När var det senast jag skrev på bloggen? Jo, 12 maj. Det har gått lite mer än 3 månader sedan dess.

Förlåt och jag vet. Min blogg har jag inte skaffat för att blogga varje dag, utan den har varit till stor nytta för nära och kära när jag varit uppe i Kungsbacka eller när jag varit ute i världen och praktiserat.

12 maj. Den dagen skrev jag mitt teoriprov, och jag klarade det. Jag skrev aldrig det då det väntades uppkörning den 24 maj. Den 24 maj klarade jag även uppkörningen och körde sedan själv upp till Kungsbacka med ett rykande färskt körkort. Körkortet var en stor press för mig och något jag kanske oroade mig lite för mycket för, som det brukar vara när det kommer till mig. Men lyckan av att äntligen ha det är enorm och det har underlättat så mycket nu och sommaren har varit toppen då jag i princip har kunnat göra och ta mig vart jag vill.

Det var inte bara körkortet som var jobbigt utan skolan var ganska tuff och tung de sista veckorna i tvåan. Men sommarlov blev det till slut och jag gick ut nöjd över det jag hade presterat. Tvåan var ett ganska bra år för mig. Har lärt mig otroligt mycket och var ute på två väldigt proffsiga praktikplatser. I höstas var jag ju hos Stall V i Värnamo där jag fick lära mig mycket och bl.a. följa med på Breeders veckan i Flyinge. I våras åkte ju jag och Maria till GDS Training i Holland och hade en otroligt rolig och lärorik praktikperiod, ett ställe man verkligen saknar.

Förutom praktiken så gick det också väldigt bra med hästarna. Shirley och jag utvecklades väldigt mycket tillsammans och i slutet av tvåan hade vi ju bl.a. gästträning i terräng för Viktoria Carlerbäck och även programridning för Britt Hammar. Det avlsutade vi året med och det kunde knappast gått bättre då.

Sommaren 2016 då? Jag har knappast något att klaga på, förutom att lovet har gått alldeles för fort. Jag kan säga att detta lovet var mitt sista sommarlov, och det avlsutade vi med ett bra lov.

Lovet har som sagt gått lite för fort och idag sitter jag här på min sista sommarlovs dag. För många har skolan nog redan börjat. Men för oss som går på SRG börjar skolan inte förrän imorgon. Dessutom så börjar vi treor skolstarten med 5 veckors praktik vilket också innebär att vi snart har avklarat våra 16 totala veckors praktik. Så nu hoppas vi på 5 sista lärorika och roliga praktik veckor innan det är dags att packa ihop inför sista året i Kungsbacka.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Här har det ekat tomt i två veckor, och förmodligen blir det en liten paus framöver.
Har varken tid eller energi till att lägga ner lite tid på bloggen. Vi är inne i en slutspurt i skolan, där det är så mycket plugg och inlämningar som ska in. Samtidigt som jag ska hinna ta körkort.
Efter Holland har det varit fullt ös i skolan, veckorna går så snabbt (vilket är positivt), men då gäller det lite extra att man själv håller sig i fas.
Trots att det är mycket nu så händer det också mycket roligt. Shirley har gått jättebra, hade gästträning igår för Ulrika Bidegård. Nästa vecka väntas det terrängträning för Viktoria Carlerbäck och sedan ska vi även ha programridning för Britt Hammar.
Hoppas att det fortsätter lika bra som innan och att vi kan avsluta detta läsåret bättre än förra!

Endast 4 veckor kvar i skolan, så bäst att hålla ut och vi hörs när vi hörs!

Likes

Comments

Dagen jag längtat efter i evigheter - 28 april 2016. Äntligen är jag 18 år och myndig och allt vad det innebär. Så himla sjukt!!
Haft en jättebra dag, tack vare alla underbara människor här. Ni är toppen bra! ❤️

Igår hade vi hoppning, och det gick faktiskt helt okej. Shirley skötte sig och jag skötte mig någorlunda. Var en ganska lugn och basic hopplektion men kändes bra som en start efter 4 veckor ifrån varandra. Så nu hoppas vi att det kan fortsätta såhär!
Idag red jag Shirley igen och slutade med att jag red igenom henne ordentligt i ridhuset. Idag var hon med på noterna från början och var otroligt fin. Så stadig och härlig att rida idag. Väldigt bra känsla och idag kunde vi liksom finslipa på det där lilla extra för idag stämde allt. Så skönt och jag vet inte, man kanske blir bättre med åldern? Får väl hoppas!

