Elvira: Skulle du kunna utveckla vad du menar med: Sedan är han väldigt enkel att ta tygeltag på.

Svar: Absolut kan jag det, och förlåt ifall jag var otydlig. Ska försöka förklara mig så bra som möjligt.

Med 'Sedan är han väldigt enkel att ta tygeltag på' sagt så ville jag få fram att det självklart går att ställa och böja sin häst med ett hackamore. Har fått höra massor med olika teorier om att hästar är oböjlig och okontaktbara utan bett i munnen. Laos är, som jag försökte få fram, väldigt enkel att ställa och böja oavsett bett eller inte, bara att ryttaren får agera lite, lite mera.

Använde mig utav fel ord helt enkelt, och därefter fick det en helt annan mening. Hoppas du förstår nu! 😊

Kram Moa

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Vi är nu inne på mitten av vecka 6; Drog igång veckan med hoppning för Linda på Stall Ronningen. Gick högt över mina förväntningar med tanke på att detta vart femte hoppträningen under 2017. Laos fortsätter att imponera och sköter sig som den prins han är. Han älskar att få bli upputsad, ha lackade hovar och få en fläta i svansen inför våra resor och turnéer. Lika divig som sin ägare. 😉

Alla avstånd och galoppsprång satt. Hästen gick klockrent trots mycket energi, bara ryttaren som behöver få ordning på sina hjälper. Det menas att jag måste rida fram och ta tillbaka honom vid rätt tillfällen då jag är ganska försiktig som ryttare. Vi vill ha mer 'jävlar-anamma' och driv i mig, vilket jag lägger mitt fokus på just nu.

Annars så trimmade jag honom igår, och därför får han en välförtjänt vila idag. Dock drar vi igång imorgon igen; Ska fortsätta vänja in Laos på mitt nyinköpta hackamore som vi trivs otroligt bra med! Han arbetar super med överlinjen då han blir tvungen att bära sig själv, istället för att hänga i ett bett. Sedan är han väldigt enkel att ställa och böja, bara att ryttaren måste anstränga sig ett snäpp mera. Älskar det!

Imorgon ska jag även på bio-dejt och se Fifty Shades Darker, helgen spenderas tillsammans med min bästa polare i Luleå - Kommer följa med som moraliskt stöd och groom inför Ted-hoppning!

Önskar er en fortsatt härlig vecka!

Kram Moa

Likes

Comments

Januari månad kommer vara svårslaget. Så mycket roliga minnen jag tagit med mig, och hoppas på fler innan Februaris slut.

Under en hel månad har jag hunnit träna för 2 nya hopptränare som passar mig och min livs kompanjon som handen i handsken. Har bevittnat en clinic med Jens Fredricson, vilket varit en obeskrivligt nyttig upplevelse. Jag har också hunnit lära känna en hel del nya och kvarstående människor till en helt ny nivå. Min häst har drivit mig till vansinne och gett mig gråa hår, samtidigt som han är dimensionen av lycka och kärlek för mig.

Laos har visat mig sidor jag aldrig visste att han var kapabel till att besitta.. Ren ilska och sårbarhet. Vi har kämpat som idioter med lastningen som tidigare inte varit ett problem, vilket ledde oss båda till att bryta ihop en miljon gånger, men i slutänden gjorde oss positivt. Ett love-hate relationship som jag aldrig kommer få nog av, en varelse som jag aldrig kommer svika om jag så stod vid dödens ände.

Efter att ha genomgått allt detta under Januaris gång så är vi nu redo att ta oss ann resten av 2017 med öppna armar och ett fortsatt stort leende.

Nu vinkar vi av Januari och hälsar Februari välkommen!

Kram Moa

Likes

Comments

Mitt träningsupplägg är komplett med dressyr för Eva Holmgren och hoppning för Linda Marklund. På sidan av dessa utvalda tränare så kommer jag bland annat att gå på Klinik den 15:de där Jens Fredricson står i fokus, börja hoppträna för Pontus Westergren till våren och sedan komma ut på både dressyr- och hopptävlingar framöver. Jag kommer självklart välja bland lite annat gott&blandat på sidan om också.

En vanlig vecka för mig och Laos kommer bestå utav minst en dag uteritt, cavaletti och körning på töm. Övriga dagar kommer jag passa på att träna nödvändig dressyr, samt låta Laos vila en till två dagar i veckan. Brukar aldrig skriva något i sten för att jag vet att det ibland sätter käppar i hjulet, eller så har man hittat på något roligt med stallkamraterna sekunden efter man klottrat färdigt i ridkalendern. 😉

Vi är iallafall på god väg; Drog igång 2017 med en träning för Linda på Stall Ronningen. En mycket fin anläggning med bra hindermaterial och toppen ridunderlag. Det trevliga folket väger definitivt upp för det kalla ridhuset!

2017 kommer förhoppningsvis bli vårt år!

Kram Moa

Likes

Comments

En fartfylld 16-årig tjej som sägs brinna för ridsporten? - Det stämmer in rätt bra på mig. Jag är en hästnörd intill benmärgen som oftast syns till i stallet, där du även skulle stöta på min alldeles egna häst!

Min Pippi-häst är importerad från Danmark, även han är född år 2000. En livsglad och pigg herre som mestadels består av vit päls och ett hjärta av guld. Tror det eller ej men denna skönhet har faktiskt ett namn; Laos, eller Nasse som jag valt att kalla honom för. Min Nasse är ca 163 centimeter i manken och besitter mycket personlighet och kärlek, är av rasen Arabiskt Fullblod.

Tillsammans har vi krigat oss igenom två år tillsammans, närmare tre. Vi är ett allround ekipage, provar och kör på det mesta. Tränar i nuläget inför 2017's tävlingssäsong som vi kommer göra debut i både dressyren och hoppningen. Ni kommer även få en inblick av många privatlektioner för duktiga tränare, ett smakprov av min vardag och förhoppningsvis kunna fånga lite inspiration från mina mot- och framgångar.

Om ni har några funderingar så ska ni inte behöva ge det en extra tanke; Kommentera istället så svarar jag mer än gärna!

Kram Moa

Likes

Comments