Hejhallå mina älsklingar! Allt bra med er?

Jag har kramp i mina käkar, jag har skrattat och pratat mer än vad jag gjort på så himla länge. Jag är nykär i min arbetsplats! Det känns obeskrivligt lättande och bra! Jag är så sjukt glad och tacksam över den här möjligheten och äntligen går det framåt i livet! Alla tjejerna är otroligt positiva och glada och alla är superduktiga på att hjälpas åt, känns som ett supermysigt team och jag är så peppad på att vidareutvecklas i detta företaget!

Just nu, har jag kommit hem till lane och packat om, och bytt om. Jag ska en kort sväng till gymmet och svettas ur lite trötthet. Man blir lite matt av alla nya intryck och all nervositet och anspänning... men det känns ändå som att jag på något vis är laddad med positiv energi! Idag har jag planerat in ett konditionspass ihop med lite core.

Sen ska jag somna ihop med W till en film och bars ta det lugnt! Hoppas er dag är underbar! Puss!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Nu kommer nyheten jag inte riktigt vågat släppa ut i luften ännu. Jag har blivit med jobb! Jag börjar på torsdag och kommer jobba på Överby köpcentrum som frisör! Vilket är STORA nyheter för mig. Jag har längtat så otroligt mycket efter detta, just att få starta livet och börja jobba att jag knappt kan bärga mig att få lov att spräcka nyheten för er. Jag är så otroligt laddad och peppad! Jag älskar att vara frisör, det är liksom som gjort för mig och att få vara så kreativ, pratsam och energisk är liksom rollen jag alltid trivts bäst i. Jag tror verkligen att det här kommer bli HUR bra som helst!

Till en början kommer det handla mycket om att lära känna mina kollegor och deras arbetssätt samt anpassa mig i gruppen, vilket är en otroligt rolig tid, men som också är en liten nervositet. Att komma in på en salong man ej varit på tidigare betyder att man får lära sig nya kassasystem, nya produkter ( till viss del), nya färgkombinationer, nya klipptekniker, nya maskiner, nya städrutiner och nya kundkontakter. Det känns fantastiskt och inspirerande! Och jag känner mig riktigt positiv till det här. Det kommer bli en fantastisk tid!

Till detta hör att jag eftersom jag nu har ett jobb, också har börjat spåna på möjligheter att flytta hemifrån. Bankärenden, lägenhetsvisningar, inredningsshopping och allt därtill. Jag och W har pratat mycket fram och tillbaka och beslutat oss för att det kommer ske omkring årskiftet om allt går som planerat. Därför är det lite svårt att veta exakt när, i och med att vi inte hittat exakt rätt ännu, men i och med att vi står i kö på FLERA olika ställen och letar bland olika alternativ så vi hoppas på att om ca ett halvår, faktiskt flytta hemifrån. Beror sig givetvis på, om vi kommer ha hittat rätt lägenhet osv. Man ska ju inte flytta bara för att flytta utan man vill ju vara nöjd och trivas också. Men det är vår förhoppning.

Det är otroligt mycket att se fram emot nu, viktigt att ta en sak i taget, men jag känner mig positivt laddad inför kommande utmaningar och är verkligen så himla glad över att äntligen ha hamnat på rätt ställe i livet. Som jag har längtat.

Nedan är drömmiga bilder på hur jag visualiserar min framtid. (Ja, inspirationsbilder. )

Likes

Comments

Jag har spraytannat mig, jag har duschat extra länge i silverschampo. Jag har spelat listan, lagt fram mössan, visselpipan, champagneglaset och sminket. Jag har lärt mig många låtar ur listan och jag har tränat på att andas, jag har varit i skolan och lämnat in mina sista saker.

Jag har ställt fram håroljan, hårsprayet och mina skor, jag har målat naglarna och med omsorg plockat brynen och gjort allt därtill. Några i klassen har tjafsat. Men vi älskar varandra ändå. Inget tjafs kommer emellan oss. Vi är ju starka fina tjejer som skulle göra VADSOMHELST för varandra.

Om två timmar är det äntligen studentdagen. Vi ÄR i mål, vissa har något ämne kvar till hösten, vissa klarade sig precis och vissa är helt solklart färdiga med höga betyg. Vi alla kämpade väl och hårt. Imorgon är firandet här. Alla får vara med. Hur fint är inte det?

