View tracker

Nånstans under jullovet när jag faktiskt hade fått upp blogg glöden bra och hade något slags flow i det hela så försvann jag plötsligt här i från... Men iallafall så lever jag, och jag hade ett fantastiskt bra avslut på mitt jullov tillsammans med en av mina bästisar Evelina. Hon var hos mig i fem dagar och vi hade de väldigt bra! Samma helg så introducerades en ny tränare för mig och Ambition i dressyren, och jag säger bara en sak WOW! Hon såg direkt vad som behövde göras och vad som var på tok, har aldrig fått så mycket hjälp på en dressyr träning som på dessa. Och vi har nu ändrat ridstil helt och hållet, vilket känns bra. De funkar mycket bättre på båda hästarna.

Ellie har gjort årets första start, vilket gick kanoners, nolla 90 och ett litet pet i 100. Annars suuuper braaaa känsla!! Och nästa start är om 1,5 vecka, och jag funderar på att starta en 110 då, men har inte bestämt mig än.

Skolan rullar på som vanligt, relativt mycket men det funkar.har fått A på de 3 senaste proven/inlämningarna så det funkar iaf ;)

Jag ska verkligen försöka upd bättre, ska försöka införa dagar där jag har tid och skriver lite inlägg.. Men vi hörs!!!

Likes

Comments

Hejsan hoppsan! Hoppas allt är bra med er och att ni haft en bra dag! Själv har jag haft en bra dag i kylan. Dagen startade med frukost och sedan ut i stallet direkt, hästarna skulle ut, och sedan fixa stallet efter fyra boxar mockade, ett antal hö-påsar fyllda, vattenhinkar fyllda och kraftfoder fixat var stallet färdigt. In för att fixa lunch och käka innan uteritt med Ambition och Linda och hennes häst Melissa som står inhyrd i vårat stall. Uteritten gick finfint och vi hade mycket roligt! Mycket att prata om och mycket att skratta till ;) Efter det gick jag in och tinade upp en stund ;) För att sedan gå ut igen för att promenera med Ellan, hon har nämligen tappat ett sko tråkigt nog och därför ta det lugnt utan ryttare. Sen fick det bli ett lättare träningspass för min del, fokus på bål och rygg,. Och efter det har jag egentligen inte gjort nånting. Fört över bilder från mobil till datorn, ätit, kollat på en film och slappat. Och nu ligger jag i sängen och ska sova strax, ställer klockan på 8 då jag faktiskt tänkte starta dagen med en joggingrunda. Ja, du läste rätt jag ska iallafall försöka ;) Tänker att det är skönt att starta dagen med att röra på sig! Sen kommer nog morgondagen se ganska lika dan ut.

De var en liten summering av dagen. Lugn och skön. Hoppas ni får en toppen vecka, för det tänker iallafall jag ha!! Puss å kra,m see u later alligator!

Likes

Comments

2017 är nu igång, och det har gått en hel dag! Jag hoppas verkligen ni hade en underbar nyår och att ni fått en bra start! Själv hade jag en bra nyårsafton och även en bra dag idag, lite segt att komma igång. Startade de nya året med ett dressyrpass på Ambition i ridhuset, vilket gick finfint!

Jag tänkte presentera lite av min målsättning och mitt tänk på 2017.

Jag hoppas innerligt att 2017 kommer bli ett toppen år i hästvärlden för mig och mina hästar, och jag hoppas på att vi kommer kunna synas mer på tävlingsbanan detta år och även att vi kommer kunna göra lite bra resultat. Detta år kommer vi satsa mycket på Ellies utveckling i speciellt hoppningen, såklart dressyren med men främst hoppningen. Och här tänker vi då först och främst att hon ska få rutin, men sen också att vi kan kliva upp i klasserna något. Och mitt mål här är att när 2017 går mot sitt slut ska vi vara stadiga på 110cm. Sen vet man aldrig vad som händer, målen kan ändras under årets gång beroende på förutsättningar osv. Men i nu läget ser det ut som ett väldigt bra mål! Sen vill vi också jättegärna att hon ska få se lite mer utav terrängen! Mera träning och förhoppningsvis kunna ha gjort minst en start detta året.

Ambition då? Det klart att han också ska vara med i vår planering, men då han haft en skada under 2016 vill vi inte direkt spika några stora mål utan ta de lite mer månad efter månad. Men ett delmål är att under våren starta MSV C1, och han är faktiskt redan anmäld till Grevagårdens pay&ride till att gå en MSC C1 så efter den starten tänker jag att jag sammanfattar och tänker ut ett eller flera rimliga mål för honom i dressyren. hoppningen kommer jag faktiskt låta vara lite orörd i detta med målsättning, då jag inte riktigt vet hur mycket jag kommer vilja tävla honom i hoppningen än.. För först och främst vill jag ut lite i dressyren på regionala starter, men jag vet mycket väl att det kommer bli en och annan hoppstart med han med ;)


Jag ska försöka blogga så gott jag kan och jag hoppas ni vill hänga med på min resa!! here we go 2017!!

