Header

I tisdags var vi på ett ultraljud och även en vanlig rutinkontroll hos barnmorskan. Jag är med i en forskningsstudie under den här graviditeten där de tar fram nya tillväxtkurvor för friska bebisar i friska mammors magar, så det var ett slags tillväxtultraljud. Allt såg fortfarande bra ut med lillskruttan och barnmorskan dubbelkollade könet, nu var det otroligt tydligt att det faktiskt är en till tjej vi ska få! Enligt måtten som togs nu är hon 2% mindre än medel och beräknas väga ca 3500g vid bf-dagen. Så hon är inte mycket mindre än medel men liten för mig eftersom Esther var så stor när hon kom! Bebis kommer ju förmodligen titta ut ännu tidigare eftersom man alltid gör ett planerat kejsarsnitt tidigare än beräknad dag.

Men som barnmorskan sa, det kan ju ske en växtspurt nu och bebis kan bli större. Så dessa siffror är bra att ta med en nypa salt. Vi fick också titta på vår bebis i 3D, otroligt häftigt att se! Hon hade tyvärr handen gör ansiktet så det var lite svårt att få en bra bild, men man ser hennes gulliga profil med en liten uppnäsa precis som Esther har.

Besöket hos barnmorskan gick rätt så bra, hon mätte magen och lyssnade på hjärtljuden. Men tyvärr har mitt järnvärde sjunkit ännu mer, nu ligger det på 97... Helt värdelöst och jag vill verkligen inte att det ska sjunka mer. Nu är jag ordinerad 2 järntabletter varje dag och järnrik mat. Mitt blodtryck var fortfarande lågt, har för mig 100/65. Så det förklarar varför jag lätt blir så yr när jag står upp för länge. När jag kommer hem från Västervik ska jag tillbaka för att se om värdena blivit bättre, hoppas!!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hej på er! Just nu ligger jag och slappar i farmor och farfars hammock i Västervik. Vi åkte hit i tisdags med Kristoffer men han åkte tyvärr hem igår. När jag var hos läkaren sist blev jag sjukskriven så för att inte vara helt uttråkad om dagarna bestämde jag att jag och Esther skulle stanna kvar här i Västervik och även ta en sväng till Öland. Nästa helg ska vi på Astrid Lindgrens värld så vi stannar kvar här nere i Småland tills dess, så härligt med kvalitétstid hos farmor och farfar!

Igår var vi ute med båten i skärgården, det är så otroligt vackert här! Blir väldigt inspirerad av att flytta ner hit eller iallafall närmare havet. Kanske ska söka högskolan här sedan när det är dags att börja plugga? Vi får se om jag kan få med Kristoffer på det tåget, haha! Nu ska vi strax äta så ni får ha en härlig fredagskväll!

Likes

Comments

Får lite frågor från er här och var på mina sociala medier så jag tänkte att det var lättast att samla alla här! Så ställ alla frågor ni har här i kommentarsfältet så ska jag svara på dem i ett inlägg. Kram på er!

Likes

Comments

Contains affiliate links

Idag hämtade vi hem en åkpåse till bebisen från min pappa. Som jag skrev tidigare ville jag helst inte ha svart åkpåse men det kändes så himla onödigt att köpa ny åkpåse till en liggdel som bara används några månader när vi lika väl kan låna August gamla så länge. Som tur är syns det svarta inte så mycket med liggdelslocket på! Vi kommer antagligen köpa en ljusgrå/vit större åkpåse med fårskinn till sittdelen också men vi får se hur det blir. Såhär ser den ut i liggdelen, mysigt ändå😍

Detta är alltså min lillebrors gamla åkpåse, men en exakt likadan är taggad i bilderna ovanför!

Likes

Comments

Contains affiliate links

När Esther föddes var det mitt i sommaren och nu ska vi få en höstbebis. Så det känns som att det är mycket annat att tänka på, som ytterkläder till en liten spädis och åkpåse till vagnen. Kristoffer vill väldigt gärna he en åkpåse med fårskinn och jag håller med honom om att det ser väldigt mysigt ut. Men jag har svårt att hitta några modeller jag gillar! Pappa ringde dessutom idag och sa att han gärna ville köpa en Åkpåse med lammskinn till bebisen, så snällt! Så nu sitter jag och tittar runt på olika sidor.

Denna från Little Jalo är den jag tycker är finast av alla! Så himla fin men otroligt dyr tyvärr. Vet inte om det är värt det?

Dessa fyra modeller är de jag hittat på svenska hemsidor (klicka på bilderna för att komma till produkten), och de är väl helt okej men lite tråkiga. Jag har så svårt för svart på grejer till barn, det känns så mörkt och deppigt på något sätt.

Dessa tycker jag är finare men då är nästa problem att jag tycker skinnet är för gult på de flesta🙈 De två översta med långt fårskinn ser så mysiga ut tycker jag. Så jag får nog klura lite på detta, men vilken skulle ni valt?

Likes

Comments

Hejsan! Nu har jag och Esther landat i soffan efter en dag på kungsbyn. Det är en liten djurpark som ligger strax utanför Västerås. Vi åkte dit med min moster Emma, hennes son Amandus och min mamma. När vi kom dit var det dax för älgmatning och mufflonmatning!

Sedan gick vi på teater, kollade på reptilerna och lemurer. Efter det var det safari! Då fick man åka i vagnar bakom en stor traktor bland alla deras stora djur, bisonoxar, kronhjortar, med mer! Vi hann även med lite ponnyridning och ormshow. Efter ormshowen fick Esther chansen att klappa ormarna vilket hon verkligen ville, så modig!

