Nu är det vår, typ.. Vissa dagar i alla fall! Vi har då satt upp studsmattan för sommaren nu vilket uppskattades av Hampus (och vi "vuxna"😉). Vi har även köpt oss en syskonvagn för ynka 500-lappen och det måste vara den bästa investeringen jag har gjort! Det är så skönt att kunna ta båda barnen på promenad, annars har jag bara kunnat gå en lång promenad när Hampus har varit på dagis... Men nu blir det långa promenader varje dag, vilket uppskattas väldigt mycket av Smilla!

massa mys har vi även hunnit med. Vi har även dragit på oss en förkylning som inte vill släppa riktigt... Jag har dock klarat mig undan och Lucas hostar tack och lov inte längre. Men hampus förkylning bröt ut igår , men jag hoppas att  han hinner bli frisk innan helgen då vi ska till Pite.
Bilar filmen går på högvarv här hemma och den är lika bra varje gång tycker Hampus.. det tycker dock inte hans mor och far. när Hampus sov över hos sin farmor och farfar i helgen hade dom visst sett bilar filmen 5gånger, haha.

Vi har även varit ute på ett till äventyr, men det törs jag inte berätta något om riktigt än 😉

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hallå i stugan.
onsdag idag och halva veckan är gjord. Hampus är på dagis, Lucas äter och jag ser gåsmamman för hundrselfte gången... längtar tills trean kommer ut! Jag är en riktig  sucker för svenska kriminalfilmer.
När Hampus var nyfödd så såg jag (och Ante) ofta Johan Falk filmerna.

Annars då? Jo Hampus är i någon fas nu i livet där allt jag och Ante säger är fel eller ja allt är fel, han har börjat få utbrott ibland där han blir helt hysteriskt.. tror detta kan ha att göra med att lillebror kom och att det egentligen är svartsjuka? hoppas att det går över snart då man märker på Hampus själv att det är fel och jobbigt..
Annars är han världens bästa storebror som alltid är först fram med nappen då lillebror är ledsen, han ska alltid kramas och gosa med Lucas. men som sagt, ibland blir det fel och jag och Ante är världens knäppaste mamma och pappa...
Lucas växer och står i. Har dock en period där han vill vara nära oss, så det är sällan man får göra något själv.
Kan ju ha något med Hampus svartsjuka att göra.. jobbigt de där att bli en storkille!

Längtar iallafall till nästa helg för då far vi till Pite och bor på pitehavsbad en natt och då ska det plaskas och åka rutschkanor! Detta är något Hampus ser riktigt mycket fram emot (vi också för den delen) 😉

Likes

Comments

Tack och lov så blev Hampus glad över vårat(påskharens) påhitt.
Han var dock mer intresserad över att veta om grannen skulle ut med traktorn nu när det snöar än att det fanns ett godisägg som påskharen har gömt ute 😉

Likes

Comments

God morgon. Ja, vi vaknar denna tid varje dag. Om inte tidigare! Har precis gett lillebror mat så nu somnade han om... haha jag borde kanske också passa på att somna om?
Har inte blivit många timmars sömn inatt då Lucas som sagt är jätte tät i näsan. Han har fått legat i högläge och jag har typ legat och tittat på han hela natten. Bara hoppas att detta vänder fort!

Hampus har i alla fall varit en duktig kille,  han har sovit i sin säng hela natten!  Eller ja Ante sov med han i sitt rum så han inte ens skulle behöva vakna till och traska till våran säng.

I och med att det är  påsk i helgen och vi inte vet hur det blir med det firande riktigt. Tanken var och är att vi ska fara till barnens farmor och farfar i bastuträsk och fara och pimpla tillsammans med dom och Antes syskon, men nu när Lucas är sjuk så måste vi avvakta och se.

Hur som haver så har jag redan gjort i ordning ett påskägg åt hampus som jag tänkte gå ut och gömma när jag ska rasta Smilla, så får han leta det sen när han vaknar (känns som om han kommer att få ett påskägg eller så om det blir så att vi far till Bastuträsk i helgen 😉).
Känns kul att få skapa sina egna traditioner nu när man har egna barn!

Hampus med skidoo'n innan det var dax att he in den i garaget för säsongen. 

