Header

Hej hej!

Nu har jag ett nytt projekt igång och det är att jag diver ett företag tillsammans med 3 av mina vänner från skolan och det är ett UF-företag som heter Inspiration UF och vi kommer att tillverka budskapsarmband till ett lågt pris samt när UF året är slut kommer vi att ge mellan 15-20% av hela vår vinst till välgörenhetsorganisationen Min Stora Dag som ger sjuka barn och ungdomar chansen till att uppleva deras största dröm. Så vill du göra en gord gärning så tycker jag att du kan beställa ett armband utav oss. Anntingen med ett buskap vi har skrivit eller så kan du beställa ett armband med ditt egna budskap på. Så för att håller dig uppdaterar på vad vi kommer at göra samt vart vi kommer att hålla hus så tipsar jag er om våran Instagram och Facebook sida :)


Inspiration UF Facebook sida

Inspiration UF Instagram sida

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments


Hej hej!

Detta år blev mitt sjunde tävlingsår med islandshäst, under dessa sju år har jag fått chansen att tävla fyra olika hästar i olika grenar och på olika tävlingar med olika svårighetsgrader. Men det har varit sju fantastiska år på banan och massa härliga minnen har jag fått med mig från dessa tävlingar och jag har tänkt att berätta dessa minnen för er, alla fall de jag minns :)2009

började jag att tävla och det var tillsammans med min häst Blossi frá Skammbeinstödum och vi startade den första tävlingen den 19 april och det var hemmaklubbens Light tävling. Där startade vi klasserna V5u och T8 u. Jag minns inte så mycket från denna tävlingen förutom att jag kom 2:a i B-finalen i V5u och 3:a i B-finalen i T8u och var hur glad som helst över att jag hade fått två rosetter att hänga upp i mitt rum.

Sen tävlade vi även på Krafturs Klubbmästerskap den 12-13 september men från den tävlingen har jag inga minnen alls ifrån.

Men här på bilden är det jag och Blossi när vi kommer från finalen i V5u den 19 april :)

2010

Även detta år bestod av två tävlingar tillsammans med Blossi. Den ena tävlingen var på självaste nationaldagen, men även denna tävling har jag inga minnen ifrån.

Men jag minns tävlingen som var den 2-3 oktober mycket väl. Jag minns att jag var väl för jag tävlade endas 1 klass på denna tävling. Jag startade endast i V5u denna gång för vi märkte att Blossi orkade inte flera starter på en tävling så det fick bli en klass. Minns att jag var överlycklig efter uttagningen för jag hade äntligen kvalt upp till A-final direkt, ingen B-final denna gång och det betydde att jag fick kämpa om de färgade rosetterna. När finalen väl kommer, visar det sig att alla vill rida vänster varv men jag vill rida höger för Blossi tog inte vänster galopp utan han tar alltid pass istället. Men det blev vänster ändå och jag var minst på hela tävlingen. Skulle fylla 12 år några veckor senare. Men eftersom jag log sist in i finalen fick jag gå in först i finalen och det blev vänster varv och jag tänkte ur ska detta sluta. Men jag går in och kör mina moment tillsammans med fyra stycken andra som också rider final. Tölt, trav och skritt momenten går jättebra och jag ligger ganska bra till. Men sen kommer vi till galoppen och det var inte många som viste att inte Blossi tar vänster galopp. Men jag försöker ta väster galopp och han tog rätt galopp in i kurvan men när jag kom ut ur kurvan la han sig i pass och alla vart jätteförvånade. Men när vi kom till nästa kurva tog han galopp igen men när raksträckan kom igen blev det pass. Så det momenter gick inte så bra, jag blev typ nollad, fick 0,33 poäng som galopp poäng när tre domare hade gett sina poäng. Men jag fick min gröna rosett som betyder femte plats alla fall och jag var nöjd ändå trots att det blev pass istället för galopp.

