Hejsan, just nu är jag och Erik ute och går för att hämta ett paket med ett par byxor han har beställt. Senare ska vi äta lunch & gå ut och äta ikväll, hoppas ni får en bra dag!

Kram!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hejsan

Förlåt för att jag inte bloggat något i Stockholm men nu är jag tillbaka och ska börja om på nytt. Jag och Erik hade det jätte mysigt i Stockholm. Det började med att vi åt middag på o`learys på stationen, vi båda åt hamburgare. Vi försökte sedan hitta hotellet som vi skulle bo på, det låg på sture P. Vi kollade sedan på film och myste hela kvällen. Vi åt sedan frukost på hotellet och gav oss sedan ut och shoppade. Vi åt lunch på TGIF och åkte sedan hem på kvällen. Vi sov hos mig på lördagen för att vi skulle jobba på söndag morgon med att städa en fest lokal. På söndagen så följde mamma med mig till stallet och red vilket var super kul. Erik kom sedan till mig efter att varit och spelat match så vi kollade på bron och sedan åkte han hem. 

Puss & kram!

Likes

Comments

I Sverige så har vi en sak som heter yttrande frihet, man får säga vad man vill och göra i princip vad man vill så länge man följer lagen. Något som många yttrar sig om nu för tiden är feminism.  Och jag tycker inte någon åsikt  är fel utan jag låter folk ha sin åsikt och säger inget mer om det. Det handlar om att acceptera varandra eller hur?  Jag vill såklart leva i ett samhälle där alla har lika stor rätt till jobb och lön m.m. Men jag vill inte bli hånad för att jag tycker att ordet feminist har blivit något jag inte kan stå för längre men det betyder INTE att jag inte stå för jämställdighet. Jag står för kvinnors rätt i samhället. Jag älskar att va tjej men hatar hur samhället är uppbyggt. Men jag är inte en idiot för att jag inte är feminist och komihåg att inte håna någon för deras åsikt.

Puss & kram!

Likes

Comments

Idag är det torsdag och det har inte varit än sådan händelserik dag. Jag började med att försova mig och fick stress plugga eftersom vi hade novellanalys prov fram till lunch. Jag blev väldigt nöjd med min text men tydligen så hade jag missuppfattat.. Så där sprack ju min dag. Jag tog bussen hem efter skolan och sen efter det så har jag badat och pluggat lite. Skulle ha ridit idag men jag ringde in en kompis att göra det. Så nu är jag hästledig fram till söndag. Imorgon ska jag och min pojkvän Erik åka till Stockholm vilket jag ser fram emot. Vi ska bo på hotell och kommer hem på söndag kväll. Ska försöka vara så aktiv och ta med kameran så att ni kan få fina bilder.

Puss & Kram!  

Likes

Comments

Hejsan, jag går mitt första år på gymnasiet & är galet nöjd med min linje. Jag läser ekonomi vilket man kan tro är en väldigt jobbig linje men den är faktiskt inte så farlig. Det är ungefär lika mycket plugg som på grundskolan. Eftersom många av er är i min ålder och kanske ska välja gymnasium nu så tänkte jag berätta lite om hur jag tänkte när jag valde. När jag gjorde mitt förstahandsval så valde jag en friskola & gå ekonomi på, men det kändes inte riktigt som att det var min grej att gå på en friskola, så därför så valde jag om och då valde jag en kommunalskola men samma linje. På ekonomi linjen får du läsa mycket om privatjuridik & marknadsföring, du läser inprincip samma matte som det andra linjerna, man läser även engelska & svenska som man läser på grundskolan. Du läser även språk första året. Så mitt råd till dig som ska välja gymnasium nu är att ta det lungt, stressa inte, du behöver inprincip bara ha godkänt i alla ämnen för att komma in på de flesta linjer. Välj en studieförberedande linje för att ha bäst chans att få jobb efter skolan. Välj något du tycker verkar intressant. Jag själv tyckte inte någon linje lät speciellt intressant men jag hittade tillslut något jag tyckte om. Stressa inte över att välja gymnasium, det går alltid att byta utifall du inte trivs! Har du några frågor? Fråga gärna!

Puss & kram

Likes

Comments

Hejsan, idag tänkte jag passa på att tipsa om två brun utan sol krämer. Det börjar bli mörkt ute och jag vet att det inte bara är jag som vill hålla mig brun även på vintern. Jag vill tipsa er om att använda dessa två för det är grymt bra och blir absolut inte fläckiga. Just nu så har jag använt den från Loreal Paris väldigt mycket för att den är väldigt billig och ger även ett väldigt bra resultat. Den från saint tropez är ganska dyr men självklart prisvärd om man tycker det är värt det. För bäst resultat ska man egentligen skrubba huden innan men jag brukar slarva och enbart tvätta ansiktet, det funkar även hur bra som helst! Har du några frågor ställ de gärna! Vill ni se för och efter bilder så kan jag även fixa det!

Puss & kram

Likes

Comments

Jag har en sak jag behöver säga, men jag älskar att jag säger det. Jag är 16 år och jag tror alla i denna ålder vet att livet är som en karusell som snurrar åt alla håll, men för alla snurrar inte karusellen åt alla håll utan den snurrar åt ett håll. Vet du att 20 till 40 % av Sveriges befolkning lider av någon form av psykisk ohälsa, 20 TILL 40 % MÅR DÅLIGT??!!! Nu snackar vi inte om att gå upp på morgonen och kämpa sig till skolan för att det är måndag utan ett starkt obehag av att vara människa. Jag vet inte hur det är att känna denna känsla utan jag försöker förstå. Jag försöker förstå hur världen är uppbyggd och varför gud gav oss denna "sjukdom" . Det finns olika typer av sjukdomar sådana som man blir frisk ifrån och sådana med motsattsen. Det handlar inte om att överleva utan om att visa sig stark men vi kan hjälpa er att bli stark. Låt oss människor som inte förstår hjälpa er, vi vill, jag vill. Vi kanske inte alltid förstår men vi vill förstå och det är en viktig sak som folk ska komma ihåg. Jag älskar att vara människa och jag vill att du ska göra samma. Kan någon som har haft/har psykiskohälsa ge tips på hur man kan hjälpa? För jag är trött på att kolla på, jag vill hjälpa.

Puss och kram 

Likes

Comments