tänkte därför nu dela med mig ut av mina bästa plugg tips och hur jag gör för att klara prov, redovisningar och inlämningar! Jag är inte personen som är någon "topp student" som får A i allt det jag gör, utan detta är faktorer jag går igenom för att veta att jag faktiskt kommer att klara mig.

Planera och sturkturera

1

Planering och strukturering kring pluggande är verkligen A och O i hela plugg delen. Utan planering och struktur är det inte konstigt att man i slutändan hamnar upp i väldigt stressiga perioder där man känner att man måste få hundra saker gjorda under en kort tidsvarsel. Därför är det alltid bra att ha en kalender till hands oavsett om det är på väggen i sovrummet, i bokform eller i telefonen! Så fort man hör av lärare att ett prov, en inlämning eller redovisning är på ingång och berättar dag och datum det ska göras, lämnas in eller framföras är det alltid skönt att ha det nedskrivet någonstans där man kan kolla upp vad som infaller. Även skriva upp när man ska plugga en viss kurs samt hur många timmar samt vad man bestämmer sig om att plugga den dagen och hur man ska. Har man exempelvist trettio glosor eller instudeirngsfrågor man behöver lära sig brukar jag göra så att jag tar de första tio glosorna/frågorna och fyller i dem i en viss färg på datorn, de tio andra i en annan färg och de sista tio i en annan färg. När jag gjort detta pluggar jag in den första färgdelen tills jag känner att dem verkligen sitter innan jag går vidare till dem andra tio.

Anteckna

1

Anteckna, anteckna, anteckna! Vad det än gäller, anteckna alltid, man tackar verkligen sig själv i slutendan på grund ut av det. Oavsett om det är att anteckna när, var och vad man har för prov lika mycket som att anteckna det lärarna berättar under de olika kurserna som kan vara bra att ha. Exempelvis när vi hade psykiatri lektion för några veckor sedan antecknade jag verkligen allt min lärare berättade om de vi har prov om på min skoldator vilket jag verkligen tackar mig själv för. Detta resulterade till att jag hade ALLA svaren till instuderingsfrågorna vi har till vårar prov på Onsdag.

Sitt på en plats där du finner ro

1

Detta är också väldigt viktigt för att du ska kunna känna att du kan koncentrera dig på riktigt. Innan jag bar in ärvda gamla gammelfarmor Anna-Lisas byrå och använde som skrivbord satt jag i köket, en av mittpunkterna i vårt hus där alla var, och det gjorde inte mig lugnare inom pluggandet direkt. Sedan jag satte in denna byrå i rummet har jag verkligen kunnat plugga i flera timmar non-stop just på grund av att jag kan koncentrera mig lättare när jag stänger in mig själv i mitt rum i min lilla plugghörna, samtidigt har jag nu kunnat samla alla mina skolgrejer i översta låtan istället för att låta dem ligga uppe och damma på min klädes byrålåda fram tills jag använder dem nästa gång, och dem är inte i vägen heller!

Ha mål

 

Att ha mål inom sitt studerande och pluggade är super viktigt. Genom att ha mål om vad man ska pluggar och hur mycket man ska plugga hjälper en. Som ex de sätten jag pluggat matte på senaste tiden är inte super bra, nu när jag pluggar inom ett område i matten som är väldigt enkel för min del har jag ex "plugga 40 tal under hela denna dagen" och sedan efter att jag gjort dessa 40 tal är jag klar med matte pluggandet för dagen. Här i mellan tar jag självfallet pauser och pluggar inte 40 tal på raken. Jag körde på och pluggade 20 tal, hade en paus på cirka två timmar sedan pluggade jag dem resterande 20 talen och därefter var dagens tal klara. Man får även vara väldigt medvetna om att detta kommer ta över tid och man kanske inte har lika mycket fritid, men det kommer verkligen, verkligen vara värt det i slutan. Jag har exempelvist suttit och pluggat matte varje dag sedan i tisdags till och med hela helgen, och helt ärligt har det varit väldigt lugnande att komma längre och längre med plugget så jag till slut är klar - än vad det skulle vara om jag INTE hade pluggat.