2011

Detta år bestod endast av 1 tävlingen och den var 1 maj och då tävlade jag en ridskolehäst som heter Hrappur frá Skollagróf. Denna tävling minns jag också men jag minns bara finalerna. Jag startade V5u och T8u. Kom till final i båda klasserna. B-final i V5u och A-final i T8u. V5 finalen var först och den gick jättebra ända fram tills det blev utrustningnskontroll på att ekipage som det alltid är efter en final. Det visades sig att Hrappur hade fyra brodda på sig och man fick bara ha två stycken eftersom det inte var vinterundelag så jag blir diskad och blir jätteledsen. Men det var bara att försöka få bort broddarna för jag hade en till final att rida. Vi fick precis av broddarna innan det var dags att rida nästa final. så då blev det dags för en A-final i T8u och den gick vi in på en 4.e plats men sluatde delad 3:a så en gul rosett och en pokal fick vi med oss hem från den tävlingen

2012

Detta år bjöd på två tävlingar. Den första va i maj någon gång tror jag och då hade jag lånat en av mammas kompisars hästar att tävla i en klass och det blev T8u för även ägaren tävlade en klass. Minns inte så mycket från denna tävling heller förutom att hon ville nästa inte gå in på banan allas, fick jättedåliga poäng och sa att jag ALRIG mer ska tävla ett stod och det har jag inte gjort efter den gången heller. Men fick en 3:e eller 4:e plats i B-finalen.

Sen så startade jag Bloss igen den 15-16 september. Minst inte heller så mycket härifrån förutom att jag kom till A-final både i V5u och i T8u och var jätteglad för jag fick även dom högst poängen jag någonsin har fått och jag gjorde det med Blossi som var 23 år gammal då. Så vi tog med oss en 4:e plats i T8u och en 5:e plats i V5u och jag var jätteglad för det :)

2013

Detta år var speciellt. För här hade vi köpt Húni i november 2012 och jag skulle starta den första tävlingen med honom den 24 februari och det var en skojtävling bara för att låta honom komma ut å se lite andra häst och vänja honom med den miljön. Det gick hur bra som helst och jag tog hem 1:a och 2:a plats i mina grenare. Sen var det dags gen den 23 mars och då behöll jag mina platser på denna tävling. Men sen kom det tragiska att Húni blev skadad och stående hela sommaren så det var inte först den 14-14 september vi fick komma ut på de riktiga tävlingarna och jag var väldigt besviken för det fick inte alls som jag hade förväntat mig. Men två stycken 4:e platser från A-final fick jag med mig hem från denna tävling

2014

Detta blev ett spännanade år. jag startade fyra tävlingar och en helt ny gren för mig. Men först så var det dags för Kraftur Vår 2-3 maj där vi tog med oss 2:a från T8u och en 3:e plats från V5u och allt i A-final så då var jag rätt nöjd. Sen i slutet av maj startade jag Norrländska mästerkapet och i V2u och T8u. Men i V2 har man även ökad tölt och det hade jag bara tränat på i ca 1 månad så det blev spännande men jag fick med mig en 3:e plats från A-final i V2u och kon precis utanför final i T8. Men jag var nöjd ändå i T8 för jag kom på 6:e plats av 14 startande så det var ändå en vinst för mig att jag inte kom sista för engångsskull.

Sen så skulle jag starta min första borta tävling och den var i Hudiksvall och jag startade V2u och T8u. Jag minns bara att jag vann V2u och kom 5:a i T8u. Men jag var väldigt nöjd ändå.

Sen var det dags för den sista tävlingen för året och det var Krfaturs KM. Detta går satsade jag på att bli klubbmästare för Lätt klass ungdom för jag valde att starta V5u istället för V2u för att ha chansen att bli det. Men så långt kom vi inte vi fick nöja oss med två stycken 2:a platser i A-finalen. Och detta fick avsluta 2014 års tävlingssäsong. Men jag var väldigt nöjd ändå.

2015

2015 bestod av 6 st tävlingar. Den första var i maj någon gång hos hemmaklubben Kraftur. Detta var också en speciellt tävling för vi skulle starta V1u som är samma som V2u men V1 är en A-klass gren så man rider helt ensam på banan och man bestämmer i vilken ordning man vill visa sina gångarter. Första gången för mig, men sen så startade jag även en ny gren som heter T4u och där visar man tölt på lösa tyglar och jag hade bara tränat på detta ca 3 dagar. Så det blev väldigt spännande. Men vi tog med oss 2 stycken 3:e platser från A-final som var jätteroligt att vi gjorde.

