Header

​Inspirerande rubrik va?

Inte direkt, men studierna är i stor fokus den här veckan och jag måste faktiskt få prata av mig lite om detta! Vet dock inte riktigt vad jag har att säga än (men det brukar komma när jag skriver) dock vet jag att jag från vecka 39 har sagt "okej den här veckan är en helvetesvecka, men nästa blir bättre" och nu är det vecka 43 och jag känner faktiskt inte att det har blivit bättre än. Hösten gör att vi får lite sol (har inte varit en hel timmes soltid totalt i Norrköping nu under oktober...), vilket gör att jag har noll motivation att gå upp ur sängen. Jag vill ju bara ligga här under mitt underbara täcke, endast gå upp för att fylla på tekoppen och göra alla de mänskliga behoven typ. Sedan när igen i värmen och fluffigheten! Livet! Men det är ju faktiskt inte mitt ​liv​, nae för mitt liv är baserat på plugg. och en liten andel te och kaffe typ. Visst, jag tränar fortfarande men under hösten känns det inte lika inspirerande som under sommaren, dock är ju det där sköna badet efteråt, när man vet att man faktiskt har förtjänat det, helt underbart!!!! 

Ligger i min fluffiga säng just nu och drömmer mig bort till höstlovet då jag (har mycket plugg dock) ska sova ut ordentligt. Tar nog första dagen och bara stannar i sängen tror jag... och ja, jag vet att jag alltid säger det men sen när det kommer till kritan så är ju måndagar faktiskt legday (idag alltså med) så ja, okej! Jag ska endast gå upp för att åka till gymmet😂


Sov Gott nu Godingar! Inga mardrömmar eller ångest inatt, okej? ❤

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Man kan inte alltid får den där fabulösa helgen med utgång, drinkar, skratt, dans och vänner. Ibland måste man göra det där som gör att man kan gå ut och slösa pengar, nämligen jobba. Jobbade igår och jobbade idag, kom faktiskt hem för en halvtimme sen och har nu satt på ansiktsmasken och är redo för sängen! Nästan, måste bara varva ner lite och lyssna på lite poddar först... Men gud vad jag underskattar min säng och de krafter den har över mig!!! Drog precis täcket över mig och känner att jag är i himmelriket, bara lite ensamt men ikväll är det hanterbart... (det var det inte igårkväll, typ dödshöll min katt tills jag somna). Dessutom är jag hos mmam nu och där har jag ingen katt så finns liksom ingen lösning hahah. Det är okej att känna sig ensam, har fått höra att jag är patetisk och så feministisk för att jag vill ha en kille nära mig. Men det handlar inte om jag är en stake person eller inte, eller om jag är feminist eller inte (vilket jag är), jag tycker bara inte om att vara ensam. Och det är okej.

Imorgon måste jag till skolan 08:00 eftersom vi har pitch i UF som vi behöver öva inför! Är lite smått nervös faktiskt men samtidigt är jag så trött så orkar inte riktigt reagera just nu 😂

Sov Gott Godingar! Hörs imorgon <3

Likes

Comments

Vad är egentligen framgång?

Nästintill allt vi gör mäts eller graderas på något sätt. Hur bra det går i skolan mäts i jämförelsetal och betyg, hur bra det går bland vänner i populäritet, hur bra det går i livet genom framgång. Men vad är då framgång? Många kopplar det direkt till att klättra i karriärstegen eller hur fort summan på bankkontot ökar, men framgång kan vara så mycket mer än det. Man kan själv definiera sin framgång och framgång behöver inte betyda det framtida målet med hela ditt liv utan även de små målen på vägen. Exempelvis är framgång för mig det här läsåret att klara av skolan, men framgång är även att jag ska må bättre och prioritera för mig. Om jag har gjort detta och lärt mig det är det en framgång för mig.

