I somaras var vi i Karpathos i Grekland. Det är en liten avlång ö mitt ute i ingenstans, mellan Kreta och Rodeos. Det var bland det finaste vatten jag någonsin sett, och bland de blåsigaste dagar jag någonsin varit med om.

Karpathos, (uttalat med ett kort andra a, och inte ett långt andra a som vi trodde hemma tills vi låg på stranden.) är i alla fall en väldigt bergig ö, med typ inget att göra än att sola och bada och äta gott. Solsemester ö, mer eller mindre.

Här kommer 10 tips till dig som ska åka till Karpathos, eller på nästan vilken annan bergig solsemster ö i världen.

1. 4 Seasons. De allra flesta bor nere vid vattnet, och där ligger även de allra flesta restauranger. Tar man dock en liten promenad upp för backarna eller går längs stranden kommer man till sist upp till en liten resturang som kallas 4 Seasons. Den allra mysigaste och trevligaste restaurangen på hela ön. Dom hade underbar mat, lägre proser än de nere vid vattnet, och helt underbart trevlig personal. Vi var på Karpathos en vecka, 4 kvällar och en lunch åt vi på 4 Seasons.

4 Seasons utsidan. Alla gäster sitter på övervåningen. Jag tror nedervåningen var för frukost på morgnarna för gäster på närliggande hotel.

Här är maten för två olika dagar vi var där. Jag kan rekommendera Pork Souvlaki, det åt jag varenda gång där. De andra åt både Pizza, någon svampstuvning och sallader, och de var också supergoda!

En annan rolig grej var att pappren eller "dukarna" på borden var kartor över Karpathos, så när man väntade på maten kunde man sitta och kola på kartorna, och på väggarna hade dom fotografier från hela ön, så då kunde man även koppla ställena och bestämma vart man ville åka. Supersmart!

Här är vi påväg ner ifrån 4 Seasons en kväll. Här går vi ner för en brantare backe för att sedan komma till en klippavsats (med staket ofc!) där ständerna och vattnet var nedanför. Det var verkligen jättemysigt att gå längs!

2. Alla restauranger har ofta appetizers, förrätt, i form av vattenmelon eller nybakat bröd, och vissa har även efterrätter på vissa ställen. På 4 seasons fick vi äppelpaj någon gång tex. Det här kommer dom bara ut med, eller frågar om man vill ha, och det "ingår" typ i priset. Se till att ge dricks!

3. Clothes Pins. Ta med eller se till att köpa stora klädnypor. Som tidigare nämnt är detta en ö där det blåser väldigt väldigt mycket. När man ligger på stranden ligger man oftast på stolar, och då är det en stor fördel att sätta fast handduken med klädnypor, annars blåser de antingen iväg eller på dig stup i ett. Det finns att köpa på typ alla souvenirbutiker, och de är inte dyra.

Kollar man på toppen av alla stolar som har handdukar ser man att de allra flesta har klädnypor.

4. De två bästa stränderna vi gillade var faktiskt i själva Lakki, där de flesta hotellen och turisterna är. Vi åkte till någon mer strand med det var ändå de här två som var bäst. Golden Beach är en sandstrand, och Votsalakia Beach är en stenstrand, och de hade båda sina olika charm. Votsalakia var det bäst att snorkla på, och även sola, medan Golden Beach kändes bättre för bad och lek i vattnet. Vi åkte även till en strand lite längre bort som det ryktades om att Pirates of the Caribbean hade spelats in på. Den stranden var också fin såklart, och vattnet var väldigt blått, men den var absolut inte lika fin som de andra två. Bra att veta är också att det tyvärr inte är gratis att ligga på dessa stränder. Eller det är gratis att ligga på staden, men inte att ligga på en solstol på stranden. Det kommer olika ansvariga och samlar ihop pengar av alla. Två solstolar en hel dag (så länge man inte lämnar) kostar €7.

Votsalakia Beach

Golden Beach

Stranden där Pirates of the Caribbean ska ha spelats in. Kommer verkligen inte ihåg och hittar inte vad den stranden hette.

5. Köp mat så du inte blir uttorkad. När man ligger på stranden blir man lätt uttorkad och får ont i huvudet. Se till att alltid ha vatten, och helst något annat ätbart nära till hands. Det finns minisupermarkets lite överallt, så du kan lätt gå till ett vart du än är. Vi hade alltid med oss vatten, samt att vi gick och köpte vattenmelon, glass och kakor under dagarna. Väldigt viktigt!! (Att köpa snacks och ha i hotellrummet på kvällen är också ett tips.)

