Jag vill börja det här inlägget med att tacka er alla fantastiska människor och vänner som var inne här igår och skickade en extra omtanke och stöttande ord. Vi blev helt överrösta med kärlek och det behövs verkligen just nu. Jag ska ta mig tiden att svara er en och en så fort som möjligt.

Sömnen inatt har varit knapp, trots högsta volym på telefonen har jag vaknat med ett ryck flera gånger för att kontrollera så att vi inte har något missat samtal från sjukhuset. Men telefonen har inte ringt. Och det är jag så glad och tacksam för. Förhoppningsvis har jouren tittat på My's provsvar och sett att det ser normalt, eller iallafall helt okej ut, och inte känt att de har behövt ringa in oss. Men ovetskapen om exakt vad provsvaren har kommit fram till gör att jag går runt i en ljudisolerad bubbla. Det känns som att jag är här men ändå inte. Allting går långsamt och ingenting betyder någonting. Inte förrän vi vet.

Jag & My gick upp strax efter sju och nu har jag iallafall gjort iordning lite frukost medan hon leker i lekhörnan. Flera gånger medan jag stod och bredde min macka så stannade jag upp och tittade på henne. Vilket hon märkte då hon tittade upp mot mig, la huvudet på sne och gav ifrån sig ett asgarv. Precis som att hon vill tala om att det är okej.

Likes

Comments

Hur privat ska man vara i en blogg? Vad ska man berätta och vad ska man inte berätta? Jag har alltid förespråkat att man ska vara ärlig. Kan man inte dela med sig av livet - då får det vara. Idag var dock första gången i mitt liv som jag funderade på att låtsas som ingenting, som om det jag inte ska skriva nu inte alls hade eller har hänt och att allting var som vanligt. Men det kan jag inte. För det maler på i mitt huvud som aldrig förr och om det är någon gång jag behöver era fina kommentarer och omtänksamma ord så är det nu.

I torsdags när vi var uppe på sjukhuset för att kolla upp My's andningsuppehåll togs det ett kalciumprov. Läkarna förväntade sig att det skulle vara lågt, och att hon kanske eventuellt hade feberkramper. Istället visade det sig att det var högt. Så högt att Västerås Lasarett tog kontakt med Uppsalas dito. Uppsala menar på att My's 4% kalcium i blodet är en 100% förhöjning på vad som är normalt. Och idag har vi varit uppe på sjukhuset för att ta fler prover. Vårt lilla hjärta lämnade mer än nio rör blod och nu är de proverna under jourbevakning. Vilket betyder att så fort proverna är klara kommer jouren att fastställa resultaten och om det behövs - ringa in oss till sjukhuset igen. Oavsett tid på dygnet.

Förhöjt kalciumvärde i blodet? Vad betyder det då? Läser man på vårdguidens hemsida så kan man bland annat få upp orsaker som
- Överaktivitet i bisköldkörtlarna
- Skelettsjukdom
- Fel på njurarna
- Cancer
- Felaktig provtagning

Livrädd klamrar jag mig dock fast vid den sistnämnda punkten "felaktig provtagning". Det var det som jag och sambon upprepade för varandra flera gånger om när vi kramades och grät här för ett tag sedan. FELAKTIG PROVTAGNING, det måste vara det. Men oavsett vad - håll tummarna för oss, och för vårt lilla liv. Hon får inte vara sjuk. Det får inte vara något fel.

Likes

Comments

/Moodboard Week 8/ 

Vänner är den här veckans viktigaste fokus. Jag har inte mindre än TRE (!) vändejter inplanerat och det ser jag verkligen fram emot. Först ut är Lova imorgon, tisdag. Jag vet inte riktigt vad vi ska göra men vi har bestämt att vi ska ses på förmiddagen iallafall. På onsdag efter 14 ska jag & My träffa Lisa och hon & jag ska dessutom gå på bio på lördag. Både Lova & Lisa är två vänner som 99% av all tid har ett leende på läpparna och det behöver jag verkligen den här veckan. Få chansen att tanka lite energi och bara må bra.

