Header

Var framme runt lunch så det första vi gjorde var väl att koka ägg tillsammans med broccolin och sedan äta det med en burk tonfisk. Ni förstår seriöst inte hur mycket mat/grönsaker jag äter idag som jag inte gjorde när jag lämnade Svergie. Iallafall så tog vi en tur i stan. Lite gammaldags struktur på det hela men mest känt är det väl för sina pingviner. Vi såg dom från avstånd. Man kunde pröjsa $30 för att se dom på ett annat ställen men haha nej?? En har la sett pingviner förr va.
Vi drog iallafall vidare till Dunedin. Och undra ja hur många gånger jag fick lock på vägen dit på grund av alla höga berg vi körde över. Knappt så vår bil orkade upp ens:)))

Sov på en gratis camping lite utanför stan i natt och vaknade runt sju. Frulle stod på g men först ville vi få igång värmen lite och tänkte starta bilen. Tror ni det gick? Näe, batteriet var stendött. Vi ringde 24/7 service och fick ett nytt. Gratis dessutom. Sen drog vi tillbaka in till Dunedin. Besökte världens brantaste gata samt gick in på Cadburys chokladfabrik. Nu är vi en timme ifrån Te Anau på en gratis camping med wi-fi. Wiho.

Här har ni oss förresten. I bilen med nedfällda säten, strax innan vi somnar.

Och såklart vår lifesaver <3333

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Lake Tekapo, en sjö. Helt vanlig sjö. Fast med fantastiska vyer (som för någon annan är vardag). Tror att under senare tid på året kan man se vattnet turkost. Var väl mer blått idag skulle mina ögon vilja säga.
Vår plan är att sova i bilen så gott det går under våra tre veckor på nya Zeeland. Igår var första natten och vi låg färdiga att sova 21:00 efter att ha käkat en middag gjord på potatis, broccoli och morötter samt lite tomatsås. Inte alls lika förfärligt som det ser ut. Jag kan säga att det var bekvämt att ligga i sätet men hade önskat jag hade både mössa, vantar, halsduk och ett par tjockare byxor. Ändå sov jag med två tjocktröjor samt en tunn långärmad tröja.
När vi la oss var himlen stjärnklar och även här ute kan man se den berömda "milky way" som alla pratade om när jag var i Katanning (googla så får ni se).

Ser gott ut vaa

Likes

Comments

Mycket förstört från tidigare års jordbävningar. Driver inte när jag säger att det var byggarbetare överallt. De flesta byggnader var väl täckta av byggställningar och många vägar också. Tyckte inte det var en så kul stad faktiskt. Ganska dött men kanske inte så konstigt. Me and Johanna besökte botanic garden. Inget speciellt men skönt med en prommis. Fanns dock litet coolt torg ish med butiker i containrar. Inte så impad alls så vi stack därifrån ganska snabbt.

Likes

Comments

Landade tidigt imorse, likt förra gången tog resan dryga 3 timmar och jag kunde knappt sova någonting. Stannade på flygplatsen ett par timmar för att sedan gå till hostlet 09:00. Gick inte att checka in innan 14 men fick tillgång till public area ändå och alltså (se bild) hängmattor och sackosäckar.
Rummen skulle jag säga är lite speciella också. Bor i ett rum med åtta sängar, både killar och tjejer. Känns på riktigt som du ligger i en hytt påväg upp i rymden lol.
Johanna landar tidigt imorgon bitti och då ska vi plocka ut bilen vi hyrt åsen drar vi!!!

Likes

Comments

Melbourne har bjussat på en hel del sol och därför spenderade vi lördagen på stranden. Söndagen valde vi dock att dra till stan istället. Jag köpte mig en handduk eftersom jag slängde min som jag "lånat" från hostfamiljem. Käkat Sushi typ tre dagar i rad, himla gott ändå. Igår låg jag i sängen fram till lunch sedan drog vi till ett shoppingcenter för att främst köpa sovsäck på Kmart men fick även med mig en simpel blå jumpsuit för $5 också.
Åkte hem packade om väskan och sprang sedan en runda medans vi väntade på att tvätten skulle bli klar.
Imorse gick vi till Johannas jobb och käkade frulle, tog en runda till stan och sedan hem och fixade klart allt och ni sitter jag på flygplatsen i väntan på flyget till Nya Zeeland.

sa jag att jag gillar mat??

Likes

Comments