Header

10 dagar mellan bilderna

Riktigt skönt och se att övning ger färdighet, behöver träna lite mera på och sträcka ut benet. Tycker man ser på bilderna att det är ungefär lika utsträckt även fast det känns bättre nu än första gången som jag gjorde det. Måste ta och tänja på mina gränser och pressa benet lite, men det får bli i morgon för nu har jag tränat klart för idag. Får inte göra för mycket så att det blir överansträng istället utan lagom är bäst. Nu får jag träna på en vecka till så får vi se om jag har gjort något bättre resultat då.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Tiden bara springer förbi, snart har ännu en vecka gått och jag räknar ner till semester som jag får på måndag. Jobbar alltså även helgen vilket jag hoppas att knät klarar av. Det är inte det lättaste och jobba i butik och gå väldigt mycket, men envis är jag och kul tycker jag att det är även fast det är ett litet hinder att jag inte kan gå normalt som man vill. Det känns nästan som att jag har glömt bort hur man ska gå, för nu haltar jag ju fram eftersom min rörlighet är som den är. Men när man försöker och gå som alla andra så tycker jag det bara ser konstigt ut, eller så är det jag som inbillar mig 😉

Är så glad för mina arbetskollegor som jag har, som idag lät mig sluta 2 timmar tidigare så jag kunde gå hem och vila knät. Så att jag klarar av och jobba hela helgen och det ska jag också göra! La mig direkt i soffan med foten över hjärtat så att svullnaden ska lägga sig lite, det var så skönt så att man somnade till ett litet tag. Det märks att man inte sover speciellt bra om nätterna är nästan konstant trött hela dagarna. Så det ska bli sååå skönt med semester i 2 veckor.

Sitter just nu och smälter maten som jag nyss lagade, imponerar lite på mig själv då det blev gott. Med tanke på att jag nästan aldrig har lagat mat tidigare. Ska snart hoppa in i duschen och sen lägga mig i soffan, samt att jag inte får glömma att göra lite övningar innan jag somnar. Hoppas ni haft en bra dag och ha en trevlig helg!


dagens middag / nocco - hallon/acai i glaset

Likes

Comments

Då har man hunnit och smälta det som har hänt idag. Det var lite bättre än vad jag trodde, det vara bara främre korsbandet som var av. Det är inte så bara, det är en lång och jobbig process som jag vet att jag kommer att klara av. Det som händer nu är att jag har fått hjälp av en sjukgymnast ang min rörlighet som inte är den bästa nu, måste kunna sträcka ut benet helt innan operationen dra igång. Inte fått någon operationstid bokad ännu och läkaren trodde att det inte fanns någon ledig tid förrän September. De hade just nu semester stängt och öppnade inte förens andra veckan i Augusti och så är det ju andra som står på tur. Men hoppas det blir så tidigt som möjligt så man kan dra igång med rehab. För det är efter operationen som man kan räkna ner och då tar det mellan 9-12 månader innan man kan spela fotboll igen.

Men som jag har sagt tidigare, det gäller och inte stressa och detta kommer bli en lång process. För att klara av detta gäller det att inte ge upp, tror väldigt mycket på att man kommer långt med envishet och människor runt omkring än som stöttar. Jag är så tacksam för alla som har skrivit till mig och önskar mig lycka till på denna resa. Fotbollen vi ses 2019!!

detta är mitt första träningsprogram där vi jobbar med rörlighet och stärker lårmuskulaturen

Likes

Comments

Äntligen är det dags! Har verkligen gått och väntat på denna dag så att man ska få reda på vad som egentligen är fel i knät. Jag har redan jobbat mig igenom en process och tänker nu det värsta att det både är korsband och menisk, vilket då betyder operation. Skulle han säga något annorlunda så skulle jag bara känna en liten lättnad för då är det inte lika lång rehab tid för och komma tillbaka till fotbollen.