Äntligen är vi klara med det här. Det ska bli så OTROLIGT skönt, att bara få tjäna pengar, jobba och skaffa mitt eget liv. Varthelst jag vill. För nu mina hjärtan, kan jag inte skylla på någon annan än mig själv. Nu är jag i mål. Nu har jag livets penna i handen. Det är min tur.

Kaptenmössan åker på och vi styr vidare mot nya äventyr. Äntligen!

Likes

Comments

Hej världens finaste!
Hur mår ni? Oavsett vad svaret är så hoppas jag att du är okej och att jag kan sprida lite energi. För precis i skrivande stund så har jag så himla mycket positiv energi över att allt jag vill är att sprida den till er.

Alla dagar, tankar, motgångar, medvindar... det har tagit mig hit. Just till den här sekunden med världens bredaste leende och studenten bara runt hörnet. (För er som inte följer mig på snap: hagstrommoa för att se exakt vad jag menar. )
Jag är så himla stolt över mig och alla andra studenter 2017. Inte bara för att vi blev godkända i alla ämnen och släpade oss till skolan dagarna i ända. Utan också för att vi kunde hantera skolmiljön på ett sånt kick-ass sätt. Det är det vi alla längtar ifrån när vi väl är där. Uppgifterna i sig var inte det jobbiga. Det allra tuffaste var att behålla rollen och rocken vi klädde på oss från dag ett. Ni vet vad jag menar. Ni vet exakt vad jag menar. Äntligen kastar vi bort den rocken vi växt ur och äntligen, äntligen ska vi få fira... att vi tog oss igenom det. Många av oss kände att vi nog aldrig riktigt passade in, vi kämpade med att vara andra till lags och göra andra nöjda för att komma in i en grupp vi aldrig riktigt matchade. Och jag har glada nyheter. Det är äntligen över.

För er som älskade skolmiljön och har panik över att det är över, det finns andra utbildningar så kämpa på! Men nu är tiden inne, det är dags att fira att vi äntligen fixat klart skolan. Det är en enda måndag kvar. EN. Sen är det över. Skrämmer skiten ur mig samtidigt som jag äntligen börjat ta in att det är nu. Dags att bara ha kul och njuta. Dansa, umgås, skratta, klä oss i svartvitt och klä på oss kaptenmössan och styra mot ett helt eget initiativrikt liv. Grattis! Nu är det du som väljer. Nu är du fri.

Jag har valt. Valt och banat väg, tagit mitt första viktiga beslut i livet. Mitt alldeles egna, allra första viktiga beslut. Den ni. Jag ska berätta mer om det alldeles inom kort. Men låt oss säga att nu startar mitt liv. Som jag har väntat, som jag har längtat. Nu jäklar ska vi fira. Grattis mina vänner. Nu är du kaptenen över ditt eget liv! Let's make it a good one.Jag kommer fälla en tår av glädje snart.

Likes

Comments

... nytvättade lakan och ny duschad efter ett hårt pass på gymmet, en timme yoga och en bastu?

Förstår ni den känslan? Det är guden personifierad! Att dessutom få somna ihop med min pojkvän efter 2,5 år ihop är ju bara helt underbart.

Idag har varit en sjuk dag. Har varit på två möten och planerat lite... men inget jag får lov att berätta ännu. Men jag är sååå taggad på att få berätta för er allihop. Så snart jag vet mer så ska jag bubbla ur mig allt. Ni vet ju hur jag är med mina känslor och händelser i livet, jag uppslukas ju totalt och får sååå svårt att hålla saker och ting hemligt, och jag lovar att ni är de första som ska få veta!!

I övrigt så har jag som sagt tränat idag, har tagit det lite lugnt med det och prioriterat skolan ett tag varpå jag blev klar med ALLA uppgifter igår. Underbart! Det är helt sjukt att jag kan få lov att ta studenten och är heeeelt klar 10 dagar innan!

Äntligen äntligen!!

Ta hand om er så hörs vi, puss!

Likes

Comments

Hej! I torsdags skrev jag och berättade för er att jag tvångsmässigt (låter brutalt men sant) påminner mig själv att det är student om två veckor. Idag är det lördag och den här dagen har också passerat och nu är det en och en halv vecka tills dess att jag står i en vit klänning och tjoar "fööööör vi har tagit stude-e-enteeen Fyfan vad vi är bra".