Om man då tänker på den existentiella frågan "vad är meningen med livet" som vi alltid ställer oss och aldrig kan klura ut, hur kan man koppla framgång till den? Jag tänker alltid att meningen med mitt liv är att jag ska bli lycklig och kunna lämna ett positivt spår i de människor jag har träffat och förhoppningsvis berört. Ingen direkt konkret mening, men det är dit jag vill nå. Att jag skulle vara trygg och nöjd med den jag är, är framgång för mig och jag tror även att det skulle göra mig lite lyckligare. Bara en tankeställare liksom.

Vi ser ofta i sociala medier att alla ser så glada och lyckliga ut och ofta försöker man imitera dessa personers beteenden för att man själv tror att man kommer likaså bli lycklig. Vi är alla olika och alla har vi olika definitioner av orden framgång och meningen med livet. Alla har vi olika erfarenheter i livet och alla har vi olika mål vi vill uppfylla, låt det vara så. Som exempel: jag kan se människor som fester och ser ut att ha så roligt ute på en nattklubb, men då kanske jag vet att jag själv skulle antagligen känna mig stressad och ha svårt att slappna av i den situation just då. Man kan istället tänka då att "okej, kanske räcker det att jag idag tar mig hem efter jobbet och slappnar av?" utan att känna pressen av att behöva uppfylla de krav som de där människorna på det instagramkontot ska uppfylla? Det är jättejobbigt att se människor runt om sig verka ha kul medan man själv kämpar ihjäl sig med skolan, jobb etc. Försök att tänka på vilken framgång du gör där istället, för för mig finns det små framgångsgnistor i allt vi gör. Stannar jag hemma från skolan en dag för att jag helt enkelt inte orkar gå dit, brukar jag få jättedåligt samvete efteråt, men där prioriterade jag ju mig själv framför något annat? Det är ju framgång! Går jag till skolan även fast jag mår skit och nästan inte ens får något gjort, då har jag iaf tagit mig mod att gå dit och försöka! Vilket även är framgång!

Det är dock viktigt att inte låta "framgången" bli en ursäkt till att man inte tar tag i saker och ting. När jag inte gick till skolan den där dagen så missade jag ju antagligen något som jag måste ta igen senare, och då kanske jag blir ännu mer stressad när den tiden kommer.

Meningen med det här inlägget är att väcka en tankeprocess. Vad är framgång för dig? om vi skulle börja dela upp små mål som framgång också skulle det antagligen ha en positiv effekt i vårt mående, men likaså en motivation till att ta sig an nästa delmål.

Likes

Comments

Första helgen som jag inte jobbar och inte går ut sen jag fyllde 18 tror jag! Har ändå hänt mycket och varit en skön helg. Både igår kväll och i fredags kväll så agerade chaufför för mina partypinglor till vänner. Hade ändå inte fullspäckat schema med körningar vilket gjorde det möjligt att hitta på saker mellan åt också. I fredags var jag och Jimmi på "Clownjakt" . Vi hittade faktiskt några men det var endast fulla studenter så de var inte direkt läskiga. Blir dock väldigt förbannad på alla nyheter som kommer runt dessa clowner, dags att börja tänka på konsekvenserna kringla era prank?

Igår kände jag att jag ville göra massor! Jag är en väldigt social person och när jag inte får riktigt utlopp för alla socialkompetens i mig så blir jag lätt rastlös och känner mig väldigt ensam, något som jag tror de flesta av er kan relatera till. När jag vakade åkte jag förbi mamma för att höra av lite hur det skulle bli under kvällen (var deras skjuts igår), Jag var påväg till min syster för att låna hennes hundar lite. När jag hade hämtat hundarna åkte jag ut till kråkvilan där min bror och hans kompis lekte lite med crossen, eftersom det var tävling i Krokek igår så var det endast vi där så hundarna kunde springa fritt och busa av sig ordentligt!

