Jobbat idag och känt mig helt slut, alldeles för lite sömn. Åkte och handlade på vägen hem och blev väl inte riktigt som tänkt, hetsåt. Försöker att inte vara hård mot mig själv men känns så jäkla dåligt, ska se till att komma snabbt i säng och sova ut imorgon, ta morgondagen utan krav och bara vara.

Men vad händer annars då?
Jo, jag ska börja plugga till undersköterska! Äntligen kommer jag ha något att fylla dagarna med, blir spännande. Ska plugga heltid, så jag får se till att ligga i.

Har även ännu en gång backat från psykiatrin, för det kostar en del och har inte pengarna för att gå på dessa möten. Sen kändes det väl inte helt rätt heller. Ger inte för den saken upp om mitt mål att bli friskare men just hjälp därifrån får vänta. Jag har ingen vidare plan på hur jag ska få till det med maten själv, men kämpa är något jag gör dagligen och kommer aldrig ge upp.

Godnatt & kram på er!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Blev en skön start på dagen, åt frukost i sängen och kollade på tunnelbanan. Är så sugen på att utbilda mig till ordningsvakt! Tror det skulle passa mig. Åkte sen under dagen till gymmet, längesen jag tränade sist och det var så jäkla härligt att få svettas lite. Hoppas jag skärper till mig och tränar oftare, gör så mycket gott för ens mående. Förstår inte varför det ibland ska vara så svårt att ta sig iväg haha

Likes

Comments

Jag är riktigt envis som person och tänkte att jag skulle klara mig själv, men visade sig att det inte alls skulle gå och det har tagit hårt att inse, men samtidigt skönt. Första mötet blir på onsdag nästa vecka på ätstörningsenheten, det känns bra att jag kom till insikt att jag måste få hjälp, sen tog det ytterligare några veckor innan jag fann modet att ringa. Nu ska jag bara hitta styrka till att ta mig på alla möten framöver, men också framförallt kämpa här hemma och verkligen försöka.

Ca 7 år sen jag förstod själv att jag hade en typ av ätstörning, sen dess har det varit något jag kämpat med att dölja. Det har funnits gånger jag undrat om jag kommer klara det, när man legat på golvet och kippat efter andan, haft för ont för att ställa sig upp, såna dagar när man känt sig liten och maktlös, för det var ju inte meningen att bli så fel.. ännu en gång.

Även om det nu gått så många år så vet jag faktiskt inte så mycket kring hur ätstörningar påverkar kroppen, helt knäppt va? Borde vara expert då jag även gått från olika ätstörningar genom åren. Såklart känner jag en hel del vad som händer fysiskt, kan ju bara ana hur hårt kroppen jobbar för att klara av det. Men ska bli skönt att ställa frågor och få svar, för jag har ju aldrig pratat om sånt med en expert.

Likes

Comments

Det är svårt att må dåligt ibland, inte bara för att man själv inte mår bra men också för hur man blir bemött av andra. Hur man alltid ska behöva vara rädd med att vara ärlig, för att andra kan döma. Det är inte konstigt att jag ljuger när du ställer frågan, automatiskt svarar jag "det är bara bra" fastän jag kanske aldrig mått så dåligt i hela mitt liv som just då.

Jag har blivit dömd och kan lova att det tär på en "du kan inte jobba om du lider av psykisk ohälsa, då ska du absolut inte jobba" - en person från arbetsförmedlingen. Det är inte lätt att stå upp för sig själv när man blir helt mållös av andras sjuka kommentarer, hur ska någon som inte känner mig kunna avgöra en sådan sak? Kanske en anledning av att man mår dåligt kan vara för att man inte har ett jobb?

Det gör mig ledsen och arg att det är såhär på riktigt, att det är så man ska bemötas för att man varit ärlig. Jag har mått dåligt på jobb men jag har fler gånger mått bra av att jobba. Det har räddat mig från svackor, hur ska jag någonsin må bättre om jag inte kan få leva som andra? Hur ska jag komma framåt om jag bara sitter hemma? Hur ska jag utvecklas som person om jag inte få ta del av världen som en "frisk" människa kan, om jag känner att jag själv klarar av det, varför ska då någon hindra mig? Någon som inte känner mig och dömt mig för att jag dumt nog var ärlig och sa som det var.

Jag mår inte alltid så bra, men såna som dig, som dömer, får mig inte till att må bättre.

Tack och hej!