6. Ta med en påse eller en strandväska. Att ha en väska som man måste packa och packa om hela tiden är väldigt jobbigt, kan jag nu säga av erfarenhet. Jag använde samma väska som jag hade som handbagage på flyget. Inte smart. Sedan blir det väldigt mycket sand i väskan, och den luktar sand och strand i en evighet efter. Ta med en väska som det inte gör något om den blir sandig och blöt, samt som är lätt att packa med. Typ en tygkasse.

7. Snorkla. Alla snorkar, mer eller mindre. Jag gjorde det tyvärr inte, men alla de andra gjorde det. Vi köpte tre par snorkelset och mamma och pappa och Vilma snorklade mycket, men även Oliver en del. Jag testade bara, men råkade ha sönder mammas cyklop, så då testade jag det inte igen sedan, haha. Men nästan alla snorklar i alla fall, och nästan alla minisupermarkets säljer snorkelset, så det är superenkelt att få tag på.

8. Ta taxi! Det är superbilligt att ta taxi, och hotellen hjälper gärna till att boka. Vi åkte in till Amoopi, den största "staden" en dag, där det finns lite mer riktiga affärer och ett ställe att ta ut pengar på. Vi tog taxi dit, och det kostade mindre än om vi skulle tagit buss. Dom bokade dock fel på hotellet åt oss, så vi fem fick åka i en vanlig bil. Lillebror fick sitta i knät. Oops...

Ifrån Amoopi

9. Hyr bil/moppe. Eftersom att det är fullständigt omöjligt att ta med egen bil till ön, så är det extremt populärt att hyra både bil och moppe och utforska ön. Det är en liten ö, så det tar inte lång tid att faktiskt ta sig runt till olika ständer och sevärdheter. Vi funderade på att hyra moppar ett tag, men bestämde oss för en bil till sist, eftersom det faktiskt bara var 3 av 5 av oss som hade körkort, och var över 18. Men vi bestämde oss för några olika stränder vi skulle besöka och gav oss av. Vi kom till en liten bergsby med pinnsmala vägar som man knappt kunde vända på först, sedan tog vi oss visare till extrema kringelikrokvägar. Vi hade planerat att åka till en strand, men när vi såg skyltat så insåg vi att det inte var så långt till Olympos, så vi åkte dit istället. Det tog ungefär 1.5h att åka även fast det inte var så många mil. Dock är det supersmå vägar så man kan inte köra fort. Dessutom ligger vägarna längs klippor så det är risk för stenras och man åker väldigt nära kanten, samt väldigt blåsigt. Inte en superbra kombo, men väl i Olympos var det superfint! Det var lätt och billigt att hyra bil och det gick väldigt lätt att både kommunicera och lämna tillbaka bilen. Utöver att betala en dagshyra så är en enda man behöver göra att tanka bilen innan man lämnar tillbaka den.

Jag tyckte det var ganska jobbigt med de krokiga vägarna och branten som var lite för nära, så Vilma lyckas fånga min halvrädsla och hårda grepp om dörren på kort, haha.

En fin klippavsats vi stannade på, på vägen till Olympos. Nedanför var en strand.

Olympos

Det var väldigt mysigt att gå på de små gatorna i Olympos och filosofera. Det var dock en resturang vi bestämde oss för att äta på, med blå fasad och servering på taket med utsikt över havet, som verkligen inte var bra. Det tog lång tid att ens få dricker (alltså då snackar vi typ 45min) och ännu längre att få de pommes vi hade beställt. Maten var inte god, och kaffet pappa beställde såg bokstavligen ut som klumpig brun yoghurt. Nej, när vi gick därifrån var vi inte förvånade över att vi hade varit ensamma där...

10. Var inte rädd för folket. Alla är väldigt trevliga och är väldigt van turister. De allra flesta kan engelska och många kan även andra språk, som tyska, svenska och spanska. Alla vill verkligen hjälpa till!

Vår Karpathos resa var verkligen något speciellt, och något att komma ihåg! I sommar blir det nästa Grekiska ö, Skopelos!

Hotel Sophia, som vi bodde på.

Poolen på hotellet. Här kan man se att det är ganska bergigt, och kalt. När vi kom till Karpathos tyckte jag verkligen inte att det var fint, bara kallt och bergigt. Det tog någon dag innan det verkligen blev vackert!

Ett minisupermarket som låg ganska nära vårt hotell.

