Hey! Nu är vi inflyttade i lägenheten och det känns så bra. Kan knappt fatta det. Vi börjar redan planera hur mysigt vi ska göra det och hur mycket god mat vi ska laga tillsammans. 

Jag kommer förövrigt att bo med tre 93:or från Stockholm, haha. Jag tror det blir toppen. Ena tjejen känner några från Umeå som även jag känner - världen är så liten! 

Hjälpte chefen att tippa på hästen idag. Jag fick välja ett nummer, som också lyckades vinna.. Och fick 350kr cash i handen. Tackar! 

Lugn kväll i restaurangen ikväll så snart ska jag börja promenera hemåt. Upp för jobb på the racings imorgon. Money!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Några fler bilder från Noosa och Silent Disco. Där träffade vi på två svenska killar. I övrigt har jag inte träffat många svenskar under denna resa, vilket inte gör mig någonting alls. Nu känner jag mig otroligt bekväm med att prata engelska och tycker till och med att det är roligt. Det är liksom enklare att vara spontan och trevlig när man pratar engelska än när man pratar svenska. Låter kanske lite skumt, haha. Managern på MCG som jag hade intervjun med frågade om vi pratade svenska hemma. "Ja, vad skulle vi annars prata?", frågade jag. Han tyckte nämligen att det lät som att jag pratat engelska hela mitt liv. Gott betyg och tack för det :)
 

Likes

Comments

Idag gjorde jag klart med lagenhet tillsammans med tva andra svenska tjejer (som jag annu inte traffat) och en svensk kille. Vi har betalat in en summa for att sakra den och skriver kontrakt och flyttar in pa torsdag. Jag kan knappt vanta! Skulle dock inte forvana mig om det pa nat satt skiter sig aven denna gang, men nu ar det verkligen 99% sakert sa jag valjer att vara optimistisk.
 
Jag har aven hunnit vara pa tre olika trials for servitrisjobb dessa tva senaste dagar. Den sista som jag precis kommit fran var pa en restaurang som ligger 5min gangavstand fran lagenheten jag ska flytta in i, pa den "kanda" gatan i omradet. Denna restaurang hander det mycket kring for tillfallet och de haller precis pa att byta agare. Jag har en liten oroskansla men ocksa riktigt bra kanslor kring stallet (och framforallt managern som jag kommer riktigt bra overens med) sa jag kommer nog att ge detta en chans, och forhoppningsvis fa betalt i slutet av nasta vecka. Jag ser det i alla fall som en otrolig chans att verkligen fa lara mig om restaurangjobb, eftersom jag har noll erfarenhet inom det (vilket inte dom vet). Men managern har undervisat i hospitality i massvis med ar och vill verkligen lara mig allt jag inte kan. Tackar for det. Hall tummarna att det ar bra! Saklart valdigt behandigt att kunna promenera till jobbet.

Men som sagt, lagenhet och ett tredje jobb pa en och samma tack - kunde ha varit samre!

Jag har fortfarande inte hunnit promenera runt med kameran här i Melbourne, sa det blir fler gamla bilder.
Fångade dessa på bild när jag var på Zoo. Så söta!

Likes

Comments

Hej alla där hemma. Här är det full rulle and I like it.

Igår blev det hundra procent klart att jag får jobba under eventdagarna på Spring Racing Carnival (Melbourne Cup). Detta är en hästtävling som har blivit grymt stor här i Melbourne. De har till och med gjort tisdag den 5e november till en helgdag för att alla ska dit. Behöver jag säga att jag ser fram emot detta? Nope. Money!

Förutom detta jobb så är det mycket som händer just nu. Förhoppningsvis har jag mer goda nyheter att ge under denna veckas slut. As long as you make an effort...

Den här killen saknar jag så mycket så det gör ont och jag får tårar i ögonen varje gång jag ser en bild på honom.

Likes

Comments

Jag har redan hittat ett favoritställe här i Melbourne - biblioteket. Sån vacker byggnad, rogivande stämning, free wifi (så att jag äntligen kan lägga upp bilder utan att det tar hundra år) och en bra plats att gräva ner sig i jobb och lägenhetsletande. Och äntligen se nya säsongen av Vampire Diaries!

Några fler bilder från den magiska snorklingen i Stora Barriärrevet.
 

Likes

Comments

Imorgonbitti kommer Linet äntligen till Melbourne. Vi börjar morgondagen med att titta på en lägenhet. Jag hoppas så innerligt att den är fin och till ett bra pris. I övrigt ska jag ut på jobbletande och ikväll ska vi laga oss en god middag. 
 
 Fick jag välja något jag fick jobba med så skulle det vara djur. Vilken dröm! Varför kom jag inte på det lite tidigare? Nåväl, livet är långt och någon dag kommer mina drömmar att bli verklighet. Det kanske inte kommer att handla om att jobba med djur, men det finns annat jag drömmer om också. If you can dream it...

Likes

Comments

Jag gillar verkligen Melbourne, om än jag håller på att frysa ihjäl. Staden har en personlighet, mysiga gränder, häftiga byggnader, konst, graffitti.. you name it. Jag är rätt säker på att jag kommer att trivas bra här. Då det har regnat i princip hela tiden har jag inte hunnit ta några bilder ännu, men det kommer!

I onsdagskväll tog Charbel mig till ett café där vi fikade godsaker, mums. Därefter körde han mig runt i Melbourne för att visa områden, bra restauranger, stranden i St Kilda m.m. Guld värt att redan ha en bra vän i staden. Nästa helg ska jag och Linet följa med han och hans kompisar på en riktig utekväll. Kul!


Jag på Cape Tribulation Beach. Visst kommer jag att sakna de små städerna med närhet till stranden.

Likes

Comments

Igår hade jag en jobbintervju, som slutade med påskrivna papper och en superglad Moa. YAY! Jag kommer att jobba för ett cateringföretag som har hand om samtliga restauranger, caféer, kiosker m.m i MCG. MCG - Melbourne Cricket Ground är den tionde största idrottsarenan i världen och Australiens största. Detta jobba innebär dock att jag till att börja med endast kommer att jobba matchdagar, vilket kan vara alltifrån 2 dagar i veckan till 6 dagar i veckan beroende på. Just nu är det mitt emellan AFL-säsongen och Cricket-säsongen, så i mitten av november kommer detta jobb att dra igång. Det kommer att krävas ett till jobb för att kunna spara tillräckligt mycket pengar (även fast jag har 170kr/h på detta jobb, galet!) så kommande dagar är det fokus på det, samt att hitta lägenhet. Jag hade i princip helt klart med en lägenhet igår, men då hade en av killarna som också skulle flytta in visst lovat två andra tjejer första tjing. Fan. Har dock en ny visning redan på lördag. Fingers crossed!

Likes

Comments