View tracker

Jag mår dåligt. Mer än någonsin, psykiskt, fysiskt.
Jag kan inte sova,fokusera osv. Jag fryser. Jag mår inte bra.

Likes

Comments

Min dag startade bra, bortsett från knappt nån sömn men jag klarade natten genom yogan på kvällen. Sedan hade vi årets första svenska lektion och då läste vi " Att döda ett barn" tror jag att den heter av Stig Dagerman. Den var jättebra men jag har aldrig riktigt gillat att läsa gamla noveller eller historier. Sedan hade vi idrott och där började min helvetes (ursäkta) lektion. Vi skulle spela innebandy och det tycker jag är jätteroligt förutom att jag är rädd för bollen, precis som jag är för basketbollar, fotbollar och volleybollar! Det var lite synd att min idrottslärare uppfattade det fel som om jag inte ville spela, men jag ville ju spela. Jag kan inte förmedla det när jag började få en panikångest attack, jag ville springa ut ur rummet. Det brändes under huden, hjärtklappning och gråten i halsen. Det förstörde min dag. Att jag måste spela en match med klassen och be om ursäkt i mitt lag för att jag var en dålig lagkamrat när niorna satt ovanför. Jag såg nog väldigt dum ut när jag bara stod där och lät det andra laget göra mål. Men det är mitt sätt att visa att jag inte klarar av vissa saker. Min idrottslärare hade till försvar att jag hade klubban som kunde skydda mig. 

Jag skyller inte på min idrottslärare för jag är udda, det vet jag. Jag visar på ett udda sätt att jag tycker saker är fel när jag inte kan säga det. Och idag var en sån dag. Mina lektioner efter det vart inte så bra för känslan att jag var så irriterad att jag kunde strypa nån om dom sa nåt opassande. Jag tror att jag vet varför jag har känt såhär senaste veckan. Det är inget jag tänker ta upp på bloggen utan med en vuxen jag litar på.. 

Det enda jag kan nämna det är att det påverkar mig, mycket. Jag kan inte sova, inte fokusera och blir arg på folk om kring mig som bryr sig om mig. Iallafall så ska jag försöka skriva ett inlägg imorn om jag inte måste plugga?! Gått 2 dagar i skolan och redan plugg ;) 

Ha en bra dag imorn och en bra kväll!<33

Likes

Comments

​Idag har varit en delvis bra dag. Förutom att jag inte sovit under hela natten och att vi redan börjar stressa med läxor och redovisningar så har dagen varigt bra! Jag har äntligen återförenats med mina bästa vänner. Sedan fyller en av dom år idag!!


​Grattis<3

Likes

Comments

Jag har tänkt igenom lite här hur jag ska göra på bloggen. Jag vill ju få bort kroppsideal från denna planet. Jag vill lära folk att älska sin kropp för hur den ser ut. Men jag har tänkt att nu under vårterminen i skolan (fram tills sommarlovet) så tänker jag inte att min blogg ska handla om det för att jag tror att jag inte kan lära någon annan att älska sin kropp om jag inte kan älska min egna först. Alla dessa ideal förstör mig. Och andra fram för allt. Jag vill inte försöka lära nån att älska sin kropp när jag inte kan göra det själv. Och det är svårt att inte älska sin kropp, för du ser den varje dag. Den påverkar dig varje dag. Jag vill bara säga att när jag lärt mig älska min kropp så vill jag lära er andra. För vi alla är olika,unika och perfekta så som vi är. Men jag som många andra säger bara så om andra. Vi inkluderar aldrig oss själva.

Kram på er<3

Likes

Comments

Om bara någon kunde förstå helvetet jag lever.