Likes

Comments

Igår var det dagis för Hampus vilket för mig innebar att göra bort ärenden så som storhandling, Lucas ska vägas och mätas på bvc samt att jag hann gymma!

Idag står det mammaledig med vård av barn på schemat..  Hampus är snorig och lillebror har hostat/nyst hela natten så jag har knappt sovit något heller... Sen så är jag jätte nervös över att Lucas ska få RS-virus om han nu bli förkyld (lite panik!!!!). peppar peppar.
Så idag har vi endast sett film och jag har faktiskt hunnit göra bort några måsten via mejl och telefon.

Har även bokat röntgen nu för armbågar och höfter på Smilla, har verkligen dragit ut på det länge nu så skönt att få tummen ur! Nu är det bara att hålla tummar och tår för att det går bra.

den nakna sanningen.. saker överallt, en inomhussandlåda (kanske inte syns men det känns..) samt en missnöjd hund som måste vara inne...

lyckades lägga ifrån mig Lucas en stund så jag hann få lite tid för Hampus och att göra lite hushållssysslor.

nervös matte och en ovetandes Smilla!

Likes

Comments

Kul att så många läste inlägget om min förlossningsberättelse! Hoppas att ni hägde med i svängarna 😉

I veckan har jag och Ante en deal som går ut på att hålla oss borta från olika sociala medier, så som Facebook, instagram, snapchat osv... Fick dock dispans på att blogga då det är kul att kunna ha något att gå tillbaka till och läsa.
Jag använder ju instagram mest för att se och minnas barnens utveckling vilket vi har haft mycket nytta av med Hampus. tex nu när vi skriver i barnens böcker "mitt första år" så är det kul att kunna gå tillbaka och se när Hampus tex tog sitt första steg, när han log första gången osv... för sånt har vi faktiskt dokumenterat på våra sociala medier.
Men nu ska vi i alla fall försöka avgifta oss i en vecka!

Sen är det så mycket hemska saker som delas på Facebook och instagram så får jag en klump i magen varje gång jag klickar in där för man vet aldrig vad för hemsk som har delats denna gång... trots detta är jag ändå beroende av att kolla in apparna! Är det bara så för mig eller någon fler som känner så?

Ne nog om våran avgiftning.. 😉 Idag har jag faktiskt hunnit dammsuga hela huset, hunnit städa bort, tvättat bort all tvätt, bäddat sängarna, och påbörjat dammtorkning. Allt detta har jag hunnit medan jag har haft en bebis som bara vill ligga vid bröstet och äta, en tvååring som vill ha uppmärksamhet och vill visa sina nya dans-moves till Johnny Cash, samt en hund som ska ha klorna klippta och hinna rastas.
Fan vilken girlpower jag känner!

Just nu hinner jag blogga medan Lucas har lyckats att somna vid bröstet (äntligen sover han) och Hampus somnade när han tappert ville ge både mig och Lucas en kram. Själv hinner jag med detta och lyssna på poddar.
Tror att jag och Smilla ska ha lite egen tid ikväll och fara ut och springa!

Likes

Comments

Nu har jag äntligen lyckas knåpa ihop en hel text om förlossningen! och snälla döm mig inte för eventuella stavfel och dyl, jag skriver nämligen denna text medan jag ammar ;)

Det hela började med att jag hade lämnat Hampus på dagis och sen hade jag varit ute med Smilla och plumsat i snön, hoppades faktiskt att det hela skulle komma igång om jag gick och plumsade ett tag. Det hade i alla fall nysnöat och bakom oss finns det åkrar och en skogsväg så vi gick och plumsade där då det är helt oplogat!

När vi kom hem och in igen så gick jag på toa och se där, slemproppen hade gått!! Ringde direkt till Ante och berättade läget och vi hoppades att det skulle vara på gång nu, vi hade ju faktiskt gått över fyra dagar så tiden börja ju va inne!!

Skickade ocke iväg ett snap till bland annat Antes syster att slemproppen faktiskt hade gått.

Hämtade senare Hampus på dagis och hann mysa med han en stund innan hans farmor kom och knackade på dörren. Hon hade hört nyheten och tyckte att jag och Ante borde ha en egen kväll för oss själva om det skulle vara dax i dagarna. Så jag hjälpte hon packa in Hampus i bilen och pussade hej då till han och vips så var jag själv hemma.