Imorgon är det fredag. Redan? Ja antagligen. Veckorna går så sjukt fort och nu räknar jag bara ner tiden till att jag förhoppningsvis har ett körkort i handen när jag går på sommarlov. Då kan det inte bli bättre.
Imorgon ska vi ha lite longering och stalltjänst, några vanliga lektioner och sedan åker jag hem i helgen igen.

Likes

Comments

I lördags bar det av hemåt igen. Vi hade ändå längtat lite efter den dagen. Att faktiskt få komma hem, fanns ändå en del i Sverige man faktiskt saknade borta i Holland. Men trots allt man saknade hemma och längtan efter att få komma tillbaka till vardagen så var känslan på flyget hem lite blandad.
Visst var det skönt att komma hem, speciellt för mig som fick sova en natt hemma i min egna säng för att sedan på söndagen igen åka tillbaka till Kungsbacka där skola och allt var det innebar väntade.
Men just nu vill jag inget annat än tillbaka. Vi är vana vid att jobba halv åtta till halv sex, andas häst konstant och vara i en underbar miljö. Att sitta i skolan några timmar om dagen har redan gjort mig skoltrött och inte annat än rastlös. Även fast vi går i en skola där vi får jobba praktiskt så inser jag hur lite det egentligen är. Att lära sig på det sättet man gör genom att jobba och praktisera som vi gjort är så mycket roligare, och jag längtar ännu mer till studenten nu - även fast jag inte vet vad jag vill göra med mitt liv.

Iallafall, tillbaka till den tråkiga vardagen. Men okej, det är 6 veckor kvar. Så det är bara att göra det bästa av tiden. Kom tillbaka till Kungsbacka i söndags som sagt. Nu är det tisdag och vi har redan klarat av två väldigt lugna skoldagar. Idag skulle jag rida Shirley, och precis innan jag skulle gå ner till stallet fick jag en häst till att rida - Glimma. Så två timmar innan stallet stängde fick jag jag lägga på ett kol och jogga hästarna lite.
Det gick väl helt okej med de båda. Shirley var knäpp och fick lite ryck, Glimma jobbade på ganska bra och blev väldigt fin i slutet. Shirley hade mycket energi och som sagt lite knäpp, men i slutet blev hon väldigt fin och stadig i traven så avslutade då. Båda fick ta det ganska lugnt, och imorgon ska jag och Shirley hoppa, så får vi se hur det går. Man kan ju alltid drömma om att hon är lika fin som innan jag lämnade, men det återstår att se.
Vi hörs!

Likes

Comments

Nu är dagen kommen, och vi har idag avklarat vår sista praktikdag här i Holland. Känslorna är blandade. Men imorgon åker vi hem, och det känns väldigt bra och skönt samtidigt som det känns ledsamt och tar emot lite.
Iallafall de två sista dagarna har varit bra.
Igår så red jag Maddox på förmiddagen och det gick bättre än vad de gjort de andra gångerna, så det var ju skönt!
Idag red jag Pim på förmiddagen och det kändes lite tråkigt att det var sista gången. Han har ju faktiskt varit lite speciell för mig här och en väldigt speciell och envis pensionerad herre. Fina Pim!
Annars har jag gjort vanliga sysslor på eftermiddagarna och övrig tid. Mockat, tagit in och ut hästar från skritt/hage, borstat lite hästar, fodrat, sopat, gjort skritten osv.

Igår kväll hade de planerat in en överraskning och en liten avslutning för oss. Så hela stallet åkte till en restaurang där det bjöds på buffé, och herregud vilket ställe. Sååå mycket mat, men det klagade vi absolut inte på. Satt och åt i några timmar och sedan avslutade vi kvällen med lite bowling och väldigt mycket skratt. Kändes så himla bra och stämningen var på topp. Alla här är så himla goa och trevliga - ett vinnande koncept!
Kunde inte ha blivit ett bättre avslut med alla, och efter den kvällen kändes det ännu lite jobbigare att åka härifrån men samtidigt med en väldigt bra känsla!