Man stöter på väldigt mycket katter överallt på Karpathos. På hoteller fanns det några som vandrade omkring och sedan fanns det ofta några som gick runt fötterna på en på några tavernas, eller restauranger också.

Frukost på hotellet

(Måste credda min syster rejält för bilderna bara, de är nästan alla hennes som jag snott.)

Underbar resa, underbara Karpathos!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Är jobb meningen med livet? Det är ju typ en kuggfråga, för nej det är klart att det inte är. Men ibland känns det så. Jobba för att få erfarenhet, jobba för att lista ut vad man vill göra med resten av livet, jobba för att få pengar, jobba för överlevnad.

Jag jobbar heltidsjobb nu. Det är tungt och det är jobbigt ibland, och oftast känner jag att jag förvandlats till en tant när jag somnar ca 7-8 på kvällarna. (Men jag är fortfarande morgontrött så en kollega säger att jag ändå är safe ett tag till. Men trots det tunga och det jobbiga och att jag är så himla trött så är det ju kul ibland också. Eller, ibland är faktiskt orättvist. Det är faktiskt oftast ganska kul.

Jag har jobbat sedan jag var 13. Det är 7 år. Mer än 1/3 av mitt liv. Jag började som reklamutdelare bara två veckor efter jag hade fyllt 13, och det var så extremt tungt! Mamma hjälpte mig dock mycket, och ofta gick vi tillsammans i det stora område jag blivit tilldelat, i högsnö eller spöregn, och nästan alltid fick pappa köra ut reklamen som inte fick plats i vagnen efter ca halva området. Det tog ca 3h att vika, och ca 3h att gå. Men dom där 500kr som kom i slutet av månaden satt fint må jag säga.

Jag höll på med reklamutdening i 5,5 år, och fick både upp fart och ner antal hus. Men under tiden och efter har jag haft alla jobb mellan teaterledare, tidningsreporter, servitris och turistinformatör. Under en sommar, när jag var 17, hade jag 6 jobb.

Nästan inget utav jobben har jag gjort för att jag tyckt det varit roligt, endast för erfarenhet eller pengar. Man måste jobba för att leva gott.

Är det värt det?


Likes

Comments

Jag har tatuerat mig!!

31 Mars var det iförsig, men ändå! Nu har det läkt och verkligen blivit van vid den, och oh vad jag är nöjd!

Jag har skrivit All Was Well på sidan av handleden, och för alla fellow Harry Potter nördar så behövs ingen ytterligare förklaring. För resterande så kan jag avslöja att det är sista meningen i sista Harry Potter boken.

Att ta något HP relaterat var självklart när jag skulle välja tatuering, men exakt vad jag skulle göra skriva visste jag inte exakt. Jag ville inte ha något alldeles för uppenbart, typ dödsrelikerna eller blixten eller så. Det är väldigt fint att ha det, men jag fastnade inte riktigt för något sånt. Till sist var det faktiskt min syster som först sade All Was Well, och jag fastnade genast för det. Det var inte för mycket och det var perfekt eftersom det kunde ha flera olika meningar.

Jag åkte med Cassandra och Sofia till Arbrå, och väl där var det jag och Cassa som tatuerade oss. Sofia har aldrig velat och kommer antagligen inte vilja ha någon taxering heller. Jag och Cassa hade diskuterat stilar fram och tillbaka på båda våra, och hon hade gått lite mellan vad hon ville skriva och så. Det enda hon visste att hon ville var en text. Det slutade med att hon skrev "Little By Little One Travels Far" på överarmen. Sueprfint!!

Jag började, och eftersom jag hade hört av en kompis som tatuerat sig förut att det verkligen skulle göra svinont var jag supernervös. Med Pirates of the Caribbean spelandes i bakgrunden gjorde jag det till sist och blev glatt förvånad över att det gick så bra! Visst gjorde det ont, men verkligen inte på de nivåer jag hade förväntat mig. Det tog inte mer än 5 minuter innan det var klart och tatueraren hade virat om den och satt plast över.

Sedan var det Cassandras tur, och det gick olika bra för henne, så vi gick båda därifrån med helt nya tatueringar och ett glatt humör. Vi åkte alla tre till Lilla K i Bollnäs och fikade lite innan vi åkte hem till Söderhamn igen, och allt som allt var det en himla bra dag!

Idag, lite över tre månader senare så har jag vant mig vid texten på min arm, och älskar den allt mer hela tiden. Den betyder så mycket och jag är glad att jag gjorde den. Den blir ibland en påminnelse om att allt faktiskt är bra. Att vissa problem är väldigt värdsliga och att de inte kommer spela någon roll imorgon.

