Hittade frågor på någon blogg, så tänkte de kunde va kul och svara på när jag ändå inte har nått och göra 🤰🏼

Hur gamla är ni, du och din kille??
Jag är 23 och Linus 26 😊

Hur fick du beskedet att du var gravid?
På hans födelsedag tog vi test och det visade positivt, jag kissade i ett plastglas och han tog provet. Hade väl våra aningar eftersom mensen va borta och många dagar startade med illamående 🙈

Vilken vecka var du i då?
Vecka 6 (5+0) om inte ultraljudet flyttar oss nästa vecka.


Hur reagerade du när gravtestet var positivt?
Jag blev väl inte så chockad egentligen, kände på mig att det var så 👶🏼

Hur berättade du för din pojkvän att du var gravid?
Denna har jag ju redan svarat på längre upp 🙈


Var det planerat??
Nej, det var den verkligen inte.

Hur lång tid tog det för dig att bli gravid??
Haha, ja de va ju inte riktigt menat, men vi blev tsm i mars och jag gravid i typ juni, så ca 3 månader 😂🙈

Var du orolig för missfall??
Ja, självklart! Är fortfarande lite rädd att våran bebis inte rör sig på ultraljudet om 9 dagar...

Vem i er närhet fick veta nyheten först?
Min pappa och mamma.

Hur gick ni ut med det officiellt??
Vi har inte kommit sålångt än, de kommer ut om 9 dagar, en bild på insta o Facebook gissar jag 🙈

Hur reagerade din familj och dina vänner när du berättade att du var gravid??
Min lillebror joel verkade bli gladast och mest chockad, tror tyvärr de andra visste. Men allra gladast verkar hans pappa eller mamma vara 😊

Känner du dig redo att bli mamma??
Ja, de tycker jag bog allt, är ju extra mamma åt Linus tidigare barn och det verkar funka, alltid tyckt om barn, så tror inte det ska vara någon fara! 

Hur känns det att ha en bebis i magen?
ehm oj, svår fråga. Känner ju egentligen inte av det så mkt, förutom att jag har en oerhört smärta i magen på kvällarna o nätterna. Även om jag gått snabb en sträcka, men de ska inte vara någon fara så hoppas inte på det


Hur mycket har du gått upp i vikt under graviditeten?
På 18 V, så har jag bara gått upp från 50.0 till 52.5. Så bara 2,5 kg än sålänge.

Cravings?
Hallonsoda, sötsaker och clementiner är väl de som har varit de största.

Gravidkrämpor?
Förutom illamåendet i början som va hemsk, plus smärtan i magen, så har jag nog mått rätt bra, problemet är väl att eftersom jag har så ont, så sover jag dåligt och lite, så rätt trött hela tiden. 

Har ni planerat några namn?
Ja, just nu heter hen Kajsa- Stina. Men sen får de nog bli Kajsa eller Lucas, om det passar vill säga.

Hade ni lätt för att komma överens om namnen??
Ja, båda gillar Kajsa och det passar med Bambi, Lucas kom jag väl på, men linus verkar gilla det,

Vad tror ni att det blir, en flicka eller en pojke??
Linus är stensäker på att de blir en flicka, men jag har faktiskt ingen aning.

Hur länge ska du vara mammaledig??
Det får vi se. 

Ska ni dela på föräldraledigheten??
ehm de får vi se, jag har ju inte ens nått jobb just nu, så vi får väl se vad som händer! 

När är bebisen beräknad att komma?
21 mars 2018 ska vårat lilla troll komma. (Om inte ultraljudet flyttar det)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Nu börja det äntligen snart närma sig ultraljudet, bara 10 dagar kvar. (LÄNGTAR) vill se våran bebis nu, få se att den mår bra! plus att vi har bambibus helgen, visserligen sjuk, men spelar ingen roll, vi får iaf träffa våran tös. Får se vad vi hittar på, hon har ju vattkoppor nu, inte speciellt många, så jag tror de är borta till helgen. hoppas eftersom bror ska ha kalas :D 


Barnets utveckling

Barnet är nu ca 18 cm långt mellan huvud och fot och väger ca 125g i början av veckan och ca 160g vid veckans slut. Det är en enormt aktiv period för barnet nu, det sparkar, gör grimaser, slår kullerbyttor och vrider sig. Just ditt barns unika fingeravtryck börjar framträda.