Sommaren 2010 upptäckte sjukvården att jag hade diabetes, mitt helvete började där. under 2 veckor lärde jag mig om min egna kropp, mer än någon annan. Dessa 2 veckor var inte roliga, dålig sjukvård oense läkare och sjuksköterskor. Jag fick börja ta sprutor varje gång jag skulle äta, ta en speciell spruta varje morgon och kväll, jag vet inte om jag nämnt vad diabetes är men jag tänker inte nämna det nå noggrant låt det se ut såhär för att förklara kortfattat: Alla våra kroppar behöver vatten och mat. Då växer vi, men det är inte bara att vi växer, vi har en bukspottkörtel (vet ej vart den sitter) denna bukspottkörtel producerar ett hormon kallat insulin. insulinet är en stor del i ditt växande. Om du inte har insulin i kroppen så blir blodsockret i kroppen ostabilt. insulinet ser till att när maten omvandlas till näring att sockret inte höjer sockerhalten i blodet. Jag med diabetes typ 1 har nu inte nått insulin kvar i kroppen, därför tar man antingen sprutor eller pump.

Iallafall, under dessa 2 veckor insåg jag inte att sjukvården verkligen är orättvis, för att jag var liten Jag tänker inte skylla på någon, läkarna började diskutera hur länge nålen i armen skulle sitta på mig, då hade jag 3 nålar i armen, jag vet inte av vilken anledning men dom skickade in koksalt, det gjorde mycket ont och det var en obehaglig känsla. Min hud vart väldigt känslig och nästan immun för nålarna. Jag vart lovad en massa saker som dom inte höll "för mitt bästa". jag skulle få ta bort dom 2 av dom 3 nålarna jag hade i armarna, men det hände aldrig, jag fick ta bort dom bara några dagar innan jag skulle åka. Jag MÅSTE socialisera mig med de andra diabetespatienterna även om jag var lite av ett barn som ville vara själv. Helst vid frukost. Jag fick verkligen inte det.

Varför reagerar jag 7 år senare? För jag fattar nu varför jag vart så arg när jag inte fick jag som jag ville, jag var ostabil. När jag iallafall fick åka hem var min diabetes under kontroll, hyfsat iallafall. nu under de senaste 3 åren har min diabetes varit helt under kontroll. Eftersom min kropp slutat producera insulin så måste jag ta många och höga doser, vilket jag blir rädd för. Ett lågt blodsocker kan göra att jag hamnar i ett koma tillstånd, ett högt blodsocker under en längre tid skadar njurarna, fötter och ögon. Även hela kroppen. Den påverkar mig i skolan. Mitt blodsocker har varit ostabilt under en längre tid och jag är påväg tillbaka. Men jag känner mig inte frisk? Under den tid jag legat högt i blodsockret konstant har mitt psykiska mående typ dolts, förutom alla utbrott jag haft och tvång till psykolog, trodde jag inte att jag mådde dåligt för ett dåligt värde påverkar inte bara kroppen fysiskt utan även psykiskt.

ibland gråter jag mig själv till sömns,. Jag vet att jag inte lever ett likadant helvete som dom som har cancer, jag får det att låta som en sån stor grej att ha diabetes har jag sagt till folk, men det är en stor och livshotande sjukdom. Jag lever inte samma helvete som en cancer patient men vi lever 2 olika helveten.

Ibland vill jag inte att mitt blodsockervärde ska bli bra, för det höga värdet döljer hur jag egentligen mår. Och ibland känns det inte som om nån förstår eller vill lyssna. Det blir bara en massa tråkiga skämt om att jag fick diabetes för att jag köpte en nutellaburk. Jag ska ha en presentation snart om min diabetes och min känsla är att det kommer bli sämre om jag berättar. Och paniken jag får när jag är i centrum, jag gillar inte att vara i centrum när det är planerat. Min panikångest växer inom mig, speciellt när folk inte tror på mig när jag berättar om den. Iallafall, presentationen känns bara som om jag ska dumförklara mig själv. Jag vet vissa som kommer dra tråkiga kommentarer men jag hoppas att jag är på hugget då och drar en fet comeback.

Jag vill berätta att; Om bloggen inte uppdateras bra är det för jag prioriterar skolan efter min diabetes, och det blir mycket jobb, speciellt eftersom jag är mycket tröttare då jag inte får tillräckligt med sömn på grund av min diabetes, jag kan sova nio timmar. Men diabetesen krånglar till det ändå.