Klockan blev fyra så jag började äta (Ante skulle vara på jobbet en stund och laga bilens bromsar) och i samma veva så ringde mamma och ville prata.  Precis då, så kände jag en värk!

Började klocka värkarna och dom pendlade mellan 7-10 minuter. Ringde inte till Ante så han skulle slippa stressa om det var falskt alarm.
Jag började borsta och klippa klor på alla djur och kände medan jag satt på golvet att värkarna nu kom var 3-6minut. Nu var klockan alltså sex.

Ante kom hem vid sju på kvällen och då sa jag att skynda dig och ät nå mat och duscha för värkarna kommer varannan minut nu!! Han trodde dock att jag skämtade först men när jag frågade om han kunde ringa sin syster och fråga om hon kunde ta Smilla så gick det upp för han att det verkligen var värkar. Ringde in till förlossningen och dom tyckte att vi skulle avvakta men att vi var välkomna in då vi kände för det.

Medan Ante gjorde sig klar så startade jag en diskmaskin och städade bort inne, någon som känner igen sig? Plockade fram alla väskor och ställde mig själv i duschen för att lindra värkarna.
Ringde in till förlossningen vid halv nio och sa att vi nu kommer in.

I bilen på vägen till BB så börja värkarna hala ut lite grann, fick lite panik av detta då jag trodde att vi skulle bli hemskickade... Och när jag väl fick värkar så var det naturligtvis när vägen var som sämst, så när det guppade så kändes det som om hela fiffin skulle sprängas..

Vi kom in till BB strax före halv tio på kvällen och fick direkt komma in på ett förlossningsrum (måste bara tillägga att jag tyckte att det såg jätte märkligt ut då allt var spegelvänt mot för när vi skull föda Hampus, både jag och Ante störde oss på detta haha) och jag blev direkt uppkopplad då dom skulle kolla ctg-kurvan. Där började värkarna ta vid igen (en stor lättnad) och Ante fick nu också hålla koll på när jag fick värkar och "hur ont" dom gjorde. Minns att jag störde mig skit mycket på han då han lät som en hockeykommentator när värkarna börja komma, haha.

Fick så fint sitta där ett tag ända tills en barnmorska kom in och jag bad om att få ryggmärgsbedövning. Ironiskt nog var detta just vid deras skiftbyte så hon sa att dom som jobbar natt ska skynda på detta men att jag kunde få använda lustgasen. Nekade dock till lustgasen då jag vill vara helt 100 i huvudet då jag ska föda och vill då inte ha hunnit andas in för mycket av lustgasen.

Tillslut kom äntligen narkosläkaren för att ge ryggmärgsbedövningen! Blev en Lång process de där, både för mig och Ante. Mestadels för mig då värkarna börjar göra riktigt ont nu!
Minns dock inte att det tog sån lång tid med Hampus, all förberedning och så tills själva sprutan var tagen.
Narkosläkaren stack först fel en gång och träffade ett blodkärl så jag kände hur det börja rinna blod på ryggen. Tillslut satt han de och bara efter några minuter så var värkarna ett minne blott. Skönt att bara se värkarna och inte känna dom alls ;)

Vid det här tillfället skedde det något som jag och Ante skrattade länge åt. En uska kom in och bad oss att ställa undan alla våra väskor och tillbehörigheter, självklart sa jag, det har väl med fallrisken att göra förstås varpå hon svarar "nja mestadels för att det snart kommer att spruta blod och era saker inte ska bli förstörda" haha paniken jag fick just när hon sa de!!

Titt som tätt kommer barnmorskan in och kollar läget och säger att vi ska alldeles strax ta hinnan så vattnet går.
Just före halv elva på natten så kommer en sjuksköterska in tillsammans med barnmorskan och då undersökte dom fiffin för att kolla hur öppen jag var (ingen undersökning man direkt ser framemot!!). 7 cm hör jag dom säga och sen sa det bara plopp och hinnan vat spräckt och jag känner bara hur vattnet flödar där nere.
Barnmorskan sa att jag skulle larma då förlossningsvärkarna kom igång.

