Hej på er!

Idag har jag varit hemma från skolan. Jag har inte direkt varit sjuk, men jag känner att jag håller på att gå in i väggen igen så jag har varit hemma och tagit det lugnt idag för att bromsa det lite.

Jag tänkte på det innan, det här med att gå in i väggen. Och jag trot att det är helt fel uttryck för att beskriva mitt tillstånd nu. Jag skulle mer säga att jag springer in i väggen. För att gå in i en vägg, det gör inte så stor skada. Tro mig, jag gick av misstag in i en reklampelare härom veckan och det gjorde inte speciellt ont, haha... Men det måste sett extremt roligt ut.

Däremot om man springer rakt in i en vägg eller vad det nu kan vara, då lär det göra ont. Och då lämnar det nog mer än ett blåmärke i pannan. Och det är så det känns just nu. Inte för att bli alldeles för personlig, men det är verkligen det perfekta uttrycket för att beskriva hur utsliten jag är. Jag är inte bara lite trött, jag har inte bara ett litet blåmärke i pannan, Här är det hjärnskakning och brutna revben, eller vad man nu kan få för skada av att springa in i en vägg. Så därför har jag varit hemma och tagit det lugnt idag. Och försökt att inte tänka för mycket på skolan trots att jag haft mina word-dokument öppna och lagt till en mening här och där när jag orkat.

Nu på kvällen tyckte jag att det passade med ett Zumbapass på gymmet som jag bokat sedan en vecka tillbaka. Och så blev det. Det var skönt på något sätt att få komma hemifrån, släppa allt och bara tänka på något helt annat. Så det var nog det som behövdes för att lyckas stå ut med denna dagen. Men nu tänkte jag strax gå och lägga mig så att jag kanske kan ta mig till skolan imorgon iallafall... Nu saknar man lågstadiet när det inte gjorde någonting om man var sjuk i en vecka. Nu räcker det att man är borta en dag ifrån gymnasiet och så har man missat massa viktiga saker.

Bjuder på en liten bild från Cypern i somras. Hjälper kanske att tänka på bättre tider såhär i vintermörkret.
Hoppas ni haft en bra dag och så får ni sova gott!

Love, M

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej på er! Då var det måndag igen...
Denna helgen som varit nu har gått så fort men samtidigt så långsamt då det har varit högt tempo sedan i fredags kväll. Då hade vi lite soundcheck med våran kör inför helgens julkonserter. På lördag morgon var jag tillbaka i kyrkan efter några timmars sömn för ett genrep som höll på i ca två timmar. Sedan bar det av hemåt igen, hann äta lite mat, duscha och göra mig lite fin för att sedan åter igen åka mot kyrkan och ha premiär för våran julkonsert som vi övat inför länge nu. Söndagen var inte lika stressig utan jag kunde ta lite sovmorgon och göra mig i ordning i lugn och ro. Men sedan hade vi konsert på eftermiddagen igen. Så man slocknade ganska snabbt både natten till lördag och natten till söndag.

På ett sätt känns det tråkigt att det är över nu. Men på ett sätt är det ändå lite skönt att ha det gjort och kunna andas ut lite. Men två lyckade konserter var det allt! Och det var så mycket folk som kom vilket känns jätteroligt!

Och där har ni även anledningen till varför det har stått still här på bloggen i helgen.

Men nu tar vi nya tag inför en ny vecka! Hoppas ni får en bra dag!
Love, M

Likes

Comments

Hej! Länge sedan nu!

Det har varit mycket nu sedan sist, och det är mycket som ligger framför. Men nu är jag tillbaka och flikar in ett litet inlägg emellan andetagen.

Det har varit en helt okej dag idag fram till nu i eftermiddag. Jag vaknade upp med en stor klump i magen i morse, somnade sent inatt då jag låg och oroade mig över en muntlig redovisning som jag skulle ha idag. Det skulle bli den första muntliga redovisningen jag gjort på jag vet inte hur länge. Jag kan verkligen inte komma ihåg när jag presenterade någonting muntligt senast i skolan.

Tillslut så kom ju självklart den lektionen idag då våra grupparbeten skulle redovisas. Och ja, vi var ju en grupp så det kändes ju bättre att börja så än att slängas in i någon egen presentation direkt. Men jag var ändå extremt nervös. Och ni som varit här ett tag har säkert läst ett flertal gånger om mina problem vad gäller verbala presentationer inför folk vare sig det är jag själv eller i en grupp.

