Gårdagen var bra och väldigt effektiv, jag startade dagen med skola från 10-14.20 ungefär då vi fick sluta tidigare. Jag mötte då upp en kompis på resecentrum, vi satt mest å prata och väntade på bussen, och när bussen kom så åkte vi hem till mig. På bussen planerade vi och fixade inför en grej på höstlovet, fixade även spellistor mm till detta ;) Käka mat hann vi också med, sen åkte hon hem runt kvart i 6, och då gick jag direkt ut till stallet och mockade och fixade stalltjänst.

Stallet var färdigt runt kvart i 7 och hästarna ville nu verkligen in, speciellt Ambition ;) In med dom, och sedan fick Ellie gå ett markarbetspass på banan. Hade lagt fram en kavarletti som jag använde som en effektivitet i travmomentet. Red mycket rak riktning i traven och fokus på bogar och följsamhet. Då Ellie är väldigt rörlig och mjuk i bogar osv så blir det väldigt lätt att en bog åker ut om jag tappar stödet. Så stöd stöd stöd! Och hon var väldigt fin!! Mycket galopp och så, med en del förvänd som stärker hennes rygg och gör att hon orkar sätta sig på bakbenen.

Efter ett mycket bra dressyr pass, så fick det bli en liten promenix med Ambition. Då han tävlade i söndag så får han lugna dagar att återhämta sig och träningsvärk mån, tis och för att inte stå helt och hållet får han gå en sväng dessa dagar. Det är bäst för hans leder och senor också :) Han var glad och tycker mycket om att bli ompysslad och få massa äpplen. Och idag ska han ridas ett lättare pass :) Jag tänker att det kommer komma upp inlägg om hopptävlingen med Ambition som gick väldigt bra om inte annat ett filmklipp på yt!


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

I lördags gjorde jag och Ambition comeback på tävlings banan efter ett halvår. Vi red endast en klass då ville börja lite mjukt och snällt mot honom. På framridningen låg fokus på att bara ha han lugn och det var han faktiskt, och jag ville behålla det lugna och inte provocera fram det heta i han så jag galoppera endast något varv i båda varv, då det är galoppen han blir het av. Så jag samlade galoppen ganska mycket även på banan så inte avbrotten behöver bli bryska. Han höll sig på mattan hela programmet och vi landade på 67.9% vilket jag är väldigt nöjd med, han har inte varit ute på en enda träning för tränare på ca ett halv år. Vi blev 6.e placerade av 25 stycken,. Och det är något som vi verkligen inte kunde ha krävt av han utan det blev en stooor bonus som såklart är väldigt kul och han får gärna fortsätta på det spåret ;) Men det är också skönt att veta att vi har jobbat rätt nu under igångsättnings perioden, skönt att få ett kvitto på det! Vi vet vad vi behöver jobba på och det var också där poängen drog ner. Men nu ska vi fortsätta träna och komma tillbaka och rida en LB1 i Falköping om en månad förhoppningsvis Lite bättre ;)

Likes

Comments

Jag var i söndags iväg och tävlade dressyr i Skövde, tanken var bara en klass då jag bara var anmäld till en. Men efter första klassen där känslan var super, men % var piss rent ut sagt.. Jag fick 60% på en Lb1 som kändes som en en minst 65% ritt. Jag blev faktiskt ledsen, det kändes som att bli nedtryckt i skorna. Och ritten var mycket bättre än % vilket ändå visade sig vara en bra runda då jag slutade 13 av 32. Tråkigt bara att domaren måste vara så hård? Jag och mamma kände ändå att vi ville göra ett nytt försök och se om % kunde stämma bättre överens med känslan. Och om det bara var domaren som var hård eller om vi faktiskt var så dåliga.. (många ryttare var arga på denna domare då h*n denna tävling dömde riktigt hårt).Men iallafall gick jag och frågade i sekretariatet om det gick att efteranmäla sig till Lb2 och de gjorde ett litet undantag och jag fick starta sist. Det betyder låååång väntetid tid för Ellie på tävlingsplatsen, typ 5 timmar emellan om inte mer . Jag blev jätte imponerad av Ellie som klarade det jättebra!

Vi startade Lb2, jag fick alltså plugga programmet på plats då jag inte kunde det. Ellie kändes jättefin på framridningen och även på banan. Dock lite trött i skallen, och därför en miss i vänster galoppen som hon faktiskt får ta på sig. Men annars jättebra, och vi slutade på 67.667% och en 10 plats av 38 stycken!! Sista placeringen blev vår! Nu kändes allt jättebra igen, och vi insåg att det bara var en sur domare i första.  Och att vi står oss bra, hon är ju trots allt bara 5 år!

Likes

Comments

Gårdagen var relativt lugn, fick sluta redan vid 1 pga lektionsändringar. Vilket var väldigt skönt då jag var hemma redan vid kvart i 2 . Tog det lugnt en stund innan stallet. Stallet fixades iordning, Ellie reds ett dressyrpass på banan. Hon var riktigt fin, och mitt fokus låg mycket på lösgjörande, rakrikning och lydnad. Så passade började mycket med bakdelsvändningar och mycket flytta-böj-rakrikta. med upprepande övning. Hon tog det bra, och gick som en pärla.

Efter passet så fixade jag såklart med utröstning och såg till att allt var i fint skick. Sen lite ompyssling av Ambition, han vilade igår så han fick nöja sig med lite mys.

