​Söndag den 8e oktober

Inatt ställdes klockan på 01.45 då vår bil skulle komma 02.00 för att ta oss till den aktiva vulkanen Batu. Det är en av de populära aktiviteterna här i Ubud, att klättra upp för vulkanen och se på soluppgången därifrån. Vi fick frukost innan start och det tog ca 1.5h att ta sig upp. Klättringen i sig var inte så svår men det var ansträngde. Tror det var den coolaste hiken jag gjort hittills då det var mörkt och det man såg var där man lös med ficklampan. Kollade man upp mot vulkanens topp såg man som en orm av gula ljus (de andra vandrarnas ficklampor). Det var verkligen så coolt!

På toppen fick man ännu en frukost i väntan på soluppgången. Tyvärr var det rätt immigt och disigt så vi fick ingen wow-känsla av soluppgången men vi var nöjda med det vi såg!

Vandringen ner tycker jag alltid är jobbigare för det känns som att man inte har samma kontroll när man vandrar neråt. Det var lite halare så det var skönt när vi var klara.

Påvägen hem öppnade himlen sig (sån tur att vi missade det precis under vår vandring) men vi stannade ändå förbi för att kolla på rice terrace. Jättefint!!

När vi kom hem var klockan bara 10 så vi chillade hemma ett tag och tog igen lite krafter innan vi begav oss på stan igen och strosade. Tog en massage och en middag på Bali buda. Jag och Sofia köpte även med oss hem en morotskaka och en chokladkaka till efterrätt som vi mumsade på under tiden vi kollade på PH. Vi har ju missat en hel vecka av tv-program!!

Likes

Comments

​Lördag den 7e oktober

Vid frukosten idag hade vi absolut inga planer för dagen, regnet öste ner och det såg inte så ljust ut att det skulle sluta någon gång snart. Så vi hämtade några broschyrer från receptionen och bokade en cooking class på eftermiddagen och en vulkanklättring för natten!

Vi bestämde oss även för att ta en yoga klass. Vi hade hört väldigt gott om yoga barn så vi bestämde oss för att snabbt röra oss dit för lite yin yoga. Det var värt att betala lite extra för just det yoga stället då atmosfären och omgivningen var helt underbar. Instruktören var väldigt duktig och det var så härligt att stretcha och töja lite igen! Tog en raw food vegansk pasta till lunch innan vi skyndade hem för att hinna med bilen till cooking classen.

Vi var totalt 12st som gick på kursen och vi var indelade i 2 mindre grupper. Vi fick göra våra egna offergåvor som vi även fick behålla och ställa utanför vår dörr på hotellet. Vi fick totalt laga 8 rätter! (Eller laga och laga, vi fick hacka lite, steka och krydda utifrån va de sa men det var kul ändå) Jag gillade nästan allt! Fick med oss recepten hem så ska kanske laga något åt Axel när vi kommer hem om han är snäll 😏

Likes

Comments

​Fredag den 6e oktober

Vaknade upp mycket piggare idag! Frukosten var jättebra! Man fick välja mellan antingen färsk frukt eller färskpressad juice, olika tillagade ägg, toast eller bananpannkaka och te eller kaffe! Vi klagade inte! När vi gjort oss i ordning började vi vandra på stan och shoppade lite i alla olika stånden. Vi gick till Money forset, jag hade 3 (!?!) olika apor sittandes på min axel för jag skulle spela in en liten hälsning till en förening som jag är med i via skolan. De första två aporna var så söta och tog min hand. Den tredje apan var jag inte beredd på, den var tung!!! Och hade stora kulor🙈 "big monkey equals big balls" sa guiden haha.

Ubud har varit drömstället för Annie! Hon har hittat både glutenfria luncher och middagar, både toast med massa härligheter på och pizza! Så glad för hennes skull!

Likes

Comments

​Torsdag den 5e oktober

Tacka gudarna för att vi inte gick ut igår! Spenderade större delen av natten på toaletten. Var riktigt dålig. Mådde piss hela dagen. Vi hann bara med en timme på stranden och en lunch på favvocafet innan båten tog oss tillbaka till Bali igen. Båtturen var jobbig nog som den var när man inte mådde hundra, sen att det stormade och vågorna var meter höga gjorde det inte bättre. Men vi överlevde och kom i-land helskinnade. Vi fick en taxi och åkte nån timme för att komma till vårt hotel i Ubud. Bästa boendet hittills på våra resor helt klart!

Febern hade vid det här laget kickat in så hängde endast med på middagen (åt pommes och drack Cola, bra sjuk-mat för Moa) sen följde tjejerna med mig hem och jag fick lägga mig i sängen.

Likes

Comments

​Onsdag den 4e oktober

Lite slitna efter en natt med mycket äventyr hyrde vi cyklar och cyklade runt hela ön. Det var kul att få lite koll på hur stor ön verkligen är, vart allt ligger och se alla delar. Vi klättrade dock inte upp för upphöjnaden där man kan se ut över ön men det får bli en annan gång. Många stopp för photoshoots blev det vid alla fina gungor och stränder. Denna ö är verkligen helt fantastisk!

Efter lunch däckade vi alla på stranden och vaknade upp till att det hade börjat småregna lite. Så vi packade ihop och började cykla in mot centrum igen. Påvägen valde himlen att öppna sig ännu mer och vi fick söka tak på någon restaurang medan det lugnade ner sig. Vi stannade på Kayucafé för en smoothie tills regnet lagt av helt. Planen var att vi skulle gå ut på kvällen igen med Annie var dålig och vi andra var rätt trötta vi med så vi åt middag på taco corner och tog en glass till efterrätt och gick hem tidigt.

Likes

Comments

​Tisdag den 3e oktober

Idag hade jag bara ett fun dive på schemat och det var på eftermiddagen tillsammans med tjejerna. Så på morgonen hängde jag bara vid poolen och läste bok medan tjejerna gjorde sitt näst sista dyk.

Lunchen serverades på favvo caféet Banyan tree. Om ni åker till Gili T, då måste ni förbi där! Det blev en supergod avocadosmörgås som så många tipsat om!

Sen var det dags för resans sista dyk, det var så roligt att dyka med tjejerna. Vi simmade in i varandra och jag fick skrattattacker hela tiden för att alla såg så klumpiga ut när de sparkade varandra. Det var även väldigt mycket koraller så det var superfint att dyka där! Och nu är de alla certifierade open water divers så nu kan vi äntligen börja dyka tillsammans!

Första utgången och tyvärr den enda denna gång. Vi började ta några öl på dykslolan tillsammans med några av instruktörerna. Vi tog med dom till en lokal som låg precis bredvid där vi introducerade dem till gause och sen körde lite flip the cup och beer pong. Sen rörde vi oss mot en klubb med liveband, same same. Väldigt härlig atmosfär! Sen avslutade vi på en klubb där vi röjde tills läggdags

Så god pizza på Reginas

Likes

Comments