Jag hade inte ont efter speciellt mycket, mer så hade jag bara svårt att låta den vara i början. Jag smorde in den med Helosan i ca en vecka, men brydde mig inte i att ha något över när jag duschade...

Idag har jag en liten bränna och tatueringen ser finare ut än någonsin! Jag vill göra en till och kan nästan inte vänta tills det blir dags!

Likes

Comments

Då och då brukar jag gå igenom min handväska och rensa och lägga till grejer och vid tillfällen även byta ut väskan. Idag var en sådan dag, en där jag till och med bytte väska.

Under nästan ett halvår har jag använt en brun axelväska som jag köpte i Skottland sommaren 2014. Jag köpte den på Primark för 6 pund (Sååå bra pris!) Jag använde den inte på länge, men i höstas tog jag upp den och började använda den på riktigt och det har varit min favoritväska sedan dess! Den är liten och behändig men har utrymme nog att få plats med det viktigaste.

Men nu var det dags att byta ut den, och den jag byter till är en jag köpte i London förra sommaren. Den är svart Celine liknande men inte Celine märket. Den har bra med fack att lägga grejer i, vilket är bra för jag gillar att packa mycket och ha med mig allt.

Jag hade en "magisk" väska för ett par år sedan, där jag alltså hade i princip allt. Allt ifrån locktänger och kryddor till medicin och klädrollers hade jag konstant med mig. Mins 7 necessärer bar jag alltid runt på. Nu har det minskat en del med grejer, men det betyder inte att det är lite. Jag måste ju ändå ha det nödvändigaste med var jag än går!


Det här är väskorna!

Den bruna till vänster är den jag använt den senaste tiden och köptes sommaren 2014 på Primark i Skottland för 6pund. Den svarta till höger är den jag har bytt till och tänker ha ett tag nu, hade den även under sommaren och fram till jag bytte till den bruna i höstas. Den är köpt i London på Oxford Street för 20pund.

Det här är allt som jag plockade ur den bruna väskan. Som sagt så får det plats mer än man tror!

2 Skrivböcker och 1 Kalender

1 Brev ifrån moster

Plånboken

Pennskrin med pennor

En hiimla massa andra pennor

En liten påse med kryddor (man vet aldrig när det kan behövas!)

Plåster (något jag ständigt behöver)

1 Klädroller ifrån Ullared (döm inte, jag hade en extra roller i min "magiska" väska)

1 Handsprit

1 Burk med Mediciner

Bindor (bland det viktigaste i en tjejs väska, för man behöver dem när man minst anar)

Solglasögon i fodral

En Harry Potter kortlek (ofc)

Handkräm

Hörlurar

Minneskort

Nycklar

Tuggummipåse

En liten rollerparfym (den saken jag aldrig glömmer! stoppar den i jackfickan eller plånboken om jag inte har väska med)

Ett julkort ifrån en kompis som har fått lega där sedan i julas

En hög med kvitton och godispapper

Andra papper som är lite viktigare, som arbetschema osv

(Katten var inte i väskan, men jag ville inte jaga bort henne så hon fick stanna och vara med på kortet)

På nästa bild har jag rensat och lagt dit grejer jag ska lägga till i nya väskan, och Telma ville inte längre vara med och gick. Det är inte jättestor skillnad, men bara att man tar ut kvittorna och de onödiga papprerna gör allt så mycket fräschare och det ser då mycket renare ut.

Det jag lagt till är egentligen bara 4 grejer.

1 Hårklämma, för med långt hår är det sååå skönt att kunna sätta upp det och få bort det ibland.

Laddare

Hårborste, för med långt hår måste man också borsta det regelbundet

Necessär med smink, to go liksom .

Jag valde att behålla både kortet av moster och julkortet av min kompis, för det är ju lite roligt att ta upp och kolla på ibland.

Det jag har glömt att lägga dit men som jag ofta har med i min väska är en bok. Ofta en pocket, för de är enklare att ta med, men just nu håller jag på att läsa en hardcover bok så då får den stanna hemma när jag drar någonstans.

Det här är också något jag sällan glömmer hemma. Mina två skrivböcker och min kalender som jag planerar allt i.

Den i mitten är kalendern. Jag köpte den förra året när jag bodde i Linköping, för att jag vid det tillfället verkligen kände att jag behövde en. Det var en stressig tid med många bollar att hålla i luften och mobilens kalender fungerade inte som jag önskade. Så jag köpte den, vilket gjorde allt enklare, och när allt lugnade ner sig fortsatte jag att använda den och bär nu med den överallt, så praktiskt!