Nu är det väl dags att packa ihop sitt pick och pack och efter flera timmars jobb idag är man självklart lika trött som vanligt på kvällen. Men att sova ikväll, gör jag med glädje. För imorgon får jag äntligen sova i min egna säng, och komma hem till Sverige. Hoppas vädret följer med oss hem nu, för antar att Sverige kan behöva lite värme och sol? Aja, annars så får vi helt enkelt åka tillbaka hit, för det gör jag mer än gärna!

Likes

Comments

Som rubriken lyder. Nu är det endast två jobbdagar kvar! Känns helt sjukt hur fort tiden har gått, men nu börjar längtan efter att komma till Sverige igen bli större och större. Dagarna går iallafall i rätt bra fart!
Det har inte hänt något speciellt dessa två dagar. Vanligt stallarbete och jag har även ridit Pim och Maddox.
Igår var de iväg med några hästar och tävlade så då var förmiddagen ganska lugn och sedan lite mer på eftermiddagen. Idag hade jag däremot 2 hästar att rida på förmiddagen så då försvann den rätt fort och sedan på eftermiddagen så mockade, sopade, borstade lite hästar och fodrade jag i princip bara.

Nehe, har inte så mycket mer att säga. Snart är det tillbaka till verkligheten där hemma i Sverige. Ser fram emot att komma tillbaka, för hemma är ju trots allt bäst. Däremot ser jag inte fram emot skolan så mycket, då jag hellre hade stannat och jobbat här. Men samtidigt så är det imorgon bara 1 vecka kvar tills jag blir 18 (sjukt!!), och till sommarlovet är det inte ens 2 månader kvar. Så det blir nog bra ändå!
Vi hörs!

Likes

Comments

I lördags hade vi våran andra lediga dag. Vi kände väl att efter Amsterdam behövde vi lite extra ledigt och eftersom vi har massvis med plugg under praktiken också behövde vi avverka lite av det, hur det gick med det är väl en annan sak.
Vi tog en skön sovmorgon, drog oss lite väl länge, pluggade lite och sedan tog vi en promenad. Vet inte om jag har sagt det innan, men en liten bit härifrån eller i princip bredvid så ligger det något typ av zoo med sjukt konstiga djur. Typ kängurus, vita och bruna, sen har dom massor med lamor, strutsar, zebror, tranor och ja jag vet inte vad. Första gången blev vi lite väl chockade när vi såg såg kängurus mitt inne i skogen!

Igår var det söndag, men för oss innebar det jobb så det kändes som måndag och idag känns det som tisdag, fast det bara är måndag? Hjärnan är inte riktigt med på hur veckorna ser ut. Men jag vet iallafall att vi endast har fyra arbetsdagar kvar.
Igår så jobbade vi från halv åtta till fem. Var en väldigt lugn dag då det är de flesta hästarnas vilodag så det blev det vanliga arbetet, och sedan fick jag rida en ny häst som hette Maddox. Om jag fattar det rätt var det deras sponsors häst. Han var väl inte riktigt min typ av favorithäst, men jag klagar inte att få komma upp på hästryggen.
Idag var det jobb igen, idag slutade vi runt halv sex. Idag så har jag hjälpt till att fixa i ordning lite hästar innan och efter åt en tjej som skulle hoppa på gräsbanan. Så fick brodda av och på mycket och ta hand om hästarna.
Sedan red jag Pim en liten stund i paddocken. Han börjar väl vänja sig vid att bli riden nu, då han börjar bli väldigt lugn. Efter det hade vi lunch och efter det red jag Maddox igen, städade lite och mockade och gjorde de vardagliga rutinerna.

Dagarna går verkligen så mycket fortare nu. Vet inte om det bara blir lugnare och lugnare eller om det helt enkelt är att man är så van och inte tycker det är lika tufft längre utan nu njuter man av de sista dagarna som är kvar. Känns självklart lite trist, men samtidigt uppskattar man allt där hemma så mycket mer när man kommer ifrån det ett tag. Så nu kämpar vi och njuter av de sista dagarna här på GDS!