Klockan var nu strax efter halv tolv på natten, jag sitter i en gigantisk blöja och landstingets snygga trosor för att vattnet ska stanna någonstans. Har aldrig känt mig så osexig någonsin haha!
Just före midnatt ville Ante lägga sig bredvid mig på sängen och vila han hann ju det lägga sig då klockan slår 00.02 och det kommer en förlossningsvärk. Jag skriker att han ska larma varpå han säger "ska jag verkligen det? Gör det verkligen så ont?". Värken gick just över så jag säger nej jag väntar på nästa.
En minut senare skriker jag "LARMA FÖR FAN, UNGEN KOMMER NU!! DET KÄNNS SOM OM JAG SKA SKITA!!" Ante larmade och 00.04 kommer barnmorskan in på rummet och jag sa till henne att ungen kommer nu "jaja börja krysta du så hämtar jag dom andra" fick jag till svar. Sen när alla barnmorskor kom in på rummet så säger jag att jag vill stå på knä och föda (gjorde de med Hampus) och jag hinner bara ställa mig på knä så kommer en krystvärk och plopp vat huvudet ute. Hinner bara andas lite grann (höll faktiskt på att kräkas vi detta tillfälle) så kommer nästa krystvärk och plopp så var hela ungen ute, klockan 00.09.

Allt gick med andra ord jättefort och jag minns att jag kunde vända mig och se att de var en pojke som låg där. En perfekt liten pojke på 4215 gram och 53 cm lång!

Likes

Comments

Den 10 mars kom äntligen lillebror i raketfart!
4215gram och 53cm stor.
Han ser precis ut som Hampus gjorde när han kom 💙
Våran lilla lillebror Lucas 💙

ska skriva en förlossningsberättelse hör framöver. kul att kunna gå tillbaka och läsa i detaljer!

Likes

Comments

Förra veckan i måndags så vaknade jag kring 4 på natten och hade jätte ont i magen, detta övergick senare till att kännas som värkar. Kräktes även direkt jag åt/drack något så i samråd med förlossningen så tyckte dom att vi skulle komma in. Så mamma fick komma hit och ta Hampus så vi fick åka in till BB.
Dock visade det sig vara falskt alarm. Barnmorskan vi fick sa att det endast var kraftiga förvärkar. Så vi fick åka hem denna gång utan bebis.
För övrigt så såg då allt jättebra ut med den lille i magen!

Annars då? Jo vi är fortfarande gravida.. är på våran fjärde dag över tiden så vi är väldigt övervänta och jag är väldigt less på att vara gravid nu 😄

Vi har även hunnit med att vara ute i det fina vädret som varit. Haft extra mysstunder med Hampus som än så länge är ensambarn ;)
Vi har haft mormor och farmor på besök. Jag och Hampus har följt Ante och "fabbe" på gymmet, och jo jag gymmade faktiskt så gott jag kunde i hopp om att starta en förlossning ;)

Hampus har kommit in i något bak-il, varje gång han går förbi skafferiet så plockar han fram ingredienser för att baka så snart är vi proffs på muffins av alla dess slag!

Likes

Comments

Tänkte bryta mönstret lite och lägga ut ett middagstips istället för bilder på barn och gravidmagar ;)

Jag och Ante blev visst barnfria från igår och ett dygn framåt så jag tänkte rent laga en lyxig husmansrätt. Dock hittade Ante på att han skulle skruva i bilen på jobbet så jag fick så fint äta själv. Ingen romantik här inte!

Blev helstekt fläskkarré med gräddig rödvinssås och här är receptet:
1 kg Fläskkarré
3 dl Rödvin
Smör
2 lökar (jag tog en röd och en gullök)
3 Vitlöks klyftor 
Salt
peppar
7st torkade enbär 
3 morötter
Champinjoner

Förstek köttet i en panna och tillsätt sedan all lök. Salta och peppra rikligt och tillsätt sen enbären. Häll sen över allt till en ugnsform och häll över vinet. Grovhacka morötterna och champinjonerna. Ta ut formen efter cirka halva tiden och ös över vinet så att ytan inte bli torr, häll även över morötterna. He dit champinjonerna när det är cirka 10 min kvar.
I ugnen i 175 grader i cirka 50 minuter.

Såsen :
Använd skyn från vinet och koka upp de med 3dl grädde. Smaksätt med Salt och peppar efter behag. 

Serveras med potatis och eventuellt äppelmos

Likes

Comments