Ni vill inte ens veta varför jag valt rubriken 18:00 på dagens inlägg. God morgon förresten! Jag sitter just nu på bussen påväg till skolan. Om cirka tre timmar är jag hemma igen. Det blir en kort dag idag, detta då sista lektionen är inställd. Ikväll 18:00 har jag och två vänner bokat bord på Pinchos, därmed blogginläggets rubrik haha. Det känns som att det är evigheter sedan jag var ute och åt på restaurang såhär "mitt" i veckan. Men man ska unna sig det också och jag ser verkligen framemot det. Hoppas ni får en grym dag.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Älskar när man helt plötsligt ser saker, som man hela sitt liv ansett varit hemsk och negativt, ur ett positivt perspektiv. Tittade på Reenes brygga idag och då började dom prata om bearbetning och sorg i programmet. Hur man bearbetar saker och att det kan vara så jobbigt ibland när sorgen tar över allt. Då sa Krister Henriksson (aka Wallander) något otroligt fint. Han sa mer eller mindre att sorgen innerst inne är lycka. När hans föräldrar dog så var det underbart att få sörja. För då visade det på att han saknade dom och att dom betydde oerhört mycket för honom. Sorgligare skulle det väl varit om han inte sörjde, för då hade det tytt på något annat. Det är fantastiskt vackert tycker jag, när man helt plötsligt kan se på något sorgset som väldigt ärofyllt och underbart.

Likes

Comments

Det bästa som finns måste ju vara internetshopping. Kan sitta i timmar och packa kundkorgar "fulla". Sen är det så svårt att inte köpa allt. Inredning är jag extra svag för. Förra måndagen klockan 22:30 bestämde jag mig för att beställa en 180-säng samt två sängbord från Mio. Här ska det renoveras! Ny väggfärg och en massa annat som ska göras. Till saken hör att sängborden inte ens fanns i lager i Gävle utan den närmaste butiken var Falun. Detta resulterade i att jag och två vänner åkte på roadtrip till Falun i Lördags och hämtade sängborden. Här har ni två bilder på hur det ser ut i mitt rum just nu. Litet och mysigt men ska bli så skönt med en större säng och lite nytt!

Likes

Comments

Tacka gudarna för att jag har så bra vänner som gör mina skoldagar, hade aldrig haft energi nog att gå dit utan dom. Världens bästa vänner! Efter skolan har jag bara pluggat och just nu sitter jag och gråter av skratt till Johan Glans på TV4, vilken stjärna. Snart blir det nattinatti för min del.

Likes

Comments

Igår var det 150(!!!!!) dagar kvar tills studenten. Helt sjukt. Det firade vi med en fantastisk förfest och sedan gick i vidare till den anordnade festen på krogen, där temat var Flower Power. Jag och Elin åkte hem runt 12 då vi båda var väldigt trötta. Men kvällen var underbar. Nästa stopp är 100-dagars, längtar redan!

Likes

Comments

Thailand har jag varit i fyra gånger under min livstid och det är verkligen ett land som aldrig slutar förvåna. När man tror sig sett den mest fantastiska och finaste platsen på jorden så visar det sig gång på gång finnas ännu finare platser runt om i Thailand. Jag har varit runt på olika öar och varje resa har avslutats med några shoppingdagar i Bangkok.

Vart ska man åka? Vart bör man inte åka? Vart finns nattlivet? Vart är det barnvänligt? Även om frågorna skiljer sig, från person till person och från sällskap till sällskap, så är de ofta många. Som det ser ut nu så ska jag ut och resa nästa år vid den här tiden och jag vet hur det är, man vill veta och ha kontroll innan man åker och framförallt innan man bokar.

Rekommendation. Sök, sök & sök. Det finns oerhört mycket information om olika öar och platser i Thailand. Är man intresserad av en plats eller en ön så kan man genom få klick hitta en hel del information om just det stället. För många gånger handlar det om vart du åker på ön eller exempelvis vart i Bangkok du åker. På en del platser kan det vara så att nattlivet finns och på en annan del, inte långt ifrån, kan det vara mer barnvänligt både natt- och dagtid. Så sök, sök & sök. Dom platser jag kommer ihåg att jag varit på är Koh Tao, Koh Samui, Koh Phangan, Phuket och Bangkok.

Koh Tao. Vi bodde på Wind Beach Resort. Vi blev uppgraderade när vid ankomst, detta då vårt hotellrum blivit dubbelbokat. Det hotellrum vi fick var väldigt fint och STORT. Sovrummet bestod av hela fyra sängar och ändå var det en hel del plats över. Sedan hade vi en stor balkong, ett vardagsrum och ett rymligt badrum. Tyst på ön, just där vi var, blev det inte fören tre på natten ungefär. Då vi var där för att sola, bada och ta det lugnt så var det lite småjobbigt. Dock tyckte jag om Koh Tao och kan absolut tänka mig att åka tillbaka. På kvällarna finns det mycket att göra, många shoppinggator och restauranger. Massageställen finns det gott om, det är smidigt att ta sig med båt till olika utflyktsplatser och är man intresserad av snorkling så har man kommit rätt.