Likes

Comments

Efter cirka 6,5 timmar i Amsterdam och totalt 3 timmar på tåg så är vi nu äntligen hemma och kan njuta av lite ledighet, eftersom att vi imorgon också är lediga!

Idag så tog vi tåget kvart i nio ifrån Weert för att ta oss till Amsterdam. Dagen har varit väldigt bra och varken jag eller Maria har försvunnit. Trots att det var vårt första besök där så tycker jag vi skötte oss bra och det var väldigt smidigt att tågcentralen låg så pass bra att man i princip var inne i centrum när man kom ut.
Vad har vi gjort idag då? Jo vi har gått och gått. Varit äkta turister och tagit alldeles för många kort. Vi tog ett besök på Madame Tussauds, vilket var första gången för oss båda så vi tänkte att vi nästan var tvungna.
Vi har ätit massor; fika, mat och pannkakor. Tog en liten båt tur i de fina kanalerna som går igenom hela staden.
Dagen gick väldigt fort och vid fem tiden tog vi tåget hem igen och det var en alldeles lagom lång dag!

Amsterdam var en väldigt mysig och fin stad. Just för att allt ligger så nära och att kanalerna går igenom staden. Alla hus i Holland är ju verkligen gjorda i sten i tegel och det gör att det ser så himla mysigt ut.
Trots vad man har hört om staden och vad man också såg och upplevde så tyckte jag ändå att det var en fin stad. Mycket cyklar och cyklister, bilar och galna mopedister, turister och alla olika människor så var staden en liten blandning av allt!

Har inte så mycket mer att säga, utan ni får njuta av lite av alla bilderna från dagen istället!

Likes

Comments

Dagarna rullar på och imorgon är det redan fredag. Var det inte nyss vi kom hit? Och nu är det i princip bara en vecka kvar. Det är helt sjukt!
Iallafall dagarna har varit lugna och allting har rullat på. Har gjort vanligt stallarbete och ridit Pim varje dag, vilket är väldigt kul och gör att man får lite extra energi till orka med dagarna.

Imorgon och på lördag har jag och Maria ledigt. Vilket innebär att vi endast har 6 arbetsdagar kvar. I början kunde man tycka dagarna var lite långa och dryga men nu går allt på rullande band och man vet vad man ska göra och vad man kan göra. Även fast de ibland kan ta emot att gå upp på morgonen så går dagarna väldigt fort nu, och det är väl skönt det även fast tiden ibland går allt för fort.
Iallafall, imorgon ska jag och Maria ut på äventyr. Vi ska nämligen åka till Amsterdam så det kan ju bli lite spännande att se hur det går för oss.
Vi tänkte att när vi väl är i Holland så får vi åka dit och passa på att vara turister för en dag.
Kan vara skönt med lite omväxling från att vara i ett stall 8 timmar varje dag till att få åka till huvudstaden. Det blir nog bra. Vi hörs!

Likes

Comments

Idag ringde alarmet vid halv sju och vid halv åtta var i stallet igen för att börja jobba.
Dagen har rullat på bra och även fast dagarna är ganska långa så börjar de nu gå ganska fort.
Idag har vädret varit underbart! Tror det var uppe i cirka 22 grader och solen stekte på hela dagen. Så skönt!
Idag har jag gjort det mesta vanliga. Mockat, städat (vattenkoppor,boxgaller osv) fixat i ordning hästar lite efter och innan ridning, tvättat någon häst, betat någon häst, släppt ut och in ifrån skritten, fick rida Pim igen (vilket gick bra), sedan så krattade jag och Maria kanterna i paddocken plus sopade runt hela i det underbara vädret så man klagade inte så mycket!
Dagen har helt enkelt varit bra och jag tror att vädret bidrog med en hel del.

Inläggen blir tyvärr lite enformiga då dagarna är ganska lika varandra och det enda som kan variera dag från dag är lite olika arbetsuppgifter osv.
Känns dock väldigt bra här nere nu. Finns inget att klaga på. Att rida runt på en före detta EM häst i 22 grader nere i Holland där jag får vara med och uppleva och hjälpa till med det man gillar mest i livet - då går det inte klaga på något. Vi är här av en anledning, och jag försöker njuta av varenda sekund!

Likes

Comments