Så jag mådde illa, hade sjukt hög puls, andades konstigt och mådde bara väldigt dåligt. Sen kom våran lärare, öppnade klassrumsdörren och vi gick in. Och jag försökte övertala mig själv att det skulle gå bra. När vi satt oss kände jag plötsligt hur min nervositet gick över till någon typ av hyperaktivitet istället. Magknipen släppte, mina axlar sjönk ner till en avslappnad position, jag kunde andas normal, min puls sjönk och jag blev bara onormalt taggad och glad. Kunde inte sitta still på stolen bokstavligen. Antar att det var ett nytt sätt för min kropp att hantera den jobbiga situationen.

Till sist var det vår tyr. Sist ut av alla grupper, och stämningen i våran grupp hade börjat sjunka. Jag som vanligtvis är så nervös och freakar ur i sådana situationer fick för första gången gå in en ny roll som jag inte känt på innan. Jag som vanligtvis gråter, får ångest och ger upp utan att ha försökt var denna gången den som taggade igång våran grupp och verkligen försökte övertala samtliga gruppmedlemmar att; "kom nu, så går vi upp och gör detta, det går asbra". Jag fick lite dåligt samvete efteråt för jag känner att, nästa gång kanske det är jag som flippar ur sista minuten som det vanligtvis är och då hade jag kanske inte velat att någon "tvingade" fram mig i klassrummet. Men vi genomförde redovisningen, lite snabbare än de flesta andra grupper. Men jag tänker ändå att våran grupp bestod av enbart människor som inte är jätteglada i att prata inför folk. Och jag tycker att vi gjorde det väldigt bra sett till våra egna förutsättningar. Vi gjorde det!

Nu efter skolan har det mesta skitit sig för mig.  Det började med att jag gick in i en affär för att försöka hitta en tröja att ha på mig på konserten i helgen. Då glömde jag min skoldator i ett omklädningsrum, och när jag upptäckte det så var den int kvar i något av omklädningsrummen. Det löste sig och tur var väl det. Jag fick först väldigt mycket panik och sprang runt som en skållad höna och letade efter datorn. Sedan frågade jag en ur personalen om de möjligen inte hittat en skoldator någonstans i butiken. Och det hade de ju som tur var, och den fanns att hämta i kassan. Så det löste sig! 

Känner att jag hade en väldigt bra jämförelse vad gäller det här med prestationsångest nu som jag skulle vilja ta upp. Men den kan vi ta i ett inlägg senare, för detta inlägget har redan blivit alldeles för långt nu! ;)

Ha det gott så länge!
Love, M

Likes

Comments

Hallå! Hoppas att allt är bra med er!

Min dag har varit väldigt bra faktiskt i jämförelse med gårdagen. Det har inte varit speciellt mycket i skolan att göra på lektionerna och jag har även bara haft två läxor denna veckan. Så det känns jätteskönt.

Jag slutade skolan vid tio över två och åkte därefter med Filip hem. Jag var så sjukt omotiverad till att träna även idag, men det är bra ibland att ja en pojkvän som drar med en dit vare sig jag orkar eller inte. Och det känns ju alltid bra när jag väl tränat. Då är det ingenting man ångrar. Och så var det idag. Vi kom hem, la oss i sängen och pratade någon minut (för det gör vi knappt under dagarna trots att vi går i samma klass) och sen skulle vi prompt ut i kylan igen och ta oss till gymmet.

Idag är det ju onsdag och alla vet ju att onsdagar betyder Humpday, och det var det även för mig. Så idag körde jag alltså rumpa på gymmet för er som inte förstår er på gymspråk, jag körde även lite hams (baksida lår) på det. Vet inte hur bra passet blev, men jag var där och jag tränade lite iallafall, och det är ju bättre än att inte träna alls, eller hur?

Det är så tråkigt att jag är så omotiverad till att träna numera... Kanske blev det så nu efter att jag var sjuk en vecka, att eftersom jag inte tränade då så blev det mycket enklare att strunta i att gå till gymmet även nu när jag blivit frisk. Jag har ett svagt minne av att jag fick en liknande dipp förra året vid ungefär den här tiden på året. Men det är inte konstigt tycker jag. Det är mörkt och kallt och tråkigt. Man är trött när man kommer hem från skolan och sen ger man sig inte gärna ut frivilligt i kylan igen för att ta sig till gymmet. Inte jag iallafall. Men jag hoppas att jag snart ska hitta motivationen igen då att det blir att jag tränar iallafall kanske tre eller fyra gånger i veckan iallafall!