Jag hoppas ni orkar läsa detta inlägg. Ganska långt och ett väldigt förklarande inlägg.


Likes

Comments

Jag saknar dig allra finaste. Att vi inte ses varje dag, att inte kunna gå och klänga över ditt skåp. Jag saknar att kunna säga allt till dig. Jag saknar våra konversationer och längtan att träffa dig.

Åh, jag hatar saknaden. Att sakna nån är det hemskaste jag vet. Jag saknar många. Jag saknar mycket. Jag saknar förr, när det var bra.

Imorgon ska jag träffa en älskade vän, som jag saknat så.. Innan det så ska jag på gudstjänst i kyrkan.

kram på er<3

Likes

Comments

​Idag har varit en bra dag för mig, inte för mitt blodsocker dock men det börjar gå framåt. Jag startade dagen med ett värmande bad vilket var en otroligt bra start på dagen. Sedan städade jag lite i lägenheten då min mamma fyller år idag!! GRATTIS!! Sedan gick vi till sjukhuset och fick ett glädje besked att mitt hBa1C är påväg att bättras men det mäter ju dock ett långvärdigt blodsocker från de senaste 6-8 veckorna så sen när jag kommer nästa gång eftersom det varit jul så kan det ha stigit. Men det fixar jag, ellerhur?

Iallafall senare så åkte jag lite buss och sen gick jag och Nathalie till donken vilket var välbehövligt!! Sedan så åkte vi till badhuset och simmade lite och då steg mitt blodsocker iväg och då måste jag så klart ta insulin och gick ner relativt fort, så nu sitter jag här och äter ett mellanmål innan jag ska gå och typ lägga mig och typ snapa. 

Jag har lagt till en tjej från Musical.ly som har diabetes som jag och jag tycker verkligen att hon är jätte trevlig! Jag hoppas verkligen inte att det är något som rinner ut ur sanden för jag tycker det är så roligt om jag kan lära känna nån med diabetes! 

Hoppas ni haft en bra dag allra käraste ni! <3

Likes

Comments

Mina nyårslöften 2k17!

1. Fokusera mer på skolan - arbeta bättre på lektionerna, fokusera på läxorna istället för vänner. Jag vill lära mig att prioritera skolan före allt annat då jag just nu har tydliga mål med min framtid. Och detta är ett av mina löften som kommer funka perfekt speciellt sen jag gav skolan en annan syn. Att skolan är mycket roligare gör arbetet mycket enklare.

2. Lyssna på min kropp - när jag inte mår bra : gör nått åt det. Fixa till min diabetes så min kropp kan må bättre. Så att jag senare kan börja träna utan att blodsocker går upp för att kroppen tror att jag är stressad. Göra mer mentala övningar som påverkar kroppen så som yoga.

3. Mer socialt liv - jag vill bli specialist på tabu ämnen i vardagen ; mens, ideal-kroppen osv. Jag vill även bli mer insatt i olika organisationer så som Hudik mot rasism och Situation Baltikum. Även att min panikångest? Kan växa ifrån mig mer och mer under detta år.
Att jag som människa ska växa och acceptera alla och inte vara arg på någon i onödan. Att jag som person ska använda ett mer vårdat språk. Jag vill lära mig att tycka om att lära känna nya vänner. För det är en av mina största rädslor och paniktriggade ämnen.Här är 3 av mina nyårslöften! Jag hoppas ni tyckte det var en intressant läsning. Jag kanske inte var så realistisk utan försökte vara perfekt, det låter perfekt kanske men det blir aldrig det. Man får se det perfekta i situationen. 2016 har inte varit mitt år, jag vill inte komma tillbaka till hur det var för 1,5 år sedan. För det var inte bra liksom. Och det påverkade hela 2016. Jag blev väldigt arg och ytlig, snackade mycket dåligt om många osv. Jag vill att 2017 ska bli mitt år att lära känna mig som människa. Att mitt mående både fysiskt och psykiskt ska bli bättre.

