Glädje, förvirring, nervositet, sorg och total lycka. Den 12e augusti sätter jag mig åter igen på ett plan för att lämnar Sveriges trygga famn. Precis som förra gången kommer många liter saft konsumeras för att ersätta den vätska som kommer lämna min kropp i form av tårar. En termin i Malaysia väntar runt hörnet, men denna gång reser jag inte själv. Denna gång har jag turen att ha med mig fyra härliga tjejer! Vilket kalas det kommer bli!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

  • 8 readers

Likes

Comments

Hej igen, wow det var nog en evighet sen jag var inne här. Hade till och med glömt bort lösenordet. Jaja, why i'm I back? JO! Blev inspirerad av min moder som imorgon sätter sig på planet till Thailand för att bosätta sig där ett halvår (hur cool!?) och för att jag i augusti ska ta mitt pick och pack och flytta till en annan världsdel och studera en termin. För att inte glömma berätta något för någon ska jag, som jag gjorde i USA, uppdatera er här! (Spännande)
Vart ska jag åka mån tro?

  • 75 readers

Likes

Comments

Nu är det dags att bege sig ut på nya äventyr, denna gång är det studierna som står i fokus. Civilingenjör i industriell ekonomi är programmet jag valt att gräva mig ner i fem år. Fem år av kalasigt festande, plågsamt pluggande och många samtal hem till mamma med frågor om matlagning. Ska alltså åter igen börja om på ruta ett men det kommer bli bra. Det kommer bli riktigt bra.

  • 609 readers

Likes

Comments

Likes

Comments

APRIL

Lämnade all trygghet bakom mig. Gick upp mina första amerikanska pounds av trainingschools mat och träffade massa knäppisar.

MAJ

Besökte New York för allra första gången. Nervöst trippade jag in i huset jag skulle bo i för ett år framåt med den främmande familjen jag aldrig riktigt träffat förut. Minstingen fyllde år. Skaffade mitt allra fösta gymkort (vem kunde ana det). Besökte Maryland och bara njöt av poolen vid huset. Hade min första utgång WOW

JUNI

Latade mig vid poolen på yatchcluben, chillade på stranden och hängde i parker mest hela tiden och bara njöt av alla solstrålar jag kunde komma åt. Festade lite mer i både Stamford och i själva New York City. Umgicks som bara den med Agnes. Besökte Nantucket för första gången i en och en halv vecka.

JULI

Försökte passa in i familjen och testade på tennis. Åt frozen yoghurt så fort jag fick chansen, både på jobbtid och på fritiden. Lämnade mitt blonda hår bakom mig och gick tillbaka till det bruna. Festade lite till på rooftops från mitt på dagen till mitt i natten. New york tog oss med storm. Hängde på bio lika ofta som på alla froyo ställen. Träffade Erica för första gången, sicken tur och sicken fullträff det blev.

AUGUSTI

Såg självaste Miley Cyrus. Åkte karuseller och trodde jag skulle dö. Spenderade tre och en halv vecka av denna månad på Nantucket, inget jag gillade. Fyllde 20, fortfarande inte gammal nog att köpa min egna alkohol. Hänge på stranden och blev lika röd som en tomat. Spenderade min tid med netflix, skype, stranden och hela tjocka släkten. Jobbade till max trots att vi var på semester.

SEPTEMBER

Att äta nyttigt var inte min starka sida, ville testa på alla kända amerikanska matställen. Bläckade mig för första gången, ett litet hjärta på ankeln. Festade lite till. Åkte till Washington DC på bröllop och vandrade runt bland alla memorials. Anton flög över atlanten för att umgås med mig. Tog en weekend i city och turistade runt. Blev matförgiftad, ett besök hos doktorn för 1600kr senare och jag gick på piller- och soppdiet (jag betalade inte för det).

OKTOBER

Turistade och testade många av Amerikas måsten. Sprang colorrun, eller ja, sprang och vandrade genom colorrun. Förberedde oss för halloween. I slutet av månaden kom min kära familj på besök. Tog då ledigt och spenderade en vecka i city med dom.

NOVEMBER

Turistade och shoppade som bara den med päronen och syrran. Såg Amerikanskfotboll för fösta gången. Firade min första Thankgiving i DC och var väldigt tacksam över den fina huvudbonaden jag fick låna. Ikea dämpade hemlängtan efter att ha blivit kvarlämnad i här av både kärleken och familjen på mindre än en månad.

DECEMBER

Firade Hanukkah, det judiska julafton. Försökte tvinga fram julkänslorna genom julbak och turistande i city. Var på "ugly-sweater-party". Åkte till Kiawah för julfirande. Träffade alligatorer, bubblade i hottubs och gymmade på privatgym. Fira sista dagen av 2014 tillsammans med Ida, Erica och Erica i New York, såg fyrverkerier i Central Park och vägrade trängas på Time Square.