Skrivboken till höger är en jag fick av min bästa kompis i julklapp julen 2014, och som jag älskar!! I den skriver jag alla tankar jag vill få ner på papper, de idéer till nya saker jag kan skriva och något jag kan lägga till eller redigera i det jag redan skrivit.

I den mer färgglada skrivboken till vänster skriver jag "To Do Lists". Jag vill gärna ha ordning och reda runt mig (överallt utom rummet håller jag detta) och finner listor vara ett bra vis att organisera mycket. Sedan kan det ofta kännas mycket mer "riktigt" och viktigt om det står på papper än om det står på anteckningar på telefonen.

Min älskade älskade plånbok! Min Wera Stockholm.

Den här köpte jag också i Linköping när jag bodde där, och jag älskar den så mycket! Innan hade jag en rosa jag köpt i Skottland 2014, men den hade blivit så nött och sliten att det var dags för en ny. En ny blev det, och det är jag väldigt glad för idag!

Denna är alltså rollerparfymen jag bär med mig överallt!

Taylor Swift, Incredible Things

Den här fick jag också av min bästa kompis i julklapp och det ser inte ut som jag använt mycket, men den är väl älskad! Den är så enkel att bara ta med och ha på när man känner att det behövs.

På handlederna, på halsen och bakom öronen brukar jag ha parfymen. Där finner jag att det luktar både mest och blir jämnast (och jag kan själv också känna mer, vilket är ett stort plus!)

Det här är alltså min sminkväska, en om jag inte haft plats med i min förra mindre väska men som kommer få följa me di framtiden så länge jag använder den här.

Själva necessären är en PIPOL's BAZAAR och köpt på Newport i höstas. Den skiftar i lila nyanser och är verkligen superfin!

I den har jag det smink jag dagligen använder.

MAC Concealer

MAC Powder

Smashbox Contourkit

Smashbox Primer

Anastasia Browpomade

Lancome Grandiose Mascara

(+en torkad MAC mascara för att separera fransarna)​Det var allt i min väska! 

Likes

Comments

Zootopia, eller Zootropolis som är det svenska namnet, är den nya animerade filmen av Disney. Den handlar om den ambitiösa kaninen Judy Hops som går emot hennes förutbestämda framtid och skapar sin egen. Bland stora rovdjur blir hon den fösta kaninen i poliskåren.

Jag och Vilma tog med oss Oliver på den förra veckan och vi blev alla överraskade över hur bra den var! Den var verkligen supermysig och gav sån himla härlig känsla. Jag ville ifrån början gå och se den eftersom Ginnifer Goodwin som spelar Snow-White i Once Upon a Time är rösten till Judy Hops, men vi lyckades bara hitta svenskt tal vilket var en besvikelse först, men filmen vägde upp, så bra var den verkligen! Får se den på engelska senare, för utan tvekan kommer jag se den igen!

Sedan har de ju renoverat biosalongen här hemma också, så vi satt väldigt skönt och älskade att vi kunde ställa ifrån oss drickorna i drickhållarna bredvid oss.


Likes

Comments

Tog oss tiden att baka i fredags! Jag bakar aldrig så att baka med Vilma och Oliver var verkligen mysigt! Jag och Vilma tog oss först ner till stan och Ica och handlade vad vi behövde. Vi hade sett Zoellas video där hon bakar påsksnacks innan och tog inspiration ifrån det. Lämnar länk till videon nedanför!

Så det blev Rocky Road och Chokladbröd; supergott verkligen! Chokladbröden bestod endast av smördeg och chokladrutor så det ar superenkelt att göra, men trots att det var så enkelt så är jag väldigt stolt över oss!

Bröden tog slut dagen efter, men vi har fortfarande Rocky Road rutorna kvar, haha!

​Här är Zoellas video; 6 Quick & Easy Easter Treats

Likes

Comments

​Tinder måste jag säga är något som har fascinerat mig de senaste månaderna. Jag skaffade det för kul skull. Precis som många andra, kan jag tänka mig, så hade jag hört mycket om det och bestämde mig helt enkelt för att testa och se. 

Efter att ha laddat upp de mest on-point selfies jag har och skrivit en catchig bio var det bara att försöka lära sig systemet. Jag gillade att man kunde "swipa höger" på de man ville, och swipade den andre vänster skulle han aldrig veta att jag inte gjort desamma. Endast om han gillade min profil och jag hans skulle vi båda se det. Jag gav mig in i leken och visste reglerna. 