Få bort alla störningsmoment - Ha musik du kan plugga till (om du inte störs ut av det såklart)

 

Mobilen är ett sådant exempel som ett störningsmoment. En notis på snap hit eller jätteintressant artikel på aftonbladet dit. Lägg undan mobilen eller liknande som du kan börja störas av. I denna del ingår väl även datorn, dock är inte detta ett lika stort störningsmoment för mig så länge man stänger ner alla sidor som kan störa som man har uppe. Jag har alltid datorn uppe när jag pluggar då det oftast är det föremålet jag använder när jag skriver på dokument eller liknande, under detta har jag alltid på musik och detta är faktiskt ingenting som stör mig utan det är oftast musiken som håller mig igång. Dem flesta jag känner pluggar oftast bäst med musik i öronen - en av de personerna som gör det är som sagt jag själv. Av någon anledning pluggar jag även bäst ut av 70-90 tals musik som exempelvis "Stayin alive" med Bee Gees, "No scrubs" av TLC trots att det jag vanligtvis lyssnar exempelvis The Weekend, Ed Sheeran, Avicii och så vidare. Jag får någon typ av pepp och håll igång av 70-90 tals musik då jag (no blame) sitter och diggar, dansar på plats och sjunger med samtidigt som jag pluggar, det roliga är att detta verkligen fungerar för mig.

Sådär! Detta var några av mina bästa pluggtips som fungerar för mig. Självfallet pluggar alla bäst på olika sätt men detta var som sagt mina studietekniker som får det att fungera för mig. Hoppas detta kanske hjälpte någon som känner att man just nu verkligen sitter fast i alla studier eller att det känns som att man får alla uppgifter som en käftsmäll!

Likes

Comments

Kanske bra ändå att jag uppdaterar lite när jag känner för det hehe, eller ja, jag vet inte. Vaknade kring åtta och dricker kaffe i största hugg (ej ovanlig Moa-vana) och ska alldeles strax hoppa in i duschen faktiskt. Satt uppe och pluggade matte från att jag kom hem igår kring kvart i fem till halv tolv inatt *self five*. Så nu ska jag ta en dusch, fixa mig lite inför dagen (trots att jag ska hänga framför matteboken cirka hela dagen idag igen) och därefter plugga en massa matte igen OCH judendomen. Dessa religions prov alltså... Ni vet när man pluggar som en jävla dåre, kan allt utan till och så kommer inte ett skit om det på provet? Ja precis den känslan, ska få komplettera mitt Kristendomen prov också för just den sakens skull, kill me softly. Utöver allt pluggande denna helg ska jag köpa vinterskor och förmodligen baka lussebullar också (igen)! Hörs!

Likes

Comments

Godeftermiddag på er och förlåt för en stillaliggande blogg. Går som sagt sista året på gymnasiet så jag har väldigt mycket plugg på senaste och nu innan lovet som snart infaller vilket leder till att jag var en sådan enorm press på mig själv att prestera så bra jag kan de senaste proven och inlämningarna som är att jag inte tänker på annat. Blir självfallet väldigt stressad i det hela vilket leder till att jag helhjärtat väljer att ta det lugnt med någonting som lugnar istället för att sätta mig och blogga vilket kan göra mig ännu mer stressad för att jag heller inte presterar bra på bloggen, delvis för att jag inte har någonting att blogga om med tanken på att de enda jag gör om dagarna är att plugga, vilket är vad hela denna helgen kommer bestå ut av då jag har tre prov nästa vecka och veckan efter det två prov och en redovisning. Hua, tar nog en liten bloggpaus och kommer tillbaka när lovet börjar, vilket är SNART! Vi hörs 21 Decemer, ta hand om er tillsvidare!

