Handling: På en ö utanför Bohusläns kust har en New Age-rörelse slagit sig ner. Den karismatiske ledaren Frans Oswald har utvecklat en lära, ViaTerra, som sägs återställa själslig frid och kroppens naturliga balans. Sofia Bauman har precis avslutat sina universitetsstudier och får ett jobberbjudande av Oswald. Hon tackar ja till erbjudandet och anländer till Dimön och ViaTerras stora gods.

När sommaren är slut och hösten tränger sig på börjar Sofia fundera på om det är en sekt hon blivit indragen i. Hon anar att det finns en skillnad mellan rörelsens ansikte utåt och Oswald avsikter. Ju fler stenar hon vänder på desto mer ångrar hon sitt beslut om att bli en del av allt. Plötsligt är det taggtrådsstängsel runt ägorna och vägen tillbaka till ett vanligt liv förvandlas till en mardröm. För ingen har någonsin lämnat ViaTerra...

Kommentar: 'Sekten på Dimön' är en intressant och välskriven bok. Man får en riktigt djup inblick i hur en sekt kan vara utformad och fungera. Samtidigt som boken är fiktiv så kan jag inte sluta fundera på hur mycket som är direkt taget ur Lindsteins egna erfarenheter av 25 års tid i scientologirörelsen. Det ger boken lite mystik och mer liv på något sätt. Det enda jag kan påpeka är att vissa stycken i boken var lite väl långdragna, vilket i sin tur resulterade i en lite väl lång bok. Annars så är den klart läsvärd med sina välbeskrivna miljöer, händelser och karaktärer. Jag ser fram emot del 2!

Betyg: 4/5

Boken finns att köpa hos: Bokus & Adlibris

Böcker som jag läst tidigare av samma författare: -

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Handling: Tragiska minnen väcks till liv när en fyraåring försvinner från en gård i Fjällbacka. Trettio år tidigare hände exakt samma sak och flickan hittades senare mördad. Då anklagades två flickor i trettonårsåldern som senare befanns skyldiga i domstol. Båda slapp fängelsestraff på grund av deras unga ålder. Är det en slump att en till flicka försvinner samtidigt som en av dem, skådespelerskan Maria Wall, precis återvänt till Fjällbacka? Patrik Hedström och hans kollegor börjar utreda om fallen kan höra ihop. Till sin hjälp får de Erika Falck som arbetar med en bok kring det gamla mordet...

Kommentar: Nu äntligen har jag tagit mig tid att mala igenom 'Häxan' av Camilla Läckberg! Boken höll måttet om man jämför med tidigare delar i serien och det blev ett kärt återseende med alla karaktärer. Läckberg har den här gången blandat en välplanerad intrig, aktuella frågor och ett bra persongalleri. Dessutom slutar alla kapitel lika spännande varje gång så man vill bara läsa mer. Det jag kan kritisera är att jag tycker boken var på gränsen till för lång samt att inslagen från 1600 talet kändes lite "hängande". Jag gillade de delarna väldigt mycket men kopplingen till själva storyn kändes lite väl lös. Annars levde boken helt upp till mina förväntningar!

Betyg: 4/5

Boken finns att köpa hos: Bokus & Adlibris

Böcker som jag läst tidigare av samma författare: isprinsessan, predikanten, stenhuggaren, olycksfågeln, tyskungen, sjöjungfrun, fyrvaktaren, änglamakerskan, lejontämjaren

Likes

Comments

Har fått hem fyra recex på posten den senaste tiden och är så glad och tacksam för dem. Stort tack! Har sett fram emot både Dimön böckerna och uppföljaren till 'Snövit ska dö'.

Likes

Comments

Handling: 'Heroine' är del fyra i herkulesserien och man får återigen följa kriminalinspektör Zack Herry. Denna gång har de kriminella gängen tagit över förorten Stallhagen och när en polisbil sprängs i luften sätts det stopp för utryckningar dit. Samtidigt sprids en video från området där en kvinna skändats och lämnats för att dö. Gatorna brinner och allmänheten skriker efter hämnd. På egen hand ger sig Zack in i tumultet för att hitta kvinnan innan det är försent..