Det är en väldigt ytlig app och sida där allt endast går ut på utseende. För varje person man inte swipar höger på säger man mer eller mindre att han inte är tillräckligt fin för mig. 

Många säger alltid att utseende betyder inget. Ingen som har tinder kan faktiskt stå för det. Jag kan det inte heller. För jag kom på mig själv efter ett tag med att jag kollade inte så mycket på personernas bio, jag gick efter bilderna. Jag säger inte att utseende betyder allt, men visst finns det mycket tyngd i hur man ser ut. (Även om jag aldrig skulle stanna med någon endast för utseendet. Han måste faktiskt ha en personlighet också) 

Jag gick då ändå som sagt in i det här och visste vad jag tog mig an. Alla skulle inte "swipa höger" på mig. Kanske inte många alls. Efter ett tag var det en del som ändå gjord det. Vilket var kul. Alla vill väl ha lite bekräftelse, och om det är någon snygg som man matchas med, då är det väl inte så dumt? 

Trots att det var ganska kul att få uppmärksamhet för en gång skull, så var det ändå inte det bästa. Det bästa var att skriva till folk. På den chatten kunde jag vara den jag ville. Jag kunde vara någon ny vid varje chat, och svara precis som mitt humör sade till mig att göra. Vissa erbjöd  att vi träffas. Jag svarade som jag ville. Det var faktiskt kul.

Jag säger inte att Tinder är för alla. Jag säger heller inte att det är något nyskapande eller världsomvälvande. Men vet man vad man ger sig in i och har i åtanke att allt faktiskt är väldigt ytligt, kan det faktiskt vara ganska roligt. Man kan vara den man vill. Man kan vara fearless. Likes

Comments

Igår var det Valborg! Äntligen Maj säger jag! Istället för att gå ut och supa samlade vi ihop oss några tjejer och åkte hem till Cina för en mysig kväll. Kött, potatis, marshmallows, majskolvar mm fick bli vad vi åt. Perfekt! Eftersom Cina bor på en bondgård fick vi även se djuren. Så häftigt! Jag skulle nog inte kunna tänka mig att flytta till en bondgård och börja ett sådant liv idag, men jag tror att jag hade älskat att växa upp lantligt.

Likes

Comments

Okej, kolla på dessa bilder en sekund. Försök förstå vad dessa män menar. Försök förstå hur lite respekt för andra människor dessa män har.

Är det inte klart nog så ska jag berätta för dig vad de säger.

Leviathan berättar här för hela världen att, om du någonsin blev våldtagen och blåste i en visselpipa skulle du inte få hjälp. Istället skulle du bli ytterligare utsatt, eftersom han skulle ta "sin del av kakan". Om din kompis på en fest eller ute på gatan skulle bli tillsagd att "dig vill jag våldta" borde du inte agera, för enligt Martin är det inget fel med att säga det, Sluta vara så känslig. Att en man skulle vara villig att riskera sin frihet för att våldta dig, det är enligt Sid fint så för i helvete, våga inte ta illa upp. Skulle din syster bli våldtagen och så djupt ärrad att hon måste gå i stödgrupper, skulle Carl kunna komma in och trycka ner hennes känslor ytterligare genom att helt enkelt tala om att "gjort är gjort, kom över det".

Jag blir så arg när jag läser dessa twitterinlägg. Respektlösa sexistiska män. De har inte någon som helst respekt för andras rättigheter. De ser på människor, och helst kvinnor i detta fall, som objekt. Deras kroppar är inte där för annat än andras njutning. Att fysiskt tvinga någon till sexuella handlingar oskadliggörs då det handlar om deras egen njutning.

DET ÄR ALDRIG OKEJ!!! VÅLDTÄKT ÄR ALDRIG OKEJ!!!

Jag har rättigheter, precis som du har. Men ingen av oss har någon som helst rätt till att utnyttja den andre sexuellt eller på något annat vis. Min kropp är min, och du har fan inget med den att göra om inte jag ger dig ett godkännande.

Oavsett är ett nej alltid ett nej. Att streta emot är inget godkännande och att tjata eller hota tills den andre ger efter är lika mycket en våldtäkt i sig som något annat fall, liksom en stöld fortfarande är en stöld oberoende storlek.

Det handlar om respekt. Det handlar om din egen samt andras välmående. Ta hand om dig själv, ta hand om andra, ta hand om varandra.
Bildkälla; Tumblr

Likes

Comments