Header
View tracker

Hej hej

Förlåt för att jag inte har bloggar dom senaste dagarna. Jag har varit ganska sjuk på sista tid och inte haft någon energi till att blogga. Därför har det blir ett lite avbrott men nu ska de ändras på 😊

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hej hej!

Nu är det dags för lucka nr 3 och idag kommer det en uppföljare från gårdagens lucka. Igår snackade jag om att stå framför kameran kan jag tycka om men samtidigt inte. Igår gjorde jag och min kille en video som jag tyckte var rolig att göra. Samtidigt gjorde jag något som ni läsare har frågat efter, nån video och nu har ni fått de så hoppas ni gillar denna video.
Kommentera gärna vad ni tyckte om denna video samt om ni skulle vilja ha något annan video kommentera gärna vad för slags video.

Hoppas ni gillar detta 😊

Likes

Comments

View tracker

Hej hej

Idag är det den 2 december och detta innebär att de är dags för lucka nr 2.
Bakom dagens lycka gömmer sig hemligheten bakom kameran.
Lucka nr 2:

Jag älskar verkligen att ta kort och filma min häst/ förut mina hästar. Att få se framstegen speciellt med Húni är fantastiskt. Men jag som ensam person har verkligen en hat kärlek till kameran, både för kort och film. Är det någon annan som vill ta kort eller filma något så vill jag inte alls. Men får jag själv komma med idé så fungerar de alltid. Så det beror också alldeles på vad det är också.

I morgondagens lucka kommer det att komma en uppföljning till denna lucka och imorgon kommer luckan bestå av en film.

Hoppas ni tycker om morgondagens lucka 😊

Likes

Comments

2016, ett väldigt intressant tävlingsår och nya mål har uppnåtts.
Det har varit alltifrån ploj tävlingar under vinter, debut på inomhustävling till att har åkt till Stockholm för att tävla där. Bland alla dessa härliga saker har det även funnits gånger på banan det absolut inte har gått som vi har velt. Alla gångarter fanns inte på plats, vi har fått ridit i fel varv och på en tävling blev vi less på vi hoppa av banan. Men detta är sånt som händer, man får fokusera på det positiva och blicka framåt. Man lär sig av sina misstag brukar det sägas.
Är ändå väldigt glad över att jag glad över att jag får göra denna resa med Húni och få uppleva dessa dagar med honom. Vi har fått alltifrån 3,0 till 6,0 på banorna i år. Det absolut bästa som kunde hända i år var att vi har fått 6,0 för både lösa tyglar och galopp samt att vi blev regerande Cupmästare 2016 för FIPO ungdom på den årliga Sommarcupen. Detta var absolut något jag vill och ibland slår önskan in. Man ska aldrig sluta drömma och nu siktar vi vidare mot tävlingssäsongen 2017 och får se vart den tar oss.
Dem placeringar vi har kammat hem i år är:
21/2 = 2 st 2:a plaster och 1 st 3:e plats Krafturs plojtävling
17/4 = 1 st 2:a plats i T4 och 1 st 3:e plats i V2 Härnösand
8/5 = 1 st 2:a plats i T4 och 1 st 3:e plats i V2 Kraftur Vår
23-24/7 = 1 st 1:a plats i T4 och 1 st 1:a plats i V2 Gnýfari KM
10-11/9 = 1 st 2:a plats i T4 och 1 st 2:a plats i V2 Kraftur KM
17/9 = 1 st 2:a plats i T4 och 1 st 3:e plats i V2 Nattfari KM
1/10 = 1 st 1:a plats i T4 och 1 st 2:a plats i V2 Sommarcup

Sommar cup mästare 2016 FIPO Ungdom.

Likes

Comments

Hej hej!

December har nu kommit till oss och det är nu den 1 december och detta innebär att det är 23 dagar kvar till julafton.

I år tänkte jag även varje dag denna månad fram julafton tänkte jag berätta något om mig själv som ni kanske inte tänkte er om mig. Vad tycker ni om detta? Ni får gärna vad ni tycker om denna idé och om det är något speciellt ni skulle vilja veta. Men jag tänkte börja denna denna torsdag med lucka nr 1 och i denna hemlighet/nyhet kommer att handla om mina intressen som barn samt vad jag sysslade med på fritiden som barn.