Likes

Comments

Igår var det studiedag och i måndags var vi lediga, så det har varit långledigt för min del!! Igår startade dagen i stallet vid halv 10, stallet fixades och jag satt på hästryggen vid halv 11 ungefär. Ellie galopp tränades, mest för att träna kondition och bygga muskler. Så galopperar ca 4km i sträck, och det är det mest effekt sätt att bygga styrka. Hon var fin och var ganska trött efteråt. Efter Ellie fick hästarna  lunch och sen även lunch för min del. Efter lunchen så var det ut i stallet igen och longera Pepsi. Ambition fick ta det lungt då han var ute och galopp tränades i måndags och ska hoppträna idag. Så han fick ta en skrotdag i hagen ; ) Självklart lite mys i boxen.

Vid halv 6 ungefär åkte jag med min lillebror  till mölltorps ridsällskap, hans foderponny står nämligen där. Jag hjälpte honom med att fixa box och så. Sen red han, och när vi var ute i paddocken så var även ägaren till ponnyn där med deras nya D-ponny, och då fick jag frågan om jag ville rida den nya och självklart vill jag de ;) Det gick finfint, riktigt charmig kille :) Alltid kul när man får förtroendet att rida andras hästar då och då!!

Idag är det hoppträning för Elin och det ser jag fram emot!

Likes

Comments

Igår var jag och Ambition i Hjo och tränade dressyr för bästa Christian, och det var på tiden kan jag säga då det var suuuuper länge sen jag tränade dressyr. Allt gick jättebra, vi red igenom MSV C1 an två gånger. Fick massa tips på vad jag ska tänka på, och vad jag ska vara extra noga och tydlig med! Ambition var faktiskt riktigt fin, dock lite stel i öppnorna men de är bara att träna på. Efter programridningen la vi ner lite fokus på just öppnorna, att få han mjuk och fin ! Sen red vi även lite galopparbete,  fokus på högre form i samlad galopp. Vilket han gjort bra efter en stund, de är en riktig finess att rida heta hästar aså. Mycket teknik, och lugn i sits och mage. Men som sagt ett superbra pass!! Tack Christian ❤ Så nu på tisdag ska vi faktiskt testa på att starta en MSV C1, bara för att det är kul att testa och även veta vad vi ska träna på i vinter :)

Likes

Comments

I lördags gjorde Ellie debut som hopphäst Falköping på lokal hopptävling. Då de var hennes första valde vi att ta 80 (klass för unga hästar) och 90 clear round. Hon var hyfsat lugn på tävlingsplatsen då hon är van från dressyrtävlingarna. Dock är framhoppningen ett nytt moment för hennes del, och hon vart lite uppstressad då det var ett väldans liv där. Mammor som skrek, ryttare som var arga på sina stackars hästar, ryttare som inte tar hänsyn till oss andra trots rödrosett i svans osv.. Men jag är stolt över henne. Hon är så himla klok trots allt!

Inne på banan var det fokus på allt igen, och hon gjorde allt hon skulle. Tyvärr rullade en bom då de blev lite missförstånd på en linje. Men inte något större än så. Så 4a fel, men en sjukt bra känsla! Sen dags för 95cm,  samma bana. Och den här gången tog hon i för kung och fosterland kan man säga.. Hoppade ca 50cm över alla hinder 😂 Och det resulterade i nolla!!!! Och rosett, här kämpade hon verkligen. Absolut ingen snygg runda, men de gäller ju att få rutin här ❤ Jag är så stolt över "min" lilla bäbis! Ännu ett tack till hästägaren Camilla för att jag får ha din stjärna. Nu gäller det bara att forska få ännumer rutin och erfarenhet ❤

Likes

Comments

Igår var det game-day för mig och Ambition, en regional start i Tidaholm. Endast en Lb1 fick det bli. Och han var fin på framridningen, lite stark efter man har galopperat, och då upplever jag han ganska stor så de sista 10 minuterna på framridningen och collektingring låg fokus på att rida ihop han. Precis innan jag blev inkallad var han super! Men det spricker alltid lite när man kommer in på banan, Då han alltid blir lite stissig och spänd då han oftast tycker staketet är väääääldigt läskigt och lika så hörnen. Men han höll sig faktiskt inom ramen hela programmet fram till sista galopp längningen då jag fick ett omslag i sista steget. Men förutom det var det ett fint och bra program. Bedömningen var hård tkr jag men det var lika för alla. Jag och Ambition blev 4a och första utanför placering. Surt såklart, men jag är trots det väldigt nöjd! Inte kunde jag tänka mig för några månader sen att vi nånsin skulle komma ut på tävlingsbanan igen. Sen bestämde vi även att vi bara ska starta på långbana i fortsättningen, då det är såååå trångt på 20*40 och han gör sig mycket bättre på långbana! Min bäst Ambition <3

Likes

Comments

Gårdagen var bra och väldigt effektiv, jag startade dagen med skola från 10-14.20 ungefär då vi fick sluta tidigare. Jag mötte då upp en kompis på resecentrum, vi satt mest å prata och väntade på bussen, och när bussen kom så åkte vi hem till mig. På bussen planerade vi och fixade inför en grej på höstlovet, fixade även spellistor mm till detta ;) Käka mat hann vi också med, sen åkte hon hem runt kvart i 6, och då gick jag direkt ut till stallet och mockade och fixade stalltjänst.