I mammakroppen

Nu känner du kanske barnets rörelser som ett kurrande i magen eller som ett lätt fladder. Det kan också dröja ytterligare några veckor rolls du känner de första fosterrörelserna - det är väldigt individuellt. Du är troligare piggare nu.

- Jag känner tyvärr inte än bebisen, eller kan ha gjort idag, men svårt att säga. De känns ju så lite i början skulle jag tro! men det kommer nog förhoppningsvis snart! 

🌟Vikt/mått runt magen:

Just nu väger jag 51.7kg, när jag skrev in mig vägde jag 50.1 kg. min vikt pendlar ju lite upp och ner, vet inte om det är pågrund av de dåliga värdena på ämnesomsättningen eller om det kanske är så.

🌟Mående:

jag tycker faktiskt att jag mår helt okej, mår lite illa emellanåt, men bara att ta en frukt, så är man på topp igen. De enda problemet jag har är att jag har väldans ont i magen, mest kvällar och nätter just nu. Nätterna är hemska, måste ligga på ett visst sätt för att ens kunna fundera på att somna, vilket leder till att min sömn är usel, blir inte många timmar sömn. Men så ska de väl vara när man håller på att bakar en bebis i sig.

🌟Cravings:

mina cravings just nu är clementin och hallonsoda, just hallonsodan är värst, vill ju egentligen inte dricka massa onödigt, men är det de bebisen vill ha så får hen väl det!


skickar med två Bilder på magen 🤰🏼👶🏼

Likes

Comments

​jaha.. då var det skickat till tinget, vet inte om jag tycker det är bra eller dåligt. egentligen är det nog lika bra så detta får ett slut. Alla kan läsa vad de har skrivit till varandra så får man ju se vem som inte samarbetar. Jag är nog mest besviken på törebodas socialtjänst som inte gör ett dugg. de får in anmälningar som man ser att barnet inte mår bra, ändå väljer de att inte göra det.. gå in på hennes facebook eller instagram så får ni själva se att hon tackat folk som har passat bambi, men till soc säger hon andra, då borde ni kunna räkna ut själva med era så huvud att nått inte är som de ska vara. 


hon har flyttat på hästarna, varför? ska linus inte få veta vart sin egna häst står eller vad tänker hon. hur är det möjligt att bodelningen tar sånhär tid? det verkar som att emma har långsamat ner den, men det är väl bara att göra? hon har ju inget val i detta. en bodelning måste ske, så är det bara. frågan är verkligen vart är Sverige påväg. finns det nått hopp om detta land?

jag säger absolut inte att vi ska ha bambi varje dag. hon behöver sina mamma lika mycket som hon behöver sin pappa, men tyvärr verkar inte töreboda socialtjänst förstå detta. 

nu har jag fått skriva av mig lite ilska. nu ska jag o magen försöka orka städa upp här, ser ut som bomben efter busen, men det gör inget, bara hon får vara barn och leka 6 dagar om månaden iaf.. 

Likes

Comments

Tjenixen!

klockan är bara 7.20, men här ligger jag ensam i en säng. tror linus va trött när han kom hem eftersom han somna i soffan 🙈

Idag går vi in i V. 15 (14+0) bebisen är ca 8 cm från huvud till stjärt. Gått in i trimester 2 idag med, alltså ska jag börja må lite bättre! Hoppas de 👏🏽

Om en stund ska jag väcka linus, då vi ska åka och hämta bambibus och ha henne 1 natt för på lördag drar vi till Grekland. Ska bli så mysigt att få henne igen, om hon nu ens känner igen oss 😓 De är ingen som vet!

Hon fick tyvärr adressen, så nu kan hon börja på dagis i tidavad, skönt för henne, kan hon lämna bort henne ännu mer, o börja få underhåll som inte ens kmr gå till Bambi. Så grattis till de 👎🏾

Likes

Comments

Hejhej! 😃

Jobbat två dagar nu, gått helt okej, flyger runt som en vante, men det funkar bra. Imorgon är det långdag, så får se hur jag mår imorgon 🙈!

