Jag har tatuerat mig!!

31 Mars var det iförsig, men ändå! Nu har det läkt och verkligen blivit van vid den, och oh vad jag är nöjd!

Jag har skrivit All Was Well på sidan av handleden, och för alla fellow Harry Potter nördar så behövs ingen ytterligare förklaring. För resterande så kan jag avslöja att det är sista meningen i sista Harry Potter boken.

Att ta något HP relaterat var självklart när jag skulle välja tatuering, men exakt vad jag skulle göra skriva visste jag inte exakt. Jag ville inte ha något alldeles för uppenbart, typ dödsrelikerna eller blixten eller så. Det är väldigt fint att ha det, men jag fastnade inte riktigt för något sånt. Till sist var det faktiskt min syster som först sade All Was Well, och jag fastnade genast för det. Det var inte för mycket och det var perfekt eftersom det kunde ha flera olika meningar.

Jag åkte med Cassandra och Sofia till Arbrå, och väl där var det jag och Cassa som tatuerade oss. Sofia har aldrig velat och kommer antagligen inte vilja ha någon taxering heller. Jag och Cassa hade diskuterat stilar fram och tillbaka på båda våra, och hon hade gått lite mellan vad hon ville skriva och så. Det enda hon visste att hon ville var en text. Det slutade med att hon skrev "Little By Little One Travels Far" på överarmen. Sueprfint!!

Jag började, och eftersom jag hade hört av en kompis som tatuerat sig förut att det verkligen skulle göra svinont var jag supernervös. Med Pirates of the Caribbean spelandes i bakgrunden gjorde jag det till sist och blev glatt förvånad över att det gick så bra! Visst gjorde det ont, men verkligen inte på de nivåer jag hade förväntat mig. Det tog inte mer än 5 minuter innan det var klart och tatueraren hade virat om den och satt plast över.

Sedan var det Cassandras tur, och det gick olika bra för henne, så vi gick båda därifrån med helt nya tatueringar och ett glatt humör. Vi åkte alla tre till Lilla K i Bollnäs och fikade lite innan vi åkte hem till Söderhamn igen, och allt som allt var det en himla bra dag!

Idag, lite över tre månader senare så har jag vant mig vid texten på min arm, och älskar den allt mer hela tiden. Den betyder så mycket och jag är glad att jag gjorde den. Den blir ibland en påminnelse om att allt faktiskt är bra. Att vissa problem är väldigt värdsliga och att de inte kommer spela någon roll imorgon.

Jag hade inte ont efter speciellt mycket, mer så hade jag bara svårt att låta den vara i början. Jag smorde in den med Helosan i ca en vecka, men brydde mig inte i att ha något över när jag duschade...

Idag har jag en liten bränna och tatueringen ser finare ut än någonsin! Jag vill göra en till och kan nästan inte vänta tills det blir dags!

Likes

Comments

Då och då brukar jag gå igenom min handväska och rensa och lägga till grejer och vid tillfällen även byta ut väskan. Idag var en sådan dag, en där jag till och med bytte väska.

Under nästan ett halvår har jag använt en brun axelväska som jag köpte i Skottland sommaren 2014. Jag köpte den på Primark för 6 pund (Sååå bra pris!) Jag använde den inte på länge, men i höstas tog jag upp den och började använda den på riktigt och det har varit min favoritväska sedan dess! Den är liten och behändig men har utrymme nog att få plats med det viktigaste.

Men nu var det dags att byta ut den, och den jag byter till är en jag köpte i London förra sommaren. Den är svart Celine liknande men inte Celine märket. Den har bra med fack att lägga grejer i, vilket är bra för jag gillar att packa mycket och ha med mig allt.

Jag hade en "magisk" väska för ett par år sedan, där jag alltså hade i princip allt. Allt ifrån locktänger och kryddor till medicin och klädrollers hade jag konstant med mig. Mins 7 necessärer bar jag alltid runt på. Nu har det minskat en del med grejer, men det betyder inte att det är lite. Jag måste ju ändå ha det nödvändigaste med var jag än går!