JANUARI

Lyxade extra mycket med lillen denna månad. Åkte till Nigara Falls i kylan med Erica och Ida, var på mitt första casino och festade med sextio-plusare. Åkte skridskor och upplevde min första snödag. Varnade för storm och det kom endast några decimeter. Skolor blir uppskjutna och inställda hit och dit. Tränade vidare och lärde mig att jag inte har någon självdisciplin eller tålamod för att se min kropp förvandlas.

FEBRUARI

Upplevde min första superbowl, somnade dock innan matchen var slut. Blev magsjuk och skapade kaos för familjen, fick höra hur mycket jag verkligen betyder för dem. Spenderade en lyxhelg i City med museum, teater och hotellnatt på 34th floor. Firade hjärtdagen med min soulmate här. Blev singel och fick ställa in min resemånad..

MARS

Fick känna på Amerikas snökaos och fastnade med bilen i timmar. Andades New York luft, hängde på barer i Stamford. Fick äntligen semester och tog med bästisen till Miami en vecka. Sol, bad och väldigt många "ta kort på mig" moments. Flög med pojkarna själv till South Carolina, chillade vid poolen, golfade och bara tog in så mycket tid jag kunde med dem.

APRIL

Min sista månad, mina sista tjugosju dagar i de förenta staterna. Andades in de sista timmarna i New York. Åt så mycket jag kunde, hängde så mycket jag kunde. Körde nytt år, nytt hår. Försökte lära min nya au pair att bli lika grym som mig (lycka till). Många hejdå, många tårar fällda. Jag satte mig på flyget och lämnade Amerika, det livet jag skapat här och mina nyfunna vänner bakom mig. Snipp snapp snut så var sagan slut.

En liten kortfattad version av mitt år, ett år som har gått alldeles för fort och på samma gång alldeles för långsamt. Jag är glad att jag tog det här beslutet. Jag är glad att jag stannade till slutet. Mitt s​ätt att se på saker och ting har förändrats. Jag älskar Sverige mer än någonsin, jag uppskattar allt och alla jag har där hemma mer. Jag är tacksam för den uppväxt jag fått. Året här har förändrat mig till något bättre, men oroa er inte! Jag är fortfarande samma gamla Moa fast med lite mer skinn på näsan.

Likes

Comments

Familjen bjöd med mig och den nya Au pairen på Japanese steak house för en hejdå/ tack middag för mig. Jag tackade dem lika mycket för att jag fick vara del av detta som de tackade mig för allt jobb jag gjort för dem. Kan inte fatta att jag varit här i ett år snart. Att jag vuxit så mycket och att jag hjälpt pojkarna att utvecklats så mycket. Trodde inte när jag satte mig på planet hit att mitt år skulle sett ut som det gjorde, men nu i slutändan vill jag egentligen inte att något skulle varit annorlunda. Alla motgångar, allt jobbigt, alla gånger jag velat åka hem men aldrig gjorde det har fått mig att bli så mycket starkare och så mycket mer självsäker. Jag har lärt mig att leva och arbeta för någon med helt andra värderingar än mig, sett allt mitt slit jag gjort under dagen rasas så fort mamman kommit hem men byggt upp allt igen dag efter dag bara för att få pojkarna att komma steg längre i utvecklingen för var gång. Efter detta är det inte mycket som jag inte skulle klara av.

Likes

Comments

Min superfina hejdå/tack present från min värdfamilj 💕

Likes

Comments

Nu har den nya Au pairen varit här i tre dagar. Hon har hunnit sett familjens västra sidor och velat lämna allt då hon inte kände att hon skulle klara det, sett pojkarnas änglasida när vi var själva och fått tillbaka livsgnistan. Vi klickar fortfarande inte, men vad gör det då jag endast ska spendera fem dagar med henne. Märker på äldsta killen att allt börjar bli verklighet och väldigt jobbigt. Han vill inte att jag ska lämna. Nu vill han ha mig även fast föräldrarna är hemma, känner mig så hemsk att jag ska lämna de små liven.. För ett år sen var det jag som försökte få pojkarna att acceptera mig och såg dem ledsna när Sofia lämnade dem.

Likes

Comments

En sista vandring över Brooklyn Bridge. Denna stad är verkligen som en dröm och allt detta ska jag lämna om en vecka. Det är dock inte sista gången jag kommer besöka denna stad!

Likes

Comments

Om bara några minuter trillar den nya au pairen in genom dörren, hon som ska ta över min familj och mitt liv här borta. Väldigt nervöst över hur vi ska kommunicera då hennes engelska inte är tipptopp. Håller tummarna på att hon är en bra match för familjen 

Likes

Comments