I skrivande stund ligger jag nedkrupen i sängen och ser på nyheterna. Då jag är dunder förkyld och krasslig med hosta (& feber?) är jag sjukskriven idag! Gjorde det redan igår då jag mått kasst de två senaste dygnen. Riktigt tråkigt, men skönt att kunna vila upp mig. Jobb väntas imorgon och på Måndag följt av Ons, Tors! Så det är många dagar som ska klaras av, så tror att jag mår bäst utav vilan. Ovan kan ni se små sneak peak på min lägenhet! Lagade min första middag här igår, blev spagetti-& köttfärssås som blev väldigt god! Var dock helt slut efteråt.. galet hur en sådan liten grej kan ta på krafterna. Nej, nu ska jag fortsätta kolla på nyheterna och sen göra lite frukost! Ni får ha det så bra, och ta det försiktigt där ute på vägarna. Snön hade visst fallit här under natten, fint men något otäckt vilka följder det kan ge.

Likes

Comments

Den 30:e December fick jag tillgång till min alldeles egna lägenhet! Jag är såå glad och tacksam över att fått tag i den. Trivs superbra hittills och jag ser framemot allt som väntas här inne. Jag menar, Matlagning, förfester, myskvällar, första riktigt storstädningen och framförallt rutiner. Idag inviger jag tvättstugan och har därför högar med tvätt på golvet (inte så fancy) men annars är det relativt i ordning här. Var på Gekås med Linnea igår och inhandlade massor av köksredskap, mixer, elvisp, Jamie Oliver stekpanna, städgrejer och gardiner. Tyvärr blev det ingen sängkappa som jag sååå hoppades på att hitta. Får nog bli den från Ellos trots allt! Bilden till höger är från när jag åt min föörsta frukost här inne! I brist på skålar fick jag ta en stor mugg som jag lyckades hitta bland lådorna. Är så skönt att jag kommit i ordning: Soffa, byrå och säng är på plats! Likaså är spegel och TV uppsatt och snart även en tavla!

Och förresten, idag har jag bott här i en vecka!!! *Glädjerus* 🙏

Likes

Comments

2016, ett fantastiskt och händelserikt år! Året då jag kom att möta 'vuxenlivet' i vitögat och finna mig själv. Kort sagt har detta år varit det bästa hittills, trotts alla upp-& nedgångar och prövningar som följt genom året. Jag kom snart att inse att jag aldrig mått så bra som när jag bodde själv och kunde sätta mina egna regler. Jag lyckades att kombinera jobb, studier och hushåll; och det är precis vad som väntas detta året också! Under 2016 har jag verkligen fått chansen att utvecklas och hitta mig själv. Vem jag är och vem jag vill vara. Det har varit en fantastisk resa som började här och som kommer att följa mig livet ut.

Jag har inte enbart fått chansen att utvecklas på ett personligt plan, utan även inom mitt arbete! Som tidigare nämt gjorde jag praktik på ett äldreboende våren -15, fick sommarjobb och arbetade som vikarie under året. I början av 2016 introducerades jag in i Hemtjänsten. Man kan tyckas tro att det inte är så stor skillnad, men det vill jag lova att det är! Efter att ha arbetat i 5 månader fick jag i September mitt första riktiga vikariat. Dock på obestämd tid - så när chefen en dag i November ringde upp och frågade om jag var intresserad av en provanställning kunde jag inte bli gladare! Som tidigare skrivet, resan börjar här! Och jag är såå förväntansfull över vad 2017 har att erbjuda! Och det gäller verkligen på alla plan.

Det som är kanske mest spännande med årsskiften kan jag tycka är att man bär på så mycket förväntningar och hoppfullhet. Vissa av oss gör listor med grejer man vill hinna med att göra, andra sätter upp mål och så kallade nyårslöften. Likt förra året kommer jag inte i år ha några nyårslöften. Jag vill enbart fokusera på att må bra i vad jag gör, ta hand om min familj och mina vänner. Det är vad som är viktigast för mig och inte löften om att gå ner i vikt, börja träna eller äta nyttigare. Det är såklart inte fel att sätta upp mål, att göra löften eller checklistor - men se till att punkterna inte inkräktar på ditt välmående. Med det sagt vill jag önska er alla ett fantastiskt år! 👋

2017, nu kör vi!

Likes

Comments


Den här helgen är min första lediga helg på 1 månad.. såå skönt! Det är något speciellt med att faktiskt vara ledig på helgen, och inte enbart mitt i veckan när alla andra arbetar / går i skolan.. Så idag har jag njutit! Har varit själv här hemma så har mest slöat, sett serie och läst ett par sidor. Mamma kom hem strax efter 17 och därefter cyklade vi till min storebror och hans flickvän! Som bilderna avslöjar så hade vi lite julbak och det blev inte sämre än en drös med pepparkakor, lussekatter och knäck. Väldigt mysigt, och minst sagt spontant!

Likes

Comments


Kan inte fatta att det gått hela 11 månader sedan jag skrev inlägget ovan! Tiden går såå fruktansvärt fort, och jag där därför lite extra tacksam över att ha bloggen och min dagbok där jag kan dela med mig av allting som händer, helst dag för dag.. Jag kan känna ibland att det kan vara svårt att ta in alla intryck av upplevelser, och under det gångna året må jag säg att det har varit en hel del som hänt! Så inom snar framtid kommer det att dyka upp ett likvärdigt inlägg där jag sammanfattar 2016, som år!

Hoppas ni är lika exalterade som mig! Lääängtar så att börja skriva allting!

Likes

Comments

Nouw Magazine