View tracker

Igår var det studiedag och i måndags var vi lediga, så det har varit långledigt för min del!! Igår startade dagen i stallet vid halv 10, stallet fixades och jag satt på hästryggen vid halv 11 ungefär. Ellie galopp tränades, mest för att träna kondition och bygga muskler. Så galopperar ca 4km i sträck, och det är det mest effekt sätt att bygga styrka. Hon var fin och var ganska trött efteråt. Efter Ellie fick hästarna  lunch och sen även lunch för min del. Efter lunchen så var det ut i stallet igen och longera Pepsi. Ambition fick ta det lungt då han var ute och galopp tränades i måndags och ska hoppträna idag. Så han fick ta en skrotdag i hagen ; ) Självklart lite mys i boxen.

Vid halv 6 ungefär åkte jag med min lillebror  till mölltorps ridsällskap, hans foderponny står nämligen där. Jag hjälpte honom med att fixa box och så. Sen red han, och när vi var ute i paddocken så var även ägaren till ponnyn där med deras nya D-ponny, och då fick jag frågan om jag ville rida den nya och självklart vill jag de ;) Det gick finfint, riktigt charmig kille :) Alltid kul när man får förtroendet att rida andras hästar då och då!!

Idag är det hoppträning för Elin och det ser jag fram emot!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Igår var jag och Ambition i Hjo och tränade dressyr för bästa Christian, och det var på tiden kan jag säga då det var suuuuper länge sen jag tränade dressyr. Allt gick jättebra, vi red igenom MSV C1 an två gånger. Fick massa tips på vad jag ska tänka på, och vad jag ska vara extra noga och tydlig med! Ambition var faktiskt riktigt fin, dock lite stel i öppnorna men de är bara att träna på. Efter programridningen la vi ner lite fokus på just öppnorna, att få han mjuk och fin ! Sen red vi även lite galopparbete,  fokus på högre form i samlad galopp. Vilket han gjort bra efter en stund, de är en riktig finess att rida heta hästar aså. Mycket teknik, och lugn i sits och mage. Men som sagt ett superbra pass!! Tack Christian ❤ Så nu på tisdag ska vi faktiskt testa på att starta en MSV C1, bara för att det är kul att testa och även veta vad vi ska träna på i vinter :)

Likes

Comments

View tracker

I lördags gjorde Ellie debut som hopphäst Falköping på lokal hopptävling. Då de var hennes första valde vi att ta 80 (klass för unga hästar) och 90 clear round. Hon var hyfsat lugn på tävlingsplatsen då hon är van från dressyrtävlingarna. Dock är framhoppningen ett nytt moment för hennes del, och hon vart lite uppstressad då det var ett väldans liv där. Mammor som skrek, ryttare som var arga på sina stackars hästar, ryttare som inte tar hänsyn till oss andra trots rödrosett i svans osv.. Men jag är stolt över henne. Hon är så himla klok trots allt!

Inne på banan var det fokus på allt igen, och hon gjorde allt hon skulle. Tyvärr rullade en bom då de blev lite missförstånd på en linje. Men inte något större än så. Så 4a fel, men en sjukt bra känsla! Sen dags för 95cm,  samma bana. Och den här gången tog hon i för kung och fosterland kan man säga.. Hoppade ca 50cm över alla hinder 😂 Och det resulterade i nolla!!!! Och rosett, här kämpade hon verkligen. Absolut ingen snygg runda, men de gäller ju att få rutin här ❤ Jag är så stolt över "min" lilla bäbis! Ännu ett tack till hästägaren Camilla för att jag får ha din stjärna. Nu gäller det bara att forska få ännumer rutin och erfarenhet ❤