Det här är väskorna!

Den bruna till vänster är den jag använt den senaste tiden och köptes sommaren 2014 på Primark i Skottland för 6pund. Den svarta till höger är den jag har bytt till och tänker ha ett tag nu, hade den även under sommaren och fram till jag bytte till den bruna i höstas. Den är köpt i London på Oxford Street för 20pund.

Det här är allt som jag plockade ur den bruna väskan. Som sagt så får det plats mer än man tror!

2 Skrivböcker och 1 Kalender

1 Brev ifrån moster

Plånboken

Pennskrin med pennor

En hiimla massa andra pennor

En liten påse med kryddor (man vet aldrig när det kan behövas!)

Plåster (något jag ständigt behöver)

1 Klädroller ifrån Ullared (döm inte, jag hade en extra roller i min "magiska" väska)

1 Handsprit

1 Burk med Mediciner

Bindor (bland det viktigaste i en tjejs väska, för man behöver dem när man minst anar)

Solglasögon i fodral

En Harry Potter kortlek (ofc)

Handkräm

Hörlurar

Minneskort

Nycklar

Tuggummipåse

En liten rollerparfym (den saken jag aldrig glömmer! stoppar den i jackfickan eller plånboken om jag inte har väska med)

Ett julkort ifrån en kompis som har fått lega där sedan i julas

En hög med kvitton och godispapper

Andra papper som är lite viktigare, som arbetschema osv

(Katten var inte i väskan, men jag ville inte jaga bort henne så hon fick stanna och vara med på kortet)

På nästa bild har jag rensat och lagt dit grejer jag ska lägga till i nya väskan, och Telma ville inte längre vara med och gick. Det är inte jättestor skillnad, men bara att man tar ut kvittorna och de onödiga papprerna gör allt så mycket fräschare och det ser då mycket renare ut.

Det jag lagt till är egentligen bara 4 grejer.

1 Hårklämma, för med långt hår är det sååå skönt att kunna sätta upp det och få bort det ibland.

Laddare

Hårborste, för med långt hår måste man också borsta det regelbundet

Necessär med smink, to go liksom .

Jag valde att behålla både kortet av moster och julkortet av min kompis, för det är ju lite roligt att ta upp och kolla på ibland.

Det jag har glömt att lägga dit men som jag ofta har med i min väska är en bok. Ofta en pocket, för de är enklare att ta med, men just nu håller jag på att läsa en hardcover bok så då får den stanna hemma när jag drar någonstans.

Det här är också något jag sällan glömmer hemma. Mina två skrivböcker och min kalender som jag planerar allt i.

Den i mitten är kalendern. Jag köpte den förra året när jag bodde i Linköping, för att jag vid det tillfället verkligen kände att jag behövde en. Det var en stressig tid med många bollar att hålla i luften och mobilens kalender fungerade inte som jag önskade. Så jag köpte den, vilket gjorde allt enklare, och när allt lugnade ner sig fortsatte jag att använda den och bär nu med den överallt, så praktiskt!

Skrivboken till höger är en jag fick av min bästa kompis i julklapp julen 2014, och som jag älskar!! I den skriver jag alla tankar jag vill få ner på papper, de idéer till nya saker jag kan skriva och något jag kan lägga till eller redigera i det jag redan skrivit.

I den mer färgglada skrivboken till vänster skriver jag "To Do Lists". Jag vill gärna ha ordning och reda runt mig (överallt utom rummet håller jag detta) och finner listor vara ett bra vis att organisera mycket. Sedan kan det ofta kännas mycket mer "riktigt" och viktigt om det står på papper än om det står på anteckningar på telefonen.

Min älskade älskade plånbok! Min Wera Stockholm.

Den här köpte jag också i Linköping när jag bodde där, och jag älskar den så mycket! Innan hade jag en rosa jag köpt i Skottland 2014, men den hade blivit så nött och sliten att det var dags för en ny. En ny blev det, och det är jag väldigt glad för idag!

