Header

Har du någonsin tänkt på vad som är i deodoranten som du sprayar/smöjer på dig på morgonen innan du börjar din dag?


De tillverkade deodoranterna vi köper i affären innehåller ett ton av kemikalier som vi applicerar dagligen direkt på huden. Det kanske mest omtalade ämnet som finns i deodoranter idag och som många faktiskt - inklusive jag, var ovetande om tills för bara ett litet tag sedan är aluminium.
Aluminium är ett ämne som verkar mot svett och tar bort lukten, men det är skadligt för hälsan. Att få in metaller i kroppen kan vara grunden till diverse sjukdomar, för tjejer inkluderar dessa bröstcancer. Nu är det ju så att det krävs naturligtvis en stor mängd samt andra faktorer för dessa sjukdomar att slå ut, men iallafall så tycker jag att det är onödigt att smeta på mig kemiklalier när bättre alternativ finns!

Här kommer receptet:

2 msk kokosolja
2 msk potatismjöl
2 msk bikarbonat (något mindre om du har känslig hud)


Värm upp kokosoljan så att den blir flytande, försök att undvika att den blir allt för het. Blanda ihop potatismjölet och bikarbonatet och häll sedan i den flytande oljan, blanda tills du får en jämt smet. Här kan du även hälla i en dutt naturlig doftolja eller doft av annat slag om du vill, men detta är egetligen inte nödvändigt.

Ta sedan en liten burk, gamla glas- eller sminkburkar som du redan har hemma brukar funka utmärkt.

Häll i smeten, låt den stelna och walla, there you have it!

Jag vet vad du tänker, fungerar det verkligen? Och ja, det gör det faktiskt! Där har du ett mycket bättre alternativ till en deo som är gjord på varor de flesta har i köksskåpet, och det bästa av allt är att den är helt naturlig.

Likes

Comments

Food and Recipes, Health and Nutrition

Såhär efter jul då man nästan levt på julmat i en vecka om inte mer, så är det väldigt lätt att känna sig lite dåsig och om inte annat trött på skinka och korv. Vad som kan vara himla gott då är en stor och uppfräschande sallad! Denna sallad är både nyttig och himelskt god men också perfekt för dig som vill ha något annat än bara en vanlig grönsallad.

Ingredienserna är:

Salladsmix - här kan du välja vilken du gillar bäst, jag brukar köra med den italienska.

Babyspenat

Gurka
Tomat
Röd spetspaprika
1/2 Avokado
Olivolja
Pumpafrön
Pinjenötter
Valfri proteinkälla, jag använder ofta kyckling eller lax.

Instruktioner:

Hacka upp alla grönsaker och lägg dem i en skål. Ta sedan en annan skål och mosa avokadon i, blanda sedan ner den med resten av salladen. Efter det så är det bara att droppa över lite olivolja, ha på alla frön och nötter och till sist kycklingen eller vilken annan sorts proteinkälla du valt, sen var det klart!
Lätt som en plätt och himelskt gott.

När det gäller sallad så är måtten helt upp till en själv hur mycket eller hur lite man gillar, du vet ju vad man säger, smaken är som baken.

Blanda ihop och njut!

Likes

Comments

Hejsan,

Moa Enqvist heter jag och jag kommer i den här bloggen att dela med mig av mina tips och små tricks för en nyttigare och naturligare livsstil. Inläggen kommer att innehålla allt ifrån hälsosamma maträtter, hälsotips i vardagen och träning till hur man gör sina egna naturliga och ekologiska skönhetsprodukter med ingredienser vi alla har liggandes hemma i köksskåpen.

I nästan alla produkter som säljs i butiker idag, vare sig det är mat eller skönhetsprodukter, finns det så mycket onödiga ämnen kemikalier som vi absolut inte behöver få i oss. Det kan faktiskt vara så att de gör mer ont än gott. Att göra sina egna produkter är inte alls så krångligt som det låter, det är faktiskt oftast lättare, behagligare och även billigare än att köpa de färdiga produkterna som finns i butikerna.

Att äta bra mat och använda sig av bra och naturliga produkter kan vara svårt då man kanske inte vet hur eller vart man kan hitta dessa. Nu tänkte jag därför ta tag i detta och dela med mig av min kunskap och de recept jag själv använder mig av för en hälsosammare livsstil - hoppas du är på!

- Kom ihåg, nyttig är inte tråkig!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hello,

My name is Moa Enqvist and in this blog I'll show you my tips and trick on how to live a healthier lifestyle. I'll share with you everything from healthy recipes, healthy tips in your everyday life and workouts to how to make your own organic and natural beauty products with ingredients you already have at home.

In almost every product on the market today, whether it's food or face and body products, there're tons of unnecessary chemicals that we really don't need in our bodies. To be honest many of them do more harm than good. To make your own products is not at all as taxing as it sounds, in fact it's often a lot easier and even cheaper than it would be to buy the same products in the store.

To eat well and use good natural products can be difficult sometimes when you don't know how and where you can find them. That's why I've decided to share my knowledge and recipes that I use in my everyday life for a healthy lifestyle - I hope you're with me!

- Remember, healthy is not boring!

Likes

Comments