Det går så fort att ingen av oss hinner vänja oss vid den sjuka tanken om att vara avgångsklassen. Nån sa det till mig för fem veckor sedan och jag kunde bara skratta. Vadå äldst på skolan? Vadå lika stor som min syster var när ​hon ​tog studenten? Helt orimligt.  Och vadå att det redan är tre dagar mindre än två veckor? För varje dag vi närmar oss tvingar jag spela studentlåten, någonstans för att jag är rädd att jag inte kommer fatta och därför Inter heller kunna njuta och fira. 


Just idag och igår har jag bara slappat. Igår åkte jag en sväng till havet och solade på en ensam brygga med podcaster i alla olika former som sällskap, ibland stängde jag av och lyssnade på vågornas skvalpande. Efter det hjälpte jag mamma med grillningen och sen kom min älskade storasyster och hennes pv hem på besök. Det var så himla mysigt, har inte skrattat så mycket på jättelänge. Wow. Jag saknar ändå min syster. Först var tomheten skön, och ganska avkopplande när hon flyttade hemifrån. Men nu börjar jag på riktigt sakna min andra hjärnhalva. Hon som konstant avslutar mina tankar åt mig, hon som så bråkigt kritiserar mina negativa vanor med kärlek och som alltid kommer vilja mig väl. Först var tomheten en lättnad. Nu börjar det kännas skönt att vi ses på en lagom nivå. Just för att ibland vill jag avsluta mina egna meningar. Men ibland är det skönt att slippa förklara hela historien och ha någon som nickar halvvägs och som håller med när man ifrågasätter någons beteende eller synvinkeln på en ny utmaning som kan vara svår att helt förstå. Någon som alltid håller med i ens etiska och moraliska tänk helt enkelt. Någon som är född i samma tid och med samma kön som utsätts för samma prövningar som jag själv. Givetvis är det inte bara det jag älskar med min syster, men det är det jag saknat allra mest sen hon byggde ett eget bo. 


Idag har inte många prestationer blivit gjorda. Ingen träning, inga välskötta matrutiner och verkligen ingen god sömn. Så jag har legat i solen och latat mig, exakt bara hela dagen. Det är först nu som jag ska kickstarta dagen. Slänga i en maskin tvätt, bädda rent och plugga.

Jag ska sätta mig med mina två sista inlämningar. MINA TVÅ SISTA INLÄMNINGAR! Hör ni hur sjukt?! En blir färdig idag och en blir färdig innan 23:59 imorgon! 

Vill sprida lite positiv energi och berätta att jag verkligen bara älskar er för att ni fortsätter peppa mig! För att ni hör av er och rockar min värld med så personliga och fina saker ni har att säga. Tuuusen, tusen tack! Det betyder mer än ord kan beskriva och det gör att jag orkar det där lilla sista. Jag hoppas verkligen att jag kan ge tillbaka den energin som ni sprider! Jättestor kram, och ta hand om er mina hjärtan! Ni äger!

Likes

Comments

Tipsfrånmoset


Hej fina!

Måste tipsa er om en ny upptäckt jag gjorde idag! Jag har precis fått slut på rengöring och återfuktning till ansiktet och bestämde mig för att skaffa nytt. Jag har tidigare kört på the body shops aloe Vera serie då den ska vara lugnande för huden, vilket jag har behövt då jag haft problem med stressutslag under en tid. Är jättenöjd med de produkterna och rekommenderar dem VARMT. Dock såhär i studenttider blir det mycket utgifter och jag kände att i och med att min hy blivit bättre nu, så kan jag lika gärna testa något annat. Bestämde mig för att kika när jag ändå var inne på Apoteket, men hade svårt att hitta något som jag riktigt kände skulle passa bra, och som dessutom inte innehåller animaliska produkter, eller sulfater och parabener som inte är alltför dyra. Jag gick vidare till Coop och tog svängen förbi hudvården där och hittade ett märke som stack ut ifrån alla Garnier/loreal mfl. produkter (som är utspädda med mest vatten och alkohol och torkar ut huden). Märket jag hittade heter "good things".

Ett substitut för veganer och vegetarianer. Jag köpte med mig ett ansiktsvatten ,då jag fortfarande har lite av min sminkrengöring från aco kvar, och även en mattifying moisturiser. Jag har egentligen inga större problem med glansig hy, men tycker att det kan vara en härlig ren känsla just vid vården av hyn.

