Idag var det skolan som gällde, trots att jag haft ett underbart höstlov och avslutade lovet med en jättegod middag igårväll på en restaurang som låg en bit bort så kände jag mig inte riktigt redo att kliva upp imorse och pallra mig till skolan. Något som dock fick mig att skina upp idag var att min älskade bror skickat ner packet till mig med ett litet kort och hur mycket Marabou choklad som helst. Jag som hade tänkt bli nyttig. På min håltimma låg jag vid poolen och solade för att några timmar senare spelade vi fotboll i spöregn. Kenyas klimat är ju ändå härligt. Lite mysigt att höra åska och regn utanför ens internatrum.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Nu är vi tillbaka i skolan efter ett fantastiskt höstlov som vi spenderade nere på kusten, mombasa, diani beach. Ett av det bästa vi gjort sen vi kom hit. Det har vart stekande sol varje dag som vi utnyttjade vid havet, poolen, på vattenskoter, på kameler (?) och sen åkte vi på en snorklingtur. Fanns fler aktiviteter att göra, vissa åkte och djuphavsfiskade, tog dykarcert, åkte iväg på en båt m.m. Sen på kvällarna drog vi ut på en klubb som låg lite längre bort på stranden och dansade tills det var dags att ta bussen hem. Efter denna vecka hoppade vi den varmaste bussen klockan sex på morgonen och satt där i dem resterande tretton timmarna.

Likes

Comments

Hej bloggen!! insett att min närvaro här inte vart på topp. Till mitt försvar har det vart mycket i skolan och jag har vart alldeles för upptagen med att springa runt på internatet. Imorgon får vi höstlov och på lördag åker vi till DIANI (!!!) Ska bli hur skönt som helst att få åka iväg med alla på en tretton timmars bussresa ner till kusten, bada i havet och bli brun.

Det som hat hänt medan det stått tomt här, inte så mycket egentligen. Vi var på karen Blixen museéum igår, fått paket från Sverige fullt med godis och andra fina saker som gjorde mig överlycklig, vart skottlossning så vi inte fick lämna internatet, solat, pluggat, gjort prov och pluggat lite till, hittat ett persika vatten för 3 kronor som smakar nästintill samma som mitt persika iste hemma i Sverige, jag åkte ut ur killergame, Kollat på utebio, klubbat i Nairobi för första gången, samt njuter jag av att det bara blir varmare och varmare här samtidigt som det bara blir kallare och kallare i Sverige. Sen saknar jag er där hemma allt oftare.

Blandade pics

Likes

Comments

Idag fyller hedda sjutton år, så vi överraskade henne med sång, tårta och presenter imorse. 

Likes

Comments

Idag började killergame på skolan, så hela internatet har gått och vart lite halvtnervösa hela morgonen och rädda för att bli '' dödad '', det är kul samtidigt blir det väldigt svårt när man bor på ett internat och man vet aldrig när en kan komma. Inte ens trygg på sitt egna rum, så man får vara på sin vakt. På fredagar har jag ett otroligt skönt schema och slutar dagen med en idrottslektion som vi alltid brukar hoppa i poolen efter för att svalka oss och sedan ligga kvar och sola. Senare måste jag börja packa till Savege wilderness som vi åker till imorgon 06:30 på morgonen. Kan fortfarande inte greppa att jag ska hoppa bungy jump imorgon, så nervös. Men det ska bli stört kul. Och läskigt.

I brist på bilder så fick det bli på dem fina barnen som Fanny fotat.

Likes

Comments

Jag efter min springrunda // Pizza till Lunch!!!

Hello, Hur  har  ni  det  i  Sverige??  Njuter  lite  över  att  se  hur  hösts  börjat  komma  till  er. Äntligen är onsdagen avklarad, har lektioner konstant från åtta fram till klockan fyra och idag hade vi dessutom ett fett jobbigt prov, som förhoppningvis gick ganska bra ändå. Efter skolan sprang jag och mitt lilla löpargäng, fortfarande svårt att greppa hur mycket tyngre och jobbigare det är att springa här i jämförelse med Sverige. Men lite framsteg gör jag ändå. Sen har jag käkat kvällsfika och kollat fotbollsmatch mellan Malmö och Real Madrid i Zebra.

// Jag och Kajsa //

Likes

Comments

Har du börjat få någon hemlängtan än? Vad saknar du mest med Sverige?

Efter att bara bott här i sex veckor är inte hemlängtan så farlig, än iallafall, men antar att den kommer såsmåningom. Men självklart så känner man av den ibland och önskar att man var hemma i Stockholm med sin familj. Det jag saknar allra mest med Sverige, bortsett från min familj, är SVENSK MAT. Maten här är faktiskt över förväntan för att vara skolmat men fortfarande inget jämför med svensk god mat. Och godis. Sen att få åka till rissne och träna och träffa laget.

Hur är det att bo på internat, är det inte jobbigt att aldrig få vara ensam? Och Vet du om antagningen nästa år kommer vara svårare?

Att bo på internat tycker jag nästan är halva resan. Jag, som ändå skulle klassa mig själv som lite sällskapssjuk och trivs inte alla att vara ensam ÄLSKAR att bo på internat. Kan alltid storma in i någons rum och få lite sällskap, underlättar för mig när jag ska studera också, att få lite tips från andra. Jag trivs jättebra på vårt internat, vi har blivit som en liten familj. Dock blir det väldiga påfrestningar och man kan absolut tröttna på folk ibland, men inte så farligt än. Men antar att det också kommer hahah. Men sen kan man välja att vara ensam på sitt rum, absolut.

Sen hur intagningen blir nästa år har jag ingen aning om, men antar att det kommer vara ungefär samma.


Likes

Comments


Idag har det vart jättefint väder här i Nairobi, och jag har börjat inse att jag lyckats flagna bort den svaga färgen som jag fått och är snart blekare en vad jag var när jag kom hit så idag har jag legat vid poolen och pluggat. Sen eftersom jag är med i skolagets fotbollslag hade vi fotbollsträning och vi gör sakta men säkert framsteg. Sen har vi käkat, haft kvällsfika och jag ska fortsätta mitt pluggande till mitt Afrika-prov på onsdag. Här är lite bilder från våra skolfoton vi tog i veckan, ses!

Hela skolan

Min klass, Sa2b

Ekonomi-klassen

Treorna

Andra sam-klassen

Smartast på skolan, Natur-klassen

Ettorna

Likes

Comments

Nu är allt fokus ligger på skolan känns det skönt att veta att om några veckor, på höstlovet åker hela internatet ner till kusten i en vecka. Vi kommer åka till Diani som är en tretton timmars bussresa från Nairobi. TRETTON TIMMAR!! Men har hört så gott om denna resa både från boardingpersonalen och eleverna som var här förra året och förhoppningsvis kommer jag ta ett dykarcertifikat när jag är där nere.

Video från förra året

Likes

Comments