Godmorgon! Avslutade gårdagen med mamma i stallet. Tränade för tränare och det gick jätte bra. Jag har länge varit väldigt rädd och tänkt mycket när jag rider. Men vill man något så är det inte läge att vara rädd så jag har försökt att släppa de tankarna. Och det har ju gått bra!

Vi var inte hemma förrän 20 i 10 på kvällen. (He he!) men så går det, började inte att träna förrän klockan var 20 över 8. Skönt att kunna ta det lugnt och inte hålla på att stressa massa. Min kära sambo hade mat färdigt till oss när vi kom hem så den njöt vi av över ett samtal om allt mellan himmel och jord.

Min fina mamma och Collin ❤️

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej fina!
Har gått och funderat ett tag på skolans utveckling. Kan bara inte hålla det inom mig så måste få skriva det här. Inlägget kan bli lite rörigt men det får den som orkar läsa stå ut med helt enkelt!

Jag har som många kanske vet 4 småsyskon. Två av dem går på en "vanlig" kommunal skola och har inga direkta svårigheter. De andra två går på en liten privat skola där den ena har diabetes typ 1 och diagnostiserad adhd. Han har rätt till en assistent i skolan helt enkelt.

När jag var liten och gick i skolan var det inga konstigheter alls med skolan och assistenter. Vi var många som gick på olika sorters special undervisning. Jag själv gick i specialgrupp på matten. Då fick jag tillsammans med 2-3 andra elever från klassen gå iväg till ett annat litet klassrum där vi hade en egen lektion, speciell för oss så att vi skulle förstå och få något utav matten. Hade jag suttit tillsammans med resten av klassen hade jag aldrig lärt mig.

Idag har jag fått veta att man inte får ta barnen ifrån övriga klassen. Varför de? Jo för att vuxna anser att det är diskriminerande mot de barn som är i behov av de. Istället tycker vuxna att man ska sätta de barn som är störande för klassen bakom en skärm i klassrummet. Och hur diskriminerande är inte de då?!

Varför vill man inte att barnen ska lära sig något i skolan? Om man låter de barn som inte förstår och hänger med på de vanliga lektionerna sitta kvar i klassrummet kommer det resultera i att ingen i klassen lär sig något.

Jag ska inte gå in för mycket på det här om min lillebror. Men jag är väldigt förvånad hur folk kan bete sig. Det handlar om ett barns liv i detta fallet. Diabetes är inte något man kan slarva med. Det är ofta det blir fel på skolan eftersom personalen inte är utbildad. Som tur är så har hans diabetes inte gått så långt än. Men en dag kommer den att vara livsfarlig för honom. Och då måste allt stämma till punkt och pricka.

Jag hoppas att för hans skull att de vuxna tar sitt förnuft till fånga och göra allt för att han, och alla andra barn med svårigheter ska må bra i skolan.

Några av mina fina syskon! Skulle gå genom eld för att skydda er ♡

Likes

Comments

Min häst överraskar mig varje dag. Var lite svårt att komma igång idag efter så många dagars vila. Men när han väl kommit igång så var han helt underbar! Har inte riktigt fått någon bra känsla i högervarvet innan men idag hade jag det! Fin kontakt i båda tyglarna även där. Emil filmade lite men har svårt att välja vad jag ska visa så jag printscreenade en bild. Väldigt suddig däremot. Hoppas att vi kan ta med kameran någon dag så jag kan få lite nya bra bilder på oss!

Likes

Comments

Godmorgon! Sitter som vanligt på tåget, denna gången hem från jobbet. Min sista tre nätters helg nu detta året! Verkligen skönt. Så två av tre är gjorda. I veckan sen väntar jobb tis-Tors sen åker jag med Emils familj till lalandia. Ska bli roligt faktiskt, har inte varit där innan så får väl se om det är så roligt alla säger. Jag har aldrig tyckt om att åka vattenrutschkanor och sånt men det kan ju ändras!

Dock så är det inte torsdag än. När jag kommer hem tänkte jag åka till stallet direkt så jag har det gjort sen. Ska hoppa upp och rida idag efter lite vila. Både jag och hästen behövde det nog! Har sedan länge problem med min axel att den går ur led titt som tätt. Har fått remiss skriven till läkare så väntar på tid. Det har iallafall börjat märkas av i ridningen nu, fick väldigt ont senast jag tränade i onsdags och det har suttit i tills nu. Så jag längtar till läkartiden, hoppas på att jag får opereras sen få fort som möjligt. Vill ju inte att ridningen ska drabbas av detta.

Efter stallet ska jag göra som säkert många andra en söndag, slänga mig i soffan och bara ta det lugnt och ladda inför natten!

Ni får ha en bra dag!

Likes

Comments

Godmorgon mina vänner! Hoppas allt är bra med er. Idag vaknade jag upp till en grå tråkig himmel och ville helst bara vända mig och sova igen. Dock så vet jag att det inte hade gjort saken bättre, då hade jag bara varit väldigt trött när jag ska upp till jobbet imorgon.