Jag ska dessutom mot läkarnas inrådan åka iväg på hockey på torsdag. Det behöver jag för att orka leva. Och dessutom möter vi sambons Västerås, och det vet ni ju är en riktig hatmatch. Att missa den finns inte på världskartan, så jag får se till att behärska mig och vara lugn på plats så att det inte går ut över hjärtinflammationen.

Jag hoppas att de kommande dagarna kan fortsätta bjuda på sol och plusgrader och då blir det några lugna promenader i solen. My sover så bra i vagnen och kroppen känns ändå helt okej för en väldigt lugn promenad. Kommer ni ihåg att yoga stod på min bucketlist i februari? Att jag skulle yoga varje morgon? Jag har format om det lite och kommit fram till att kvällsyoga, sent, precis innan läggdags när alla andra har gått och lagt sig ger mig mer.

Vad gäller bloggen och er här inne så kommer jag att lägga till några stående grejer i mitt bloggande. Moodboarden och veckoresumén som är återkommande är SÅ populärt här inne och jag tror att mycket är för att det är stående inlägg. Man vet vad man får. Och man längtar efter det. Därför kommer jag att i fortsättningen ha två till stående inlägg i veckan. Varje onsdag kommer ett listinlägg komma upp. Listinlägg brukar vara väldigt omtyckt. Innan jag började med min veckoresumé sammanfattade jag alltid mina veckor med "veckans bilder". Det blev dock inte hållbart för mig. Eftersom att jag publicerade tre inlägg om dagen med bilder fanns det oftast inte så mycket att visa i "veckans bilder" som ni inte redan hade sett. Men, jag tänkte mig såhär: Varje vecka väljer jag ut en dag som ni får följa i bildform. Ett "min dag i bilder"-inlägg. Vad tror ni om det? Jag tror att det blir bra. Det första "min dag i bilder"-inlägget kommer upp på lördag!

Tre inlägg att se fram emot på bloggen den kommande veckan
- VÅR GRÖNA VÄXT
- NYTT I BARNRUMMET
- EN LISTA OM ORD

Likes

Comments

Veckans känslor - Kreativitet, besvikelse och ensamhet.
Veckans tacksamhet - My's farmor. Min svärmor. Bäst.
Veckans köp - Vår nya gröna växt vi ställt i vardagsrummet.
Veckans måltid - Kvällens schnitzel.
Veckans upptäckt - Att vuxna människor år 2017 fortfarande inte förstår sig på en biltvätt!? Seriöst?
Veckans aj - My's hosta och sjukhusbesöket vi gjorde. Mitt mammahjärta går i tusen bitar.
Veckans My - Är den största kämpe jag vet.

Tre bra
- Att vi ÄNTLIGEN fick bilen tvättad.
- Garderoben är rensad och storstädad. Så skönt.
- Wasas knäckebröd French Herbs.

Tre dåliga
- Att sambons jobb för tillfället håller på att knäcka mig totalt.
- My's mående. Det gör så ont att inte kunna göra något.
- Min trötthet.

Veckans tre mest lästa inlägg
NÄR MAN TROR ATT ENS BARN SKA DÖ
NY LEKHÖRNA MED PUSSELMATTA
ALLA HJÄRTANS DAG MED TWISTSHAKE

Likes

Comments

Den stoltaste och finaste boksamlingen vi har här hemma ser ni här över... Jag vet, det är ett himla tjat. Men nu har jag dessutom adderat två böcker som jag inte har läst förut. Hans senaste bok, otrohet. Och hans första och mest kända bok Alkemisten. Det är konstigt att jag inte har läst den faktiskt, men bättre sent än aldrig.