Dem 11 juni till 14 juni var jag och pappa i Östersund på Wången för första gången för jag skulle starta Norrländska mästerskapet i V2u och T4u. Det var en tre dagars tävling, men vi åkte upp på torsdag eftermiddag för att slippa åka på natten mot fredag. Men denna tävling var fantastik. Jag vann båda mina klasser fick personbästa alla dagar och jag fick hela 5.5 för lösa tyglar och på tävlingen hemma fick jag 3,0 så var hur nöjd som helst och resan gick väldigt bra hem med ett leende på läpparna.

Sen var det dags för 2 st kval till Sommarcupen och dom gick välidgt bra för jag tog ledingen i mina grenar som va v3u och T4u, och det ledde till att jag tog hem segern i V3u och kom på 2:a plats i T4u när det var dags för finalen. Jag blev även Cupmästare för FIPO ungdom. Hur glad som helst

Jag var även detta år en sväng till Hudiksvall där det blev både lycka och besvikelse. Jag tävlade även denna gång V2u och T4u och jag har endast tävlat dessa grenar sen 2015. Jag vann V2u men blev diskad i T4u för jag hade ett bett jag inte fick rida på så då blev jag jätteledsen men det var bara att ladda som för den andra finalen då och den gick ju som sagt mycket bättre.

Sen var det endast en tävling kvar för året och det var ju självklart Krafturs KM, den tävlingen missar man aldrig. Denna tävling gick inte helt som jag vill, tyckte att det var låga poäng, Húni satte inte allt och så men det hade varit en lång tävlingssäsong så han var trött. Så vi fick med oss en 4.e plats i V2u och en 2:a plats i T4u. Ändå ett okej avslut på denna säsong.


Nu är vi inne på detta tävlingsår och det är inte slut än.

Vi startade denna tävlingssäsong på riktigt med en inomhustävling i Härnösand den 17 april. Där vi tog personbästa i V2u utagningen och i T4u finalen. Vi plockade med oss hela 6.0 för lösa tyglar och slutade på en 2:a plats med poängen 5,38. Och i V2u uttagning fick vi 5,10 men i finalen blev poängen lägre för vi hade gjort 3 starter innan, varit med i en show och färgparaden så det blev mycket för Hún i men det blev en 3:e plats trots allt och en jättebra tävling.

Sen var det dags för Kraftur SM-kval den 14 maj. Jag fick jättebra poäng för att vara Húni men inte så bra placeringar, men det gjorde inget för det var inga finaler på denna tävling utan endast uttagningar efter som det var ett SM-kval. Men den 15 maj var det dags för Kraftur Vår och då var det dags för både uttagningar och finaler. Men jag har nog aldrig haft en så dålig tävling med Húni någonsin. Inget i V2u satt och det var lika dant i T4u. Kom inte till final i V2u, utan blev bara 3:e bästa YR och i T4 var vi så vå att det blev uttagningar en prisutdelning direkt så jag fick en 2:a plats med jättedåliga poäng. Men det kan inte alltid gå bra som folk säger. Det var bara att ladda som för nästa tävling som var...

Gnýfari KM den 23-24 juli

Denna tävling var väldig roligt. Jag vann både V2u och T4u med 5.07 i T4u uttagningspoäng och 4.63 i V2u uttagningspoäng och jag kände att jag var tillbaks på banan igen och det var jätteskönt. Hade en väldigt trevlig tävling med bra folk. Och uttagningspoängen från denna tävling räknas in i uttagningspoängen för årets sommarcup som jag är med i så detta kunde inte ha blivit bättre

Och nu till den nyaste tävlingen som bara var för några dagarsen. Den 21 augusti tävlade jag på kval 2 inför sommarcupen. Vi fick inte så jättebra poäng men jag leder inför Finalen både i V2u och T4u, samt att jag leder för att kunna bli Sommarcup mästare 2016 för FIPO ungdom igen som jag blev förra året. Så det ska bli jätteroligt att se om det höll hela vägen. Men resultaten från Krafturs KM räknas också in så kampen är inte över än så det är bara att vänta och se. Spänningen är olidlig.

Och det är tre stycken tävlingar kvar för i år. Det är Krafturs KM den 10-11 september, sen den 17 september ska jag till Tierp och tävla och sen så har vi bara finalen i Sommarcupen kvar. Sen var även detta går över och då börjar träningen för tävlingssäsongen 2017.

