Snart åker jag och Martin till Gran Canara och vi har bestämt oss för att träna minst en gång om dagen där nere så nu har jag beställt lite nya träningskläder för det behövdes verkligen! Jag älskar ju verkligen Nike så det fick bli det!

Nike kostar ju en hel del pengar tycker jag men jag hade väldigt mycket olika rabatter på Zalando tex så har vi studentrabatt där så jag beställde där i från och sen tycker jag att dom är bra på priser när det gäller märken☺️
https://m.zalando.se

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

För mig är det extra viktigt att jag tar hand om min hy då jag lätt får problem med finnar och pormaskar. Jag har bytt väldigt mycket produkter fram och tillbaka och testat från det billigaste till det nästan dyraste och jag har aldrig blivit helt nöjd.

Nu har jag haft Apoliva hudvårdsprodukter i några veckor jag tycker faktiskt att det funkar väldigt bra på mig och speciellt nu på vintern när jag har hur torr och fnasig hud som helst! Jag älskar deras skrubb för den tar verkligen bort all död hud och man blir jätte len efteråt. Så det är verkligen ett tips till er!

Likes

Comments

Jag fick min sjukdom diagnoserad i April det här året. Fast då hade jag gått med det i några månader utan att jag visste vad det var för fel. Men det va på påskafton som vi var tvungna att åka in till akuten i Nyköping för att jag hade kraftiga magsmärtor och blödde en hel del, jag hade även lite feber och kände mig allmänt hängig liksom. Så vi åkte in och det tog inte lång tid alls tills jag fick träffa den första läkaren som fråga lite och undersökte och sen fick jag ta en hel del prover och så. Sen efter det fick jag åka hem igen för de kunde inte göra så mycket mer eftersom det var Påskhelg så alla var ju lediga.

Men jag fick en tid till en läkare i Eskilstuna där jag fick göra en större undersökning i magen och då fick jag lugnande så jag kunde slappna av och det kan man säga att jag gjorde haha! Jag låg bara och skratta åt allt men jag kommer inte ihåg så mycket mer för jag var rätt så borta haha..

Efter det så kunde de se att jag hade rätt så stora inflammationer lite överallt i tarmen men mest drabbad var tjocktarmen och då hade jag gått med det i flera månader också så det var ganska illa då. Så dom bestämde sig för att göra en ännu större undersökning men då skulle jag sövas helt för den skulle ta längre tid och de skulle gå ner med en slang i munnen och ner till tarmen. Så vi fick åka hem och fick inte äta någonting alls men dricka massa vatten så jag kunde tömma hela tarmen.

Så dagen efter åkte vi tillbaka till Eskilstuna och jag vill bara tillägga att det är ganska långt dit från Norrköping. Det tar cirka 1h 40 min så det var ganska trögt att sitta och åka fram och tillbaka sådär.

Men när vi kom dit så tog dom lite prover först sen gav dom mig lugnande innan jag skulle sövas så jag kunde slappna av lite för jag var så nervös eftersom jag aldrig hade blivit sövd och jag hade knappt varit på sjukhus innan det här. Sen rulla dom ner mig till någon operationssal och det ända jag kommer ihåg när jag va där inne va att det va typ 4 läkare och alla frågade massa men jag var redan då borta så jag mumla mest och sen sa dom '' nu får du drömma sött'' sen va jag helt borta tills jag vakna på uppvaket av att mamma klappa mig på kinden och försökte få kontakt med mig.

Det tog ett tag för mig att vakna till helt och liksom förstod vad alla sa och vad de pratade om, sen kom två läkare och hämta mig,mamma och pappa för att prata och berätta om hur det hade gått och det var då jag fick diagnosen. Att jag hade en kronisk magtarms sjukdom som heter Chrons och eftersom det är en kronisk sjukdom så kan man aldrig bli av med den men om man sköter den rätt och tar hand om magen så behöver man inte ens känna av att man har den.

Och mina tarmar var väldigt illa drabbade och hade flertals inflammationer som jag hade gått med väldigt länge så för att slippa massa kortison och ev påse på magen så fick jag en annan behandling. Och den behandlingen var att inte äta eller dricka någonting alls på 6 veckor, alltså jag fick inte äta ett enda dugg, inte ens en liten bröd bit, soppa eller något alls. Jag fick bara dricka ''näringsdrycker'' som det heter. En dryck som innehöll allt jag behövde få i mig och det var det jag fick leva på i hela 6 veckor..

