Att det redan jag redan har vart hos den här härliga familjen i över en månad? Jag kan inte smälta det! Jag har alltså i en månad fått en vardag där jag umgås med helt nya människor som jag aldrig skulle träffat annars, tvingat mig själv ut ur min comfort zone, åker till hockey-rinken minst två gånger i veckan plus matcher, handlar mat 4 gånger i veckan, skjutsar barn till och från skolan, tvättar och allt annat som hör Au Pair livet till. Jag är verkligen så lyckligt lottad som fått den här chansen.

Helgen som har vart var helt fylld med äventyr, i lördags åkte jag och Ida till köpcentrumet som var här och bestämde oss för att gå in i ALLA butiker, kanske inte låter som värsta äventyret men kan garantera att vi hade sjukt kul! På söndagen åkte vi in till DC vid 10 för att försöka oss på en park-frukost. Det gick sådär då vi behövde gå 20 min till närmsta mataffär och därifrån 30 min till närmsta park, det blev mer av en park-lunch helt enkelt. Efter lunchen så gick vi av misstag in i en fiesta som höll hus mitt i centrum! De hade stängt av gator, hade live-band, sålde massa olika maträtter (allt typiskt latinamerikanskt) och dansade, verkligen bästa stället att råka stöta på!
Efter det så mötte vi upp ett par svenska tjejer och hängde med dem, två superhärliga tjejer och det blev även kvällsmat i parken, dock en annan park men det är inte så noga, fint och mysigt var det haha

Jag och Ida passade på att köpa en fruktsallad/ananas-grej

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

  • 38 readers

Likes

Comments

Igår var jag i DC och hade en så himla underbar dag! Jag och Ida lämnade Bethesda runt 12.30 och spenderade hela eftermiddagen turistande runt i huvudstaden. Vi fick se the White House, World War II memorial, statyn av Abraham Lincoln, konstutställningen i Foggy Bottom (vilket jag skrattade åt alldeles för länge), äta god mat, shoppa och äta ännu godare efterrätt. Verkligen en lyckad dag och jag somnade med ett leende på läpparna.

Just nu sitter jag, för andra gången idag, på en hockeyrink och väntar på att den yngsta ska gå på isen. Hennes första match var idag, efter 2 träningar på is! Är fett stolt över henne, hon kämpade hårt trots nytt lag, få träningar innan match och att hon var en utav de absolut minsta (och yngsta) på isen.
Det var typ då jag insåg hur mitt liv kommer att se ut det närmsta året. Jag kommer att köra ungar till skolan, från skolan, hjälpa till med läxorna så gott jag kan, laga mat, tvätta, köra till hockey, frysa rumpan av mig på läktaren, köra hem igen och se till att allt är packat/uppackat till dagen efter, och ska jag vara ärlig ser jag fram emot det! För jag har två härliga tjejer att ta hand om som ser till att allt blir värt det. Det blir värt att köra minibussen flera gånger om dagen för att vi tillsammans skriksjunger ikapp med radion och det är värt att frysa rumpan av sig för kramen man får efter träning. Jag har verkligen hamnat rätt

Jag och Ida i DC

  • 67 readers

Likes

Comments

Au Pair

​Imorgon har jag vart hos familjen i tre veckor. Tre veckor?!?! Det känns så orealistiskt, i min värld har jag bara vart här ett par dagar och en evighet på samma gång. Jag hittar i köket nu, mellan mjölk och kött tallrikarna, vart de gömmer honungen och vart barnens favorit-snacks är. Jag har lärt mig vägen till båda skolorna och vart i mataffären så många gånger att de nu känner igen mig. Jag har även lämnat in bilen på lagning efter att, på något mystiskt sätt, lyckats "tappa" stötfångaren på, (det har tydligen hänt minst 3 gånger för alla au pairen så du behöver inte vara orolig för att jag ska krascha bilar här borta pappa). 