Stallet var färdigt runt kvart i 7 och hästarna ville nu verkligen in, speciellt Ambition ;) In med dom, och sedan fick Ellie gå ett markarbetspass på banan. Hade lagt fram en kavarletti som jag använde som en effektivitet i travmomentet. Red mycket rak riktning i traven och fokus på bogar och följsamhet. Då Ellie är väldigt rörlig och mjuk i bogar osv så blir det väldigt lätt att en bog åker ut om jag tappar stödet. Så stöd stöd stöd! Och hon var väldigt fin!! Mycket galopp och så, med en del förvänd som stärker hennes rygg och gör att hon orkar sätta sig på bakbenen.

Efter ett mycket bra dressyr pass, så fick det bli en liten promenix med Ambition. Då han tävlade i söndag så får han lugna dagar att återhämta sig och träningsvärk mån, tis och för att inte stå helt och hållet får han gå en sväng dessa dagar. Det är bäst för hans leder och senor också :) Han var glad och tycker mycket om att bli ompysslad och få massa äpplen. Och idag ska han ridas ett lättare pass :) Jag tänker att det kommer komma upp inlägg om hopptävlingen med Ambition som gick väldigt bra om inte annat ett filmklipp på yt!


Likes

Comments

I lördags gjorde jag och Ambition comeback på tävlings banan efter ett halvår. Vi red endast en klass då ville börja lite mjukt och snällt mot honom. På framridningen låg fokus på att bara ha han lugn och det var han faktiskt, och jag ville behålla det lugna och inte provocera fram det heta i han så jag galoppera endast något varv i båda varv, då det är galoppen han blir het av. Så jag samlade galoppen ganska mycket även på banan så inte avbrotten behöver bli bryska. Han höll sig på mattan hela programmet och vi landade på 67.9% vilket jag är väldigt nöjd med, han har inte varit ute på en enda träning för tränare på ca ett halv år. Vi blev 6.e placerade av 25 stycken,. Och det är något som vi verkligen inte kunde ha krävt av han utan det blev en stooor bonus som såklart är väldigt kul och han får gärna fortsätta på det spåret ;) Men det är också skönt att veta att vi har jobbat rätt nu under igångsättnings perioden, skönt att få ett kvitto på det! Vi vet vad vi behöver jobba på och det var också där poängen drog ner. Men nu ska vi fortsätta träna och komma tillbaka och rida en LB1 i Falköping om en månad förhoppningsvis Lite bättre ;)

Likes

Comments

Jag var i söndags iväg och tävlade dressyr i Skövde, tanken var bara en klass då jag bara var anmäld till en. Men efter första klassen där känslan var super, men % var piss rent ut sagt.. Jag fick 60% på en Lb1 som kändes som en en minst 65% ritt. Jag blev faktiskt ledsen, det kändes som att bli nedtryckt i skorna. Och ritten var mycket bättre än % vilket ändå visade sig vara en bra runda då jag slutade 13 av 32. Tråkigt bara att domaren måste vara så hård? Jag och mamma kände ändå att vi ville göra ett nytt försök och se om % kunde stämma bättre överens med känslan. Och om det bara var domaren som var hård eller om vi faktiskt var så dåliga.. (många ryttare var arga på denna domare då h*n denna tävling dömde riktigt hårt).Men iallafall gick jag och frågade i sekretariatet om det gick att efteranmäla sig till Lb2 och de gjorde ett litet undantag och jag fick starta sist. Det betyder låååång väntetid tid för Ellie på tävlingsplatsen, typ 5 timmar emellan om inte mer . Jag blev jätte imponerad av Ellie som klarade det jättebra!

Vi startade Lb2, jag fick alltså plugga programmet på plats då jag inte kunde det. Ellie kändes jättefin på framridningen och även på banan. Dock lite trött i skallen, och därför en miss i vänster galoppen som hon faktiskt får ta på sig. Men annars jättebra, och vi slutade på 67.667% och en 10 plats av 38 stycken!! Sista placeringen blev vår! Nu kändes allt jättebra igen, och vi insåg att det bara var en sur domare i första.  Och att vi står oss bra, hon är ju trots allt bara 5 år!

Likes

Comments