Header

I måndags kväll brast det igen - alla måsten blev för mycket och efter att ha nattat Lilla My så grät jag mig till sömns. Och när jag vaknade upp i tisdags insåg jag nog verkligen på riktigt att det var dags att avskriva mig från så mycket som möjligt. Jag lämnade Lilla My på förskolan och sen strök jag nästan allt på tisdagens to-do lista. Jobbmötet flyttade jag inte och naglarna fick jag fixade, men det gjorde mig nog gott att sitta på salongen i två timmar och bara stirra ut i tomma intet. Det är svårt att göra någonting när man inte får använda sina händer. Min iPhone låg och blinkade bredvid mig på bordet och det var faktiskt skönt att inte kunna svara på meddelandena, notiserna och samtalen. Mobilbantning går för övrigt framåt och det är verkligen på tiden.

Att stryka allt förutom förskolehämtningar och lämningar, jobbpass och kvalitetstid med My har ju självklart gått ut över bloggen. Men den här gången känner jag inte ens ångest över det. Jag behövde ett litet break. Och dessutom är jag bra jävla förbannad på den här bloggportalen just nu iallafall. Omnämningar i inlägg, kommentarer och gillamarkeringar letar sig nämligen inte in i mina notifikationer just nu och det försvårar livet här inne rejält. Speciellt under en pågående januariutmaning. Men jag ska ta mig tiden att gå in på varenda en av era bloggar här under helgen och kommentera ikapp era inlägg. Det kommer göra mig glad.

Slut på svammel - det är torsdag och jag ska snart lämna Lilla My på förskolan innan det bär iväg till jobbet för ett 11-17:30 pass. Det betyder att jag missar både öppning och stängning och det är ju definitivt som att glida på en räkmacka. Det tackar mitt sinnestillstånd för just nu,

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Måndagen går mot sitt slut och det har faktiskt varit en ganska bra start på den här veckan. Jag och Lilla My tog en promenad innan förskolelämningen imorse och trots att det var några minusgrader och riktigt blåsigt så var det skönt. Jag piggnade utan tvekan till liv lite iallafall och sedan lämnade jag en nöjd unge på förskolan. Jag sprang in hemma och tog med mig mina jobbkläder i väskan och så bar det av till jobbet. Trots några missöden bland kollegorna under dagen så var det på det hela taget en väldigt bra dag. Jag har fått skratta en hel del och det är det viktigaste i slutändan. Efter jobbet åkte jag hem till Lilla My och så gjorde vi köttbullar och potatismos och nu har hon äntligen somnat för natten. När jag slutar lite senare på jobbet så förskjuts läggningen med nästan en timme vissa kvällar bara för att vi ska hinna äta middag och busa innan läggdags. Och det har både sina fördelar och nackdelar.

Jag upplever inte att My påverkas av det när det kommer till sovvanor, trötthet eller något annat mönster. Jag däremot blir lite mer stressad som nu när klockan snart redan är 21. Det är en del att ta tag i här hemma men förhoppningsvis ska jag kunna göra det under dagen imorgon då jag bara ska jobba hemifrån och spendera några timmar på sjukhuset. Nu ska jag beta av lite jobb och efter det ska jag slå upp en bok. För övrigt så har jag börjat min vecka med en utav sakerna jag nämnde i moodboarden. Nämligen blombuketten här över. 18 tulpaner pryder nu köksbordet. Såhär på tulpanens dag och allt.

Likes

Comments

Detta är en del av min och @VictoriaJongard januariutmaning - för att läsa mer och delta klicka HÄR

Lifehacks, lifehacks, lifehacks. Jag är säker på att ni har hört ordet förut, men vad betyder det egentligen? För att göra förklaringen så enkel som möjligt så är det alltså ett knep för att underlätta vardagen. Och faktum är att jag säkerligen har miljontals, trots att jag inte kommer på fullt lika många just nu. Jag har iallafall listat några här under.

🌱 Ha sköljmedel i svabbvattnet. Jo det är sant, då luktar det gott i hela lägenheten och dammet håller sig borta längre.
🌱 Om du inte har ett strykjärn till hands, koka upp vatten i en kastrull och stryk med den. Eller använd plattången.
🌱 Skapa ett kortkommando i din telefon för din mejladress så du inte behöver skriva den jämt. Den är ju lång och krånglig.
🌱 I iPhone finns det faktiskt möjlighet att blockera uppringare - gör det med alla telefonförsäljare så kan de inte ringa dig igen.
🌱Om du snabbt behöver få batteri i telefonen - ladda i flygplansläge. Det går fortare.
🌱Istället för att lägga pengar på dyra sminkborttagningsmedel - använd babyolja. Det tar till och med bort vattenfasta produkter.
🌱 Skiva gurka med osthyveln istället för med en kniv.
🌱 Kör korvbröd och hamburgerbröd i toastmaskinen, då är de inte lika degiga och tunga.
🌱 Dela upp din semesterpackning i necessärer och tygpåsar. Hygienprodukter, kläder, elektronik, allt. Det gör det så mycket lättare att hålla ordning.
🌱 Har du en blombukett du verkligen inte vill ska dö, ställ den i kylskåpet på nätterna. Då håller den längre.