Idag ska jag träna halv 8 i Hjo  (dressyr ) så just nu sitter jag på bussen på väg hem. Så när jag kommer hem är det bara till att byta om och käka sen gå ut till stallet. Älskar !

Likes

Comments

Igår fick Ambition hoppa förförsta gången på riktigt på ca 5 månader, och gissa om han var lycklig?? Underbart att sitta på hans rygg när han blir så lycklig, man känner i hela honom när han blir glad. Det är som det kryper i hela ryggen när man vänder upp honom mot hindret och han kastar upp huvudet och hoppar och studsar upp och ner, innan han får hoppa av. Jag blir så glad av detta, för det betyder att han är på väg till baks!!

Vi gjorde inga svåra övningar igår, utan bara lite småhinder typ i en åtta. Ett hinder på spåret sen ett snett igenom och sen ett på spåret igen. Vi hoppade inte jätte mycket, då jag vill börja försiktigt försiktig försiktigt. Inga mer skador nu tack! Låt oss få vara ett tag nu, nu när det fungerar. Som sagt var han överlycklig och det känns super!!

Likes

Comments

Ahhh, jag har gått och blivit sjuk!! Förskylld och feber. Så himla frustrerande då jag verkligen inte har tid med detta! Som på fredag till exempel, så ska jag rida nationell dressyr på Grevagården, och det är ju inte jättekul att hästen måste vila sig i form.. På så sätt blir man ju inte bäst.. Men men, Ellie fick idag en vilodag så ska jag försöka rida igenom programmet nån gång imorgon kväll. Ska även vara hemma från skolan imorgon så jag blir av med skiten tills på fredag.

Men i alla fall så hoppade jag Ellie igår och det gick tipptopp! Hon hoppade som en pärla, och 110 var inga problem! Jätteskönt att komma igång med hoppningen ordentligt nu, så vi strax är ute på hoppbanorna!

Likes

Comments

Nu tycker jag det är dags att göra en liten update då det var väldigt längesen det kom ett inlägg här. Under denna tiden jag har varit borta, så har jag hunnit med att vara utomlands, tävlat en del, börjat gymnasiet, slutat det gymnasiet och börjat ett nytt..

Jag började först på Sötåsen hästskötare, som jag gick på i ca 3 veckor. Efter dem 2 första veckorna kände jag att det absolut inte var något för mig.. Nivån på ridningen där var ridlekis utan att överdriva! Sen var det riktigt rörigt i allmänhet. Känslan var inte rätt helt enkelt. Så jag gjorde ett byte till barn och fritid. Jag vill ha en bra högskoleförberedande linje och sen vill jag gå en praktisk linjen. Så jag går även inriktning Fritid med Liu, vilket betyder att jag får vid ett tillfälle (lektionstid ) egen träning för egen tränare träna hemma och även ett fys pass i veckan. Det verkar vara jättebra! Kan inte säga så jättemycket om linjeni än, då jag bara gått en vecka. Men det blir nog bra!


Nu lite häst nytt ;) Ellie kämpar på som hon inte gjort annat, skördat hem en 2a placering bla. Gjort ett fint kval till breedersoch ska göra kval 2 på fredag! Ambition är igång igen!!! Vi har galopperatappatguld i en vecka nu, och han går sååå fint. Och vet ni? Han går att rida ut på helt själv! Guldstjärna till Ambition!

Nu har ni fått lite update, så ska jag bli bättre på att uppdatera er ;) Så hörs vi!

Likes

Comments

Igår var jag iväg och red Lady på förmiddagen! Vilket gick bra, lite seg men ändå fin! Tänkte bjuda på lite bilder :)

Denna ponny behöver bygga lite "rumpmuskler" så att hon kan sätta under sig ännumer i galoppen, men vi är på god väg! Traven sätter hon under sig riktig fint!

Likes

Comments

Jag tycker det är riktigt roligt att fota, jag är inte så bra på det och tar heller inte det så seriöst då jag fotar med mobilen då jag inte har någon kamera. Men jag skulle gärna vilja ha en, både så jag kan fota andra och även såklart mina egna hästar och att mamma kan fota oss på tävling. Men jag tänkte faktiskt bjuda på lite bilder jag har tagit :) Bilder på dig? Varsågod att användas dem!! Du får gärna skriva att det är jag som fotat, men absolut inte något måste!! Men annars får ni gärna skriva vad ni tycker om dem, men tänk på att kvaliteten är inte så bra pga mobilkamera :)

Dem fyra första är tagna idag! Dom två översta är från Jutagårdens läger avslutning, och de andra två är från Grevagårdens hopptävling! Resten är tagna på gota ponny i Mölltorp :)

Likes

Comments

Idag debuterade Ellie på långbana Lb2 på hemma klubben Skaraborgs fältrittklubb. Hon gjorde det riktigt bra faktiskt! Tog det lite safe då hon hade för sig lite unghäst fasoner på framridningen. (inte konstigt då hon är väldigt ung) Bra procent och fina omdömen! Både från domare och ägare! Starten slutade på 68.167% och det räckte till en 6e plats av 17 (första utanför placering dock, men det spelar ingen roll ) Riktigt stolt över denna 5åring! Och riktigt glad och stolt över att jag har fått chansen att utbilda denna vackra skönhet!!

Fick detta skärpet av bästa hästägaren Camilla!! ❤ Stort stort tack! Fick en bamse kram av henne efter rundan ❤❤❤

Likes

Comments