I onsdags var det min tur för det obligatoriska besöket på amerikanska ambassaden i Stockholm. Jag hade tid redan 08.30 så för att vara på den säkra sidan sov jag i Stockholm natten innan.
Helt ärligt så har jag varit lite nervös inför besöket. Inte för vakterna, säkerheten, intervjun eller något sådant. Jag var bara så rädd att jag missat något papper eftersom jag inte hade lust att få göra om besöket och betala ytterligare 1280 kr. Som tur var så blev allting godkänt så nu kan jag pusta ut.

Jag befann mig på ambassaden redan 07.50 eftersom det öppnar 08.00. Trots det var det kanske 15 personer framför mig i kön. Jag fick därför köa utomhus i en halvtimma innan jag kom fram till luckan där man får visa sitt pass, ta av alla ytterkläder (observera att det var 7-8 minusgrader!!!!) visa skosulorna och svara på någon fråga. Senare fick man komma in i en liten stuga och gå igenom en klassisk "flygplanskontroll" där de röntgade väskorna och tog all elektronik. De tog till och med min bankdosa haha. Sedan fick man gå en liten bit till nästa hus där jag möttes av en vakt som frågade varför man var där. Som tur var hade jag koll på att man skulle svara "non-immigrant" så det gick enkelt. Då var det först kö till fönstret där alla papper skulle lämnas in och kontrolleras. Efter det började den långa väntan. Efter en och en halv timma blev jag äntligen uppropad. Har ingen aning om vilket typ av kösystem de hade då flera som kom efter mig blev uppropade före. När det var dags för min intervju fick jag först lämna alla fingeravtryck och sedan svara på några snabba frågor. Mina var hur många barn jag ska ta hand om, vilken stat jag ska till, om jag pratat med familjen och om jag var excited haha!! Så enkelt verkligen. Fick då tillbaka alla papper och kunde gå och hämta min elektronik.

Ett tips till alla som ska till ambassaden är verkligen att vara i tid. Jag hade som sagt tid 08.30 och kom in prick 10.00.

Känns så skönt att det är klart. Nu är det bara läkarundersökning kvar. Om 49 dagar sitter jag på planet påväg till NYC.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Alltså wow vad mycket papper det är att hålla reda på inför besöket på ambassaden. Har tid onsdag morgon så sitter med alla papper nu som ska skrivas ut, skrivas på och allt vad det är. Alla papper är verkligen så viktiga så vägrar glömma något. Känns dock som det är väldigt lätt då hela huvudet snurrar av DS2019, SEVIS, DS-160, proof of funds och allt vad det är. Är dock inte alls nervös inför besöket. Det ska bara bli skönt att ha allting färdigt.

I skrivande stund så är det 57 dagar tills jag sitter på planet till New York men tror att tiden tills dess kommer springa i väg i och med jul och nyår samt allt jobb jag har framför mig. Pratade med familjen igår också och ser verkligen framemot att träffa dem.

Nu ska jag fixa det sista med alla papper, uppdaterar efter mitt ambassadbesök.

Likes

Comments

Hej! Ligger just nu i sängen och slökollar på youtube. Jag är så seg i kroppen efter idag då jag är förkyld och har lite feber. Har iallafall jobbat ett par timmar, fikat med en vän och varit hos en fotograf för att ta en bild till mitt visum. Efter det har jag suttit med visumansökan heeela eftermiddagen. Jag visste att det skulle ta tid men inte så lång tid! Så skönt att det är klart äntligen. Passade även på att boka tid på amerikanska ambassaden för min visumintervju. Längtar tills alla förberedelser är klara så jag kan få åka! Får nästan dagligen mail och bilder från familjen och blir så glad!! 90 dagar kvar.

Passade även på att inviga min splitternya kamera som jag köpte igår. Så kul att kunna ta fina bilder när jag är borta för att både visa familjen men också för att spara som minnen såklart!

Likes

Comments

Sååå, idag blev det äntligen klart att jag ska åka. Jag har hållit på med min ansökan sedan mars och pratat med familjer sedan maj. Sammanlagt har jag nog matchat med 30-40 familjer och sedan pratat med kanske 10-15 stycken. Min matchningsprocess har därför tagit ganska lång tid. Jag har varit väldigt kräsen och därför valt bort många genom att bara läsa lite snabbt. Egentligen är det väldigt dumt, men jag var nog bara inte redo att ta steget att bestämma mig. Nu har jag äntligen hittat MIN familj. Från första stund så kände jag att det var min familj. Så i januari blir jag äntligen amerikan. Jag kommer att bo strax utanför Seattle i Washington och ta hand om världens gladaste tjej på ett och ett halvt år. Allting känns så himla bra och jag ser så mycket fram emot att åka! Jag hoppas på att redan i veckan bli kontaktad av Cultural Care och få ett exakt resedatum och massor av papper som ska fyllas i. Nu är det på riktigt!!

Likes

Comments