Lucka nr 1:

När jag var mindre så älskade jag att åka lastbil, inte för att det var roligt att känna sig större än alla andra utan att det är så fruktansvärt skönt att sova i en lastbil och det är väldigt lätt att somna i en lastbil både som en 3 åring och som än 18 åring. Pappa min jobbade som lastbilschaufför förut så några rundor har man väl varit med på men mest sovande. Sedan blev det ett väldigt långt glapp med att åka lastbil tills i år när jag har en kompis jag har fått åka med och barndomsminnena kom tillbaka men denna gång var man mer vid medvetande och inte sovande.

Sedan älskade jag att åka skidor och skridskor när jag var mindre och jag ville helst vara som dom stor och kunde åka med en hockey klubba och puck men det fick komma med åren för jag vill gärna åka väldigt fort också så allt gick inte ihop och det blev mest bara pannkaka av allt.

Sedan har jag under en period på 2-3 år tror jag det var så simmade jag 2 dagar i veckan tror jag det var. Under denna period tycker jag det vara roligt men sedan hanns det inte med för jag ville börja tävla med hästarna och då kommer simmningen i kläm så jag slutade men när jag väl kommer ner i en basäng tycker jag det är ganska roligt att bara få tom simma utan att man hade visst mycket man var tvungen att simma varje gång.

Det var allt jag hade för idag, imorgon kommer något nytt. Håll utkik om det kommer något du inte visste eller trodde. :)


Likes

Comments

Hej hej

Idag fick jag något ryck och tänkte att jag skulle ha storstädning av rummet samt att jag ville möblera om lite som jag har pratat om sen i januari men har inte kommit dit än för än nu. Såhär så rummet ut förut:


Efter lite mer städning så blev det äntligen klart och det blev mycket bättre tyckte jag :)

Såhär ser det ut nu:


Likes

Comments

Hej hej!

Igårkväll kom min pappa hem från sin 2 veckor långa vistelse på Island där han har varit och jobbat. Innan han åkt så skickade jag med honom en lista med godis som jag ville att han skulle köpa med sig hem och det gjorde han självklart plus att han kom hem med lite mer. Jag fick en North 66 jacka som kostade 25 000 isländska kroner vilket motsvara ca 2 200 svenska kroner. Sedan fick jag en T-tröja för ca 9 500 isländska kroner som är ungefär 820 kroner och sedan så fick jag en North 66 mössa som är väldigt mysig. Vet dock inte vad den gick på men skulle tro runt 900 svenska kroner.

Sen så fick jag självklart massa godis. Fick Djúpur, Hitt och Lakkris dúndur.


North 66 jackan

North 66 mössan

Detta var de olika sorten godis jag fick fast flera stycken av varje sort. Detta godis kan jag verkligen rekommendera om man tycker om lakris. Allt detta godis innehåller lakrits.

Likes

Comments

17 november kommer vara en dag som man kommer minnas med sorg resten av ens liv.

Allt började i måndags när jag kom hem från skolan vid 16:15. Jag hann inte gå in i huset innan mamma sa åt mig att gå ut igen då kom käftsmällen jag aldrig veltat ta. Beslutet hade fattas och vi skulle ta bort Blossi på tisdagen eller på torsdagen denna vecka. Jag har 1 till 3 dagar kvar med mina älskade Blossi frá Skammbeinstödum, min allra bästa vän och min familjemedlem. Det blev jättetunkt att åka upp till stallet på måndag för jag var tvungen att säga farväl till Blossi för jag visste inte om det skulle va den sista gången jag skulle få se honom. Stod å gosa med honom hur mycket som helst men tillsut var jag tvungen att åka och det var absolut inge roligt.

Tisdagen kom och jag fick inget sms av mamma så då förstod jag att han fortfarande var kvar. Så när jag sluatde vid 15:45 så åkte jag direkt upp till stallet och red först Húni sedan myste lite extra mycket med Blossi.

Onsdagen kom och det var den värsta dagen av dessa. Eftersom när jag åkte upp till stallet så visste jag att detta är det sista gången jag kommer att får träffa min underbara Blossi, sista gången jag får krama honom och sista gången jag får känna honom lukt och närhet. Detta var det värsta någonsin. Men jag visste att han skulle få det bättre på andra sida och man måste se det från djurens sida oavsett hur svårt man själv tycker det är. Satt med Blossi i hans hage i 30-40 min å bara grät för jag ville aldrig lämna stallet. Men tillslut var jag tvungen att åka.