Doften är lite speciell kan jag tycka då jag är van vid lite mer naturliga dofter när jag använt aloe Vera serien och använder mest cocos dofter och oljiga varma dofter i övrigt. Den här är lite mer fruktig men ändå fräsch. Har redan hunnit testa den och jag älskar känslan på! Så himla lätt på huden. Ansiktsvattnet är inte alls uttorkande och huden känns återfuktad utan att vara särkilt fet vilket jag bara älskar!

Likes

Comments

Fri tillslut.

Jag är så van vid det här att jag blir rädd av vetskapen att det kommer ta slut. Det faktum att jag måste räkna ner dagarna och försöka få en bild av hur kort tid det är kvar. Kan inte för mitt liv begripa att jag om två veckor tar studenten. Dessa två veckor kommer gå lika fort som veckan innan sportlovet och sportlovet, lika fort som träningslägren... Jag försöker varannan timme om dagen påminna mig själv om att det snart är slut. Att det inte kommer fortsätta på samma sätt. Men jag förstår inte. Det är för stort, för mycket att ta in. För massivt, för överväldigande och omskakande.

Jag sätter mig utanför den där dörren, i det där väntrummet idag och det slår mig med en sån kraftig smäll i ansiktet att all min längtan som jag så himla länge försökt tränga bort för att kunna njuta av stunden, äntligen är befogad. Jag är här nu. Jag behöver inte längta längre. Nära till tårar tänker jag på hur min väg blev krokig och stökig... men också hur jag aldrig i livet skulle välja en annan väg.


Jag ser henne öppna dörren. Tryggheten, min säkra plattform. Hon som vet allt, hon som stöttat, lyssnat, sett mig skratta och gråta, sett mig vinna och förlora. Hon, som faktiskt förändrat mig till en bättre, mer förståndig vuxen tjej. Hon som rättat till mina snedsteg, hon som banat väg och bett mig leta upp mina riktiga personer i livet. Hon som visat vad som är rätt och fel och bekräftat valen kring personer och förebilder. Hon som alltid sett till mitt bästa. Som jag ska sakna dig Malin!

Jag landar i bilen och reflekterar vid min gymnasietid och tänker på nytt, jag förstår varför vi stänger av vägarna och trafiken på studenten. Jag förstår varför hela staden befinner sig i ett stort folkhav och jag förstår varför jag har rätt att skrika: fy fan vad vi är bra. För jag är fri tillslut.


Jag kom ut på andra sidan tunneln på nytt, avslutar ett nytt kapitel och oavsett om jag är rädd eller stolt eller orolig för vad jag åstadkommit och vad konsekvenserna blir, hur uppföljningen blir. Så är jag så tacksam över att det här kapitlet också börjar närma sig ett slut.

Friheten knackar på dörren mina hjärtan, med allt vad det innebär. Och för er som har resten kvar... jag vill bara säga att det kommer inte vara busenkelt. Vänta er inte det, jag gjorde nog det. Antog att det var självklart och att allt kommer bli bra. Men riktigt så enkelt är det inte. Det är en jävla resa. Men ni ska veta att vi kommer komma hela ut, på andra sidan tunneln. Allihop. Och då jävlar ska vi fira. Tills dess, försök bara ha kul och stötta dina nära. Gläds åt varandra och var stolta över er själva! Jag älskar er mina hjärtan.PS, kom ihåg att ta hand om er! Världens finaste ni!

Likes

Comments

Ibland kan jag tänka på, hur mitt liv skulle sett ut om du aldrig hade funnits. Har jag någonting att tacka dig för eller har du bara gjort allting svårare?

Jag måste erkänna att jag fortfarande är rädd för dig och det gör mig förbannad. För det mesta tycker jag synd om dig. I stunder när jag känt mig stark, har du gjort allt för att såra mig. I stunder när jag känt mig svag har du tröstat mig och försökt lura mig att ge upp min dröm. Dina blickar och hårda kommentarer har tvingat fram min styrka men jag vill inte längre ha dig i mitt liv. Det som gör ont i mig är att du förmodligen aldrig kommer förstå mig.

Du säger: "vad kommer folk att tycka om dig?" Som att jag ska tillåta det påverka mina beslut. Du säger: "tänk dig för innan..." när jag inte kan veta för att jag aldrig har provat. Du frågar mig: "är du verkligen säker på det?" När du kan se min osäkerhet och du borde säga att du tror på mig. Du säger: "måste du alltid sticka ut?" När det var du som visade mig plagget som jag köpte. Du säger: "ska du aldrig bli nöjd?" När du precis berättat för mig att du vill göra förändringar i ditt liv. Du säger: "pengar är inte allt" när jag aldrig har påstått det. Du frågar mig "varför ska du förändras hela tiden?" När det aldrig har handlat om att förändra mig, utan om att våga vara mer av mig den jag är. Du säger att prylar och saker inte är viktiga när jag alltid hört dig hoppats och önskat bilar, båtar, hus, resor och klockor och den senaste tekniken.

Du fäller ofta elaka kommentarer om det jag väljer att göra när du säger att du är min vän. Du pratar illa om mig inför andra utan att konfrontera mig som att jag inte skulle få reda på det. Du säger att du inte gillar vad jag har blivit, när jag aldrig har känt mig så levande. Du säger att jag borde tänka efter om jag verkligen gör rätt, när du ser att det lyser i mina ögon av glädje och kärlek. Du säger att du känner dig sviken och att jag är otacksam som inte ser vad du har gjort för mig.
Jag undrar om du kan se att du sårar mig eller om din egen rädsla och känsla av otillräcklighet har gjort dig blind. Jag vill tro att du bryr dig om mig och vill mig väl, även när dina ord är hårda, nedvärderande och elaka. Det har hjälpt mig att se att du med tiden har du inspirerats av mig och att du har utvecklat nya sidor hos dig, även om du aldrig skulle erkänna det.

Jag har förminskat mig själv för att du ska kunna känna dig bekväm. Jag kan inte längre prata med dig om vad jag tänker för jag orkar inte höra dina kommentarer eller se dina blickar. Jag är också rädd. Jag känner tvivel och behöver stöd. Jag söker bekräftelse och vill bli accepterad för den jag är. Jag har inte alla svaren kring vad som är nästa steg eller hur jag ska uppnå det jag drömmer om och bli den jag vill vara. Jag har bara bestämt mig att jag ska. Därför kommer jag behöva experimentera och prova och det kommer bli fel.

Ibland kan jag tänka på hur mitt liv skulle se ut om du aldrig hade funnits. Då inser jag att du har varit en viktig del av mitt liv som jag aldrig velat varit utan och även om jag fortfarande är rädd för dig så känner jag en stor kärlek för dig. Det som gör ont, är att du aldrig kommer att förstå mig. Men jag vill hoppas att du gör det en dag, att du inser att jag inte tar avstånd från dig nu för att jag tror att jag är bättre än dig, utan för att det är mitt sätt att skapa utrymme där jag tillåts upptäcka det bästa i mig. Idag gör jag slut med dig, som håller mig tillbaka.


(Johannes hansen #16tilldigsomhållermigtillbaka )

Likes

Comments

"Är du klar nu?"
"En till, en kvar, en sista"
Och så slog jag i säcken.

"Kom igen, in i det sista! Köööör!"
Och så pressar jag benen ifrån mig och andas ut.

"Fem sekunder till.... ooooch vila!"
En sista duns i golvet av 10-kilos bollen.

Jag tittar på klockan, väntar mig en låg siffra och ser att 5 minuter har passerat. 5. Bara 5. Här har jag tänkt mig att stå i en timma och 15 min och så är jag helt slut efter 5?! En våg av självhat springer igenom min kropp. Värken i fötterna är mer påtaglig nu än alla andra gånger när jag beslutat mig för att 20 min räcker idag.
Det är jobbigare med flåset och mer jobbiga människor på gymmet. Fan. Vill gå ut härifrån. Åka hem. Vill fan inte vara kvar här. Inte ens roligt idag.

7 min passerar, och det är inte det att det blir lättare. Det blir bara lite mer bestämt att här får jag i varje fall vara ifred. Höj musiken. Slå tillbaka. Höj motståndet på maskinen och trampa fortare. Sjunger med. Fäster blicken i väggen framför mig och säger allt jag inte vågat säga till alla dem som gjort mig illa. Känner ett par svettdroppar i pannan och 30 min har plötsligt passerat.

Höjer och sänker motståndet, ökar och sänker farten i takt med låtarnas puls och min egen för den delen. Minuterna passerar. Tempot höjs och jag blir bara nöjd över att minnas hur långt jag har kommit. Att det här är vardag för mig nu. Att jag är bättre nu och att jag måste göra bättre ifrån mig idag för att utmana mig själv imorgon.
1000.
Klar. Härligt.

Jag fixade det med en klackspark idag med 👌🏽

Likes

Comments