Denna är alltså rollerparfymen jag bär med mig överallt!

Taylor Swift, Incredible Things

Den här fick jag också av min bästa kompis i julklapp och det ser inte ut som jag använt mycket, men den är väl älskad! Den är så enkel att bara ta med och ha på när man känner att det behövs.

På handlederna, på halsen och bakom öronen brukar jag ha parfymen. Där finner jag att det luktar både mest och blir jämnast (och jag kan själv också känna mer, vilket är ett stort plus!)

Det här är alltså min sminkväska, en om jag inte haft plats med i min förra mindre väska men som kommer få följa me di framtiden så länge jag använder den här.

Själva necessären är en PIPOL's BAZAAR och köpt på Newport i höstas. Den skiftar i lila nyanser och är verkligen superfin!

I den har jag det smink jag dagligen använder.

MAC Concealer

MAC Powder

Smashbox Contourkit

Smashbox Primer

Anastasia Browpomade

Lancome Grandiose Mascara

(+en torkad MAC mascara för att separera fransarna)​Det var allt i min väska! 

Likes

Comments

Zootopia, eller Zootropolis som är det svenska namnet, är den nya animerade filmen av Disney. Den handlar om den ambitiösa kaninen Judy Hops som går emot hennes förutbestämda framtid och skapar sin egen. Bland stora rovdjur blir hon den fösta kaninen i poliskåren.

Jag och Vilma tog med oss Oliver på den förra veckan och vi blev alla överraskade över hur bra den var! Den var verkligen supermysig och gav sån himla härlig känsla. Jag ville ifrån början gå och se den eftersom Ginnifer Goodwin som spelar Snow-White i Once Upon a Time är rösten till Judy Hops, men vi lyckades bara hitta svenskt tal vilket var en besvikelse först, men filmen vägde upp, så bra var den verkligen! Får se den på engelska senare, för utan tvekan kommer jag se den igen!

Sedan har de ju renoverat biosalongen här hemma också, så vi satt väldigt skönt och älskade att vi kunde ställa ifrån oss drickorna i drickhållarna bredvid oss.


Likes

Comments

Tog oss tiden att baka i fredags! Jag bakar aldrig så att baka med Vilma och Oliver var verkligen mysigt! Jag och Vilma tog oss först ner till stan och Ica och handlade vad vi behövde. Vi hade sett Zoellas video där hon bakar påsksnacks innan och tog inspiration ifrån det. Lämnar länk till videon nedanför!

Så det blev Rocky Road och Chokladbröd; supergott verkligen! Chokladbröden bestod endast av smördeg och chokladrutor så det ar superenkelt att göra, men trots att det var så enkelt så är jag väldigt stolt över oss!

Bröden tog slut dagen efter, men vi har fortfarande Rocky Road rutorna kvar, haha!

​Här är Zoellas video; 6 Quick & Easy Easter Treats

Likes

Comments

​Tinder måste jag säga är något som har fascinerat mig de senaste månaderna. Jag skaffade det för kul skull. Precis som många andra, kan jag tänka mig, så hade jag hört mycket om det och bestämde mig helt enkelt för att testa och se. 

Efter att ha laddat upp de mest on-point selfies jag har och skrivit en catchig bio var det bara att försöka lära sig systemet. Jag gillade att man kunde "swipa höger" på de man ville, och swipade den andre vänster skulle han aldrig veta att jag inte gjort desamma. Endast om han gillade min profil och jag hans skulle vi båda se det. Jag gav mig in i leken och visste reglerna. 

Det är en väldigt ytlig app och sida där allt endast går ut på utseende. För varje person man inte swipar höger på säger man mer eller mindre att han inte är tillräckligt fin för mig. 