Ska alltså träffa knäspecialisten klockan 14.00 och sen även sjukgymnasten 15.00, skönt och få det gjort på samma dag så man kan dra igång med sin rehab träning. För nu har man bara hållit på med det första träningsprogrammet man fick för rörlighet. Det har fungerat bra i vissa övningar, exempelvis så kan jag nu när jag sitter ner eller ligger sträcka ut benet helt. Men där emot är böja otroligt svårt, det gör såååå ont på insidan där menisken sitter. Så därför tror jag att min menisk är trasig, men nu ska jag starta denna dag med en god frukost!

vänster knät fortfarande svullet, men kan sträcka ut det helt.

Likes

Comments

Dags att avrunda denna dag, jag hoppas att i morgon när jag vaknar att knät är lite rörligare. Det jag är mest rädd för är att jag inte ska kunna gå, att knät har låst sig. Så det är alltid lika spännande att ställa sig upp på morgonen och se hur det känns. Avslutar kvällen med att se på lite serie, har fastnat för den gamla klassikern Andra Avenyn! Gäller också att hitta en skön sov position som funkar med knät. Har fått till mig att jag helst ska sova med knät i högläge för och minska svullnaden. Det tar väl och tag och lista ut hur man ska sova skönt. God Natt

Likes

Comments

Denna natt kan ha varit den jobbigaste på länge efter skadan skedde. Hade sådan otrolig smärta och visste ibland inte vart jag skulle ta vägen. Hade en fundering på att det kan ha varit för att jag körde träningsprogrammet igår. Sedan sa även läkaren på akuten att om knät låser sig så måste jag höra av mig direkt för då kunde det vara så att man var tvungen och göra Artroskopi. Så har väl varit extra orolig och försiktig och kanske känt efter för mycket. Det jobbigaste just nu är att det inte riktigt finns någon och prata med angående min situation, det finns så många frågor som man vill ha svar på men inte riktigt kan få svar på. Så ringde till sjukgymnasten för och få prata av mig om hur allt kändes och om det fanns något man kunde göra. Han berättade lite hur man kunde känna nu direkt efter, men han gav mig inspiration till att fortsätta med mitt träningsprogram för det skulle gynna mig när jag träffar knäspecialisten.

Så nu gäller det bara för mig och jobba på med mitt träningsprogram så mycket som jag klarar av, även fast det inte går som jag vill så får jag tänka att något är bättre än inget. Så ska sätta mig ner på golvet och göra det för andra gången idag, då man ska hålla på med det 2-3 gånger/dag. Hoppas bara man snart ser att rörligheten går framåt.
så mycket som jag kan böja på benet i nuläget!

så mycket jag kan sträcka ut det i nuläget!

Likes

Comments

Att livet kan ändra riktigt helt på bara några sekunder, att det kan gå så otroligt fort är så skrämmande. I lördags var jag med om den värsta skadan man kan få inom fotbollen. Men tyvärr är det något som hör till nu för tiden och det är väldigt skrämmande. Mitt korsband har åkt på en smäll, hur allvarligt det är kunde läkaren på akuten inte säga för att jag hade för ont. Men det vi vet just nu är att mitt främre korsband antingen bara är lite skadat eller helt av. Vilket betyder att min säsong är över och att jag förmodligen inte kommer kunna spela fotboll tidigast 2018, vilket känns som evigheter här ifrån. Men det som gäller nu är en dag i taget och att man får skynda långsamt, får tänka att jag behöver ha mina knän i många år till. Så ingen stress tillbaka till fotbollen även om det är något man vill så snabbt som möjligt.

Det som händer just nu är att jag har fått en träningsprogram som jag ska jobba med innan jag får träffa en knä speciallist nästa onsdag. Då får jag reda på exakt vad som är fel i knät och hur vi ska gå tillväga om det blir operation osv. Får även träffa sjukgymnasten den dagen som ska hjälpa mig tillbaka till fotbollsplanen. Tänkte även att försöka skriva ner så mycket som möjligt, för detta kommer bli en lång resa för mig och tillbaka ska jag!!


bilder på hur mitt vänster knä ser ut just nu, ungefär 3 dagar efter det hände.

Likes

Comments