Kram på er💓🌟


GOTT NYTT ÅR!!!

Likes

Comments

Här är min stora fråga; Varför är inte alla kvinnor feminister? Jo jag ska försöka svara på min egna fråga och ta det i mitt egna perspektiv.

Varför ska jag ens behöva ta upp detta ämne som för mig är en självklarhet att alla kvinnor bör vara feminister även män, för att en kropp med snopp som vill kalla sig "man" är inte någon man om denne inte är en feminist.

Till dig som inte är feminist: Att vara feminist är inte så svårt, bara om du har blivit fel påläst. Att vara feminist innebär inte att du behöver hata män eller spara ut håret i dina armhålor, att vara feminist innebär att framför allt vi kvinnor ska få samma rättigheter som män, sluta ses som sexobjekt eller ett samlarobjekt,. Att jag som tjej inte ska behöva oroa mig att klänningen är för kort för att inte bli kallad hora.

Men feminism handlar inte bara om kvinnan utan om alla som inte har de rättigheter dom förtjänar.

Tillbaka till ämnet som inlägget skulle handla om- varför vi alla kvinnor bör vara feminist är ganska enkelt att svara på! Ur mitt perspektiv svarar jag så här:

Hej! Varför bör jag som kvinna vara feminist? Jo för att jag vill inte att mina framtida döttrar fortfarande ska ses som sexobjekt, vara rädd för alla farliga män därute eller vara rädd för att Sveriges rättsystem inte fungerar. Jag vill inte som kvinna tjäna 24000 kr när mannen i kontoret med samma jobb tjänar 26000 kr. För det tycker jag är fel.

Jag vill inte ses som en manshatare för jag hatar inte män. Jag hatar inte någon. Men nånting jag stör mig hos killar är killar som inte är feminist och vill kalla sig för en man. En äkta man kämpar för allas rättigheter. En man som kämpar för kanske sina framtida barn eller för hans fru som förtjänar mer i lön än vad hon får.

Hoppas ni tyckte om mitt inlägg!! jag är inte jättebra på att formulera mig rätt när det gäller grejer som folk tolkar så himla olika men jag försökte mitt bästa!! Hoppas ni haft en bra dag och att ni får ett bra nyår!

kram på er<3

Likes

Comments

Hej på er!! Idag så gick min familj ner på stan för att kolla på mellandags rean. Jag hittade inte nått speciellt då jag redan köpt grejer på mellandags rean som jag är jättenöjd över. Men iallafall så kände min mamma att vi kunde gå och betala ut mina glasögon om dom hade kommit idag, vi frågade om dom hade kommit och det hade dom. Det känns helt sjukt att jag ser bra igen! Efter ca ett år utan glasögon, egentligen så bör jag ha använt mina tidigare glasögon dagligen men jag valde dom bara för att alla andra hade sådana där pilotbrillor. Men nu valde jag ett par jag tycker om väldigt mycket!! Det bra är att min syn förbättras nu när min diabetes börjar gå bättre! Så om jag fixar till min diabetes ännu bättre kanske jag inte behöver ha glasögon hela tiden tex bara om jag läser.

Igår var jag på mellandagsrean och bara för ren nyfikenhet gick jag förbi hälsa hyllan på bok affären, och då hittade jag en bok som jag vart väldigt intresserad av. Yoga girls bok?! Jag visste verkligen inte att hon hade en bok, så den köpte jag direkt! Jag har läst några sidor nu och jag gillar verkligen boken. Det finns både recept, yoga och hur hon hamna där hon är idag. Verkligen en bok jag kan tipsa. Och jag är ju en riktig bok-yunkie så nu när jag hittat en bok i min smak så kommer jag säkert läsa ut den på någon dag nu när jag har lov och inte har något att göra om dagarna.

Gud jag hoppas att ni orkar läsa dagens inlägg! Det vart lite långt!!

Kram på er<3

Likes

Comments