Så tomt och komma hem utan o ha en liten tös här, men nästa vecka ska vi ha henne 2 dagar innan vi åker, de blir hemskt skönt! Saknar henne redan! får tårar i ögonen när linus berättar hur ledsen hon blir av att bli lämnad av honom till en annan givetvis.. va hon ens hemma? Värsta av allt är att den myndighet vi har i Sverige som ska ta hand om barn inte ens bryr sig, de skiter totalt i vad linus säger. Tragiskt att de ska behöva gå till såhär i Sverige!


Nu ska jag o min bebis i magen gå och bada/duscha! Sen äta nått, sen får de nog bli idol i sängen inatt! Ha det, skickar med en bild på hur magen ser ut nu, är i V 13 (12+5) 👶🏻


Likes

Comments

Godkväll 😃

Nu sitter jag framfött tv och kollar nyheterna. (händer inte mycket intressant) Snart börjar halv åtta hos mig, sen idol och sen fuskbyggarna. så nu blir det sitta framför tv hela kvällen tills det är läggdags. imorgon ska jag till lidköping, till arbetsförmedlingen, jag har ansökt om pengar från a-kassan. Så får se vad de säger.

Idag fick Linus brev från skatteverket igen.. tror faktiskt inte att detta tar slut någon gång. nu har han iaf pratat med familjerätten och frågat om det sagt sakerna som Emma påstår, vilket de inte hade gjort, så de var väl bra att de var ärliga iaf. Vi har skickat ett svar på det dom skrev så får vi väl se vad som händer nu.

Sitter och funderar på om vi kommer få träffa henne helgen som det är bestämt, vad tror ni? jag tror tyvärr inte det, jag tror det kommer dröja innan vi får se henne denna gången.. typ tills hon får reda på att jag är gravid, vilket är snart. vilket känns bra med dåligt. Varför ska jag egentligen gå och hålla något såhär vackert hemligt längre? jag och bebis har ju faktiskt klarat oss från den värsta tiden, dock har jag väldigt ont i magen, så ringde MVC idag, men de kunde inte hjälpa mig, så får ringa vårdcentralen imorgon och kolla vad de säger.

I helgen ska Linus berätta för sin familj att vi vänta på bebis.


Jag är nu i V 12 (11+5). Mår rätt illa på morgonen, annars tycker jag faktiskt att det börjar bli rätt härligt och vara gravid, när jag tänker bort alla problem och allt kaos som är i våra liv.

Nu ska jag titta tv, ha det bra!

Kramis

Likes

Comments

tjena.

Jag hade egentligen inte tänkt och skriva ut detta än, men jag måste få de ur mig. Igår när jag var hemma hos min bror och hans tjej brast det bara. De gick inte och hålla tårarna tillbaka.


För ca 6 v sedan, alltså den 20 juli 2017 testade jag mig positivit i ett graviditetstest. 1 och 4 dagar senare tog jag ett digitaltprov och det visade " gravid +3" alltså är jag gravid mer än 3 veckor tillbaka. Jag laddade ner någon app och det visade sig att jag var i v 5. Glädjen förvandlades till skräck, då detta inte riktigt passar just nu. Jag tycker detta är så hemskt och tragiskt då de ska vara den lyckligaste studen i mitt liv, lixom hallå jag ska få en bebis, jag ska få ge all min kärlek och visa en bebis, ett barn hur ett bra liv är.

Asså jag och linus vi har inte varit tsm länge, men jag tror vi löser det galant om jag bara hade fått känt mig lycklig. Men med detta känner jag bara nej, ingen kommer bli glad över att vi ska ha barn, Bambi, kommer vi någonsin få se henne mer när emma får reda på detta? Är det ens någon idé och berätta för någon mer? Bättre de märker själva?