Senare under kvällen (mellan lite körningar) var jag hos Alice! Snacka om räddare i nöden, fick lite socialrastlöshet ur mig och var där en ganska lång stund. Vi gjorde det vanliga, myste med lite godis och snackade främst killar haha. Runt halv ett blev mobilen nästan söndervibrerad av alla sms som kom in, alla som skulle till krogen och de som var för fulla och ville hem hahah.

Hade en jättebra natt och kväll! Idag blir det plugg och lite chill bara. Kanske blir det ett till blogginlägg??

Ha det bra godingar!

Likes

Comments

Det är så mörkt om morgnarna nu och det kom så snabbt! Helgen kommer ju bli underbar när man vaknar, det är mörkt och man kan ligga och dra sig i sängen! Nu under vardagarna är det lite jobbigare då man faktiskt måste kommer UPP ur sängen. Måste säga att tanken på att sjukanmäla sig är frestande. Man får liksom bara ta tag i det och ta sig upp. Ta ett steg i taget. 


​Det faktum att det är ungefär två veckor kvar till lov är jag lite splittrad över. Jag är glad över att jag "slipper" skolan (aka har massa plugg), men samtidigt har jag inget planerat. Ska inte åka någonstans, träffa någon eller nåt sånt och det gör mig lite sad. Eller kanske inte sad direkt, men inte direkt pepp heller. Är väl neutral då antar jag 🤔


I helgen är det ju Vigiland på Puls Nattklubb och jag ska faktiskt INTE gå (så som det ser ut nu), men lär ju få skjutsa lite fulla kompisar under natten haha. Ser faktiskt fram emot en helg utan slöseri av pengar, lite lugn och ro så jag kan få lite ordning samt bara nedvarvning från vardagen. Kanske ska försöka mig på att fixa håret också🤔

Hörs senare godingar! 

Likes

Comments

Idag provade vi ut storlekar till studentmössan i skolan, det faktum att det är vår tur att ta studenten är ju riktigt sjukt! Äntligen är man klar med den här delen av livet! Sen återstår ju typ bara tre års plugg till, innan riktiga "vuxenlivet" börjar. Nu har jag designat klart min och priset ligger på cirka 1600kr... vad hände?! Har dock provat att ta en billigare och sen lägga till alla tillägg men priset blir det samma. I värsta fall får man väl önska sig den som tidig studentpresent från föräldrarna... Hm...

Idag blir det mycket fokus på UF och sommarpratet som ska vara inne på torsdag. UGH är så seg just nu och väldigt omotiverad. Pratar hela tiden om hur jag ska "ändra mitt beteende", "bli mer positiv" etc. men det är ju inte så himla lätt när man inte direkt har någonstans att hämta all den energin ifrån. Har ni några tips? På hur man ska få en sån där motivations kick och bara orka orka liksom? Väldigt svårt att förklara men dela gärna med er om ni har något!

Studenten 2017 känns långt bort men ändå inte. Tiden går ju väldigt snabbt men det är så mycket som vi ska ha gjort fram tills dess (klassiskt Moa-tänk). Har hittat 3 tips om man känner att man inte har motivationen just nu (sen gäller det bara att man följer dem hehe...).

1. Lägg upp Smart-mål

Smart står för:
Specifikt - att målet ska vara tydligt och specificerat
Mätbart - Ditt mål ska kunnas kvantifieras alltså man ska kunna dela upp det
Accepterat - av den som ska uppnå det, annars kommer det endast upplevas som jobbigt och negativt
Realistiskt - Målet ska kunna uppnås
Tidsspecifikt - Bestäm när målet ska vara uppnått

Vad är det du vill bli mer motiverad till att göra egentligen?

2. Våga be om hjälp

Det kan gälla att du tycker något är jobbigt, att du inte känner att du har tillräckligt med kunskap för en task eller att det helt enkelt är för mycket just nu. Våga be om hjälp! Vem vet, personen du anförtror dig till kanske har världens bästa tips.