Men nu tänkte jag iallafall att jag skulle försöka mig på att somna. Godnatt på er!
Love, M

Likes

Comments

Jag ska vara ärlig, detta har varit en skitjobbig dag. Visst, det är tisdag och ingen gillar väl ändå tisdagar? Men just den här tisdagen har varit extra jobbig för mig bland annat.

De började med att vi hade religionslektion vid 10:55. Då kom inte våran lärare till att börja med, utan våran SYV. Hon delade klassen på tre grupper varav varje grupp skulle vara med henne i 30 minuter under våran lektion som förövrigt höll på till halv ett... Och jag tänkte; visst, superbra att jag får den här informationen nu! Men direkt när gruppen som var innan mig kom ut från det klassrummet som de varit i så såg jag en skarp panik i min kompis ögon. Vi växlade några snabba ord vilket var tillräckligt för att jag skulle sitta med en stor växande klump i magen under hela den där halvtimmen.

Informationen vi skulle få var angående två val som vi ska göra i februari. Främst är det stora inriktningsvalet men även ett individuellt kursval. Vad hon inte berättade för oss var en väldigt, väldigt viktig del som hon av någon anledning berättade för den första gruppen men inte de andra två. Det mötet med våran SYV kändes verkligen som ett slag i magen. Jag har varit så inställd på att jag ska välja beteendeinriktningen till tvåan, men efter idag vet jag verkligen inte vad jag ska göra. Beteendeinriktningen innehåller en obligatorisk kurs som heter "kommunikation" vilken innehåller väldigt mycket där man måste prestera muntligt. Även kursen psykologi, men där tror jag inte att det är riktigt lika mycket av den biten. Hur som helst! Ni som läst här ett tag vet att det här med att prata inför folk är något av mina största problem i livet. Jag vet inte varför men det bara är så. Och det är inge liten rädsla jag har, för jag vet att nästan alla blir pirriga och nervösa inför en muntlig redogörelse inför en större eller mindre grupp. Men jag har verkligen seriösa problem och det skrev jag även om förra veckan i inlägget om de retorikövningarna vi fick göra under en lektion. Jag blir mer än nervös och pirrig. Jag blir svimfärdig, glömmer bort att andas, får extrem ångest, mörka tankar och det brukar även sluta med tårar. Blir ni förvånade, haha? Jag kan bara inte stå framför folk och prata om någonting som om det vore lika självklart som att jag går upp ur sängen varje morgon. Jag kan inte sätta ord på det, men det är så, så, så mycket mer än en rädsla för mig...

Det känns som att vad jag än gör för val så kommer det sluta dåligt... Om jag istället väljer samhällsinriktningen så kommer jag behöva byta klass vilket typ inte finns på min världskarta nu när jag tagit mig över den tröskeln att börja i en ny klass, och även skaffat mig riktigt underbara kompisar. Men samtidigt om jag väljer att gå beteendeinriktningen så kommer det bli extremt påfrestande för mitt psykiska välmående. MEN då kommer jag såklart få läsa de kurser som jag sett fram emot så mycket som psykologi och filosofi (som inte ingår i samhällsinriktningen). Det är en himla balansgång just nu och jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Känner mest nu att mitt enda alternativ just nu är att gå klart ettan och sedan hoppa av :p

Jag har mått så sjukt dåligt efter det. Jag gick tillbaka till lektionen efteråt och kämpade för att hålla inne tårarna tills våran lärare kom till mitt och min kompis bord och frågade om vi hade allting lite mer klart för oss nu när vi blivit "informerade". Och då brast det för mig. Känns som att något som detta var det verkligen sista jag behövde just nu för att bägaren skulle rinna över. Våran SYV slängde även ur sig något väldigt opedagogiskt under samtalet. "Har ni svårt att prata för folk, så ska ni inte gå beteendevetenskap. Så SKA NI INTE gå beteendevetenskap. Jag tycker det är rätt sjukt att vi som har lite svårare för det ska straffas p.g.a. våra svårigheter. Vi uppmanas att inte gå den inriktningen som var anledningen till att vi ens valde den linjen vi går på. Och nu ska vi plötsligt inte göra det för att vi har personliga svårigheter. Så nu känns det ganska kört. Jag menar, inom kursen kommunikation. Vad mer kan det finnas att bedöma bortsett från hur vi kommunicerar. Ingenting känns det som. Ni som går samhäll - bettendevetenskap. Ni får gärna informera mig om hur upplägget vad gäller de två kurserna ser ut. För min SYV lyckades inte så bra med det... Tacksam för alla kommentarer och all information jag kan få.