Jag är nu i v 12 (11+2) och det är egentligen inte hemligt längre, jag och den lille/lilla tog oss igenom de värsta veckorna, vi klara det lixom, men ändå känns det lättare som att det hade varit bättre vi inte klara oss.


När jag pratar om "Kajsa-Stina" (linus har döpt hen till det) känner jag tomhet och sorg, inte glädje och lycka som jag borde. Vissa stunder kan jag känna mig lycklig över att jag är gravid, men de går oftast över väldigt fort. Jag tycker detta är hemskt. Jag vill inte behöva känna såhär.


Jag vill vara lycklig för att jag ska ha en bebis om 200 dagar idag. Jag vill inte gråta över det, jag vill kunna skratta och vara glad, men just nu går det bara inte 🤰🏼

Va bara tvungen o få de ur mig!

Likes

Comments

Tjenixen!

idag har jag mått sådär, rätt yr stundtals och illamående så de inte går och äta, något kallt kan funka, men knappt.

Vart hos tim och Carro och fått mat, gör gott! Lånade även deras skrivare för att skriva ut 3 papper. Bestämt mig för att göra en orosanmälan, då jag inte tycker det är okej att Bambi inte vill gå till sin mamma. En snart 15 månaders bebis borde bli överlycklig av att se sin mamma. Så ska bara fixa kuvert och ett frimärke, sen bara skicka in! Så får vi hoppas att det händer något, att de kollar upp lite iaf. Dock verkar inte Töreboda socialtjänst vara den bästa 👎🏾!


Nu har jag bäddad ner mig i soffan, för att få somna till tv, så mycket lättare med denna magsmärta jag har, den är hemsk.. så kanske ska ringa in till mvc imorgon och kolla igen. Hoppas verkligen att den lilla/e mår bra! 💜💙 Vill ju ha dig här sen! 💜💙


Saknar våran lilla tjej, så ont att inte veta hur hon har det ❤️

Likes

Comments

tjena tjena 👋🏽

Lämnat tillbaka Bambi idag, så jobbigt när hon vill stanna kvar hos mig och inte gå till mamman. Känns verkligen som att hon inte känner igen henne, gör knepigt. Sötnosen har varit sjuk hela helgen, så inte kunna gjort något med henne. Bara myst en massa.


Helgen började väl lite turbulent, sluta med att linus sprang ut ifrån familjerätten och sedan blev jagat. Känns inte som familjerätten gör någon nytta alls, bara som att de förstör ännu mer emellan de två. Hoppas snart att de löser de med Bambi, de är synd om henne, när hon inte vet ut eller in. Nu säger hon pappa iaf 👏🏽 Haha kallar mig mamma, så söt! Nu får vi inte se henne på 11 dagar, minst..


Kan inte vara lätt för ett sånt litet barn att knappt få träffa sin pappa. Helt sjukt att det ska behöva gå till såhär. Nu har vi iaf skickat in till bodelningsadvokaten, så nu kanske det börjar hända grejer där, så vi blir av med all den där skiten någon gång.


Jag mår väl sådär, kanske som man förtjänar 🙈 Ont i magen, men är inget konstigt sägs det, så bara försöka leva med 👍🏽


Ha det bra!

Likes

Comments

Hejhej 👋🏽

Blev inte så mycket skrivet när Bambi var här, tog istället vara på tiden med lilltjejen. Hon är så härlig och villig på att lära sig saker, hoppas hon kommer ihåg när hon kommer tillbaka till oss, som förhoppningsvis redan är ihelgen 👏🏽 Det är bestämt så iaf, men inte första gången det blir ändrat..

Va jobbigt och lämna lilsessan till hennes mamma i måndags, då hon inte verka känna igen sin egna mamma, hon verka mest finna sig i situationen om att hon skulle gå till henne.. stackars 1åriga bebis och inte veta vems föräldrar som är hennes.

Nu sitter jag här i MIN soffa i VÅRT nya hem, så underbart! Linus sover än, så vill inte fortsätta packa upp än, elakt och väcka honom, han kom hem sent inatt :)

Ger er lite bilder på veckan som vart :)

Ha en fin dag så hörs vi ikväll eller imorgon 👋🏽

Likes

Comments