3. Rom blev inte byggt på en dag - Planera

Saker och ting tar tid, låt det ta tid. Det kan handla om att nå ditt hälsomål eller bli klar med en uppgift. Planera in det i din vecka och låt det ta den tiden det behöver. Känner du att det blir för mycket får du även börja prioritera. Om du har jobb hela helgen och skola på vardagarna, ja då kanske träningen får vänta tills du känner att du orkar.


För min del handlar mycket om att se ett syfte med det jag gör. Har jag en matteuppgift jag inte förstår varför jag ska kunna så blir det ofta så att jag inte gör den och istället ligger efter. Så det är något jag tänker på när jag pluggar. Men ibland (som jag just nu) känner man inte att motivationen saknas för något specifikt utan den saknas för allt. Har ni några tips?

Likes

Comments

Den här veckan har varit HEMSK! stress, stress och mer stress... Men, nu är den över och det är endast två dagar av jobb kvar på den.

När jag vaknade var jag så taggad på att dra till gymmet och bara köttå! Meeeeeeen, sen kom jag på att gymmet är stängt den här helgen... Så det blev lite mörkchoklad och Grey's Anatomy istället. Snacka om total vändning haha. Så antar att allt dagen har att erbjuda är att fixa till att jag ska till pappa imorgon och jobb.

Nästa vecka blir lite mindre stressad men det är fortfarande mycket som ska göras! Så ska plugga lite imorgon med om jag hinner. Förra söndagen hade jag världens söndagsångest, hoppas bara inte det kommer bli så igenom eftersom jag jobbar på söndagskvällen. Föll för ångesten och en snabblösning + att jag såg att Nelly hade rea på deras partyoutfits så det blev lite spontanshopping. Snacka om kortvarig lycka...

Igår kom Martin och Emma hit, vi åt planka och spelade lite kort. Vi höll sams hela kvällen vilket är ganska otroligt när det kommer till oss. De senaste kvällarna har varit väldigt höstmysiga. Vi har tänt ljus och umgåtts.

Likes

Comments

Den här dagen är nästan inte möjlig att genomlida... Varning för jobbigt inlägg.

Jag sov så brutalt lite inatt. Kunde bara inte somna! Har så mycket som ska bli gjort den här veckan och sen jobb i helgen som jag just nu känner för att bara vända ryggen till. Men det skulle såklart inte jag, prestationsprinsessan, göra. Inte skulle min ångest tillåta det inte, nae du! Det värsta med mig är att jag kan ha jättemycket ångest över något, exempelvis att gå till jobbet eller skolan, men om jag då istället skiter i det och exempelvis sjukanmäler mig får jag sådana skuldkänslor efteråt så att jag mår lika dåligt i vilket fall som helst. Snacka om en ond cirkel.

Igår fick jag en sådan söndagsångest som jag aldrig någonsin tidigare har känt. Jag vill bara inte. Hela min kropp var inställd på ett blankt och hårt "Nej." . Jag vaknade vid ett ungefär på dagen och kände det redan då, jag ville inte gå upp, sängens täcke och fluffiga kuddar var för lockande och jag ville bara inte gå upp. Men när klockan började gå fick jag såklart dåligt samvete för att jag inte hade gjort något och satte mig för att plugga. Detta varade dock inte länge. Gick och la mig och tog upp min bok istället. Mycket bättre... Eller? Mae inte alls eftersom jag idag har skuldkänslor över att jag inte pluggade så mycket som jag behövde igår. Denna eviga konflikt mellan min ångest och mitt samvete... Känner mig nästan lite schizofren.

Idag blir det plugg och ska försöka hinna till gymmet för få ut lite fysisk energi. Kanske bloggar mer om jag orkar ikväll.

Ha det bra så länge godingar!


