Jag tror att nästan i princip alla kan känna igen sig av vart jag befinner mig i livet och hur tankarna snurrar. Jag menar, alla har väl mer eller mindre någon gång haft en livsskris? Eller?!


Alltså, det kan vara allt från när man gick i 8:an-9:an och det enda man ville var att den söta killen i klassen skulle svara på ett sms. Eller när gymnasievalet kom och skulle göras och det kändes som att man var tvungen att bestämma hela sin framtid där på bara 14 år. Eller varför inte när man väl gick i gymnasiet och skulle försöka hitta sin roll i samhället som var maskerat som korridorer? Var jag en plugghäst? Eller en dramanörd? Eller en sportfåne? När alla kompisar började festa och dricka, vad ska jag göra på helgerna? Jag kan ju inte bara ligga inne på mitt rum. Men jag vill inte bli full och jag vill heller inte anses som mes.

-Alla beslut som hela tiden skulle tas och som hela tiden kändes livsviktiga. Tro mig, av min erfarenhet. Besluten slutar inte och de blir heller inte lättare ju äldre man blir. Inte än i alla fall.

Jag är och har varit i ungefär 2 års tid i det skedet i mitt liv då jag har absolut ingen som helst aning om vad jag vill göra med mitt liv, vad jag vill bli och hur jag vill att mitt liv ska se ut om 5 år, eller ens 2 år.

De flesta av mina vänner pluggar redan, och har i princip gjort det sen vi tog studenten och även om de inte har pluggat pga att de inte har känt suget efter pluggandet så har de alltid vetat vad de vill göra av sina liv. När jag gick i gymnasiet och även nu efter, så fort när konversationer om framtiden, högskola, universitet och jobb kommer fram zoonar jag för det mesta helt ut, byter samtalsämne, blir irriterad och ibland lämnar jag helt enkelt rummet.

Och det har absolut ingenting att göra med alla människor som redan från när de är 15 år har en plan för sitt liv. Nej tro mig! Jag avundas er. Jag hade tagit det framför det jag sitter med nu alla dagar i veckan. 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Sen jag sist skrev så har jag faktiskt varit hem en sväng till Sverige, där jag firade min födelsedag, träffade vänner och familj igen. Det var riktigt skönt att få en paus ifrån livet här nere och komma hem till det man tidigare betraktat som "sin verklighet". Jag får verkligen kontraster på hur liv mitt liv ser ut gentemot vad det annars skulle och kanske borde sett ut. Men att få vara hemma och bara vara är helt underbart. Att bara få sitta ner runt ett middagsbord tillsammans med min fina lilla familj är något jag verkligen har saknat och någonting man annars har tagit lite för givet, men som man uppskattar mer och mer ju mer sällan det faktiskt händer. ❤


Passade även på att återse min gamla min, Sabina, som numera jobbar som frisör så då passade jag på att klippa och färga håret. Riktigt fint måste blev det! 😄


Det var också riktigt kul att som sagt få träffa alla saknade vänner igen och att de faktiskt tog sig tiden att planera in mig, som Molly, Clara och Linus som inte ens bor kvar i lilla Ljusdal längre som ändå tog sig tiden att komma tillbaka hem så de kunde vara med på min 20-års fest tillsammans med massa andra härliga och saknade vänner!🌷


Men simsalabim så var vistelsen över och det var bara att hoppa på tåget mot Arlanda för att sedan ta flyget tillbaka. Åt en sista mysfrukost tillsammans på Åkersta och pappa skjutsade mig till stationen. Sen tog det mer eller mindre 17h från dörr till dörr, men tillslut var jag hemma i lägenheten i Limassol igen!☀

Likes

Comments

Snart har jag faktiskt spenderat 10 månader här nere på vackra Cypern. Det känns helt sjukt att tiden har gått så fort förbi då planen egentligen var att komma hem i juli, om inte tidigare. Men här är jag och mår riktigt bra faktiskt.


Mycket har också hänt det här senaste halvåret. Vi flyttade ut från komplexet där vi alla på kontoret bodde tillsammans. Jag och mina två grabbar Alex och Kalle flyttade in i en lägenhet och det slutade med att Alex sa upp sig och åkte hem. Kalle var också nära på att åka hem och jag kände mig mer ensam än vad jag tidigare gjort. Det hela slutade med att jag rekryterar ner en gammal vän, Häst-Hanna ifrån Söderhamn som kom ner i juli så hon flyttade in hos mig och Kalle. Under den perioden så väljer även Jojo att komma tillbaka till Viafone och Limassol vilket bara blev helt fantastiskt.

