Tog fram min externa hårddisk när jag kom hem från skolan och bara kollade på massa gamla bilder och lyssnade på skön musik. Det är bland det bästa jag vet, att bara blicka tillbaka på fina minnen och känna glädjen som sprudlar inom en! Efter att jag hade hittat dessa bilderna kunde jag inte mer än se ännu mer fram emot skidresan med Moa och studentresan med massa fina människor. Tänk att något så enkelt kan glädja en så mycket i vardagen!

​/E

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

MAT, MODE, ÖVRIGT

Igår slutade skoldagen redan 10:30 så då tog vi tåget till Malmö för lite shopping och mys. Ibland behöver man slösa lite pengar och få mysa som bästavänner 😉 Som ni ser på bilden ovan så shoppade vi båda två en Levis tröja, den har varit slut ungefär överallt såå himla länge, så det var kul att vi äntligen hittade en i rätt storlek! Hoppas ni får en härlig dag, helgen börjar närma sig!! 😍 

/E & M

Likes

Comments

MAT, TIPS, RESA

Här kommer några bilder från min semester i Cypern. Vi var i Fig Tree Bay och bodde på ett hotell som heter Nausicaa Beach. Det var väldigt fint och fräscht, vi hade all inclusive så vi åt på hotellet varje dag och maten var också super! Precis utanför hotellet var där klippor med bryggor så man lätt kunde ta sig ett dopp i havet. Ville man till stranden var det bara att gå 50 m så var man liksom där, jättesmidigt. Denna semestern så gjorde vi ganska mycket vilket var väldigt roligt, vi körde vattenskoter, åkte bananbåt, stingray, flyfish, parasailing, var ute på båttur osv! Allt var super och rekommenderar verkligen detta om ni planerar att åka utmolands!!
Resten av
bilderna kommer sen☀️

//M

Likes

Comments

SKOLA

Hej Tilda! Som sagt så har jag varit utomlands så därför har jag inte kunnat svara på din fråga eftersom vi inte hade så bra internet där. Men jag går linjen Samhälle-Media på Nova Academy i Simrishamn. Som du säkert förstått så går jag och Emma i samma klass, och jag såg att hon redan har svarat efter sina tankar men jag kan säga att jag håller med henne en hel del. 
Jag har alltid velat gå på en stor skola långt ifrån Simrishamn. När jag gick i 9an så kolla jag på olika skolor i Stockholm, Karlskrona, Kristianstad osv. Jag har alltid velat komma ifrån lilla Simrishamn men jag har fått tänka lite längre än så. Det är så att jag ska bli opererad nu i höst vilket gör att jag kommer vara hemma ett bra tag från skolan vilket gör att jag kommer missa en hel del. Detta har jag vetat om sedan jag var 13 år gammal och därför kände jag att det är skönare att vara hemma när jag ska gå igenom en sådan stor sak och att då också gå på en liten skola som ligger nära så att mina lärare kan hjälpa mig sidan om och så att jag har möjligheten att ta igen allt i tid också. Men sedan har jag alltid tänk på stylist linjen eftersom jag alltid har älskat allt som har med skönhet att göra och så har jag även varit inne lite på hotell- turism linjen eftersom jag också älskar att resa. Men de linjerna finns inte här i närheten så jag kände att det blev lättast om jag väljer en skola som ligger nära, så kan jag plugga till något av det efter studenten istället. För det är ju så att det man går på gymnasiet måste man ju inte bli sen, det är så viktigt att veta! Så det blev en skola här i Simrishamn, samhälle- media linjen vilket funkar men inte det jag skulle valt om jag hade valt om idag. Men jag trivs bra med mina vänner och det är ganska skönt att slippa pendla till skolan tycker jag haha. 
Vad jag vill bli sen har jag faktiskt ingen aning om och det har jag ganska mycket panik över.. tycker det är jobbigt att inte veta vad jag vill plugga vidare till eftersom jag helst hade velat plugga vidare direkt även fast jag är extremt skoltrött. För jag tror det blir ännu värre om man väntar med att plugga efter gymnasiet för att sen behöva ta tag i det igen. Men är det så att man inte vet så kan man inte göra så mycket åt det mer än att hitta ett jobb så länge tills man har kommit på vad man vill göra i livet. Men jag vet iallafall att jag vill flytta en bra bit här ifrån, tänkt mycket på Stockholm. Drömmen hade varit att bo något år utomlands!! Det blev ett väldigt långt svar på din fråga, hoppas det är okej ändå haha!😏

//MLikes

Comments

ÖVRIGT, TAGS

5 saker jag tycker om:
Min pojkvän💋
Sommar
Mina vänner
Att vara brun
Shoppa!!

5 saker jag inte tycker om:
Läxor
Sveriges väder
Alla sjukdomar där du på något vis blir illamående
Orättvisa!
När man har en fuldag

5 ord som beskriver mig:
Hjälpsam
Glad
Organiserad
Empatisk
ENVIS!!

5 saker jag är rädd för:
Att bli kräksjuk!! - Har emotofobi
Att förlora någon jag älskar
Döden
Clowner!
Cancer

Likes

Comments

ÖVRIGT, SKÖNHET

​I måndags gick min kära fina GHD frisör plattång sönder... Snabbt som tusan beställde jag en ny från Lyko som kom hem till mig idag. För mig går jorden under när något sånt händer då jag är i så stort behov av min plattång haha... Men nu har jag äntligen en ny igen! 

Ni hittar den här: Remington 

/E

Likes

Comments

TIPS, SKOLA

Har haft mycket i huvudet och många bollar i luften denna veckan, tuffast har varit att hålla mitt tal. Det är något jag tycker är fruktansvärt jobbigt Det får min röst att darra, mina händer att skaka och jag blir illamående. Det är bland det värsta jag vet. Det är även därför inläggen blivit lite sämre denna veckan då jag behövt lägga mer tid och fokus på detta.

När man var mindre var det ju inte alls så jobbigt? Man ville vara mycket i centrum. Numera anpassar iallafall jag mig ganska mycket till vår omgivning och försöker leva upp till andra människors förväntningar, vilket kanske inte alltid är så bra.. Och det är detta jag tror är problemet för mig.
Idag när jag hållit mitt tal så berättade min lärare att i många undersökningar rankas faktiskt rädslan för att tala inför publik som högre än rädslan för döden?! Visst låter det tokigt? Men nästan så känner även jag när det väl blir min tur att ställa mig upp för att hålla mitt tal.

Tänkte ge lite tips som jag brukar använda och till er som snart kanske också ska hålla tal i skolan 😊

  1. Var förberedd! Det gör så mycket på sig om man har övat in sitt tal. Man känner sig så mycket säkrare med att ställa sig framför gruppen människor då.
  2. Du duger som du är! Oftast är det bara hjärnan som spökar. Publiken är där för att lyssna på dig och kommer acceptera om du gör misstag!
  3. Tänk på din andning! Det kan vara svårt att andas lugnt när man är nervös. Men försök slappna av och fokusera på att ta djupa andetag emellanåt.
  4. Välj ett ämne som intresserar dig! Ofta är det lättare att prata om något man faktiskt är intresserad av. Då är det även lättare att lära sig de man skrivit om också.

Är det någon av er som har samma skräck för att tala inför folk?

/E

Likes

Comments