Om ni känner mig eller kanske läst min blogg ett tag så kanske ni redan vet att jag tycker om Cesar Millan otroligt mycket, och jag skulle helt klart kunna kalla honom för förebild av massa olika anledningar. (Känner ni inte till honom så är det bara att googla).

Jag har länge tittat på hans program samt läst hans första bok och jag tar i princip alltid inspiration från honom när jag haft hund och även nu när jag bor med min syster som har hund, då hon också älskar Cesars tekniker och sätt att tänka.

Ett problem vi haft länge dock när det kommer till lilla Kira, de är att hon skäller otroligt mycket när det knackar eller plingar på dörren. Vi har provat lite allt möjligt (i alla fall jag) för att få det att upphöra men då hon är en liten hund, med allt för mycket energi och stress så har det inte alltid fungerat. Under alla avsnitt jag tittat på Dog Whisper så har jag aldrig riktigt sett ett avsnitt där fallet är precis som Kiras (kanske läst för längesedan men då har jag troligtvis inte tagit in de haha), då alla olika sorters hundar kräver olika lösningar beroende på ras, personlighet, grundproblem, sinnesstämning etc, vilket har gjort de svårt för mig att veta hur exakt vi ska göra mot henne. Cesar tar ju mest hand om hundar som är aggressiva dessutom och det är ju inte Kira. Henne skulle man nog mer kalla ett nervöst, osäkert eller kanske hyperaktivt fall. Kanske en sväng av allt till och med ?

Nu har vi (eller specifikt jag) blivit less på detta då man blir otroligt stressad av hennes tjutande skall och jag känner att jag har mer energi och ork till att göra något åt saken än att bara ignorera det som de varit lite innan, satt jag gick in på Cesars egna sida för att försöka hitta knep mot just skall vid besök. Man kan direkt hitta mot hundar som skäller allmänt vilket också är bra men jag vill ju veta exakt vad man ska göra när det specifika problemet uppstår. Tack och lov så hittade jag det !

Anledningen att jag lägger upp det här på bloggen är för att detta är en av de vanligaste problemen för många hundägare (specifikt med små hundar) och därför så tänkte jag att andra kanske kunde ta inspiration härifrån också ! Det är ju i alla fall värt ett försök ? 😊 Det känns ju så rimligt när man läser det också.

Nedan ser ni skärmdump direkt från Cesar's hemsida, där ni också kan läsa om hur man tar tag i alla möjliga typiska problem. Men som han alltid säger "always consult a professional before trying techniques on a dog that can hurt you or someone else (or itself)" 😉 Hehe ungefär så..

"Nyckeln till problemet" är då kortfattat att associera hunden till att koppla ringklocka till att få godis - MEN bara när den är lugn och INTE skäller, och att aldrig berömma hundens negativa beteenden (klappa, godis, lek, osv). När det kommer till Kira så är det ju också en självklarhet att vi måste hitta fler sätt för henne att göra av med energi på. Tror alla var lite för hetsiga med henne som valp också heheh 😂

Finns kanske andra knep också men grunden tror jag ligger i att associera hunden till att vara lugn, och så är det nog med alla problem som kan uppstå. Och sen självklart "exercise, discipline, affection". Kanske återkommer här inom snart framtid hur det går ! KRAM.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Så igåååår var jag och Robin inne i stan. Drog dit för att lämna en jävla bok jag lånat från skolan som jag glömt lämna tillbaka. (Det blev NU officiellt sista gången jag trampa in där HAH). Sedan efter att ha ätit Japanskt på favostället i kungshallen så var det planerat att vi skulle in på Glitter och köpa en Ponytail. Dessvärre var de slut överallt (speciellt mörkt hår WÄÄH) så slutade med att jag köpte massa smycken och lite annat instället då det var typ 75% rea samt vissa smycket som endast kostade 10 kr. WIN. Får dock köpa min pony en annan månad typ </3

Visar sakerna i ett annat inlägg.

Likes

Comments

Efter en mycket ångestfylld och tröttsam dag så åker jag, Robin och hans familj iväg mot Västerås för att äta på Frasses innan vi fortsätter mot biografen för att se den nyaste Pirates Of Caribbean. Maten var super god och nu är jag väldigt intresserad hur de här ska sluta med tanke på att jag knappt kommer ihåg dom andra filmerna. Heheh. PUSS !

Likes

Comments

Haha helt ärligt vet jag inte VARFÖR jag har en läkartid ? Kommer verkligen inte ihåg vad det var... Hypokondriska jag som tagit över kan man undra ? Ska vara där om ungefär en halvtimme. Vad säger man liksom "öhm hej, Moa här ! Vad är det exakt jag fått tid för ?" Shit ska bli jävligt intressant att höra svaret. Uppdaterar er senare. Tills dess, stay clear in head guys !

Likes

Comments

Jävlar vad det känns bra alltså. Kände mig så sjukt osäker på hur det skulle sluta upp med mitt hår, men jag är glad att jag tog beslutet att färga det nästintill svart (mööörkmöörkbrunt). Dessutom fick jag ta nytta av min gamla hårförlängning som dammat i snart två år eller något ? Dessvärre har jag inga bättre bilder än alla dessa jävla snaps med filter. Men det kommer självklart bättre inom kort ! Ska nog faktiskt också ta och färga min blonda hårförlängning så att mitt hår blir extra tjockt och gosigt när jag sätter in allt tillsammans. Turligt nog så är jag faktiskt väldigt nöjd med håret utan förlängning också. Känns så härligt med ett helt nytt jag nu när jag äntligen går vidare med resten av livet. Heja ♡

Likes

Comments

Instagram@msimborn