Även två nya tillskott kom, Karen och Mathias som är två av de fantastiska människorna jag mött i hela mitt liv.

Johanna kommer i alla fall tillbaka och flyttar in med Karen och Mathias som sen blir tvungna att åka tillbaka till Sverige då livet kom emellan lite vilket gör att jag flyttar in i deras lägenhet tillsammans med de tre då tanken är att jag och Jojo ska bo där när de två åkt tillbaka till Sverige. Den planen gick åt pipsvängen då vi blir av med den lägenheten i samma veva som de åker tillbaka till Sverige så jag och Johanna får en än gång ta vårt pick och pack och flytta in hos en annan tjej, som dock hade ett bättre läge på sin lägenhet, då hon också ska hem till Sverige i slutet av september så vi då tar över hennes lägenhet helt och hållet.

Även många förändringar sker på jobbet och kontoret. Massa nya människor kommer hit som man ska lära känna och klicka med och det ena med det tredje. 2 ledare från Sverige kom ner för att hjälpa till och 2 ledare från Cypern jobbar inte kvar här längre. Så ja, det har varit värdigt mycket kaos på senaste tiden som ni hör.


Men det känns helt fantastiskt att få bo med Johanna igen då det verkligen var hon som fick mig att stanna kvar i landet från första början och verkligen introducerade mig till livet här nere. Ännu mer fantastiskt är det att jag också bokat en flygbiljett hem till Sverige över min 20-års dag nu i oktober. Så då blir jag hemma i 1,5 vecka ungefär och får firas hemma. Det känns extra kul med tanke på att jag ändå fyller 20 och i och med att jag inte firade min förra födelsedag hemma då jag var bosatt i Frankrike. Så till mina kära vänner i Sverige som läser min blogg: avboka allt det ni tror är viktigt mellan 12-22 oktober, för då kommer jag hem och jag är viktigare!!!


Det är även med tungt hjärta då jag skriver att vår älskade vän och kollega, David, lämnade jorden i lördagsnatt. Herregud vad du kommer att saknas. Men som sagt: Vi ses i himlen min sköna böna❤

Likes

Comments

Jag har snart spenderat sex månader i Cypern och meningen från början var att komma hem nu i början av juli. Kanske börja plugga högskola, jobba, eller vad som helst. Men planen var att befinna mig i Sverige i alla fall.


Men hör och häpna: Moa Gadelius går äntligen emot alla normer med vad man ska och borde göra i livet och väljer att faktiskt stanna på ett ställe där hon trivs. Förmodligen kan det verka som att jag skjuter upp framtiden, ansvarstagande osv. Men helt ärligt, jag orkar inte bry mig längre. Alla människor jag träffat här, städerna och livet gör att jag vill stanna. Så det är det jag kommer göra. Svårare än så är det inte.


Livet här är faktiskt helt enkelt fantastiskt. Min familj (- storebror) har varit här och hälsat på i en vecka. Både i ”hemstaden” Limassol och sen drog vi även hela högen till Ayia Napa och spenderade 5 dagar där ungefär. Vattenland, stränder, god mat och kvalitetstid. Jag har flyttat in i en ny lägenhet med två otroligt härliga killar, bytt projekt på jobbet och på så vis börjar livet här nere ordna upp sig. Känns riktigt onödigt att åka hem när man trivs på riktigt liksom.


Har i två helger i rad träffat Jojo också, vilket har varit helt underbart. Varit ute med båt på havet, solat, badat och ätit god mat. Varför klaga? Och ännu viktigare: varför åka hem?

Likes

Comments

Nu har jag bott på Cypern i lite drygt 3 månader av den avsedda perioden på 6 månader. Förra lördagen dock jag dock flyget hem till kalla Sverige för att överraska min familj då mamma fyllde år och vi firade även påsk. Jag har haft en riktigt fin dryg vecka hemma och sitter just nu på Arlanda i Gaten för att vänta på att få gå ombord på flyget.