Bild från Weheartit.com

Likes

Comments

Jag fick en underbar present av min syster idag. Ett par underbara örhängen (som jag faktiskt hade tittat på precis innan själv), en chokladkaka, en bok och ett kort, med en text som verkligen kilade fast sig i hjärtat! Ibland kan hon träffa en så pricksäkert så att hela ens själ bara ger vika och man känner sig så bra efteråt.

Boken jag fick heter "Jag är inte perfekt, tyvärr" skriven av Michaela Forni. Den handlar mycket om oro, ångest och hur man kan vara snäll mot sig själv (står på bokens framsida), när man läser det är det mycket man känner igen sig i. Jag har läst ca 100 sidor nu och planerar att läsa alla, inte bara en gång, utan så många som det behövs för att jag verkligen ska ta till mig texten. För den är så bra skriven så den rör en verkligen, man kan relatera och man är inte ensam om att känna oro och ångest vilket den får en att inse. Ett ord som Michaela skriver om är "vargtimmen" Hon definierar den som den tiden på natten där man kan älta något i detalj och även saker som hänt för länge sedan. Min vargtimme handlar om att inte bara älta gamla problem utan även fördjupa mig i sådant som egentligen inte är ett problem. De4t är under den här tiden jag oftast blir nedstämd, ledsne, får panikångest, för det är då jag känner mig som mest sårbar och ensam, jag blir ensam med mig själv och har inte längre någon fasad att hålla upp. Jag är oftast den som ler mesans hon berättar något hemskt för att jag har den här fasaden att allt ska vara bra, att man hela tiden ska vara den där "perfekta tjejen". Vara duktig i skolan, sköta sysslor hemma, plugga, träna, tycka om att lagga mat, se bra ut både med och utan smink, använda smink, men inte se för sminkad ut, vara naturlig men inte dig själv (för att göra allt detta är inte att vara dig själv, inte för mig i alla fall). Att jag lever med prestationsångest är egentligen inte konstigt. Det skulle inte vara konstigt om någon gjorde det i dagens samhälle och det finner jag ganska skevt. Håller ni inte med?

Rekommenderar starkt att läsa "Jag är inte perfekt, tyvärr", har redan vunnit så mycket på att läsa 100 sidor och kommer antagligen bära med mig den här både i väskan och i minnet ett långt tag till, för det finns så bra tips om hur man ska hantera olika saker i den. Något som kanske kan använda så väl i stundens hetta, som i rörbyggande syfte.

Likes

Comments

Temperaturen sjunker, soltimmarna kortare, humöret är inte heller på topp, man känner sig trött... Hösten är alltså här. Men så är också alla färger! Att se de varma färgerna rött, orange, gult, jordnära färger, utanför fönstret när man sitter inne med en kopp te, raggsocker och en bra bok! Åh underbara eftermiddagar! Morgonen kan dock vara lite mindre positiv, behöva gå ut i rusket, klockan halv åtta, för att sitta innanför skolans väggar... Ugh... Plugga har jag inget emot, men att missa de timmar som det fortfarande är ljust ute ser jag inte fram emot.

Det bästa med hösten är ju ändå kläderna! Äntligen vet man om vad man ska ha på sig! Byxor är nästan alltid ett säkert kort, och gärna en långärmad eller lite tjockare topp! Äntligen kan jag använda alla mina sweaters!! Blir en mycket mysigare vardag på något vänster😉

​Idag händer inte så mycket, är just nu i skolan och ska antagligen åka och gymma efteråt. Om en timme har jag UF-möte där vi ska skriva ut registreringsbeviset som vi äntligen har fått! Så nu kan vi ringa banken och fixa med konto och sådana grundläggande steg också! Nu känns det som om vi verkligen är igång, vilket vi också är.

Imorgon är det studiedag, men det blir väldigt oklart om det blir så mycket studier haha, behöver nog en ledig dag efter helgens jobb och förra veckan, för att orka den här veckan! 

Ha det bra godingar <3 

Likes

Comments

Instagram @moaschwartz