Likes

Comments

Igår var det game-day för mig och Ambition, en regional start i Tidaholm. Endast en Lb1 fick det bli. Och han var fin på framridningen, lite stark efter man har galopperat, och då upplever jag han ganska stor så de sista 10 minuterna på framridningen och collektingring låg fokus på att rida ihop han. Precis innan jag blev inkallad var han super! Men det spricker alltid lite när man kommer in på banan, Då han alltid blir lite stissig och spänd då han oftast tycker staketet är väääääldigt läskigt och lika så hörnen. Men han höll sig faktiskt inom ramen hela programmet fram till sista galopp längningen då jag fick ett omslag i sista steget. Men förutom det var det ett fint och bra program. Bedömningen var hård tkr jag men det var lika för alla. Jag och Ambition blev 4a och första utanför placering. Surt såklart, men jag är trots det väldigt nöjd! Inte kunde jag tänka mig för några månader sen att vi nånsin skulle komma ut på tävlingsbanan igen. Sen bestämde vi även att vi bara ska starta på långbana i fortsättningen, då det är såååå trångt på 20*40 och han gör sig mycket bättre på långbana! Min bäst Ambition <3

Likes

Comments

Gårdagen var bra och väldigt effektiv, jag startade dagen med skola från 10-14.20 ungefär då vi fick sluta tidigare. Jag mötte då upp en kompis på resecentrum, vi satt mest å prata och väntade på bussen, och när bussen kom så åkte vi hem till mig. På bussen planerade vi och fixade inför en grej på höstlovet, fixade även spellistor mm till detta ;) Käka mat hann vi också med, sen åkte hon hem runt kvart i 6, och då gick jag direkt ut till stallet och mockade och fixade stalltjänst.

Stallet var färdigt runt kvart i 7 och hästarna ville nu verkligen in, speciellt Ambition ;) In med dom, och sedan fick Ellie gå ett markarbetspass på banan. Hade lagt fram en kavarletti som jag använde som en effektivitet i travmomentet. Red mycket rak riktning i traven och fokus på bogar och följsamhet. Då Ellie är väldigt rörlig och mjuk i bogar osv så blir det väldigt lätt att en bog åker ut om jag tappar stödet. Så stöd stöd stöd! Och hon var väldigt fin!! Mycket galopp och så, med en del förvänd som stärker hennes rygg och gör att hon orkar sätta sig på bakbenen.

Efter ett mycket bra dressyr pass, så fick det bli en liten promenix med Ambition. Då han tävlade i söndag så får han lugna dagar att återhämta sig och träningsvärk mån, tis och för att inte stå helt och hållet får han gå en sväng dessa dagar. Det är bäst för hans leder och senor också :) Han var glad och tycker mycket om att bli ompysslad och få massa äpplen. Och idag ska han ridas ett lättare pass :) Jag tänker att det kommer komma upp inlägg om hopptävlingen med Ambition som gick väldigt bra om inte annat ett filmklipp på yt!


Likes

Comments

I lördags gjorde jag och Ambition comeback på tävlings banan efter ett halvår. Vi red endast en klass då ville börja lite mjukt och snällt mot honom. På framridningen låg fokus på att bara ha han lugn och det var han faktiskt, och jag ville behålla det lugna och inte provocera fram det heta i han så jag galoppera endast något varv i båda varv, då det är galoppen han blir het av. Så jag samlade galoppen ganska mycket även på banan så inte avbrotten behöver bli bryska. Han höll sig på mattan hela programmet och vi landade på 67.9% vilket jag är väldigt nöjd med, han har inte varit ute på en enda träning för tränare på ca ett halv år. Vi blev 6.e placerade av 25 stycken,. Och det är något som vi verkligen inte kunde ha krävt av han utan det blev en stooor bonus som såklart är väldigt kul och han får gärna fortsätta på det spåret ;) Men det är också skönt att veta att vi har jobbat rätt nu under igångsättnings perioden, skönt att få ett kvitto på det! Vi vet vad vi behöver jobba på och det var också där poängen drog ner. Men nu ska vi fortsätta träna och komma tillbaka och rida en LB1 i Falköping om en månad förhoppningsvis Lite bättre ;)

