• förlag: Piratförlaget
 • serie: Gömda #1
 • antal sidor: 377 st

Handling: "Maria Eriksson bor i en mellansvensk stad och arbetar på bank när hon möter mannen med de svarta ögonen. Hon blir oerhört förälskad, förlovar sig och föder deras dotter Emma. Men förhållandet spårar ur. Mannen blir alltmer våldsam. Han hotar, slår och våldtar.

När Mia träffar en annan man och gifter sig blir det ännu värre. Familjen hamnar i en mardröm av misshandel, terror och mordförsök. Myndigheterna står handfallna. Till slut tvingar man Mia och hennes familj att gå under jorden. Men mannen som förföljer Mia ger inte upp. Han letar efter dem, och han hittar dem. Till slut finns bara en utväg: familjen måste lämna Sverige."'

Kommentar: Jag tyckte verkligen om den här boken. Den var gripande och välskriven, samtidigt som den var sorglig och hemsk. Man kände med alla karaktärer och det gjorde boken så himla "levande". Sen att historien är verklighetsbaserad gör den bara ännu bättre. Rekommenderar boken starkt!.

Betyg: 5/5

Böcker som jag läst tidigare av samma författare: -


Likes

Comments

 • förlag: Bokförlaget Forum
 • serie: Frida Fors #3
 • antal sidor: 407 st

Handling: "Radioprataren Frida Fors är proffs på relationer i programmet "Sena Samtal" där hon pratar med lyssnare från hela landet. Men när yngsta barnet lämnar hemmet i Göteborg blir tomheten i radhuset obeskrivlig. Påhejad av vänner och arbetskamrater ger hon sig motvilligt ut på jakt efter den kärlek hon sedan länge gett upp hoppet om. Lika trygg som hon känner sig i jobbet, lika kantstött känner hon sig privat. Hon provar med krogen, men utan framgång. Nätet tycks vara den nya mötesplatsen.

I nätdejtingträsket träffar Frida längtande, kränkta, vilsna och besynnerliga män, den ena mer tilltufsad än den andra. Det blir många koppar kaffe på stadens kaféer, promenader i Botaniska och stela middagar på Brasserie Lipp. Trevande samtal, förhoppningar och monumentala besvikelser. Frida upplever såväl stormande förälskelser som kostsamma nederlag. Hon är väl helt enkelt en av dem som aldrig hittar den rätte ..." (citerat från bokus)

Kommentar: Första boken som blev utläst det här året blev alltså 'Kärlek sökes' av Carin Hjulström. Boken var väldigt bra skriven överlag men handlingen kändes lite halvdan. Slutet knöt inte ihop boken på det sätt jag hade önskat och det förstörde ganska mycket.
Dessutom är huvudkaraktären i boken mycket äldre än mig och det finns inget att relatera till riktigt, så det kan vara därför boken inte fastnade hos mig.
Sen tycker jag att det här med att träffa folk på nätet framställs som något superkonstigt i boken, vilket jag inte tycker att det är. Fast det kanske också beror på den stora åldersskillnaden och hur olika generationer ser på utvecklingen med internet, telefoner och så vidare.

Betyg: 3,5/5

Böcker som jag läst tidigare av samma författare: -

Likes

Comments

Bakade lite bröd igårkväll som jag och familjen åt till kvällsmat, tänkte även ha med det som frukost den här veckan på jobbet. Hur som helst så blev det supergott och både mina föräldrar och lillasyster tyckte om det😊 Här har ni receptet:

 • 4 dl vetemjöl
 • 2,5 dl rågsikt
 • 2 dl havregryn
 • 5 tsk bakpulver
 • 1 1/2 krm salt
 • 4 1/2 dl filmjölk
 • 1-2 dl morötter, rivna
 • 1 dl äpple, rivet
 • Drygt 1/2 dl ljus sirap

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj 1 bakform, 1 1/2 l.

Rör ihop de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt filmjölk, sirap, riven morot och äpple. Rör ihop alla ingredienser väl. Häll upp smeten i en smord form. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 1 timme.

Låt vila 5 minuter i formen. Stjälp sedan upp och låt svalna på galler under handduk.

Likes

Comments

 • förlag: Massolit Pocket
 • serie: Emma Sköld #4
 • antal sidor: 364 st

Handling: "Kriminalinspektör Emma Sköld vaknar på sjukhus efter fem månader i koma. Det sista hon minns är att hon lämnade sin fyra veckor gamla dotter och åkte till stallet för att rida. Under Emmas frånvaro har hennes sambos förra flickvän tagit på sig rollen som ny mamma. En uppgift hon trivs alltför väl med. Emma försöker febrilt tvinga fram minnen av ridolyckan och blir alltmer övertygad om att ett brott har begåtts. Men vem skulle vilja henne något illa? Så länge Emma befinner sig på intensiven är säkerheten rigorös, men när hon flyttas till avdelning 73 kan vem som helst komma henne nära." (citerat från bokus)

Kommentar: Som vanligt så fortsätter Sarenbrant att leverera. Känns lite tjatigt att återigen säga att hon bygger upp boken bra, har lagom långa kapitel, levande karaktärer och ett bra språk. Men hon har ju faktiskt det i alla sina böcker. Det enda som skiljer den här boken från dom andra är att slutet lämnar en väldigt förvirrad. Så jag skulle nog rekommendera att ha uppföljaren redo i bokhyllan. (vilket jag tyvärr inte har. Än.)