Koh Samui. Här har jag bott på Chaweng Resort och ett till ställe som jag tyvärr inte kommer på namnet på just nu. Den här ön vet jag många som har besökt och som ska besöka. Jag själv kommer absolut resa tillbaka hit. Chaweng Beach är en oerhört fin och lång strand. Vill man så kan man även ta en promenad på cirka 10 min för att komma till en helt annan strand. Här finns verkligen allt. Chaweng är mitt absoluta favoritställe hittills. Det finns shopping, nattliv, restauranger, fina vyer och när man gick och lag sig på kvällen så störde man sig inte av allt utanför. Detta fastän det pågick fester osv. Den här platsen rekommenderar jag starkt!


Koh Phangan.
Båda gångerna jag varit här har vi bott på Longbay Resort. Den här platsen kan man inte annat än att älska. Ön är fantastiskt fin och det är tyst och lugnt tidigt på kvällarna. Jag tycker om att under en kortare tid bo på ett ställe där "allt" stänger runt 22 och att det därefter är tyst. Men ganska snart tröttnar jag på tystnaden och lugnet. Dock överväger den fina miljön på Koh Phangan och det är faktiskt en av mina favoritöar hittills. Värt att tillväga är att vi aldrig tagit taxi till något annat ställe på denna ö utan att vi hela tiden befunnit oss på samma ställe när vi varit här, vilket kan vara anledningen till att jag uppfattar den här ön som väldigt lugn medan andra kanske tycker att det är den perfekta ön om man är ute efter nattlivet. Jag kommer, utan tvekan, åka tillbaka till denna ö.

Phuket. När jag var yngre åkte vi till Phuket minst två gånger om jag minns rätt. Jag kommer inte ihåg allt för mycket från den platsen men jag har många bilder där man ser att det är väldigt fint. Människor i min närhet har även rest dit på senare tid och säger att det är super fint där. Hotellet vi bodde på när vi var där strök olyckligtvis med när tsunamin drabbade Thailand. Hit skulle jag kunna tänka mig åka igen, bara för att se hur det ser ut idag och få mig en bättre uppfattning, detta då jag som sagt inte kommer ihåg så mycket härifrån.

Bangkok. Här avslutar vi alltid våra Thailandsresor med två till tre shoppingdagar. Varje gång har vi bott på Bangkok Evergreen Hotel. Ett lyxigt hotel med bra frukost och pool utomhus, perfekt om man vill sola på förmiddagen och shoppa på eftermiddagen. Hotellet ligger endast en fem minuters promenad från MBK, så det är väldigt nära. Bangkok är enligt mig ett måste!


Tips!

  • Packa inte med för mycket kläder, det är något jag lärt mig med åren. Jag packar alltid i massa klänningar och blusar. När jag kommer hem och ska tvätta så inser jag att jag endast använt 2 av 10 ungefär. På dagarna går man runt i bikini och sarong. På kvällarna sätter man bara på sig någon baströja eller "lättare" klänning. Fastän du tror att du har för lite med dig så har du oftast för mycket.
  • Testa kläderna innan du packar ner dom. Jag gör ofta så att jag tänker mig en outfit i huvudet "Ja! Det blir jätte bra, så kan jag ha". Dock visar det sig ofta senare att det inte alls passar och då har jag packat med mig saker i onödan för att jag trodde att det skulle fungera,
  • Har du frågar? Sök. Som jag skrev tidigare så finns det många hemsidor som hjälper och tipsar dig om allt möjligt. Det kan vara allt ifrån vilka mediciner du bör ta med dig till vilken restaurang som passar för barn. Det kan vara skönt att ha lite insikt i vad som väntar.
  • Packa handbagaget med minst en bikini, en sarong och en klänning eller en baströja och ett par shorts. Detta för att det kan vara skönt att gå ut till poolen direkt när man kommer till hotellet, utan att behöva öppna resväskan och fixa. Men även för att om resväskan skulle komma bort så har du något att ha på dig tills du hittar en butik och/eller får tillbaka din väska.

Trevlig resa!

Likes

Comments

Förmiddagen har jag spenderat i pulkabacken. Vi fikade mer än vi åkte pulka, det är väl så det ska vara? Imorgon är man tillbaka i verkligheten igen. Saken är dock den att det imorgon är 150 dagar kvar till studenten, vilket betyder att imorgon går "alla" blivande studenten i Gävle på en 150-dagars fest. Årets tema är Flower Power! Förhoppningsvis tar jag lite bilder som jag kan dela med mig av här på bloggen.