Nu ska jag snart sova och hoppas på en bättre dag imorgon...
Godnatt på er!

Love, M

Likes

Comments

Hej igen! Hoppas dagen har varit bra!

Tiden i skolan idag gick rätt fort vilket den förövrigt gör varje måndag då jag går i skolan bara lite mer än 4 timmar på måndagar. Så det har varit skönt! Det är det perfekta sättet att starta en ny vecka på, med sovmorgon!

Efter skolan följde jag med Filip hem en stund. Vi har inte gjort mycket alls, vi låg mest och sov tillsammans då vi båda var trötta och jag fick en extrem huvudvärk, så det var mysigt, och det fanns inte mycket annat som kändes speciellt optimalt för stunden. Så det är väl hur eftermiddagen har sett ut.

Jag har varit så fruktansvärt taggad på att gå till gymmet idag, men det blev aldrig av.. :( Jag hade tänkt träna sedan när Filip skulle åka iväg på sin träning. Men min huvudvärk sa till mig att strunta i träningen idag. Något som någonting där inne även sa till mig var att istället ta en sväng förbi affären innan jag begav mig hemåt. Det är konstigt ibland, men rätt skönt att slippa ta vissa beslut själv. Någonting där inne sa åt mig att köpa med lite godis hem, och så blev det. Haha det är så jag gör de dagar jag INTE tränar... vilken logik...NOT. 

Men nu ligger jag äntligen i min säng igen, med datorn i knät, mackor och varm choklad på sängbordet, godis i sängen och snart det första avsnittet av andra säsongen av Playmakers på min tv, inlindad i alla möjliga täcken och filtar. Med det sagt checkar jag ut för idag och önskar er en fortsatt bra kväll och en god natt! <3

Love, M

Likes

Comments

Godmorgon på er!

Set blev ett högt tempo på mig denhär morgonen. Har sovmorgon på måndagar, men ändå lyckades jag försova mig. Det här aldrig hänt innan så jag blev väldigt förvånad när jag legat i sängen i över 20 minuter och klockan inte ringt för andra gången (för det hade den ju uppenbaligen redan gjort 20 minuter tidigare)

Men jag hann upp och klädde på mig och gick till bussen så det blev inget större problem egentligen.

Jag har sån fruktansvärd träningsvärk i magen idag efter mitt axelpass igår haha. Kändes bra att även hinna med lite mage som man så sällan prioriterar. Det var länge sedan men känns bra att ha kommit igång lite smått med träningen igen.

Nu sitter jag på bussen, trött som varje måndag. Vi får hoppas att det blir en hyfsat bra dag ändå!
Hej på er så länge!
Love, M

Likes

Comments

Hej!

Gårdagen blev ännu lite bättre än planerat. Jag gick till skolan, hade en lektion och slutade sedan vid 9:15! Det kändes nästan lite onödigt att ens åka till skolan för den lilla stunden, men det var väl lika bra så att man kom upp bra tid iallafall.

När vi slutade åkte jag och Filip in till stan och gick i lite affärer och kollade inser fanns något intressant på Black friday-reorna. Sedan åkte vi och åt en billig lunch på Ikea.

Vi gick i ytterligare några affärer och sedan åkte vi hem och kröp ner i sängen och såg på Grey's anatomy. Vi var i stan hyfsat länge  ändå så vi var inte hemma förrän runt halv två kanske. Sen gjorde vi väl inte mycket mer under dagen.

Nu sitter jag i bilen påväg till stan igen och ska handla lite.
Finns inte mycket mer att säga. Hoppas ni får en bra lördag!
Love, M

Likes

Comments

Hej igen! Det är inte ofta det blir två inlägg på samma dag, men nu får man passa på när det finns motivation.

Bortsett från händelsen på svenskalektionen på morgonen så har detta varit en hyfsat bra dag. Vi hade skridskor på idrotten idag vilket jag har varit väldigt otagg på hela veckan. Men det gick mycket bättre än jag trodde att det skulle göra, och det var mycket mycket roligare än vad jag var inställd på. Jag tänkte liksom att jag skulle stå i kanten av arenan och frysa och bara vänta på att få åka tillbaka till skolan. Men så blev det ju inte. Jag åkte runt hela tiden, och det slutade med att jag var med och spelade lite hockey de sista 20 minuterna. Vi delade upp oss så att de som inte ville köra så snabbt och hårt var på ena sidan av hallen och de som ville köra lite tuffare med lite tempo körde på andra halvan av hallen. Först var jag väl inte så jättestabil på skridskorna men det gick bättre och bättre rätt fort. Så jag åkte över till den "lite tuffare" sidan vilket var jätteroligt. Jag blev nertacklad en gång men det gick bra så det gjorde mig ingenting, haha. Efter idrotten blev våran mattelektion inställd så vi slutade och då var klockan runt 12.


