Hej allihopa, det var ett tag sen! Jag har inte känt att jag riktigt haft något att skriva om då jag inte mått så bra och inte gjort så mycket under dagarna och det är därför jag inte har uppdaterat här på så länge. 

Det jag vill börja med är att berätta för er att nu äntligen efter ca ett år har mamma äntligen fått sin gravsten till sin plats där hon ligger. Efter många om och men och mycket tjat skickade de till slut iväg stenen för att gravera in mammas födelsedatum och dödsdatum. Det tog några dagar innan den kom men vi var överlyckliga när den väl kommit tillbaks. Äntligen, tänkte vi. ​

Dagen tar slut och vi tänker inte mer på det, tills min syster ringer mig dagen efter för att fråga om jag verkligen hade kollat nog mycket på stenen. Så jag tar upp kortet jag tog på stenen, och ser att de hade skrivit fel dödsdatum...

Det är så j*vla tråkigt att man har gått och väntat så fruktansvärt länge på att hon ska få en sten och när hon väl får en, då har de skrivit fel datum. 

Är det någon som vet om det går att ändra datumet och om det kommer några extra kostnader isåfall? 

Hjärtligt tacksam för svar! 

/Moa

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

På söndag är det mors dag. Min allra första mors dag utan en mamma att fira.

Alla dagar är tunga och jobbiga, men vid såna här tillfällen är det extra jobbigt och extra tungt att vara utan henne. Det är en stor bit som fattas och de som inte har förlorat sin förälder förstår inte riktigt hur det verkligen är att förlora sin mamma, sitt egna kött och blod som bar på dig i 9 månader och sedan hjälpt dig till att utvecklas till den du är idag.

Jag skulle ge allt för att få henne tillbaka, om så bara för en sekund med henne, låta henne veta hur mycket jag verkligen saknar henne och hur mycket jag älskar henne. Dag ut och dag in går jag och tänker varför, varför hände detta? Varför kunde ingen nå fram innan det gick så snett? Varför gick det så här snett?

Trots allt som hänt, allt som varit så önskar jag att hon vore här. Jag önskar att hon vore här och kunde se mig utvecklas för varje dag som går, jag önskar att hon kunde trösta mig vid mina dåliga stunder som hon alltid annars gjort. Mamma var den viktigaste personen jag hade, hon som visste allt om mig och hon som jag alltid vände mig till när det var något.

Jag skulle göra allt för att gå tillbaka i tiden till när vi var mindre och göra allt på ett annat sätt, för då kanske hon fortfarande skulle vara i livet. Ibland skyller jag på mig själv, att det är mitt fel att det hände och innerst inne vet jag egentligen att jag gjorde allt jag kunde göra. Men tänk om jag hade backat ett steg bakåt och inte försökt fixa henne så mycket, då kanske hon inte hade hamnat på behandlingshemmet och då hade hon inte hade träffat den där nya killen.

Alla dessa tankar, som rotar sig runt i mitt huvud, dag ut och dag in. Ska de ge sig snart? När blir jag fri ifrån denna hemska sorgen?

Ibland önskar jag att det fanns en on-off knapp för att kunna stänga av sina tankar, bara leva i nuet och inte blicka tillbaka på allt som varit men det finns det inte. Det finns saker som gör det lättare, men ingenting som tar bort det helt. Det finns alltid något i vardagen som får mig att tänka på mamma, som får mig att sakna henne och det kommer det alltid att finnas. De säger att tiden läker alla sår, men det är rent bullshit. Tiden gör det lättare, men såren läker inte. De läker aldrig. Tomheten kommer alltid finnas där.

Nu har jag fått skrivit ur mig lite, hoppas ni alla har haft en bra dag och jag hoppas att ni firar er mamma riktigt mycket på söndag och ger henne mycket kärlek för det förtjänar hon. Ha det så bra så hörs vi när vi hörs!

/ Moa

Likes

Comments

Hej på er, igår var jag på 50 årskalas för min fina svärmor. Hade en riktigt trevlig kväll med god mat och dryck, fick även spendera lite tid med pappa och Helen som också var där och firade henne.

Hur har ni haft det under helgen? Hoppas ni alla mår bra och att ni tar hand om varandra. Kram på er!

/Moa

Likes

Comments

Igår var jag och hälsade på min allra bästa vän och min guddotter. Hade inte sett dem på ett tag så det var riktigt skönt. Hade köpt lite kläder åt Luna som hon kan ha när hon vuxit någon storlek till så vi tog en kaffe och pratade om allt som hänt på senaste tiden osv.

Är så fruktansvärt glad över att jag har dessa två i mitt liv, utan er vore jag inget ❤

/Moa

Likes

Comments

Hej på er, jag har insett att det är för svårt för mig att uppdatera er ofta, eftersom jag jobbar mycket så det får helt enkelt gå över till att jag lägger ut inlägg då jag har tid. Jag ska försöka ge er läsare lite mer tid och ägna lite mer tid till bloggen, men jag kan inte lova något.