Tordagen och dommedagen hade kommit. Varken mamma eller jag var upp i stallet när det hände. Utan en kompis till mamma var det som fick gör det. Så när klockan blev 13.16 fick jag ett sms från mamma med ett ´❤ och då förstod jag att Blossi var nu inte med oss något mer. Det var det jobbigaste sms jag någonsin har fått och tårarna bara ran hela tiden.

Men nu var det över och Blossi har det bra nu tots den stora saknaden jag och min familj har efter honom.


Blossi var inte bara en häst för mig, han var min allra första häst, min familjemedlem framförallt var han min bästa vän som alltid fanns där. Blossi har lärt mig otroligt mycket igen dessa 11 år som jag har fått turen att äga honom med min familj. Han lärde även mig att rida barbacka är något man kan skratta väldigt mycket åt. Han fick även mig att inse att tävlingar kan vara en av det bästa sakerna man kan får göra med sin häst. Jag är så glad att jag fick tillbringa 3 av mina tävlingsår ute på banan med dig.
Blossi var en otrolig snäll häst och det var han dom flesta börja rida på och det var han som fick barn att vilja fortsätta rida inklusive mig. Han ställde upp på allt knas man vill gö från första början. 2005 var ett år utan ren glädje då jag fick för första gången kalla dig min och den sommaren kommer jag aldrig glömma. Under dessa 11 år så har vi gjort så fruktansvärt mycket, vi har ridit barbacka om och om igen för att träna att hålla sig kvar, vi har upptäckt ridläger, tävlingar, sena skogsturer under somrarna, olika kurser för instruktörer, kalla och plågsamma vintrar men vi har alltid haft varandra vid sin sida. Men nu finns du inte här längre och du kommer vara evigt saknad av hela familjen älskade Blossi. Men nu har du det bra men du är saknad.
Vila i frid Blossi
❤❤❤

Likes

Comments

Hej hej!

Tänkte bara säga det igen att, som ni kanske redan vet så driver jag tillsammans med 3 av mina vänner ett UF företag med namnet Inspiration UF. Där vi tillverkar själva armband med olika texter. Man kan beställa texter som vi själv har kommit på eller så finns det möjligheten att beställa armband med egen designad text. Man får även välja färger på armbandet.

Nu under november så kostar varje armband 29 kr och orginalpriset är 39 kr. Samt så i maj när vi ska avveckla som kommer 15% av hela vinsten gå till välgörenhetsorganisationen Min Stora Dag som uppfyller sjuka barn och ungdomars högsta drömmar.

Kolla gärna in vår facebook sida, instagram eller vår webbshop som snart kommer vara igång för att kunna gö beställningar. Man kan skicka ett meddelande på facebook om man vill beställa också, det behöver inte vara genom webshopen bara.

Man kan även kontakta oss via vår mail som är:

inspirationuf@hotmail.com

Facebook

Instagram

Webbshop


Likes

Comments

Hej hej

Jag vet att det är ganska länge sedan jag bloggade nu och det har hänt en hel del sen vi såg sist.

Sist vi såg så fyllde jag år och veckan efter det, vi pratar om va v.43 nu. Då fick jag äntligen de rosa patskortet som heter KÖRKORT. Det har varit helt underbart att ha ett körkort. Speciellt nu när jag även under höstlovet skaffade en pojkvän. Det blir mycket lättre att träffas även nu när det är skola så det blir inga problem om nån av oss börjar lite tidiagre än den ändra. De vill säga, jag börjar alltid några timmar efter Simon varje dag som jag tycker det är jättebra.

Sedan så har jag varit till Västerås i helgen och där var det höstkonferansen för Svenska islandshästförbund och det var tävlingsseminarium samt ungdomsmöte, och där pratade jag om Nationella ungdomsveckan som jag var på i sommras uppe i Östersund. Nu till helgen ska jag inte göra så mycket förutom att mysa i stallet samt med min familj.

Nästa helg går flyget på fredagkväll ner till Stockholm för under lördagen ska jag på Sweden Internationella Horse Show för att shoppa, ser nån föreställning och går på den sista delen av utbildningen unga ledare.


Men nu ska jag fortsätta att plugga lite i skolan så även de sköts på ett bra sätt.

Hoppas vi ses snart igen!

Likes

Comments

Blossi frá Westis 2009-09-13

Huni från Westis 2016-07-24