• förlag: Forum bokförlag
 • serie: -
 • antal sidor: 279 st

Handling: "Äntligen hade tillvaron ordnat sig för Arbogatjejen Emma. Hon som alltid fallit för fel killar och tidigt blev ensamstående mamma med två barn. Nu hade hon mött en trygg man och de planerade för ett liv tillsammans. Men en kväll stod någon ur det förflutna i dörren och tragedin var ett faktum. Emma blev svårt misshandlad. Hennes barn Max och Saga hade aldrig någon chans. När Emma vaknade upp befann hon sig i en märklig polisutredning där hon hölls isolerad utan att veta vad som hade hänt henne - eller barnen. Hon som varit en vanlig småstadsflicka blev sedan rikskänd när hon valde att träda fram och berätta om sina upplevelser. Emmas starka utstrålning möttes av djup beundran men också misstro. "Hur kan hon se så glad ut?" Man tycktes vilja att Emma skulle gråta och hata. Med sin sorg ifrågasatt tog sig Emma igenom två rättegångar och pekade ut sina barns mördare. Hon omvandlade tyskans hat till kärlek och framtidstro. Men bakom fasaden pågick varje sekund en kamp för att orka ta sig tillbaka till livet." (citerat från bokus)

Kommentar: Innan jag läste boken så hade jag både lyssnat på P3 dokumentär om Emma och det som hände henne, samt läst en del på internet. Så ingenting i boken var direkt nytt utan jag kunde väl i princip händelseförloppet utantill. Så boken var helt okej men ingen höjdare, man fick inte jättemycket mer detaljer än vad man kan få tag på via internet. Känner man däremot inte till Arbogamodern sedan innan kan jag tänka mig att man tycker boken är väldigt bra. Så jag vill ändå rekommendera den.

Betyg: 3,5/5

Böcker som jag läst tidigare av samma författare: -

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

 • förlag: Albert Bonniers Förlag
 • serie: Bodenstein & Kirchhoff
 • antal sidor: 435 st

Handling: "En grå och regnig novemberdag finner några byggarbetare skelettet efter en ung flicka på den gamla övergivna militärflygplatsen utanför Frankfurt. Kort därefter blir en kvinna nedknuffad från en gångbro vid motorvägen inte långt därifrån. Kriminalpoliserna Pia Kirchhoff och Oliver von Bodenstein upptäcker snart att spåren efter de båda händelserna pekar åt samma håll, och deras efterforskningar leder till det förflutna.

Mer än tio år tidigare försvann två tonårsflickor, Laura och Stefanie, i den pittoreska lilla byn Altenhain. Trots bristen på säkra bevis pekades Stefanies tjugoårige pojkvän Tobias ut som förövare och dömdes till fängelse. Nu är han ute och har återvänt till sitt barndomshem. Där möts han av bybornas fientlighet och misstänksamma blickar - och kanske mer än så. Kvinnan som knuffades från bron visar sig nämligen ha en koppling till Tobias.

Pia Kirchhoff och Oliver von Bodenstein försöker bringa klarhet i överfallet, men hindras av en mur av tystnad. När ännu en flicka försvinner i Altenheim börjar en häxjakt i byn."

Kommentar: Jag tyckte att den här boken var väldigt bra men framförallt spännande. Man hade svårt att lista ut hur boken skulle sluta och man kom hela tiden på nya förslag på hur handlingen skulle knytas ihop. Det enda som var negativt var att boken innehöll väldigt många karaktärer, men efter ett tag hade man koll på vilka alla var. Rekommenderar denna!

Betyg: 4/5

Böcker som jag läst tidigare av samma författare: -

Likes

Comments

 • förlag: Piratförlaget
 • serie: Gömda #1
 • antal sidor: 377 st

Handling: "Maria Eriksson bor i en mellansvensk stad och arbetar på bank när hon möter mannen med de svarta ögonen. Hon blir oerhört förälskad, förlovar sig och föder deras dotter Emma. Men förhållandet spårar ur. Mannen blir alltmer våldsam. Han hotar, slår och våldtar.

När Mia träffar en annan man och gifter sig blir det ännu värre. Familjen hamnar i en mardröm av misshandel, terror och mordförsök. Myndigheterna står handfallna. Till slut tvingar man Mia och hennes familj att gå under jorden. Men mannen som förföljer Mia ger inte upp. Han letar efter dem, och han hittar dem. Till slut finns bara en utväg: familjen måste lämna Sverige."'

Kommentar: Jag tyckte verkligen om den här boken. Den var gripande och välskriven, samtidigt som den var sorglig och hemsk. Man kände med alla karaktärer och det gjorde boken så himla "levande". Sen att historien är verklighetsbaserad gör den bara ännu bättre. Rekommenderar boken starkt!.

Betyg: 5/5

Böcker som jag läst tidigare av samma författare: -


Likes

Comments

 • förlag: Bokförlaget Forum
 • serie: Frida Fors #3
 • antal sidor: 407 st

Handling: "Radioprataren Frida Fors är proffs på relationer i programmet "Sena Samtal" där hon pratar med lyssnare från hela landet. Men när yngsta barnet lämnar hemmet i Göteborg blir tomheten i radhuset obeskrivlig. Påhejad av vänner och arbetskamrater ger hon sig motvilligt ut på jakt efter den kärlek hon sedan länge gett upp hoppet om. Lika trygg som hon känner sig i jobbet, lika kantstött känner hon sig privat. Hon provar med krogen, men utan framgång. Nätet tycks vara den nya mötesplatsen.