Likes

Comments

Har legat i sängen hela tiden sedan jag åt frukost och bestämde mig för att göra en snabb lunch. Medan pastan kokade tog jag tag i disken här hemma, plockade lite i rummet och precis ätit upp min lilla snabba lunch framför youtube bestående av penne pasta blandat med soltorkade tomater & basilika pesto, ruccola samt toppat med ruccola och parmesan och ett glas vatten på sidan av.

Penne pasta med soltorkade tomater & basilika pesto, ruccola och parmesan

 

Ska alldeles strax lägga mig i ett bad då jag verkligen känner att det är behövligt och mitt äckliga hår behövs tvättas rent och oljas in, men innan badet ska jag torka ytor och dammsuga rummet lite snabbt och efter badet ta och sätta mig med en kopp te och ta tag i dagens plugg jag planerade upp igår.

Likes

Comments

Godmorgon älsklingar! Hoppas ni sovit bra och startat upp dagen på bästa sätt. Igår åkte jag hem från sista lektionen då jag haft brutala magsmärtor hela den dagen och bestämde redan då för att vara hemma idag också då detta är något som har återuppstått i någon vecka nu och kommer nästintill alltid efter varje gång jag ätit någonting, ibland druckit. Kan i princip bara dricka vatten som inte ger mig smärtor. Men men, denna dagen ska jag ta hand om mig själv och plugga då jag har en del del prov, inlämningar och redovisningar sista veckorna innan vinterlovet. Är ni i samma sits? Då kanske ni förstår mig, haha.

Likes

Comments

Goodmorning lovies! Hoppas ni haft en lugn och skön helg samt advent!

Denna helgen har för mig haft lugnt i sitt esse. Fick ledigt redan efter Torsdagslektionen där vi var på ett museum, och mötte sedan upp stackars Jarl som väntat på mig i nästan en timme i T-Centralen och åkte hem till mig direkt. I Fredags var det första December vilket resulterade att julstjärnan och diverse åkte upp. I Lördags handlade vi allting som vi behövde till adventsfrukosten samt lussebullsbaket och därefter stod jag och mamma i köket hela eftermiddagen och bakade lussebullar medan Jarl hängde med pappa på lillebrors matcher. Gårdagen spenderades också i hallen då Alfred spelade semi men tyvärr slutade det upp 4-2 mot "borta laget" som i de fallet var från samma klubb men en årskull äldre. Senare mot kvällen spenderade jag tiden framför datorn och letade efter en kamera jag funderar på att införskaffa då jag har big plans för mina sociala medier 2018. Efter allt kameraletande somnade jag snabbt efter att jag la mig bredvid Jarl och nu är det Måndag och ny vecka igen! Nej nu ska jag ta och köpa dagens andra kaffe och sedan gå upp mot min första lektion. Hörs kanske senare!

Moa x

Likes

Comments

Hej på er! Lunchade en sådan graciös lunch som subway med Eva förut efter Saco-mässan, gud vad intressant det var och vi två stod vid Försvarsmaktens monter i säkert över en timmes tid och pratade med en man som berättade så mycket information och gjorde allt så himla intressant att jag blev sugen på att gå en utbildning tillsammans med Eva efter studenten. Vi har även planer på att jobba ett tag efter gymnasiet och sedan dra och volontär arbeta någon månad någonstans i Afrika och därefter ansöka till Försvarsmakten, och med senare år kan jag tänkta mig att studera vidare inom Socionom kretsen som jag velat jobba med sedan jag var yngre! Livet är så spännande och har så många utmaningar man inte ens kan tänka sig att genomföra, men det är utmaningarna i livet jag verkligen tror att man kan kalla för liv. För att ha kunna "leva livet" i slutändan måste man våga att anta, för vad annars är livets mening om man inte utmanar det?

Likes

Comments

Instagram@moasuuronen