Idag planerar jag att åka och vecko handla. Vi brukar göra en matsedel här hemma och så handlar vi efter den. Om vi inte gör det en vecka så blir det mat vid 22 tiden för att vi inte kommer på vad vi ska ha innan stallet. Så det underlättar väldigt för oss om vi har matsedel.

Efter de ska jag till stallet. Idag är det dags för träning nummer tre och sista för denna veckan. Igår gick det väldigt bra, så jag hoppas det går lika bra idag. Sen får Collin vila helt på torsdag och fredag med promenad.

Ni får ha en bra dag!

Likes

Comments

Programmet inför GBG horse show 2017 har kommit ut! Hotell är nu bokat och biljetter köps på torsdag. Och det är bara september! Några månader kvar av längtan och sparande alltså.


Har städat hela dagen idag. När jag väl var klar med alla rum, tror ni inte katterna hoppar upp i vars en fönsterkarm och välter ner blommor då? Dom är himla söta men dom har förstört väldigt mycket här hemma. Det är tur vi inte har köpt massa dyra grejor nu. Dom blir väl lite uttråkade när dom är inne hela tiden. Förhoppningsvis blir det bättre sen när båda får komma ut vilket vi tänker att dom får göra sen om (när) vi skaffar hus.

Nu ska jag snart köra till stallet. Idag står det träning på schemat. Tränade igår och ska även träna imorgon. Har haft lite intensiv träning nu förra veckan och denna veckan så vi ska komma vidare. Skönt att ha sin tränare så nära så att jag slipper köra med honom varje gång.

Likes

Comments

Samtidigt som folk i mellan Sverige kunde götta sig i PS butiken var jag hemma, lagade en riktigt god middag, städade, diskade och tvättade. När sambon kom hem såg han lite finurlig ut med händerna bakom ryggen. Han hade minsann shoppat loss på zalando, ett helt set Calvin Klein till mig och badbyxor till sig själv. Han är väl trött på mitt tjat nu.. Hehe bäst att fortsätta med det då?!

Idag är sista dagen på min lediga vecka. Jag hade kunnat leva såhär alltid! Jag har hunnit med en hel del om dagarna. Tänk att alltid kunna vara i stallet och fixa på dagen, hinna tvätta, städa och laga en ordentlig middag varje dag. Sen på kvällen åka ut och rida. Jag är mer utvilad nu efter denna veckan än vad jag var efter tre veckors semester! Jag ska nog se till att få en sån här vecka på vintern istället. Så är det lite längre ifrån semestern. Sen får jag ju hoppas på att min kära sambo kan jobba upp sig lite så jag helt slipper jobba i framtiden ;)

Idag är det dejt-kväll! Äntligen. På två år har vi inte lyckats få ihop det... Så ikväll ska vi först ut och äta och sen titta på bio. Ska bli roligt faktiskt. Skönt att komma hemifrån lite.
Först innan dess ska jag träna med Collin. Ni får ha det bra!

Marly ska tvunget komma och titta vad jag håller på med när jag lägger upp något fint och ska ta bild. Något jag hört att fler katter gör tydligen?..

Likes

Comments

Det är torsdag, solen tittar fram då och då mellan regnskurarna. En helt vanlig sommardag i Sverige alltså.
Jag sitter på ett försenat öresundståg på väg mot Lund. Har en sån jobb känsla av att jag redan gjort detta idag, men det var igår. Dock inte för så många timmar sedan men har sovit en stund emellan.

Mina lediga timmar var väldigt få idag så min mamma var snäll och tar hand om Collin idag. Han har fått vila en del nu då andra saker i mitt liv har tagit över. Nu är det dock slut på det. Ska försöka komma igång med min vanliga rutin igen. Jag har bokat in en träningsvecka lite längre fram med min tränare så vi kommer igång ordentligt! Kan ju egentligen få hjälp lite när jag vill men då sitter hon på en av sina egna eller gör något annat. Så det ska bli roligt att ha henne där hela tiden.

Nog om det. Nu ska jag försöka hinna till jobbet i tid. Ni får ha en fin torsdag!

Bjuder på en liten Collin som fick för sig att flughuvan minsann inte behövde sitta över öron och ögon! Sötnöt!!

Likes

Comments

Den senaste veckan har Collin varit väldigt svår i ridningen. Han har inte alls lyssnat på mina skänklar och tänkt väldigt mycket bakåt. Jag visste om att sadeln inte låg så bra så bokade en tid med utprovare. Idag var det äntligen dags och här står jag nu med en ny sadel!

När jag hoppade upp i den nya så kände jag att han direkt var lite mer framåt än vad han har varit nu. Desto längre jag red blev han mer och mer avslappnad och frustade och hade sig. Det kändes bra! Jag satt mycket bättre i den också. Hamnade lixom rätt direkt jämfört i den andra när jag hela tiden måste tänka på hur jag ska sitta.

Så nu blev det en equipe Olympia. Knästöden är lite mer vinklade framåt än Emporion. Vilket ger mer stöd, kommer nog vara bra sen när han kommer upp mer i fronten och gångarterna kommer fram lite mer!

Likes

Comments

Jag kan inte få nog av dessa bilder! Har en film från detta pass också som är minst lika underbar!
Längtar så efter att få se vad denna häst har att lära mig❤️

Likes

Comments