Familjens au pair för två år sedan har vart här den sensate veckan, och det har vart så lyxigt! Hon har visat mig runt till ställen som skulle ta mig flera månader innan jag upptäckte och visat mig bra tips och tricks man kan behöva som au pair, t.ex. det billigaste gymmet, bästa biblioteket, billigaste bensinen och vilka favoriträtter/matställen hon hade när hon var här. Dessutom så ä hon så himla härlig och vi kommer verkligen superbra överens, är faktiskt lite ledsen att hon åker igen ikväll... 

Nu efter tre veckor har jag också fått uppleva helt underbart roliga men också jobbiga stunder med barnen, det roligaste (men också den största anklagelsen jag fått under min tid här) var när den äldsta dottern sa till mamman i familjen "She (alltså jag) was literally holding a gun against my head, forcing me to do my homework", kan lova att jag inte håller mina värdbarn under pistolhot och vi hade alla väldigt roligt åt det här typ 10 min senare när hon lugnat ner sig lite. Jag har det fruktansvärt bra, det ska ni veta! Även om dagarna innehåller åka till mataffären alldeles för många gånger, gå upp extra tidigt för att göra frukost, tvätta, gnata om läxor och om vems tur det är att gå ut med hunden, men det är värt det för alla härliga stunder jag fått med den här familjen, även om det bara gått några veckor. 

Likes

Comments

Au Pair

Jag har vart med familjen i nästan en vecka nu, och hittills känns allting bara superbra! Som jag skrev i förra inlägget så hade jag de första två dagarna tid med bara föräldrarna och när jag tänker på det har det både för och nackdelar. Fördelarna med att hinna prata om barnen och deras vanor ifred och diskutera alla frågor man har som barnen kanske egentligen inte har något med att göra är ganska många men nackdelarna är att man är ständigt nervös över hur barnen ska bemöta en. Jag skojade med mina host-förälrar och sa "Det här är bara orättvist, andra au pairen är nervös en gång för att träffa familjen, jag får vara nervös tre gånger, först för att träffa er, sen för en dotter och 30 min senare så blir jag nervös igen för att träffa den sista dottern". Jag hade dock inget att vara nervös för! Barnen är superhärliga och vi har faktiskt väldigt roligt ihop.
Efter vi hämtade barnen från deras camp så åkte till en familjekompis i Boston. Det var väldigt skönt att bara få lära känna familjen utan att riktigt ha så stora "jobbkrav" på en, det känns som att det har hjälpt mig ganska mycket nu när vi är tillbaka och har börjat någon sorts vardag.

Vi kom som sagt tillbaka till Betsad igår, det var då mitt jobb började på riktigt. Tvätt i mängder efter över en månad hemifrån för båda tjejerna, sortering, uppackning, organisering av nya grejer som de fått på camp och någon form utav omorganisering av garderoben inför det nya skolåret.

Har det verkligen jättebra här, även om jag har svårt att hitta rätt mellan kött och mjölk-tallrikarna i skåpen och går åt fel håll hela tiden när jag ska ner till mitt rum i källaren. Men det är ju så det ska vara när man gör någonting nytt!​Bild jag tog på vägen hem från Boston

Likes

Comments

Au Pair, Allmänt

Jag är äntligen framme hos min Host family! Efter 5 dagar på training school där jag fick chansen att möta helt underbara människor men också var tvungen att sitta 12 timmar om dagen i ett klassrum så har jag äntligen kommit fram!
Bussen gick från Hofstra University klockan 09 igår och ungefär 16.00 stannade vi vid Behesdas köpcentrum för att få träffa våra familjer för ett år framöver. Jag har inte träffat mina Host-kids än eftersom att de är på läger tills imorgon, men föräldrarna är hur trevliga som helst och jag tror verkligen jag kommer trivas här!
Idag så ska vi påbörja resan för att hämta barnen, gör en mellanlandning och sover på ett hotell (vet inte riktigt vart) och sen blir det några nätter i Boston också innan vi allihop kommer hem igen och påbörjar någon sorts rutin