Många säger alltid att utseende betyder inget. Ingen som har tinder kan faktiskt stå för det. Jag kan det inte heller. För jag kom på mig själv efter ett tag med att jag kollade inte så mycket på personernas bio, jag gick efter bilderna. Jag säger inte att utseende betyder allt, men visst finns det mycket tyngd i hur man ser ut. (Även om jag aldrig skulle stanna med någon endast för utseendet. Han måste faktiskt ha en personlighet också) 

Jag gick då ändå som sagt in i det här och visste vad jag tog mig an. Alla skulle inte "swipa höger" på mig. Kanske inte många alls. Efter ett tag var det en del som ändå gjord det. Vilket var kul. Alla vill väl ha lite bekräftelse, och om det är någon snygg som man matchas med, då är det väl inte så dumt? 

Trots att det var ganska kul att få uppmärksamhet för en gång skull, så var det ändå inte det bästa. Det bästa var att skriva till folk. På den chatten kunde jag vara den jag ville. Jag kunde vara någon ny vid varje chat, och svara precis som mitt humör sade till mig att göra. Vissa erbjöd  att vi träffas. Jag svarade som jag ville. Det var faktiskt kul.

Jag säger inte att Tinder är för alla. Jag säger heller inte att det är något nyskapande eller världsomvälvande. Men vet man vad man ger sig in i och har i åtanke att allt faktiskt är väldigt ytligt, kan det faktiskt vara ganska roligt. Man kan vara den man vill. Man kan vara fearless. Likes

Comments

Igår var det Valborg! Äntligen Maj säger jag! Istället för att gå ut och supa samlade vi ihop oss några tjejer och åkte hem till Cina för en mysig kväll. Kött, potatis, marshmallows, majskolvar mm fick bli vad vi åt. Perfekt! Eftersom Cina bor på en bondgård fick vi även se djuren. Så häftigt! Jag skulle nog inte kunna tänka mig att flytta till en bondgård och börja ett sådant liv idag, men jag tror att jag hade älskat att växa upp lantligt.

Likes

Comments

Okej, kolla på dessa bilder en sekund. Försök förstå vad dessa män menar. Försök förstå hur lite respekt för andra människor dessa män har.

Är det inte klart nog så ska jag berätta för dig vad de säger.

Leviathan berättar här för hela världen att, om du någonsin blev våldtagen och blåste i en visselpipa skulle du inte få hjälp. Istället skulle du bli ytterligare utsatt, eftersom han skulle ta "sin del av kakan". Om din kompis på en fest eller ute på gatan skulle bli tillsagd att "dig vill jag våldta" borde du inte agera, för enligt Martin är det inget fel med att säga det, Sluta vara så känslig. Att en man skulle vara villig att riskera sin frihet för att våldta dig, det är enligt Sid fint så för i helvete, våga inte ta illa upp. Skulle din syster bli våldtagen och så djupt ärrad att hon måste gå i stödgrupper, skulle Carl kunna komma in och trycka ner hennes känslor ytterligare genom att helt enkelt tala om att "gjort är gjort, kom över det".

Jag blir så arg när jag läser dessa twitterinlägg. Respektlösa sexistiska män. De har inte någon som helst respekt för andras rättigheter. De ser på människor, och helst kvinnor i detta fall, som objekt. Deras kroppar är inte där för annat än andras njutning. Att fysiskt tvinga någon till sexuella handlingar oskadliggörs då det handlar om deras egen njutning.

DET ÄR ALDRIG OKEJ!!! VÅLDTÄKT ÄR ALDRIG OKEJ!!!

Jag har rättigheter, precis som du har. Men ingen av oss har någon som helst rätt till att utnyttja den andre sexuellt eller på något annat vis. Min kropp är min, och du har fan inget med den att göra om inte jag ger dig ett godkännande.

Oavsett är ett nej alltid ett nej. Att streta emot är inget godkännande och att tjata eller hota tills den andre ger efter är lika mycket en våldtäkt i sig som något annat fall, liksom en stöld fortfarande är en stöld oberoende storlek.

Det handlar om respekt. Det handlar om din egen samt andras välmående. Ta hand om dig själv, ta hand om andra, ta hand om varandra.
Bildkälla; Tumblr

Likes

Comments