Det var en väldigt lyckad dag! Esther tyckte det var roligast med ormarna och ville kolla flera gånger! Men att klappa lite andra djur var inte helt fel det heller.

Likes

Comments

Som jag skrev tidigare i veckan hämtade vi hem spjälsängen till lillasyster. Såhär blev det när den kom på plats. Det saknas som sagt ett spjälskydd men också en sängmobil.

Likes

Comments

Jag har fått ovanstående fråga flera gånger det senaste halvåret, främst på instagram när jag postat någon bild på en maträtt innehållande just kött. Men häromdagen fick jag samma fråga även här på bloggen. "Hur kommer det sig att vi börjat äta kött igen?". Så jag tänkte försöka förklara.

Jag VILL verkligen vara vegetarian vill jag börja med att säga. Det är det som är rätt, att äta kött är inhumant och förstör din egen kropp och miljön på ett annat sätt än vegetarisk kost. Men tyvärr blev min hälsa påverkad av att inte äta kött. Jag hade sedan innan lågt järnvärde men när vi slutade äta kött sjönk det i botten. Jag fick hem brev att jag inte längre fick ge blod eftersom depåerna på järn i kroppen höll på att ta slut.

Sjuksköterskorna på blodcentralen såg rätt sura ut när jag berättade att jag inte åt kött och rådde mig till att börja med det igen för att få upp mina värden. Men jag ville inte, jag försökte med att äta järntabletter och gå på regelbundna kontroller för att se om det blev bättre. Det blev det inte. Att ha järnbrist kan leda till anemi och det ville jag verkligen undvika. Järnbristen gjorde mig orkeslös nog, det gör att en ständigt är trött, yr och matt. Så tillslut sa Kristoffer att vi var tvungna att börja äta kött igen, iallafall tills mina värden blivit bättre.

Nu äter vi alltså kött igen, men absolut inte varje dag eller ens 50% av gångerna. Jag lagar mestadels vegetarisk mat hemma även om det blir maträtter med kött ibland också. Äter vi borta äter vi för tillfället det som bjuds. På förskolan äter Esther bara vegetariskt så hennes matintag är iallafall mer än hälften vegetarisk mat vilket känns väldigt bra och Esther klagar inte.

Mina järnvärden har faktiskt gått upp igen, men jag vågar inte sluta helt med kött nu när jag är gravid eftersom jag fick järnbrist under graviditeten med Esther. Inför förlossningen känns det rätt bra att ha bra järnvärde eftersom en alltid riskerar att förlora endel blod.

Hur det blir efter graviditeten får vi se. Jag tycker om att äta vegetarisk mat, det känns snällast mot djur, natur och mig själv (trots detta med järnet). Alltså jag förstår om ni tycker att jag har dubbelmoral angående detta, för det tycker jag själv. Ju mer jag tänker på hela grejen med att äta kött ju mer illa mår jag. Jag har suttit och läst citat på Pinterest om vegetarianism och fått panik för att vi börjat äta kött igen. Det känns bara så fel och ledsamt.

Likes

Comments

Hej på er! Här kommer ett blogginlägg direkt från bristsen hos min bm. Jag ligger här med akupunkturnålar i ryggen och försöker fördriva tiden. Idag är sista gången med akupunktur för det har tyvärr knappt hjälpt för mig. Så detta är sista försöket, hjälper det inte vill min barnmorska att jag ska bli sjukskriven. Foglossningen den här gången är hemsk verkligen. Bara från bilen och hit gjorde det så himla ont att gå. Jag hade verkligen hoppats att akupunktur skulle hjälpa men oturligt nog verkar det inte så.

Någon av er som provat akupunktur och tyckt att det hjälpt? Jag tycker bara det är pest och pina🙈 Gör skitont att trycka in nålarna och sedan är jag helt öm efteråt. Så tråkigt!

Likes

Comments

Igår hämtade vi äntligen hem vår spjälsäng som stått hemma hos min pappa. Min lillebror August har lånat den men nu fick han ta Esthers gamla växasäng istället. Det var ett litet projekt att få hem den, vi hann hem till Västerås precis i tid för tag lämna tillbaka släpet men inte lämna av spjälsängen, haha! Så jag och Tove pressade in den i bakluckan på bilen, såg så fult ut! Men hem kom den tillslut.

Sedan hjälpte Linn mig att möblera om och få in den, bädda iordning och så. Blev ganska fint men det saknas lite grejer innan det är komplett. Som t.ex. ett spjälskydd och en sängmobil. Jag och Kristoffer kikade runt idag en snabbis men nästan allt vi hittade här i butikerna var tunna tråkiga skydd som inte alls föll oss i smaken. Med Esther hade vi ett tunt som bara knölade sig hela tiden så vårt krav är ett tjockare. När har jag tittat lite online och hittat modellen för oss!

Dessa tre (det är samma på den undre raden) är de jag hittat och gillar mest! De kommer från Garbo and Friends. Men såklart har jag svårt att bestämma mig. Grått är snyggt och enkelt, passar till alla slags påslakan med. Men de andra två är så fina också. Tror jag gillar det blå bäst, men blir det för mycket kanske? Just nu har vi ett ljusrosa påslakanset med lite mörkare rosa prickar på. Känns som att då måste vi köpa nya sängkläder med. Haha alltså alla dessa beslut! Vilket tycker ni är finast?😍

Likes

Comments