Likes

Comments

Åh vilken värme vi har fått här i Piteå, alldeles underbart! Efter jag slutade jobbet klockan 15 så har jag hunnit iväg och köpt lite för hemmet, städgrejer och hygienartiklar. Av någon anledning tycker jag om att handla sånt och älskar att köpa på mig en del så jag med säkerhet vet att det finns.
Varit rätt sliten dom senaste dagarna och inte riktigt orkat med att städa ordentligt här hemma, så idag blir det storstädning.

Och kolla så underbara kvällar det är, har bästa vägen till jobbet där jag får njuta av en fin utsikt.

Likes

Comments

Ännu vaken och gör bort sånt som tvättning och matlagning, det är något befriande med att vara vaken när många andra sover. Luften är sval ute och jag njuter av varje andetag där jag går mellan den kvava tvättstugan och lägenheten, tänker att jag har det bra trots att mina blickar går över gården, för att ha lite koll, ifall att.

Det är underbart att äntligen kunna leva sitt liv, istället för att kämpa med att överleva. Mina framtidsdrömmar känns möjliga att förverkliga, för jag vill stå där en dag och visa att det går, man kan trots att allting är så mörkt och kallt, ibland till och med kolsvart.

Likes

Comments

Ångest ikväll, den som jag klarat mig utan så länge. För tankarna cirkulerar, snart flyttar jag in i min nya lägenhet och så som jag längtat efter något större, ett boende som är permanent och inte bara något för tillfället. Dessutom på bottenvåningen där jag kommer ha en egen uteplats och egen ingång, alldeles underbart. Men det finns något som skaver i mig, varit många nätter med mardrömmar om hur han bryter sig in, att han smyger runt bland fönster och inte låter mig vara ifred, att mitt nya hem där jag vill kunna bo i länge ska bli till en plats där jag inte kan vara trygg på. Att jag ännu en gång kommer känna att jag måste iväg för att börja om, hitta trygghet. Det är svårt när man bor i samma stad, när han själv sagt att han aldrig någonsin kommer lämna mig ifred, gråtit så många gånger och känt att det bara är hopplöst. Jag vill flytta till en helt annan plats men finns saker jag vill ordna först, så som körkort och utbildning för att det ska bli lättare. Jag hoppas att jag orkar vara stark nog ifall han kommer, att jag inte låter mig brytas ner, att jag fattar rätt beslut och ringer efter hjälp och inte bara grips av panik.
Tänk att kunna vara hemma och inte behöva låsa dörren under dagarna, det önskar jag så mycket att jag kunde.

Likes

Comments

Lunchade igår med två vackra brudar, efter det traskade jag runt på stan och hittade en tröja och en bikiniöverdel.
Fastnade sen inne på Buketten (en butik som säljer blommor och inredning), där fann jag hur mycket som helst som jag vill köpa till nya lägenheten, längtar att få inreda och det är ju inte så länge kvar tills jag ska flytta in.
Mötte upp Emma och hennes lillebror på stan, umgicks med dom en stund och på kvällen kom Emma hit och sov över här.
Var alltså en riktigt mysig gårdag.

Hunnit vara på en kurs idag som tyvärr inte kändes lika rolig som jag hade förväntat mig, så blir att avsluta den då det inte känns värt att behöva kämpa sig igenom.

Snart ska jag iväg och toppa håret, såå välbehövligt! Hoppas ni har en fin dag, kram 🌸

Likes

Comments

I flera års tid har jag levt med ätstörningar, det går i perioder, vissa värre än andra. Haft en lång period då jag hetsätit men nu har det vänt till att svälta mig själv. Direkt jag äter fylls jag med ångest, i mitt huvud tänker jag hur mycket jag borde träna för att bli av med det jag stoppat i mig. Det är ständigt i tankarna hela hela tiden. Jag vet att många vill hjälpa och pusha på med att jag borde få i mig något, men avråder er från det, i mitt huvud blir jag bara ännu mer inställd på att göra såhär mot mig själv, det är som en tävling nästan, pressar mig själv och ser hur långt jag orkar. Jag vet att ni menar väl men det är tyvärr inte så jag tar det just när jag är inne så intensivt i "perioden", då är det bättre att vänta och prata om det sen när det blivit bättre. Försök ha tålamod med mig fastän det inte är lätt. Jag vill själv att jag en dag ska bli frisk, det är mitt sanna mål. Kram

Likes

Comments

Idag blev det en mysig stund på Nodo med en riktigt bra person, åkte sen och hämtade mina nya skor som jag bara älskar! 
Längtar efter sommaren, men vilket fantastiskt väder det varit dom senaste dagarna, man glömmer nästan bort snön som ligger kvar när solen skiner och värmen finns i luften, underbart.

Likes

Comments