Jag har precis slagit mig ner i soffan med min frukost och sambon är på väg ut genom dörren. Jag borrar ner huvudet i datorn och bloggandet för att inbilla mig att det inte gör mig någonting att han ska jobba idag också. Men det gör det. Idag gör det så jävla mycket att han ska jobba. För jag är ganska less på att han aldrig är hemma och att jag känner mig som en ensamstående förälder emellanåt. Samtidigt så vet jag att det är hans förhelvetes för många jobbtimmar som gör att vi kan leva så bra som vi gör just nu, som gör att vi kan köpa mycket materiella saker som vi vill ha osv.. Men den vetskapen gör inte ensamheten jag känner ibland lättare.

Efter frukost ska jag försöka få vårt lilla monster att sova en stund. Sen måste jag tvätta en maskin tvätt, dammtorka, dammsuga, svabba alla golv och hänga tvätt. I eftermiddag ska vår vita Audi Q5 få åka igenom biltvätten också. Den är så skitig nu så att jag skäms. Men det har ju inte gått att tvätta den innan på grund av alla minusgrader.

Likes

Comments

Ikväll sjunker jag ner i min fåtölj så himla nöjd och glad. Trots att sambon har varit iväg större delar av dagen och My har röjt runt i hela lägenheten så har jag hunnit med massor av välbehövliga saker. I förmiddags tog jag en riktigt stor garderobsrensning och nu finns det verkligen inte kvar ett enda "kanske"-plagg i min garderob. Bara JA-plagg som jag verkligen tycker om. Fyllde en hel sopsäck med kläder och det känns så skönt såhär i efterhand. Efter graviditeten har många utav mina gamla älsklingsplagg blivit hatplagg eftersom att det känns som att det är en del av den jag var innan jag fick barn. Konstigt det där. Gravidkläder som jag tidigare sparade i åtanke på nästa graviditet har också kastats, jag menar, vi har sagt att vi vill ha minst tre år mellan graviditeterna (om det blir en till dvs) och då kommer jag säkerligen vilja köpa nytt ändå.

Efter garderobsrensningen satte jag My i bilbarnstolen inne i badrummet och sen tog jag en lång dusch med hårtvätt, inpackning och kroppsskrubb medan hon glatt tuggade på något snöre. När jag kom ut därifrån tittade vi på damernas andraåk i slalomen där Frida Hansdotter knep en tredjeplats medan vi lekte på golvet. Sen drog jag om några kablar här hemma så att de ska bli svårare för My att få tag på och så gjorde jag iordning och ställde kvällens middag, som blev kallops, på plattan eftersom att den har en koktid på fem timmar.

Här under eftermiddag och kvällen har vi följt V75 och ätit middag och nu tänkte jag plugga in någon bra musik i hörlurarna och ägna mig åt lite jobb på datorn medan sambon kollar på melodifestivalen. Jag tänkte att jag skulle föreslå att vi tittar på någon film och äter lite brieost och kex när det är slut.

Likes

Comments

Ibland ska man bara låta saker vara, man ska inte prata om det som är bra och man ska absolut inte jinxa sönder saker. Kommer ni ihåg när jag skrev om mina hörlurar från Sudio HÄR? Hur jag var lycklig över att de inte hade gått sönder, att kvalitén var bra och att jag var imponerad? Det var som att jag provocerade fram glappet som kom bara dagen efter. Jag blev så ledsen att jag nästan satte mig i fosterställning och när jag sökte efter nya in-ear hörlurar på nätet så hittade jag inga jag tyckte om. Så jag gjorde någonting som jag aldrig trodde att jag skulle göra. Jag gick och köpte mig ett par on-ear hörlurar.

Ett par vita närmare bestämt, från Urbanears. Och de är dessutom trådlösa (!!!) vilket uppskattas mycket när man har en bebis vars favoritsyssla är att äta på sladdar, snören och annat som liknar tidigare nämnda saker. Att dessutom inte behöva krångla ner telefonen i en ficka som man inte har och låta den hänga mellan liv och död i BHn är skönt. Den kan ligga på köksbordet hela tiden och jag kan trippa runt i lägenheten och prata i både telefon, lyssna på musik och navigera mig fram genom en touchfunktion på ena hörlurssidan. Vilken jävla hit hörni! Dessutom finns det en sladd till om man vill koppla in de till en enhet som inte har bluetooth eller liknande. Detta köp borde jag ha gjort tidigare.