Betyg: 4/5

Böcker som jag har läst tidigare av samma författare: Vecka 36 , Istället för dig , Vila i frid, Andra andningen , Visning pågår

Likes

Comments

 • serie: Sagan om isfolket #3
 • bokens längd: 8 h & 18 min
 • uppläsare: Julia Dufvenius

Handling: "Sol Angelica har fyllt 20 och skall resa ut i den stora världen. Äntligen är hon fri. Fri till att söka efter häxorna vid Brösarps Backar. Fri att dyrka mörkrets makter och göra allt det som hon så länge drömt om. Men Sol är inte bara upptagen av det onda. För sina närmaste är hon beredd att gå genom eld och vatten. Ja, till och med att offra sitt eget liv..." (kopierat från bokus)

Kommentar: Avgrunden är alltså del tre i sagan om isfolket. I den här delen så är serien mest fokuserad kring Sol Angelica och hennes föräldrar som man fått följa tidigare i serien, Silje och Tengel, har inte lika stor plats. Vilket jag tycker är lite tråkigt, då jag hade velat följa alla i familjen lika mycket som tidigare. Dessutom så har dom "erotiska/sexuella" inslagen fått en större del i den här boken tycker jag. Dock så kommer dom på passande ställen, men jag hade gärna hört mer om annat istället.

Kort och gott kan jag säga att jag inte tycker att den här delen av sagan höll måttet om man jämför med föregående böcker, men den var fortfarande bra. Kanske är det jag som bara blivit lite väl fäst vid Tengel och Silje och vill höra mer av dom?

Betyg: 4/5

Böcker som jag har läst/lyssnat på tidigare av samma författare: Trollbunden & Häxjakten

Likes

Comments

 • serie: Sagan om isfolket #2
 • bokens längd: 7 h & 23 min
 • uppläsare: Julia Dufvenius

Handling: "Silje och Tengel hade fallit till ro i Isfolkets dal, och Silje var lycklig som tengels hustru. Ändå längtade hon ut ur denna trånga dal med dess märkliga trångsynta människor. I synnerhet fruktade hon Hanna, denna uråldriga häxa som förtjust lärt Tengels systerdotter Sol, alla sina häxkonster. Nu vilade hotet om en kommande katastrof över dalen och dess invånare. Hanna hade förutspått det, och hon hade aldrig fel..." (kopierat från bokus)

Kommentar: Del två i sagan om isfolket höll verkligen samma nivå som del ett. Den var spännande rakt igenom och väldigt fängslande trots att det inte alltid hände så mycket. Man blir väldigt fäst vid Silje och Tengel och deras lilla familj och vill veta allt om hur det går för dom.

Julia Dufvenius fortsätter prestera bra som uppläsare och språket har kvar det gammalmodiga i även den här delen, vilket jag verkligen gillar. Så jag kan fortfarande rekommendera serien till er.

Betyg: 5/5

Böcker som jag har läst/lyssnat på tidigare av samma författare: Trollbunden

Likes

Comments

 • serie: -
 • bokens längd: 7 h & 28 min
 • uppläsare: Melissa Hughes & Björn Granath

Handling: "Pojken som överlevde Förintelsen är en oerhört stark berättelse om den lilla pojkens hårda kamp för sitt liv i Auschwitz och Sachsenhausen. Men boken handlar också om livet efter. Om hur Thomas befriades av polska och sovjetiska trupper en månad före sin elvaårsdag, om hur han placerades på barnhem i Polen och om hur han till sist återförenades med sin mor." (kopierat från bokus)

Kommentar: När jag började att lyssna på boken så tänkte jag ge upp efter bara fem minuter, för jag hade väldigt svårt med Björn Granath som uppläsare. Men jag gav inte upp utan fortsatte och tillslut började jag gilla hans sätt att läsa/berätta. Boken var även ganska seg i början men sen kom den verkligen igång och var superspännande. När man fick höra om hur Thomas hade haft det i koncentrationslägren så sögs man verkligen in i berättelsen.

Tyvärr tyckte jag inte alls om den senare delen av boken, då fick man höra om Thomas liv efter förintelsen. Mycket handlade om hans jobb och hur han jobbade kring mänskliga rättigheter vilket inte var så intressant enligt min mening. Jag hade hellre hört mer detaljerat om hur han levde i koncentrationslägren, vad han såg där, vad som hände, hur mötet med olika människor var, när han träffade sin mamma igen och så vidare. Men boken får iallafall godkänt.

Betyg: 3/5

Böcker som jag har läst/lyssnat på tidigare av samma författare: -

Likes

Comments