Var i New York city i torsdags, här har vi Times Square

Likes

Comments

Allmänt, Au Pair

Jag kan knappt fatta det! Jag sitter just nu och äter frukost på ett café på Landvetter, insuper det sista jag kan av torra ostfrallor och en halvblaskig apelsin juice. Har inte fattat att jag inte kommer se Sverige igen på typ ett år, att jag kommer lämna landet lagom för ett land som är allting annat är just lagom.
Hejdå köttbullar och lingonsylt, hejdå mitt kära kösystem, hejdå alla mina underbara vänner, hejdå familjen och hejdå lilla landet mellanmjölk. Det känns ändå inte som ett sorgligt hejdå, egentligen, är så himla taggad på nya äventyr och ny miljö! Dessutom är det inte ens ett riktigt hejdå, det är ett vi ses

Likes

Comments

Allmänt, Au Pair

Nu är det inte ens tolv timmar kvar tills jag åker på mitt livs äventyr, eller ja, i falla fall det största äventyret som har hänt mig och som kommer hända på länge. 07.10 lyfter vi imorgon, mellanlandar i Frankfurt och sen bär det vidare till New York där jag kommer spendera de första dagarna på Training School.

Har för några timmar sedan sagt hejdå till släkten och sa i fredags hejdå till alla mina närmsta vänner. Lite sorgligt men det är ändå bara ett år. Ett år med Skype-samtal, snapchats och Facebook-meddelanden. Det känns som att idag är man inte så långt ifrån varandra även om man skulle vara på varsin sida av jordklotet, så länge man har wi-fi är alla bara några knapptryckningar bort.

Om resfeber var något jag tyckte jag kände förut så måste det här vara någon form utav res-influensa. Har vart nervös hela dagen, vet inte vad jag ska packa och är livrädd både för att glömma något och att packa för mycket. Har i alla fall pratat med en tjej som också flyger från Landvetter så jag vet att jag inte blir ensam på flyget och det känns som en liten trygghet.

Förlåt för ett rörigt inlägg, det passar dock ganska bra med hur det är i mitt huvud just nu, en stor röra och tankar som bara hoppar fram och tillbaka utan någon egentlig slutstation

New York, I'm coming for you!

Likes

Comments

Allmänt, Au Pair

Åh vad jag håller på att bli nervös! Idag har jag gjort min sista jobbdag och nu börjar jag inse hur fort de närmsta 5 dagarna kommer att gå. Jag har inte hunnit tänka så mycket den senaste veckan, har haft ett så fullspäckat schema med grejer jag velat göra innan jag åker. Var och hälsade på en kompis i Dalarna i början på förra veckan och helgen spenderade jag med en av mina bästa vänner i Stockholm och gick på festival. Det är först nu när jag haft några dagar hemma som jag hunnit tänka, och fick som resultat bara nervositet.

Jag har börjat tänka på allt som kan gå snett, eller bli konstigt och tusentals frågor dyker upp i huvudet på mig. Kommer jag missa flyget dit? Kommer jag hitta några andra au pairen på flygplatsen? Vad händer om jag inte hittar några au pair-kompisar på flyget? Vad gör jag om bagaget kommer bort? Hur kommer första mötet med familjen att bli? Tänk om det blir stelt?
Men detta är bara resfeber, jag vet att jag kommer ha hur roligt som helst när jag väl kommer iväg! Detta är ju verkligen ett äventyr och en helt underbar upplevelse. Kan bara inte hjälpa att vara lite nervig ^^Jag och Angelica på Weekend festival i Stockholm 

Likes

Comments

Allmänt, Au Pair

Hej!
Idag är det precis 20 dagar kvar tills jag lämnar lilla landet lagom och åker till the land of dreams!
Jag kommer att jobba i en helt underbar familj med två tjejer på 10 och 14 år som bor i Bethesda MD, vilket är en förort till Washington DC. Jag hoppas och tror verkligen det här året kommer bli helt underbart på så många sätt, även om jag antagligen kommer möta en hel del motgångar och få liiiite hemlängtan någon gång ibland så kommer det vägas upp av alla nya, härliga upplevelser jag kommer att få och alla människor jag förhoppningsvis kommer att träffa.
Det var lite om allt just nu, kommer försöka att uppdatera regelbundet även om jag egentligen är ganska värdelös på att göra någonting kontinuerligt, haha ska försöka i alla fall :)

Bara en bild jag ville lägga in för att det skulle se lite roligare ut 🙈

Likes

Comments