Under veckan hemma har jag försökt att hinna med så mycket som möjligt. Träffa familj, släkt och vänner. Äta mat som inte finns på Cypern, självklart fira påsken med angling och alkohol. Summering: en riktigt bra, avslappnande vecka helt enkelt. Clara och Linus hämtade mig på Arlanda förra lördagen kl 00,30 och skjutsade inatt tillbaka mig, riktiga vänner!

Men ska jag vara ärlig nu så saknar jag värmen och vännerna nere på Cypern också så det enda som tog emot för att åka tillbaka var ju då att tvingas säga hejdå till alla ytterligare en gång men även att behöva kliva upp 01,30 för att vara ute på vägen 02,00 eftersom flyget går kl 07 nu på morgonen.

I Cypern försiggår allt man kan och borde förvänta sig. Det är allt från långa arbetsdagar, till härliga fyllor, till förstoring av läppar till tatuering varav jag endast gjort den sistnämnda, haha. Nä, men riktigt härligt är det faktiskt. Jag trivs som tusan. Ska snart kliva ombord på planet så låter väl bilderna tala lite för sig själva också!


Likes

Comments

... sen sist.

Jag spenderade min sista helg i Frankrike med Moa i Paris där vi åt god mat, drack goda drinkar och var på riktigt många fina sevärdheter som Eiffeltornet och Notre Dame.

På måndagen landade jag i Sverige igen där jag möttes upp av mamma, pappa, Emil och Molly! Hade en mysig reunion där för att sedan styra bilen hem till mitt vackra Hälsingland igen. Ett stopp på vägen blev det för mat, i Uppsala, där min äldsta bror bestämde sig för att överraska mig. Vi hade alla en trevlig middag tillsammans innan han åkte tillbaka till Enköping och vi styrde vidare uppåt. Väl hemma var det skönt att bara landa och träffa alla härliga människor jag saknat igen. Många tårar och skratt blev det, verkligen.

Var hemma i ungefär en månad innan jag blev tipsad om ytterligare ett utlandsjobb, denna gång i Cypern som telefonförsäljare. Why not? tänkte jag och ansökte. 1,5 vecka senare fick jag det och det var bara att packa väskorna ännu en gång för den 6/1 gick flyget.

Passade på då att jobba lite extra som elevassistent på särskolan för att tjäna lite pengar och sen tog jag bara vara på de dagar jag fortfarande hade hemma med nära och kära. Firade helt enkelt julafton och nyår med familj och vänner. Packade sedan klart mina väskor, fixade fram dokumenten som krävdes för att sedan dra vidare.

Som vanligt så ställer mina föräldrar upp i vått och torrt så vi drar ned till Linus i Enköping dagen innan flyget går så att vi kan sova över där då flyget går klockan 6 på morgonen på fredagen. Stoppar dock inte mina superföräldrar att skjutsa mig, på riktigt hela vägen fram till säkerhetskontrollen (hade varit ännu längre om de kunnat). Lite tårar blev det innan avfärd, såklart. Sedan stod jag där på egna ben igen.

Jag kom fram till Cypern, Larnaca och tog en taxi med två tjejer jag mött på flyget som också ska till samma jobb. Vi träffar vår temaledare och resterande crew på lägenhetskomplexet där vi alla ska bo tillsammans. Jag blir inkörd i en lägenhet där jag bara ska bo för en natt då min rumskompis, som jobbar här i 4 månader redan, inte skulle komma för dagen efter och hade nycklarna med sig till Sverige. Jag flyttade sedan in med henne, Johanna, och vi klickade riktigt bra.

Nu har jag varit här i lite drygt två veckor och kommit igång med jobbet, skaffat vänner man verkligen klickat med och allt rullar på riktigt fint. Nu är det ju som sagt fortfarande vinter här nere (säg det till klänningsoutfiten jag hade igår) och det är kalla 20 grader här på dagarna så nu längtar vi bara tills den "riktiga sommaren" kommer och man kan njuta ännu mer!

Mina härliga kusiner som jag passade på att mysa med under tiden jag var hemma:)

Drog även iväg till Arbrå för att banka hål i naveln min

Julgranen pyntades så fint i silver av mig och mina föräldrar!!

När julafton väl kom var det Gadelius-barnen uppklädda och fina!

Även om han inte är min på papper längre så är han fortfarande min i hjärtat, så vad är julafton utan en tripp till mannen i mitt liv?

Juldagen kom, inte en dag för tidigt, och firades ordentligt hemma i Villa Gadelius!

Likaså gjorde även Nyårsafton. Jag och min bror drog till med en brakfest och jäklar vad alla levererade!

Den 6/1 kom sedan alltför fort och det var dags att säga hejdå till alla där hemma för att sedan sitta på Arlanda med mina föräldrar klockan 4 på morgonen.

Stina som gillar att laga mat (Thank God) ställde sig redan under första veckan och gjorde matlådor till både henne och mig.

Min härliga roomie Johanna!

Dock är vi i lägenhet 209 också jäkligt grymma när det kommer till matlagning!

Likes

Comments

Idag om en vecka är jag och Moa i Paris och gör en massa roligheter såsom kikar in Eiffeltornet, äter massa god mat och självklart dricker mängder med alkohol. Och sedan måndagen den 24/10 tar jag mitt pick och pack och flyger hemåt. Det känns riktigt sjukt att det inte alls är någon tid kvar i fina Frankrike och denna underbara gård. Människorna jag träffat här har berört mig på så många olika sätt, men alla lika djupt. Det kommer bli riktigt jobbigt att säga hejdå till dessa inom en veckas tid...

För ungefär 2 veckor sedan skulle jag leda ut en av hingstarna ur stallet på morgonen och reagerade cirka 0,002 sekunder för sent att han valde att stanna och gå upp på bakbenen då han därefter på ned vägen med sina fina hovar väljer att placera en av dem på mitt huvud och därför varnar jag för lite barnförbjudna bilder här nedanför.


Men som vanligt så händer det så mycket mer här än vad ord kan beskriva. Therefore, a picture can say a thousand words.

Härliga bbq´s med massa skratt och roligheter!

Massa härliga middagar på Buffalo Grill

Pratstunder med en väldigt efterlängtad vän!

Supreme de Poulet på lite finare restauranger

En bild på två goa och glada Mo´or kl 03 en lördagnatt!

Morgonvyn är det sista jag någonsin kommer klaga på!

Vårt stall är ju självklart som alla andra stall också, med hovslagare, veterinärer kiropraktorer osv. Men dock har vi snyggare hästar än de flesta 😉

​Här kommer det "inte så jättefina bilderna" jag nämnde tidigare. 

Likes

Comments

Här kommer fler bilder som hör ihop med föregående inlägg!

Självklart har vi hunnit med vinkvällar också!

Underbar lemontart!

Shauns och Cónall

En trip till Buffalo Grill med Shauna, Moa och Fiona!

Vi på gården har även varit duktiga och börjat med träningspass, i hästarna skritt-och motionsmaskin

Likes

Comments

Självklart är alla dagar här speciella, men då det blir väldigt mycket sova, jobba, sova, jobba, så uppskattar man de extra speciella dagar eller stunderna lite extra. Det kan till exempel vara på jobbet när en av kollegorna eller chefen kommer fram, klappar en på axeln och säger "Gud vad snabbt du lärt dig, vi uppskattar verkligen ditt arbete och allt du gör!" Eller till exempel en tjejkväll i staden bredvid med den finaste människan jag mött här eller bara en filmkväll med mina nya roomies!! Gillar verkligen läget här nu och trivs bättre än någonsin. Vilken fantastisk tid det har varit, so far!

I söndags åkte vi till Vimoutiers som är en stad här intill och käkade middag. Det var super mysigt och verkligen jättegott. Åt världens godaste crème brulée och Moa åt en hemgjord, väldigt god chokladmousse.

Påväg till restaurangen hamnade vi dock bakom en ko-familj som lyckats rymma från hagen

Självklart kommer det mera matbilder. Här är 3 rätter jag och mina roomies har käkat och gud vad det var gott! Cónall är en riktigt duktig kock!

Vi har även varit på bbq hemma hos Anna tillsammans med henne, Moa, Alan, Christel, Jamie och Peter!

För någon dag sedan damp det ner ett surprise paket från mamma och pappa i brevlådan. Svenskt godis och arbeta/fritidskläder som jag tackar så hjärtligt för! ❤

Två bilder av utsikten vi passerar varje morgon när vi åker ut från vår lilla by!

Likes

Comments

Det händer så mycket olika saker under sån kort tid och ingen dag är den andra lik. Därför är det så svårt att skriva ner allt jag gör, så jag antar att det är lättare att visa min vardag i bilder istället!

Likes

Comments