Likes

Comments

/Moodboard Week 3/

Känslosvall, men känslokall - så kan man nog absolut beskriva mig och mitt humör, min attityd och mina känslor den senaste tiden. Jag vet liksom varken ut eller in, och dagarna brukar sluta i hulkgråtande i badet eller under täcket. Och så är det okej att känna. Det finns ingen tabu i det. Det är det som kallas livet och man kan inte förvänta sig att må toppen jämt. För mig är det dock viktigt att ta reda på om det finns någon bakomliggande orsak eller om det inte gör det. Den här gången heter den bakomliggande orsaken stress. Hur smart jag än planerar, hur mycket jag än kämpar och sliter så känns det inte som att mitt schema går ihop just nu. Och det gör att jag har ett otroligt ångestpåslag många av dygnets timmar.

Därför måste vecka tre bli en vecka där jag faktiskt tänker lite på mig själv. Där jag försöker reda ut den pågående stressen, och gör sådant som jag blir glad och lugn utav. Det enda stället jag just nu känner mig tillfreds på är på jobbet. För där uträttar jag något och där slipper jag tänka. När jag kommer innanför dörren hemma är det som att tankarna slår till mig med full kraft och sedan byggs stressen och ångesten upp.

Jag behöver sömn, och lugn och ro. I det spåret ska veckans dagar gå i. Jag ska unna mig en sovmorgon, läsa ut en bok, spendera några timmar i badet och köpa hem en bukett blommor till mig själv. Bara för att jag är värd det. Loving yourself is the greatest revolution.

Tre inlägg att se fram emot på bloggen under den kommande veckan
- JURISTUTBILDNINGEN
- FAVORITER I MIN MATVARUKASSE
- NÄR ORDEN BLIR FLER

Likes

Comments

Veckans känslor - Den här veckan har jag varit lättirriterad, ledsen och uppgiven.
Veckans tacksamhet - Mina nya kollegor.
Veckans köp - Får bli veckans storhandling då (?)
Veckans måltid - Maten My's pappa lagade till oss igår.
Veckans upptäckt - Att arbetsmarknaden är full av oseriösa chefer och företag.
Veckans träning - Har blivit av, men, även förstörts av viktigpettrar.
Veckans aj - Har haft en sjuklig ryggvärk halva veckan. Aj.
Veckans My - Har verkligen återhämtat sig efter senaste sjukhusbesöken.

Tre bra
- Att jag verkligen trivs på mitt nya jobb och ser det som en långvarig arbetsplats.
- Att julen är över på riktigt nu.
- My har sovit oförskämt bra hela veckan.

Tre dåliga
- Mitt humör toppar verkligen denna lista.
- Tiden. Jag hinner ingenting!
- Märker att mina akrylnaglar inte har hållit så bra den här omgången. Men, sånt är livet!

Veckans tre mest lästa inlägg
DOFTA - CHAMPAGNE
MITT STÖRSTA SJÄLVTVIVEL
EN BILD SOM SYMBOLISERAR KÄRLEK FÖR MIG

Likes

Comments

Det är söndagmorgon och jag tror att många hushåll runt om i vårt avlånga land just nu ligger och sover. Många unnar sig nog en sovmorgon såhär veckans sista dag, äter en god frukost med familjen och vilar inför ny veckostart. Så ser det inte ut här hemma. 05:30 ringde klockan och nu har jag spenderat en timme vid datorn för att svara på kommentarer, mejl och annat viktigt. Helst av allt skulle jag bara vilja gå och krypa ner bredvid Lilla My igen, men istället ska jag ge mig iväg till jobbet igen. 08-16 passet jag har idag känns på förhand riktigt roligt trots att det kommer att bli mycket att göra och trots att det är söndag. Jag trivs så himla bra på mitt nya jobb och det är verkligen en fantastisk känsla.

Efter jobbet väntar en storhandling för att fylla upp kyl, frys och skafferi hemma men mest av allt längtar jag efter att få krypa ner i sängen och ta tidig kväll. Ett bad, en bok och en kopp te blir nog en bra kombo i ett försök att låta kroppen och hjärnan få en chans att återhämta sig.