Under de senaste dagarna/veckan så har jag jobbat och ärligt talat så har jag inte mått så jätte bra. Mycket utav dagarna har gått ut på att jobba och sen när jag slutat har jag gått raka vägen hem till tv:n och soffan. Jag har inte velat träffa någon och jag har inte heller haft någon matlust. Mina magsmärtor har blivit värre och de hittar aldrig felet.

Det är så fruktansvärt frustrerande att de aldrig hittar vad som är fel, jag går och oroar mig dagligen för vad det är och jag orkar knappt röra mig för att jag har så ont. Förhoppningsvis får jag snart träffa ännu en läkare så att de kan utesluta ännu mer sjukdomar och kanske hitta felet på mig.

Men iallafall, hoppas ni alla mår bra och att ni tar väl hand om varandra. Livet kan ändras på bara en sekund, tro mig.

/ Moa

Likes

Comments

Hej kära läsare, förlåt mig för att jag uppdaterar så dåligt! 

Igår var jag till vårdcentralen och fick hem prover som jag ska ta under 3 dagar som ska utreda varför jag har så ont i magen hela tiden, så nu har jag tagit två prover och och imorgon ska jag ta resten av dem innan jag ska åka tillbaka till vårdcentralen och ta ytterligare prover där. 

Hoppas verkligen de kan hitta felet nu, har sökt hjälp så många gånger men har bara fått svaret "du mår dåligt". Den här gången jag sökte så fanns det inte en enda läkartid så jag fick hamna på väntelistan. Så när jag var hos min psykolog häromdagen så pratade jag om det så han hjälpte mig att få komma och ta prover i väntan på en läkartid. 

Hoppas ni alla har det bra iaf, jag ska försöka uppdatera bättre. Jag Lovar! ❤

/Moa

Likes

Comments

Hej kära läsare, ursäkta att jag har varit lite dålig på att uppdatera mig, men jag har haft en del jobbiga dagar och jag har jobbat mycket.

I morse skjutsade jag min syster till Sunne för hon skulle ha några körlektioner idag och imorgon så hon skulle sova på körskolan. På vägen hem ifrån Sunne svängde jag förbi vid Munkfors och besökte en riktigt saknad vän och fick mig en kopp kaffe. Det var riktigt skönt att få prata lite med henne och höra om allt jag missat sen jag flyttat till en annan kommun. När jag kom hem sen hämtade jag ut paket som jag beställt till min syster eftersom hon fyller år om precis en vecka och sen köpte jag thaimat som var riktigt gott.

Hoppas ni allihopa har haft en bra dag och hoppas att ni får en lika bra kväll! kram på er.

/Moa


Likes

Comments

Denna killen är det bästa jag vet! I alla mina svåraste stunder finns han där och hjälper mig genom dagen. Han är min största kärlek och min alldeles egna lilla hjälte. Så tacksam för allt han gör för mig och allt han hjälper mig med. Bättre kille kunde jag inte önska mig.

Hoppas ni allihopa mår bra och har haft en bra dag!

/Moa

Likes

Comments

Hej kära läsare!

Igår var jag, min syster och min mormor till Eva, ett medium för mormor ville se ifall vi kunde få kontakt med mamma.

När vi var på väg dit var jag väldigt skeptisk och trodde inte på det överhuvudtaget egentligen, men jag blev med ändå eftersom mormor ville ha med oss bägge. Hon började hela sessionen med att säga till oss att inte ställa ledande frågor och hon var noga med att berätta att det är som ett slags pussel. Att det kan komma ord och sånt som inte alls har en betydelse först men att vi då ska försöka sätta ihop pusslet. Efter att hon förklarat allt började hon analysera oss allihopa. Allt hon sa till oss stämde, även fast det var saker hon aldrig skulle kunna veta. Vi gjorde ingenting för att hon skulle kunna få någon hint om någonting men ändå visste hon.

Hon fick kontakt nästan direkt, men det var inte mamma. Det första hon såg var hö och hästar, som en bondgård. I början hade vi ingen aning om vad hon pratade om. men under samtalets gång sa hon till oss att snett bakom det huset hon såg, stod det ett vitt hus lite längre bort och på andra sidan var det vatten. Det var där mormor växte upp. Allt stämde.

Den första personen hon fick kontakt med var mormors mamma, som hade ett budskap till mormor, ett budskap som man riktigt kunde höra kom ifrån henne. När mormor var liten kallade hon henne för "tösa mi" och under sessionen sa hon precis de orden.

När mamma gick bort, hade jag nyss brutit kontakten med henne och vi var osams så när mamma väl visade sig på sessionen så vände sig Eva direkt mot mig och sa "förlåt". Hon sa att mamma ville att vi skulle veta att hon inte menade att det skulle bli som det blev och att hon älskar oss mer än allt. Vi fick även veta att mamma inte led och det var som att en stor sten släpptes från hjärtat.

Hela mötet tog 1 timme och 30 minuter och skulle jag berätta allt om det skulle jag få sitta här hela dagen! Det är säkert jätte många som inte tror på sånt här, och det förstår jag för det gjorde inte jag heller innan. Men inget utav det hon sa kunde hon inte ha vetat.

Hoppas ni alla får en bra dag så hörs vi igen imorgon! Ta hand om er <3

/ Moa

Likes

Comments