I nätdejtingträsket träffar Frida längtande, kränkta, vilsna och besynnerliga män, den ena mer tilltufsad än den andra. Det blir många koppar kaffe på stadens kaféer, promenader i Botaniska och stela middagar på Brasserie Lipp. Trevande samtal, förhoppningar och monumentala besvikelser. Frida upplever såväl stormande förälskelser som kostsamma nederlag. Hon är väl helt enkelt en av dem som aldrig hittar den rätte ..." (citerat från bokus)

Kommentar: Första boken som blev utläst det här året blev alltså 'Kärlek sökes' av Carin Hjulström. Boken var väldigt bra skriven överlag men handlingen kändes lite halvdan. Slutet knöt inte ihop boken på det sätt jag hade önskat och det förstörde ganska mycket.
Dessutom är huvudkaraktären i boken mycket äldre än mig och det finns inget att relatera till riktigt, så det kan vara därför boken inte fastnade hos mig.
Sen tycker jag att det här med att träffa folk på nätet framställs som något superkonstigt i boken, vilket jag inte tycker att det är. Fast det kanske också beror på den stora åldersskillnaden och hur olika generationer ser på utvecklingen med internet, telefoner och så vidare.

Betyg: 3,5/5

Böcker som jag läst tidigare av samma författare: -

Likes

Comments

Bakade lite bröd igårkväll som jag och familjen åt till kvällsmat, tänkte även ha med det som frukost den här veckan på jobbet. Hur som helst så blev det supergott och både mina föräldrar och lillasyster tyckte om det😊 Här har ni receptet:

 • 4 dl vetemjöl
 • 2,5 dl rågsikt
 • 2 dl havregryn
 • 5 tsk bakpulver
 • 1 1/2 krm salt
 • 4 1/2 dl filmjölk
 • 1-2 dl morötter, rivna
 • 1 dl äpple, rivet
 • Drygt 1/2 dl ljus sirap

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj 1 bakform, 1 1/2 l.

Rör ihop de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt filmjölk, sirap, riven morot och äpple. Rör ihop alla ingredienser väl. Häll upp smeten i en smord form. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 1 timme.

Låt vila 5 minuter i formen. Stjälp sedan upp och låt svalna på galler under handduk.

Likes

Comments

 • förlag: Massolit Pocket
 • serie: Emma Sköld #4
 • antal sidor: 364 st

Handling: "Kriminalinspektör Emma Sköld vaknar på sjukhus efter fem månader i koma. Det sista hon minns är att hon lämnade sin fyra veckor gamla dotter och åkte till stallet för att rida. Under Emmas frånvaro har hennes sambos förra flickvän tagit på sig rollen som ny mamma. En uppgift hon trivs alltför väl med. Emma försöker febrilt tvinga fram minnen av ridolyckan och blir alltmer övertygad om att ett brott har begåtts. Men vem skulle vilja henne något illa? Så länge Emma befinner sig på intensiven är säkerheten rigorös, men när hon flyttas till avdelning 73 kan vem som helst komma henne nära." (citerat från bokus)

Kommentar: Som vanligt så fortsätter Sarenbrant att leverera. Känns lite tjatigt att återigen säga att hon bygger upp boken bra, har lagom långa kapitel, levande karaktärer och ett bra språk. Men hon har ju faktiskt det i alla sina böcker. Det enda som skiljer den här boken från dom andra är att slutet lämnar en väldigt förvirrad. Så jag skulle nog rekommendera att ha uppföljaren redo i bokhyllan. (vilket jag tyvärr inte har. Än.)

Betyg: 4/5

Böcker som jag har läst tidigare av samma författare: Vecka 36 , Istället för dig , Vila i frid, Andra andningen , Visning pågår

Likes

Comments

 • serie: Sagan om isfolket #3
 • bokens längd: 8 h & 18 min
 • uppläsare: Julia Dufvenius

Handling: "Sol Angelica har fyllt 20 och skall resa ut i den stora världen. Äntligen är hon fri. Fri till att söka efter häxorna vid Brösarps Backar. Fri att dyrka mörkrets makter och göra allt det som hon så länge drömt om. Men Sol är inte bara upptagen av det onda. För sina närmaste är hon beredd att gå genom eld och vatten. Ja, till och med att offra sitt eget liv..." (kopierat från bokus)

Kommentar: Avgrunden är alltså del tre i sagan om isfolket. I den här delen så är serien mest fokuserad kring Sol Angelica och hennes föräldrar som man fått följa tidigare i serien, Silje och Tengel, har inte lika stor plats. Vilket jag tycker är lite tråkigt, då jag hade velat följa alla i familjen lika mycket som tidigare. Dessutom så har dom "erotiska/sexuella" inslagen fått en större del i den här boken tycker jag. Dock så kommer dom på passande ställen, men jag hade gärna hört mer om annat istället.

Kort och gott kan jag säga att jag inte tycker att den här delen av sagan höll måttet om man jämför med föregående böcker, men den var fortfarande bra. Kanske är det jag som bara blivit lite väl fäst vid Tengel och Silje och vill höra mer av dom?

Betyg: 4/5

Böcker som jag har läst/lyssnat på tidigare av samma författare: Trollbunden & Häxjakten

Likes

Comments