Kommentar: Serien har återfått sin råhet och det bjuds på blod, död och hemskheter. Precis som innan är persongalleriet mycket bra och de korta kapitlen håller fortfarande måttet med råge. Det otroliga drivet som fanns i serien till en början är också tillbaka och boken är svår att släppa. Jag är imponerad att Kallentoft och Lutteman lyckas hålla måttet serien igenom. Rekommenderar absolut denna!

Betyg: 4/5

Boken finns att köpa hos: Bokus

Böcker som jag läst tidigare av samma författare: Zack, Leon och Bambi

Likes

Comments

Handling: Bambi är del tre i herkulesserien. Livlösa kroppar hittas på blodiga klipphällar i skärgården efter midsommar. Vid en första anblick tycks det handla om ett kollektivt självmord, men kan det verkligen stämma? Kriminalinspektör Zack Herry har äntligen kommit på rätt köl och har förlovat sig med sin flickvän. Dock dras han snabbt ned i utredningens mörker och hans värld rasar åter samman...

Kommentar: 'Bambi' har inte riktigt samma drivande kraft framåt som föregående böcker, men boken är fortfarande bra. Råheten och hemskheterna som tog en väldig plats i tidigare böcker finns inte riktigt heller där till 100%. Jag upplever den här boken som mer sorgsen än hård och hemsk. Men dom korta kapitlen, alla olösta trådar och bokens persongalleri gör att jag rycks med och gillar boken väldigt mycket ändå.

Betyg: 4/5

Boken finns att köpa hos: Bokus

Böcker som jag läst tidigare av samma författare: Zack & Leon

Likes

Comments

Handling: Som tolvåring blir Sabine Dardenne kidnappad av seriemördaren och pedofilen Marc Dutroux i Belgien. Hon hålls fången i 80 dagar under vidriga förhållanden. Kidnapparen, Marc Dutroux, hade tidigare dömts till fängelse för övergepp på barn och unga flickor men släppts på grund av "gott uppförande". När Sabine kidnappas har han redan dödat fyra unga flickor som ligger nergrävda i hans trädgård.

Kommentar: Det här är en fruktansvärt hemsk bok som handlar om något så vidrigt att man knappt kan förstå att det är på riktigt. Man känner ilska, oförståelse och sorg samtidigt som iallafall jag förundras över vilken stark person Sabine är. Hon har inte bara överlevt detta helvete utan också klarat av att skriva en bok om det. Boken i sig tycker jag inte är något speciellt rent skriftligt om man tänker bort handligen. Den är helt okej att läsa men inte så mycket mer därtill.

Betyg: 3/5

Boken finns att köpa hos: Bokus

Böcker som jag läst tidigare av samma författare: -

Likes

Comments

Handling: 'Arvet efter dig' är uppföljaren till 'Livet efter dig' som jag fastnade för totalt. Nu är det Arton månader sedan Will Traynor valde att dö på Dignitaskliniken och Louisa Clark är ensam kvar. Skuldkänslorna över att inte kunna få Will att vilja leva vidare hänger kvar och samtidigt ställs Louisa inför flera utmaningar. Hon lovade Will att leva livet fullt ut och våga mer, men hur? Vågar man bli kär igen?

Kommentar: Jag hade inte så höga förväntningar på den här boken då del ett, Livet efter dig, kändes svår att leva upp till. Men det är ju någonting lite speciellt, nästan magiskt över Jojo Moyes böcker och så även den här boken. Man varvar ett leende på läpparna med en klump i halsen genom boken och jag gillar det. Trots att 'Livet efter dig' är en genre för sig så tycker jag den här boken var en bra uppföljare.

Betyg: 4/5

Boken finns att köpa hos: Bokus

Böcker som jag läst tidigare av samma författare: Livet efter dig

Likes

Comments