(Det är rätt mysigt att ha sin pojkvän i sin klass ibland <3)

Hela den här veckan har varit väldigt chill faktiskt. Vi har haft massor av schemabrytande aktiviteter och inställda lektioner så vi har slutat runt 12 nästan varje dag. Och imorgon lär jag sluta vid 11 till och med! Så det har inte varit en speciellt jobbig vecka, och man har kunnat slappna av ganska ordentligt vilket är skönt. Och det bästa är att jag haft massa fritid och även kunnat sova på nätterna utan att behöva ligga och tänka på massa läxor, för vi har knappt haft några.

Jag kom för en stund sedan hem från gymmet. Det känns bra att jag tvingade mig dit ändå, för jag har lagt gymmet lite på hyllan nu när jag har varit sjuk ett tag o Filip har varit sjuk så jag har inte haft någon att träna med. Sen blir det mörkare och man orkar typ ingenting mer än att ligga i sängen och mysa efter skolan. Men idag blev det av iallafall, själv dock då Filip behövde åka och jobba. Men jag fick min 40 000 triggz milstolpe på gymmet iallafall så det var kul! Ni som tränar på Nordic Wellness, ni vet vad jag menar. (;

Ni får ha en fortsatt bra kväll i höstmörkret!
Love, M

Likes

Comments

Idag är en sån där dag som jag ångrar att jag över huvud taget började gymnasiet. För ja, jag kan ju inte prata. Vi har börjat lite med retorik på svenskan, konsten att tala. Och som måna vet går arbetsområdena på gymnasiet väldigt fort fram, så om en vecka ska jag tydligen hålla ett fem minuter långt tal inför iallafall halva klassen är det tänkt... i vissa undantagsfall är det möjligt att göra det inför en ännu mindre grupp på kanske 7-8 personer.

Just för att många kan tycka att det är jobbigt att prata inför folk, gjorde vi lite olika övningar idag på lektionen. Vi var i en grupp på fem pers och jag kände mig hyfsat trygg i min grupp som bestod av mig, mina två närmsta kompisar plus två till. Första uppgiften bestod av att vi skulle fråga varandra lite konstiga frågor som vi fick utdelade på ett papper och som vi därefter skulle ta ställning till och argumentera till varför vi resonerade som vi gjorde. Och det gick bra. Men sedan fick vi en till uppgift... Våran grupp fick ytterligare ett papper, men denna gången fick vi lite olika "påståenden" eller vad man ska kalla det. Några ämnen som vi fick välja mellan och som varje person i gruppen i tur och ordning skulle improvisera kring i en minut. Så vi satt där med våran tidtagare och vårat papper. Jag var sist på tur så jag njöt av att lyssna till de andra i min grupp som lyckades perfekt med sina improvisationer. Men när det blev min tur så frös allt. Ni vet hur det kan bli. Hjärtat börjar slå fruktansvärt hårt i bröstet, andningen påverkas, man börjar skaka. Ja, you name it. Och just när det var min tur stod min lärare vid vårat bord och. "Den gången jag målade mina naglar", "varför min katt borde bli USA's nästa president", "därför är min lillebror rädd för daggmaskar", "natten jag övernattade i ett storkbo"... Var bara några av de ämnena vi fick välja mellan.

Jag hade varit ganska självsäker under hela tiden och tänkt att; det här klarar jag ju. En minut är inte så lång tid egentligen. Den är över ganska fort. Men det gick inte. Min lärare erbjöd mig en improvisation på 30 sekunder, eller 20 men inte ens det gick. Att det ska vara så jobbigt att prata inför andra människor på det sättet... Jag har nog inte varit så besviken på mig själv på väldigt, väldigt länge. Jag kunde inte lämna lektionen, så båda mina kompisar som jag hade på var sida av mig såg på mig hur besviken jag blev. Tårarna var inte långt borta heller. Jag vet inte vad jag ska göra... Aldrig i livet att jag håller ett fem minuters långt tal nu framöver.

Love, M.

Likes

Comments