Likes

Comments

Under detta läsår har och kommer jag och fyra vänner till mig driva ett UF-företag. Vårt gemensamma intresse för matlagning och bakning resulterade i vår helt egen receptbok. Efter att vi letat i gamla byråer, hos mor- och farföräldrar samt varit nytänkande så har vi tagit fram en receptbok som innehåller våra absolut bästa recept. Den är uppdelad i tre kategorier, den första delen heter "Våra bästa brunchrecept", sedan kommer "Våra bästa matrecept" och sist men absolut inte minst "Våra bästa bakrecept". Kort och gott är den framtagen till alla kunskapsnivåer, då det finns icke komplicerade recept samt några lite mer komplicerade. Boken kostar 149kr! Vi har även bestämt oss för att vara med och göra skillnad. Därför kommer en del av vårt överskott gå till barncancerfonden. Du köper alltså inte bara en fin & lättförståelig receptbok utan du är även en del av ett ovärderligt arbete!

Likes

Comments

Long time no see! Men nu har jag tänkt att börja blogga lite, när jag har tid, igen. Det är inte många lektionstimmar på schemat den sista terminen i skolan vilket är anledningen till att jag förhoppningsvis kommer ha mer tid till att uppdatera här.

Denna julledighet har jag verkligen bara tagit det lugnt och omgivit mig bland människor som jag älskar och mår bra med. Familjen, vänner och släkt! Jag hade en underbar jul och ett fantastiskt nyår. Känner mig laddad inför vad som komma skall och jag har redan en hel del planer detta år.

Likes

Comments

En säger att jag bör bli författare eller journalist. En annan tycker att jag borde engagera mig i samhällsfrågor, då jag brinner för det, kanske bli politiker. Det finns dom som vill att jag utbildar mig till lärare då det varit en dröm sedan jag var yngre. Andra säger att jag bör arbeta med att på ett eller annat sätt hjälpa andra människor. Utbilda mig till psykolog, socionom eller liknande. Jag själv, jag vet inte. Jag vet inte vad jag vill eller vad jag borde göra. Eller så är det så att jag vill göra mycket, helst allt, men inte inte riktigt kan bestämma mig för vad. Rädd för att göra fel val och senare ångra mig.

I nian fick vi i uppgift att skriva en novell på svenskan. Jag blev oerhört glad då jag alltid älskat att skriva. Det är och har varit ett sätt för mig att bearbeta alla sorts känslor, glada såsom ledsamma. När jag fick tillbaka min uppsats efter rättning så sa min lärare till mig att jag en dag kommer bli författare. Det har suttit kvar i mitt huvud sedan dess och jag uppskattade och uppskattar verkligen att han sa det till mig. Idag, cirka tre år senare, läser jag mitt tredje och sista år på gymnasiet. Häromdagen fick jag tillbaka en samhällskunskapsuppgift som jag skrivit kring integration och segregation i världen. Min lärare hade lämnat en kommentar som jag är säker kommer följa med mig hela mitt liv. Det är få lärare som man verkligen känner uppskattar det man gör och den tid man lagt ner. På slutet av kommentaren skriver hon följande: Har du funderat på en framtid inom journalistik eller författande? Talskrivare och/eller politiker kanske?

Att jag tänker extra mycket på utbildning och mitt framtida arbete nu beror på att jag nu går in på min sista gymnasietermin. Det är skrämmande men samtidigt ser jag fram emot de möjligheter och dörrar som kommer öppnas när skolan tar slut. Något jag bestämt mig för är att, åtminstone, vara ifrån skolböckerna i ett år. Då jag, som det ser ut nu, kommer utbilda mig till något som kommer ta några år så känner jag att det kan vara svårt att börja resa och "leva livet" efter det. Då man förhoppningsvis fått en anställning och därmed har andra prioriteringar då.

Att tjäna pengar är, för mig, inte det viktigaste. Utan det viktigaste är att jag älskar mitt arbete och ser framemot att gå till det varje dag. Sen är pengar såklart en bonus. Jag vill helst inte inte känna mig allt för begränsad på grund av pengar. Men skulle det nu bli så att jag börjar arbeta på en arbetsplats där lönen inte är den bästa, då är det som det är. Så länge jag älskar mitt arbete och känner att jag utvecklas av det.

Vem vet, en dag kanske jag skrivit min egen bok, är journalist på en tidning, lärare, psykolog, socionom, politiker eller talskrivare. Kanske har jag utbildat mig till något som jag inte ens skulle kunna tänka mig nu eller så har jag ingen utbildning alls utan arbetar som vikarie eller liknande. Det får tiden utvisa.

Likes

Comments