Har fått hem fyra recex på posten den senaste tiden och är så glad och tacksam för dem. Stort tack! Har sett fram emot både Dimön böckerna och uppföljaren till 'Snövit ska dö'.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Handling: 'Heroine' är del fyra i herkulesserien och man får återigen följa kriminalinspektör Zack Herry. Denna gång har de kriminella gängen tagit över förorten Stallhagen och när en polisbil sprängs i luften sätts det stopp för utryckningar dit. Samtidigt sprids en video från området där en kvinna skändats och lämnats för att dö. Gatorna brinner och allmänheten skriker efter hämnd. På egen hand ger sig Zack in i tumultet för att hitta kvinnan innan det är försent..

Kommentar: Serien har återfått sin råhet och det bjuds på blod, död och hemskheter. Precis som innan är persongalleriet mycket bra och de korta kapitlen håller fortfarande måttet med råge. Det otroliga drivet som fanns i serien till en början är också tillbaka och boken är svår att släppa. Jag är imponerad att Kallentoft och Lutteman lyckas hålla måttet serien igenom. Rekommenderar absolut denna!

Betyg: 4/5

Boken finns att köpa hos: Bokus

Böcker som jag läst tidigare av samma författare: Zack, Leon och Bambi

Likes

Comments

Handling: Bambi är del tre i herkulesserien. Livlösa kroppar hittas på blodiga klipphällar i skärgården efter midsommar. Vid en första anblick tycks det handla om ett kollektivt självmord, men kan det verkligen stämma? Kriminalinspektör Zack Herry har äntligen kommit på rätt köl och har förlovat sig med sin flickvän. Dock dras han snabbt ned i utredningens mörker och hans värld rasar åter samman...

Kommentar: 'Bambi' har inte riktigt samma drivande kraft framåt som föregående böcker, men boken är fortfarande bra. Råheten och hemskheterna som tog en väldig plats i tidigare böcker finns inte riktigt heller där till 100%. Jag upplever den här boken som mer sorgsen än hård och hemsk. Men dom korta kapitlen, alla olösta trådar och bokens persongalleri gör att jag rycks med och gillar boken väldigt mycket ändå.

Betyg: 4/5

Boken finns att köpa hos: Bokus

Böcker som jag läst tidigare av samma författare: Zack & Leon

Likes

Comments

Handling: Som tolvåring blir Sabine Dardenne kidnappad av seriemördaren och pedofilen Marc Dutroux i Belgien. Hon hålls fången i 80 dagar under vidriga förhållanden. Kidnapparen, Marc Dutroux, hade tidigare dömts till fängelse för övergepp på barn och unga flickor men släppts på grund av "gott uppförande". När Sabine kidnappas har han redan dödat fyra unga flickor som ligger nergrävda i hans trädgård.

Kommentar: Det här är en fruktansvärt hemsk bok som handlar om något så vidrigt att man knappt kan förstå att det är på riktigt. Man känner ilska, oförståelse och sorg samtidigt som iallafall jag förundras över vilken stark person Sabine är. Hon har inte bara överlevt detta helvete utan också klarat av att skriva en bok om det. Boken i sig tycker jag inte är något speciellt rent skriftligt om man tänker bort handligen. Den är helt okej att läsa men inte så mycket mer därtill.

Betyg: 3/5

Boken finns att köpa hos: Bokus

Böcker som jag läst tidigare av samma författare: -

Likes

Comments

Handling: 'Arvet efter dig' är uppföljaren till 'Livet efter dig' som jag fastnade för totalt. Nu är det Arton månader sedan Will Traynor valde att dö på Dignitaskliniken och Louisa Clark är ensam kvar. Skuldkänslorna över att inte kunna få Will att vilja leva vidare hänger kvar och samtidigt ställs Louisa inför flera utmaningar. Hon lovade Will att leva livet fullt ut och våga mer, men hur? Vågar man bli kär igen?

Kommentar: Jag hade inte så höga förväntningar på den här boken då del ett, Livet efter dig, kändes svår att leva upp till. Men det är ju någonting lite speciellt, nästan magiskt över Jojo Moyes böcker och så även den här boken. Man varvar ett leende på läpparna med en klump i halsen genom boken och jag gillar det. Trots att 'Livet efter dig' är en genre för sig så tycker jag den här boken var en bra uppföljare.

Betyg: 4/5

Boken finns att köpa hos: Bokus

Böcker som jag läst tidigare av samma författare: Livet efter dig

Likes

Comments

Handling: 'Leon' är del två i herkulesserien. Kriminalinspektör Zack Herry får ännu ett svårt fall att knäcka på sitt bord. En film skickas till polisen där en pojke sitter fängslad i en bur i ett bergsrum medans kidnapparen rör sig i bakgruden. Ovanför räknar en stor klocka ner tiden och Zack förstår att det är bråttom. Men samtidigt så kämpar han mer än någonsin mot sitt missbruk och relationen till kollegan Deniz börjar sakta slitas itu.

Kommentar: Boken är en fruktansvärt fängslande rysare och jag satt bokstavligen och bet på naglarna i slutet! Boken bjuder på en bra intrig med ett driv utan dess like. Det är som i tidigare del i serien mycket blod, våld, spänning och hemskheter där barn kommer i kläm. Huvudkaraktären Zack kan man inte mer än gilla trots hans mörkare sidor och jag vill bara läsa mer!

Betyg: 5/5

Boken finns att köpa hos: Bokus

Böcker som jag läst tidigare av samma författare: Zack

Likes

Comments