Likes

Comments

Lördag har blivit en utav mina absoluta favoritdagar på senaste. Den är nämligen dagen då jag har möjlighet att unna mig en sovmorgon. Nog för att sambon har jobbat nästan alla lördagar på senaste men han börjar alltid vid nio och då kan jag sova till halv nio. Så, vid halv nio imorse väcktes jag av en glad bebis som kröp mot mig. Den lyckan är svår att sätta ord på. Vi låg kvar och kramades lite i sängen innan vi gick upp och vinkade av pappa i dörren och sen gjorde jag frukost. Och vet ni vad? Jag har fått en ny solklar frukostfavorit. Nämligen Wasas knäckebröd French Herbs. Kan man skriva att man dessutom gillar formen? De är relativt små och runda och det är fint (?). Jag vet. Det är något fel på mig. Hur som helst, det är hur gott som helst och för första gången i mitt liv så förstår jag vad folk menar när de beskriver ett knäckebröd som luftigt. Ni borde verkligen prova!

Vad ska vi göra idag då? Jag har faktiskt ingen aning. Ikväll ska vi äta Kallops och eftersom att den ska stå och koka i några timmar så antar jag att jag ska sätta igång den mitt på dagen. Det vore härligt att unna sig lite soltid ute i den friska luften också och så måste jag få ut massa grejer i förrådet så att jag får undan bebissaker som vi inte längre använder.

Likes

Comments

Jag försökte påbörja det här inlägget för 30 minuter sedan när allt var lugnt och skönt här hemma. Lilla My låg och sov i sin spjälsäng och jag & sambon hade precis ätit upp vår tacos. Det känns dock som att det alltid finns ett stort MEN i vårt liv. För, sen fick My en hostattack och innan jag hann komma in i sovrummet hade hon spytt upp massor av snor och slem. Så först fick vi sanera inne i sovrummet - byta de sängkläderna som det hade kommit snor och slem på och sen tog jag lillan och gick in i duschen med henne. Nu har vi satt på oss en ny pyjamas och förhoppningsvis så somnar hon om snart. Den här gången uppe i soffan med oss dock. Jag vill inte lämna henne ensam ifall hon skulle vakna upp och få panik igen, trots att jag bara har några få sekunder in i sovrummet.

Annars har dagen varit bra. När My vaknade efter promenaden åt vi lunch tillsammans och utöver det har vi lekt massor i hennes hörna i vardagsrummet. De nya favoritleksakerna är So'pure bollarna från Sophie The Giraffe. De är roliga att bita på och det bästa av allt är när de rullar iväg från henne så att hon får krypa efter och jaga dem.

Likes

Comments

En klarblå himmel, strålande sol och uppemot 10 plusgrader är anledningen till att det nu står 20 tulpaner på mitt köksbord. Nog för att de just nu ser ut som ihoppackade sillar, men snart kommer de blomma och tappa spänsten och då behövs det att det är relativt trångt i vasen för att inte det ska se ut som kaos. My somnade i vagnen på väg hem från butiken och hon fortsatte faktiskt sova när jag rullade in vagnen i hallen. Det låter dock som att hon börjar knorra lite där ute nu så jag ska gå och se efter. När hon vaknar ska vi äta en sen lunch och sen måste jag ta itu med lite rensning i skåpen och även hänga den maskinen tvätt som jag tvättade innan vi gick ut.

Jag vill dessutom passa på att påminna er om rabattkoden till Twistshake innan den går ut. moalarssons20 är koden som ger er 20% på hela Twistshakes sortiment. Klicka er in HÄR för att komma direkt till deras sida och webshopen.

Likes

Comments