I början gick det bra för dom var dom helt okej goda men att dricka 10 såna i 6 hela veckor, alltså det går typ inte man nästan spyr av dom efter ett tag, jag mådde illa bara någon nämnde ordet av dom. Tillslut fick jag kväljningar av dom och kunde bara inte dricka dom så jag slutade dricka dom i stort sätt. Jag kanske drack 1-2 om dagen och det var ju inte alls bra för kroppen för den orkade inte mer tillslut och jag gick ner massor i vikt, jag gick ner cirka 12 kilo dom där veckorna och jag mådde verkligen skit. Orkade ingenting, låg i stort sett bara hemma i sängen och tillslut mådde jag så dåligt så jag blev inlagd på sjukhuset och då var jag tvungen att ha en sond i näsan och ner till magsäcken för att jag skulle få i mig dryckerna ordentligt och så fick jag dropp.

Tillslut gick veckorna men jag drack inte alls mycket av dom där dryckerna, dom låg på hög hemma och jag totalt vägrade bara dricka dom. Så när dom där 6 fruktansvärda hemska veckorna hade gått och jag fick börja äta igen. Det var den absolut bästa känslan någonsin. Visst 6 veckor kanske inte låter så mycket men jag kan lova er att det kändes som år!

Och ja det finns så mycket värre sjukdomar än just Chrons, det vet jag med men för mig va det här en jätte tuff tid för från att aldrig ha varit sjuk och tills det här. Det va väldigt jobbigt och man kände sig väldigt hjälplös och jag kände mig som en liten flicka igen, så många gånger jag kröp upp i mammas famn och bara ville ha hennes närhet, så många gånger jag gick in till henne och la mig och sov. För mig va det tillräckligt jobbigt och kan vara en tillräckligt tuff sjukdom ibland men det är också för att jag aldrig har varit sjuk förut.

Det kommer självklart dagar idag då jag har väldigt ont och det påverkar inte bara magen utan mina leder, min rygg speciellt men även psyket också . Men det är då jag tänker på att det finns så många andra som har det så mycket värre än mig och det tänker jag på väldigt ofta. Och jag är så glad att jag ändå har väldigt många runt mig som stöttar mig väldigt mycket och som jag vet finns för mig och det är jag väldigt glad över! <3 Massa Kramar och pussar till er!! Och till er andra med såklart!


Likes

Comments

Hejssvejs! Det var ju meningen att jag skulle börja blogga då jag skrev mitt första inlägg men det blev inte riktigt så.. Dagarna har gått så fort och jag har haft sååå mycket och göra ( host host) man kan ju iallafall säga så..

Mina dagar har sett ut såhär ungefär. Skola, äta, sova eller praktik,äta, sova och där i mellan har jag träffat en kompis eller familjen. Helgerna har varit likadana fast Jobb, sova men då har jag också varit hemma med min pojkvän eller familjen. Så har mina dagar varit som senaste veckorna så varför jag inte har bloggat vet jag inte för jag har ju egentligen haft hur mycket tid som helst men den fick en dålig start men nu har jag bestämt mig för att börja.

Den här veckan har jag egentligen praktik på ett hotell i Linköping ( Park Hotel) ett jätte mysigt och trevligt hotel må jag säga! Och dom jag jobbar med är hur trevliga som helst. Men just nu är jag hemma därifrån pga av lite olika anledningar. Så just nu ligger jag i sängen men ska snart försöka ta mig upp och gå till gymmet och sen ska jag gå hem och laga mat till mig och min pojkvän som kommer hem från skolan hihi.

Ha en bra dag sålänge och jag kommer att skriva mer sen, kram!


Likes

Comments

Haelloo! Nu har jag tvekat i flera dagar om jag ska försöka ge mig på att börja blogga lite och jag har börjat skriva inlägg men inte skrivit klart så nu har jag lovat mig själv att skriva klart det här.. Ah som sagt jag heter Moa och är 17 år, fyller 18 den 18:e juli. Jag bor i Norrköping med min pappa och går andra året på turism programmet på De Geer ( ett riktigt bra program) på min fritid umgås jag med vänner, familjen och min kära pojkvän. Pluggar gör jag också men kanske inte lika mycket, hehe.. Aa det är väl "grunden"om mig, mer får ni veta om ni väljer att läsa min blogg och hoppas ni kommer gilla den. Ha tålamod jag är nybörjare..
Nu ska jag se på Paradise Hotel, vi hörs! Kramis☺️

Likes

Comments