Lördag och vi var redo för ännu en dag på stranden. Men så blev inte fallet. När vi slog upp ögonen var vädret inte på vår sida och himlen var som ett täcke med gråa moln. Inte kallt dock. Så istället bytte vi om och tog oss in till "stan" i några timmar.
​Det blev strosande i gränderna och hamnen och en vilopaus på ett mysigt café innan vi skulle ta båten tillbaka. Även om jag vid stunden blev besviken på vädret så var det faktiskt skönt med en dag från solen. Fick även med mig ett par skor. Så jag är nöjd. Sprack även upp fram mot eftermiddagen så fick njuta av solen i lite mer än 1h i solstolen.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Det är något speciellt med att resa. Att upptäcka nya platser. Att träffa nya människor. Att bocka av ännu ett land på listan. Att leva i bikini och solhatt. Att spendera dag ut och dag in på stranden. Att läsa bok efter bok och plöja podd efter podd. Att bara få vara. Ingen stress. Inga måsten.

Likes

Comments

Jag är den typ av människa som inte klarar sig utan listor. Huvudet fungerar inte och allt blir en stor röra. Det kan vara allt från packlista till vad jag ska handla i affären till ”att göra lista”. Allt måste skrivas ner för att sedan kunnas strykas allt eftersom. Och på grund av det sitter jag för tillfället och försöker få ihop två packlistor. Bland det tråkigaste jag vet och brukar heller aldrig vara ute såhär sent med att börja packa. Stress
​​Första och enklaste packningen blir till imorgon (torsdag) då jag åker till Nyköping i fyra dagar. Mest för jobb men ska försöka hinna med lite andra saker också. Kommer hem på söndagkväll eller måndag förmiddag. Och på tisdag (eller helst måndagkväll) ska packning nummer två och även den svåraste, vara klar. Kämpa.

I och med detta vill jag även dela med mig av mina bästa packningstips.

  • det viktigaste, en checklista på allt
  • se till att allt (eller det mesta) kan kombineras
  • rulla kläder för mer plats
  • ta med sånt du använder hemma, kläder längst in i garderoben blir inte använt
  • fyll ut skor med hår/ hudprodukter, små elektroniksaker etc.
  • extra underkläder + badkläder (om man reser till varmare platser) i handbagaget

Likes

Comments

Vad gör man när tankarna flödar och bokstavligen trängs för att få stanna i huvudet. Vad gör man när tårarna tar över och vägrar att sluta. Vad gör man när det enda livet handlar om är överlevnad.

Jag känner ångest. Jag känner hat. Och jag känner rädsla. Det sköljer över mig som en våg. Allt på en och samma gång. Tankarna är många och enormt påfrestande. De kommer i flock. De går inte att stoppa.

Och ibland kommer den. Som en svidande käftsmäll. Den gnagande ångesten som talar om att man inte duger som man är. Den vägrar försvinna. Den tynger mig. Och den är värre än någonsin. Drar mig med sig. Ner i det mörka. Ner på botten. Där det är omöjligt att ta sig upp. Vägrar släppa. Vägrar släppa taget om mig. Och om mitt liv. Ständigt närvarande i sin frånvaro.

Det är en kamp som pågår. Än idag. Men som jag en dag ska vinna. Jag ska visa vem det är som bestämmer. Och att jag kan. Jag kan ta mig ur den till synes oändliga svarta tunneln. Jag är vilsen men ska ta mig tillbaka upp.

En dag. Men inte idag.

Likes

Comments

Denna bild speglar dagens himmel. Grå. Men kanske tur det för idag är det dags för jobb. Första passet denna vecka. Dock inte först om några timmar. Har därför lite saker att fixa innan det. Ett paket ska hämtas, en rensning av garderoben ska startas och en ny telefon beställas.
Prio är telefonen då den har gjort sitt. För ca sex månader sen när jag fick ut den på försäkringen. Har tvekat och tänkt fram och tillbaka om jag ska fortsätta med min kära 6s eller om en 7:a ska införskaffas. Om inte apple gjort det mest idiotiska någonsin och behållit hörlursuttaget?? så hade jag inte tvekat en sekund. Kameran vägen dock upp det lite. Och har hört att man kan köpa en adapter för att både kunna ladda och ha hörlurar i samtidigt så kanske blir en 7:a trots allt.

Förutom mitt "väldigt stora problem" om vilken telefon jag ska beställa så rullar livet på. Det rullar på bra. Det ständiga försöket till att balansera mitt eget liv med familj, vänner och jobb börjar äntligen fungera. Och det känns bra. Jag vill göra så mycket, så ofta, vilket ibland blir svårt att få ihop. Men nu så.

Likes

Comments