Likes

Comments

Hej hej

Nu är det tisdagkväll den 23 augusti och imorgon 13:00 börjar jag mitt sista år på gymnasiet och jag får äntligen träffa mina vänner igen och njuta av de sista året med dom bästa💕
2 korta dagar blir de sen börjar vi på riktigt efter schema å mina kurser jag ska läsa i år är affärsjuridik, svenska 3, religionskunskap, evenemang, ledarskap och organisation, entreprenörskap och företagare, gymnasiearbete, psykologi 1, psykologi 2 och filosofi 1
De kommer vi ett intressant år och den 8 juni 2017 kommer va en av de bästa dagarna i mitt liv för då tar jag studenten 😍😍💕

Men första 289 dagar av lektioner, raster, studenttävlingar, studentfester, resa till Polen å massa annat son hör till sista året.
Så nu väntar ett härligt skolår med dom bästa 💕

Likes

Comments

Hej hej!

Idag är det söndag och jag & Húni har varit å tävlat en kvaltävling för att sedan få tävla finalen och nu har jag tävlar 2 kval och de betyder att jag har chansen på att få koras ett sommarcup mästare 2016 för FIPO Ungdom och får försvars titeln från förra året. Men första ska vi ta oss igenom Krafturs KM för resultaten därifrån räknas oxå in i cupen så allt kan fortfarande hända.

Idag gick det väll hyfsat bra, Húni blev lite styv i tölt momenten å fick med sig 4,5 igenom alla förutom i lös tygel momentet där vi fick 5,0. Tyckte att han gick hyfsat i V2 tills ökade tölten kom. Då hade bootsen vridit sig lite så Húni klev på de hela tiden så han blev inte ren i takten men fick ändå 4,5 för den så är ganska nöjd över de men här kommer alla poäng jag fick idag 😊
#húnifrånwestis

T4
Kort tempo tölt: 4,5
Valfritt tempo tölt:
4,5
Lösa tyglar:
5,0
TOTALT: 4,80

V2
Tölt: 4,5
Trav:
4,0
Skritt:
5,0
Galopp:
4,5
Ökad tölt:
4,5
TOTALT: 4,50

Likes

Comments

Hej hej!

Igår var det tisdag och en efterlängtad tisdag var det. Jag skulle äntligen få åka till min frisör och fixa mitt hår. Jag klippte mig och färgade mitt hår för jag hade en utväxt som inte var fin alls. Man såg verkligen att jag hade en utväxt eftersom jag är brunett i grunden å färgat rött. Så det är inget man kunde dölja. Men eftersom jag har jobbat inne hela sommaren och inte varit ute bland folk eller varit väg så har jag inte velat göra nått förrän nu för det skulle bara kännas onödigt. Men eftersom jag ska åka till Stockholm och sen vidare till Åland på lördag och börjar skolan snart så var det dags att fixa nått med mitt hår. Så igår var det äntligen dags och det blev samma färgning som sist. Det blev rött igen och är lika nöjd som sist och har fått fler positiva kommentarer om att det blev jättebra så känner mig nöjd och nu är jag redo för semester.

Såhär såg mitt hår ut igår morse när jag kom till mina frisör


Här syns det inte så väl

Men här ser man att det är blivit urtvättat, slitet och inte alls bra. Men 2 timmar i frisörstolen blev resultatet såhär:

​Lite kortare blev det men är supernöjd. Nu klara man sig 6-7 månader igen till näst gång :)

Likes

Comments

Hej hej!

Igår var det fredag och jag slutade mitt jobb igår. Äntligen får även jag vara lite ledig innan skolan börjar igen. Men vi firade att jag hade slutat jobbat nu genom att ta med Húni till en paddock i Bergeforsen där vi tränade galoppen genom att hoppa en del. Det är något Húni inte brukar göra så ofta. Det kan hända nån gång ibland. Senast vi hoppade var i november 2014. Så nu tyckte jag det var dags igen. Vissa gånger gick det bättre än andra. Men vi är inga proffs på det här med hoppnig. Vi är bättre på vår V2 och T4 men man måste även testa nya saker. Såhär vart resultatet av gårdagens hoppning iallafall :)


Likes

Comments

Blossi frá Westis 2009-09-13

Huni från Westis 2016-07-24