Kofta & linne från H&M, jeans - gina, skor - black label, klocka - axcent

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

OBS!!!!!! INLÄGGET SKREVS I MÅNDAGS


Igår var allt så himla bra. Jag skrev på bloggen hur bra det kändes med att Julia hade Ronja, jag sa till pappa: alltså det var typ 5 månader sedan jag red Ronja, jag måste göra det snart för jag saknar faktiskt alla mysiga uteritter.

Kl 7 fick vi ett sms från Julia att Ronja inte mådde bra & verkade ha kolik. Pappa och jag åker ner direkt till stallet för att kolla hur läget är. Precis när jag kommer in i stallet lägger sig Ronja ner ännu en gång. Det var även helt tyst i magen och slemhinnorna var ganska ljust rosa. Jag tog och gick i ca 10 min med Ronja och då la hon sig 2 gånger, när jag sedan gick ut i ridhuset vet jag inte hur många gånger hon la sig ner, men kanske 3-4 gånger. Veterinären kommer ner på de 10 min och vi tar in henne i boxen och det första hon gör är att lägga sig ner. Vi försöker hålla henne på benen uppställd i gången medans pulsen kollas på henne, pulsen var runt 60 och de ska ha 32-42, alltså mer än 20 för högt. Hon får även diverse smärtstillande och lugnande, men även en massa vätska genom ett rör i näsan och får sedan stå på dropp i boxen. Hon vill lägga sig ner hela tiden men vi står där och håller upp henne på benen i flera timmar, turas vi om, jag, Julia, pappa och Julias mamma. Ronja darrar och mår inte alls bra, hon får lite lugnande till och sen efter nån timme går vi ut till ridhuset och går ca 10 min. Sedan får hon i sig en näve hö och sen går hon 5 min igen, innan hon ställs in i boxen för att ta det lite lugnt. Då är klockan runt 23. Det blir en lång natt. Till slut får Ronja gå ut i ridhuset och gå där hela natten, med lite hö och vatten. Pappa stannar i stallet hela natten, åker hem en timme på morgonen för att äta och ta en tupplur innan han och jag åkte till stallet. Jag såg olyckan i Ronjas ögon, hur hon skakade och hur svag hon var. Hon mådde inte alls bra. Vi fick vänta några timmar tills veterinären kom runt kl 10. Då fick hon gå in i gången i stallet för ännu en "undersökning". Värderna har blivit allt sämre och hennes puls var nu uppe på 90, alltså väldigt mkt för högt. Det fanns ingen annan utväg för oss. Det blev en avlivning på denna underbara ponny.

Att allt kan gå så fort, från att vara världens piggaste ponny kl 5, till att kl 7 inte må så bra, och sen va tvungen att avlivas. 

FAN vad livet är orättvist ibland. Men att jag fick 7 fantastiska år med världens bästa ponny är jag så, så tacksam över. Min fina älskling <3

Rest In Peace världens finaste Ronja, du är allt jag någonsin önskat, det bästa jag haft. Allt du gett mig är jag evigt tacksam för. Nu slipper du ha ont, och kan äta hur mycket du vill på de gröna ängarna. I Love You.

R.I.P 17/3 - 14 Världens bästa Ronja 

Likes

Comments