Likes

Comments

Det är lördagkväll och halva jobbhelgen är avklarad. Mitt 8-16 pass idag bara flög förbi och strax innan jag skulle gå hem stack Lilla My in huvudet på jobbet och började vinka. Jag förstår fortfarande inte hur man kan bli så glad av en annan människa. Nog för att hon inte är vilken människa som helst, hon är min människa, men ändå. Så vi tog varandra i handen och åkte hem när jag hade slutat. Nu är det dags för nattning av det lilla trollet och sen har jag både middagslagning och administrativt jobb att ta tag i. Just nu känns det som att jag skulle behöva ha dubbelt så många timmar på mina dygn för att hinna med. Imorgon klockan åtta är det dags för jobb igen, annars hade jag lätt kunnat vara uppe och röjt undan på att göra-listan hela natten. Men kroppen behöver ju sömn också sägs det..

Likes

Comments

Detta är en del av min och @victoriajongard januariutmaning. Läs mer och delta HÄR

För att förstå innebörden av bilden som jag har valt att lägga upp under dagens januariutmaning så måste man nog själv leva för ett hockeylag på det sättet som jag lever för AIK Ishockey. Annars kan man aldrig i sin vildaste fantasi förstå sig på ögonblicket jag delade med min dotter här över. Johanneshovs isstadion, Hovet. Sektion A19. Min pappa uppfostrade mig där. Det är där jag har växt - och brutits ner. Det är där jag har skrattat - och gråtit. Det är där jag har blivit den jag är, på gott och på ont. Där har jag levt för AIK när det inte funnits något annat att leva för. Och trots att jag vet att jag inte kommer kunna skydda Lilla My från allt ont i världen så vet jag att jag kommer kunna ge henne AIK. Så när hon får sitt hjärta krossat, när någon hon står nära dör och när hon känner att allt är hopplöst - då kan hon leva på kärleken till klubben. Då kan hon precis som jag, se ljuset i den ovillkorliga kärleken till det svartgula emblemet och allt som ryms i det. Det sägs att man ska ge sina barn det finaste man har - så jag ger henne AIK. Och här över sitter hon, på den finaste platsen på jorden. Tillsammans. Det är kärlek för mig.

Likes

Comments

Det är fredag och nu börjar de missade januariutmaningsrubrikerna att hopa sig som ett svart moln ovanför mitt huvud. Usch vad jag har ångest för det. Här drar man igång en utmaning, engagerar er och får fantastisk respons. Och så hinner man själv inte ens med sina egna tolkningar. Störst ångest har jag nog dock för att jag inte hunnit läsa alla era inlägg och svarat på alla era kommentarer. Däremot borde jag nog sänka pressen på mig själv lite. Att allting har släpat efter och blivit tufft satte ju fart i och med Lilla My's fyra sjukhusdygn, och det är saker man inte kan förutspå och som man självklart måste prioritera. Allt som stod still under de dagarna måste tas igen nu i efterhand och jag har både jobbat som en galning och haft andra måste-grejer för mig. Som idag till exempel: jag har farit runt överallt i hela lägenheten och både möblerat om och storstädat. Det behövde jag för att finna ro, för mina känslor har varit all over the place de senaste dagarna.

Igår fick vi ett fint avbrott i vardagslunken i och med ett fikabesök på kvällen. Det blev bara en snabbis men det var alldeles lagom och när vårt sällskap åkte hem tog vi kväll och badade innan det var läggdags. När Lilla My hade somnat tassade jag dock upp och skrev lite hockeyjobb innan jag gick tillbaka in och sov jag också. Idag har vi som sagt städat hela dagen och nu här precis har My lagt sig och sovit sin eftermiddagslur. När hon vaknar har vi lite ärenden att uträtta och ikväll är det både hockey och handboll som gäller för vår del. Ja ni hör ju, det är inte lätt att hitta luckor i schemat för tillfället.

Likes

Comments

Jag vet inte hur många gånger ni har sett den här gröna växten här inne nu, och jag förstår om ni börjar tröttna. Men jag har två likadana hemma och faktum är att det är mina favoritblommor i hemmet. Så stilrena och så enkla att ta hand om, dessutom har bladen en intensiv grön färg och blir en fin klick i inredningen. Vilket svammel hörni - men några kanske förstår känslan och kärleken till en liten växt iallafall.

Klockan är 06:09 och idag är jag uppe med tuppen för att vara på jobbet vid åtta. Jag ska jobba 8-15 och sen ska jag åka och hämta min lilla stjärna på förskolan. Senare ikväll väntar vi fikabesök här hemma så det ska bli väldigt mysigt. Älskar att göra småsaker mitt i veckan så att vardagarna får en annan betydelse. Nu jobbar jag ju dock oftast på helgerna också så dagarna flyter ihop, men ni förstår.

Likes

Comments