• förlag: Bokförlaget Forum
  • serie: Frida Fors #3
  • antal sidor: 407 st

Handling: "Radioprataren Frida Fors är proffs på relationer i programmet "Sena Samtal" där hon pratar med lyssnare från hela landet. Men när yngsta barnet lämnar hemmet i Göteborg blir tomheten i radhuset obeskrivlig. Påhejad av vänner och arbetskamrater ger hon sig motvilligt ut på jakt efter den kärlek hon sedan länge gett upp hoppet om. Lika trygg som hon känner sig i jobbet, lika kantstött känner hon sig privat. Hon provar med krogen, men utan framgång. Nätet tycks vara den nya mötesplatsen.

I nätdejtingträsket träffar Frida längtande, kränkta, vilsna och besynnerliga män, den ena mer tilltufsad än den andra. Det blir många koppar kaffe på stadens kaféer, promenader i Botaniska och stela middagar på Brasserie Lipp. Trevande samtal, förhoppningar och monumentala besvikelser. Frida upplever såväl stormande förälskelser som kostsamma nederlag. Hon är väl helt enkelt en av dem som aldrig hittar den rätte ..." (citerat från bokus)

Kommentar: Första boken som blev utläst det här året blev alltså 'Kärlek sökes' av Carin Hjulström. Boken var väldigt bra skriven överlag men handlingen kändes lite halvdan. Slutet knöt inte ihop boken på det sätt jag hade önskat och det förstörde ganska mycket.
Dessutom är huvudkaraktären i boken mycket äldre än mig och det finns inget att relatera till riktigt, så det kan vara därför boken inte fastnade hos mig.
Sen tycker jag att det här med att träffa folk på nätet framställs som något superkonstigt i boken, vilket jag inte tycker att det är. Fast det kanske också beror på den stora åldersskillnaden och hur olika generationer ser på utvecklingen med internet, telefoner och så vidare.

Betyg: 3,5/5

Böcker som jag läst tidigare av samma författare: -

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments