Header

sponsor, Flippan, Shopping

Då var påsken över, blev några sköna dagar i Funäsdalen med skoteråkning, träning och bara slappa. Längtar så tills jag får ta skoterkort och köra själv. Fick köra lite på fjället och självklart nere vid stugorna. Vi fick lov att åka och köpa nya skoterskor då jag har lånat mammas och de var så kalla så jag frös hela tiden. Men nu har jag ett par snygga som var varma och sköna.

Idag har jag trimmat Flippan i paddocken, tyvärr håller jag på att bli sjuk. Har fått ont i halsen och hostar. Men förhoppningsvis så ska ridningen funka ändå. Imorgon ska jag hoppa lite om halsen och kroppen inte säger ifrån helt och hållet. Det är snart dags för tävling och Flippan behöver tränas regelbundet nu inför tävlingen så det är bara att bita ihop så gått det går.
Min jacka är klar som har varit inne på tryck. Köpte den på Hööks och lämnade in den för att trycka loggan. Det blev kanon och jag är jätte nöjd.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hallå alla.

Igår stod det dressyr på schemat, Flippan var jätte fin. Hon kan allt bara hon vill, hon har fått en helt ny trav. Nu är det svårt att sitta när hon trycker på.
Så skönt nu när man kan vara ute och rida i paddocken. Efter Flippan red jag Tintin, han står också uppstallad på klubben. Tjejerna som äger honom var sjuka och undrade om jag kunde rida honom. Ha skötte sig fint och fick också gå ett dressyrpass.
Idag har jag ridit Flippan och Myggan, båda fick ett dressyrpass. Känns att jag börjar bli lite lång på Myggan, det är lite vingligare nu än vad det var förr. Men hon fick sig en genomkörare. Tyvärr känns jag mig för lång för att tävla henne i dressyr på hemmaplan. Ev får Flippan tävla, vi får se hur det känns. Men båda ponnysarna var fina.
Imorgon blir det ev markarbete med Flippan. Sen ska vi försöka hoppa lite någon dag denna vecka också.
Ha en bra kväll alla 💕

Likes

Comments

Tävling

Då var denna dag slut.
Tävlingen gick inte alls om jag tänkt mig, Flippan var stissig och inte alls med innan första klassen. Hon var mer högt än lågt och hoppade för allt som rörde sig. Kändes inte som det var någon bra idé att gå in på banan och trycka på henne, då hade hon flugit i taket. Klassen slutade med ett tidsfel.
Till nästa klass hade hon lugnat ner sig och allt kändes bättre, tyvärr blev det ett skit pet i grunden då jag inte fick henne på bakbenen. Men jag är mest nöjd med sista klassen. Mitt humör var inte på topp och hon var inte på topp. Så nu skakar vi av oss denna tävling och tränar inför nästa. En anledning till att hon stressade upp sig var att vi hade Myggan med och Flippan blev kvar i transporten när Myggan skulle hoppa. Då började hon stressa upp och det tog lång tid innan hon lugnade ner sig. Men nu är denna dag över och vi tar nya tag.

Likes

Comments

sponsor, Tävling

Hej alla!
Nu är allt klar inför hopptävlingen imorgon. Ponnyn duschad, utrustningen putsad, transporten spånad, hö packat och all utrustning packad. Hoppas jag inte glömt något nu. Känner mig jätte taggad, är så kul att tävla. Och så kul att vi har kommit igång tidigt i år. Vi har planerat hela säsongen och jag hoppas att vi kan åka på de flesta som är inplanerade. Kanske blir någon som vi måste hoppa över. Det blir ju flytt i början på sommaren så då kommer det nog att försvinna någon tävlingshelg, men inte allt för många. Längtar till vi har flyttat och fått hem hästarna på gården. Då blir det lättare att trimma när man vill, utan att man ska fixa skjuts upp till stallet. Ska bli så bra att bara gå ut på gården och rätt in i stallet. Det kommer att bli kanon.
Idag har jag lämnat in min jacka på tryck, kommer bild när jag fått tillbaka den.
Här kommer det iallafall en bild på hur det blev på transporten.

Likes

Comments

Träning, sponsor, Flippan

Blir ett kort inlägg idag.
Som vanligt skola och sen stallet. Idag red jag hoppkurs på Flippan. Hon var pigg och hoppade fin på både hinder och utan hinder. Hon har sina stunder där hon drar iväg bockandes, men nu har jag lite lättare att sitta kvar. Jag är nöjd med henne idag och det känns bra inför helgens tävling. Imorgon är det dags att förbereda allt inför tävlingen. Det ska putsas, duschas, packas och fixas med både man och svans.
Ska bli kul att komma iväg och tävla igen, hoppas att hon sköter och hoppar fint.
Kram

Likes

Comments

sponsor, Stallet

Dagen har tillbringats i skolan och sen i stallet.
Idag har jag haft hand om båda ponnysarna.
Maja har teater med skolan i två dagar så imorgon ska jag trimma Myggan.
Idag har jag och Flippan varit i skogen, men det var halt så det blev mest skritt. Hon skötte sig kanon och verkar trivas med livet.
Idag fick jag en till sponsor, H.S Sjöberg här i Älvdalen. En ur & guld affär som har många fina smycken och klockor. Där tycker jag att ni ska titta in om ni är i Älvdalen.
Ett stort tack till Bobo som stöttar mig.

H.S Sjöberg

Likes

Comments

Träning

Hej alla!
Helgen har tillbringats i härliga Härjedalen i mitt underbara Funäsdalen. Vi har åkt skoter och bara tagit det lugnt. Nu är helgen slut och skolan har börjat igen. Glömde ju visa va fina fransar bästa Linda fixade på mig i torsdags, jag blev jätte nöjd.

Idag har det som sagt varit skola igen, sen hem och åt lite och upp till stallet och bästa ponnyn. Idag var det hoppning på schemat och hon skötte sig fint. På lördag är det dag för nästa tävling, då bär det iväg till Leksand. Känns bra med hoppningen och jag känner mig taggad för tävling. Ska se om vi ev tar ngt språng i slutet av vecka för att känna att allt känns som det ska. Men dagens hoppning kändes bra.

Likes

Comments

Nyss kommit upp till stugan i Funäsdalen, här snöar det lite. Hoppas på finväder imorgon så det blir en långtur på skoter.
Denna vecka har jag fått mina första sponsorer.

Den första sponsorn är ett företag från Köping som ställer upp och hjälper mig.

Den andra som sponsrar mig är

Jag är jätte glad och tacksam för att få en hjälp på vägen. Nu ska vi träna och tävla så hoppas vi att denna säsong blir kanon.
Tack så mycket till Mälarhydraulik
Och till mormor & morfar

Likes

Comments

Nu är det dags att dra igång bloggen igen.
Vad har hänt sen sist? Jag har hunnit iväg på första tävlingen för denna säsong. Vi var till Bollnäs och där debutera vi i LB. Flippan var jätte fin och lugn. Det blev ett skitpet i LC. Sen i LB blev det ett pet i grunden då jag inte hann få tillbaka henne mellan hindren. Men jag är jätte nöjd och hon hoppade jätte fint.
Igår var vi på hoppträning i Mora och det gick jätte bra. Hon bockade lite men nu har jag lärt mig att sitta kvar och sätta henne i arbeta när hon gör så. Vi tränar för Fia Alexandersson som är en B-tränare, jag tycker att hon är jätte bra och är så glad att vi kan åka och träna för henne. Det ger så mycket. Jag hoppas även att vi kan få igång lite träningar här hemma bara det blir så att man kan vara ute och hoppa.

Vad har mer hänt?....vi ska flytta! Inte så långt men vi ska flytta ut i en by så vi kan ta hem hästarna på gården istället för att vara uppstallade på ridklubben. Det ska bli så skönt och kul att få ha dem på hemmaplan. Jag längtar verkligen, få sköta sig själv och inte ha en massa andra hästar att ta hand om (släppa ut, kvälla, ta in).
Jag kommer att kunna lägga mer tid i stallet och mer tid på att träna.
Vi får nycklarna till huset sista juni och sen är det bara att börja flytta in.

Hur jag ska göra med ridningen till hösten vet jag inte riktigt än. Jag vet inte om jag ska gå på ridkurs eller hur jag ska. Jag ska fortsätta rida för Fia men sen om jag ska rida för en dressyrtränare istället för att gå på ridkurs vet jag inte. Tänkte om man kan ta lite privatlektioner istället också. Tror att det ger mer än vad ridkursen ger. Just nu känns det som att jag står och stampar på samma ställe i dressyren och jag vill komma framåt och utvecklas. Så vi får se hur det blir till hösten.

Kram Moa

Likes

Comments

Hejsan.

Igår så var de första ridningen på flippan efter hennes vila som hon har haft. Så vi var ute i skogen och skrittade en stund. Flippan var väldigt taggad och små travade ungefär hela tiden. Idag så ska hon få skritta och trava lite smått, då hon inte har vilat så jätte länge. Efter att hon är igång igen så är det bara att träna på inför tävlingarna.

Planerna idag är väl att jag ska till stallet och rida, sen så vet jag inte riktigt vad jag ska göra, jag får se om jag hinner med något annat idag.

Kram Moa

Likes

Comments