Likes

Comments

Jag var i söndags iväg och tävlade dressyr i Skövde, tanken var bara en klass då jag bara var anmäld till en. Men efter första klassen där känslan var super, men % var piss rent ut sagt.. Jag fick 60% på en Lb1 som kändes som en en minst 65% ritt. Jag blev faktiskt ledsen, det kändes som att bli nedtryckt i skorna. Och ritten var mycket bättre än % vilket ändå visade sig vara en bra runda då jag slutade 13 av 32. Tråkigt bara att domaren måste vara så hård? Jag och mamma kände ändå att vi ville göra ett nytt försök och se om % kunde stämma bättre överens med känslan. Och om det bara var domaren som var hård eller om vi faktiskt var så dåliga.. (många ryttare var arga på denna domare då h*n denna tävling dömde riktigt hårt).Men iallafall gick jag och frågade i sekretariatet om det gick att efteranmäla sig till Lb2 och de gjorde ett litet undantag och jag fick starta sist. Det betyder låååång väntetid tid för Ellie på tävlingsplatsen, typ 5 timmar emellan om inte mer . Jag blev jätte imponerad av Ellie som klarade det jättebra!

Vi startade Lb2, jag fick alltså plugga programmet på plats då jag inte kunde det. Ellie kändes jättefin på framridningen och även på banan. Dock lite trött i skallen, och därför en miss i vänster galoppen som hon faktiskt får ta på sig. Men annars jättebra, och vi slutade på 67.667% och en 10 plats av 38 stycken!! Sista placeringen blev vår! Nu kändes allt jättebra igen, och vi insåg att det bara var en sur domare i första.  Och att vi står oss bra, hon är ju trots allt bara 5 år!

Likes

Comments

Gårdagen var relativt lugn, fick sluta redan vid 1 pga lektionsändringar. Vilket var väldigt skönt då jag var hemma redan vid kvart i 2 . Tog det lugnt en stund innan stallet. Stallet fixades iordning, Ellie reds ett dressyrpass på banan. Hon var riktigt fin, och mitt fokus låg mycket på lösgjörande, rakrikning och lydnad. Så passade började mycket med bakdelsvändningar och mycket flytta-böj-rakrikta. med upprepande övning. Hon tog det bra, och gick som en pärla.

Efter passet så fixade jag såklart med utröstning och såg till att allt var i fint skick. Sen lite ompyssling av Ambition, han vilade igår så han fick nöja sig med lite mys.

Idag ska jag träna halv 8 i Hjo  (dressyr ) så just nu sitter jag på bussen på väg hem. Så när jag kommer hem är det bara till att byta om och käka sen gå ut till stallet. Älskar !

Likes

Comments

Igår fick Ambition hoppa förförsta gången på riktigt på ca 5 månader, och gissa om han var lycklig?? Underbart att sitta på hans rygg när han blir så lycklig, man känner i hela honom när han blir glad. Det är som det kryper i hela ryggen när man vänder upp honom mot hindret och han kastar upp huvudet och hoppar och studsar upp och ner, innan han får hoppa av. Jag blir så glad av detta, för det betyder att han är på väg till baks!!

Vi gjorde inga svåra övningar igår, utan bara lite småhinder typ i en åtta. Ett hinder på spåret sen ett snett igenom och sen ett på spåret igen. Vi hoppade inte jätte mycket, då jag vill börja försiktigt försiktig försiktigt. Inga mer skador nu tack! Låt oss få vara ett tag nu, nu när det fungerar. Som sagt var han överlycklig och det känns super!!

Likes

Comments

Ahhh, jag har gått och blivit sjuk!! Förskylld och feber. Så himla frustrerande då jag verkligen inte har tid med detta! Som på fredag till exempel, så ska jag rida nationell dressyr på Grevagården, och det är ju inte jättekul att hästen måste vila sig i form.. På så sätt blir man ju inte bäst.. Men men, Ellie fick idag en vilodag så ska jag försöka rida igenom programmet nån gång imorgon kväll. Ska även vara hemma från skolan imorgon så jag blir av med skiten tills på fredag.

Men i alla fall så hoppade jag Ellie igår och det gick tipptopp! Hon hoppade som en pärla, och 110 var inga problem! Jätteskönt att komma igång med hoppningen ordentligt nu, så vi strax är ute på hoppbanorna!

Likes

Comments